QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt hiszem ezen el lehet vitatkozgatni. Én például szégyenlem, de nem ismerem Sachmo-t. Nos, lehet, hogy egy zenei analfabéta vagyok, de azt hiszem, hogy a Queen nevet még azok is ismerik. (csak zárójelben jegyzem meg, hogy Elvis Presley-t is 😊)

B0B0
Na ja! 😊

Mondjuk én Elvis eleve nem tenném be az elsõ 100-ba sem. És ha már Aretha Franklin-t is bevették, akkor számos olyan - nem a klasszikus értelemben vett - könnyûzenei elõadó is megelõzné, mint pl. Edith Piaf, stb...

Na de anno már lezongoráztuk itt az ilyen rangsorok "értékelhetõségét". 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Akkor nem tudom te melyiket nézted, mert 4.-ek lettek (3. Elvis, 2. Sachmo, 1. Areta Franklin)... 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Válaszolok Bobo helyett: NEM! 😊

qwertrt
Mit akarsz, a Queen a 6. lett ez az ért reális nem?

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
Most megy a VH1-en egy 100 greatest voices rangsor és tök ciki (szvsz), hogy a 26. helyet elcsípõ Axl Rose-hoz a Knockin on heavens door Freddie Mercury emlékkoncert elõzenekarakakénti fellépését rakták be és a videón mindenhol Freddie Mercury meg Queen sálak vannak! 😊

A gyerek csak simán úgy érzi, hogy túl hátul van a hangszere 😄

B0B0
Hangot ki kell kapcsolni, de a szintis fiú nagyon jól érzi magát 😊

Ez engem borzalmasan irritált, nem tudtam végignézni/hallgatni 😊)

B0B0

B0B0
Ahha

NonsenS
Nem tudom én sem, de mikor meghallottam a rádiót, általában említették Freddiet.

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

Tegnap a meccs után az m1-en volt egy beszámoló a Led Zeppelin koncertrõl. az elején mutattak néhány hírességet, ahogy megérkeznek a stadionba. Rögtön elsõként Rogert, aki feleségével(?) jött. De õt nem szólaltatták meg, sajnos.

B0B0
Milyen apropóból?

NonsenS
Ma a Sláger Rádión egész nap Freddievel kapcsolatos dolgok mennek. Csomó szám meg mindenféle.

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

B0B0
Nem tom, hogy benéz-e még ide Zakika, de mindenesetre BSZ!

B0B0
Na ezen nem lepõdök meg 😄

B0B0
Inkább:

Akkor és most: Free-All Right Now/Queen+PR-Say It's Not True

Roger-é a legjobb 😄

Jones Nedved
Üdv! Rég voltam itt sajnálom. :S Én is nagy reményeket táplálok az új albumukkal kapcsolatosan. Õk mondták hiszen: "az elmúlt 15 évben rengeteg új dal ötlete gyülemlett fel..."

\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo

Nem tudom mennyire megbízható ez az oldal, de már meg lehet rendelni. Hivatalos hírt nem olvastam a megjelenésrõl.
Nem is az furcsa, hogy 2 olyan dalt játszanának, amik közt 30 év korkülönbség van. Nem fognak azzal foglalkozni, hogy Queen, vagy Q+PR ez a kettõ különbözik, Queen és kész.

qwertrt
Annyira furcsa azért nem lenne, ez az "Akkor és most' analógiája, meg lehetett már szokni. Azt nem tudom, kézzel fogható kiadásban megjelenik a dal? Vagy már meg is jelent?

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

Szerintetek fogják játszani a rádiók az új dalt? Fõleg ha kislemezen is megjelenik. A No one but you-t teljesen figyelmen kívül hagyták, a MIH-rõl is esetleg csak a TMLWKY-t hallottam, pedig a Heaven for everyone és talán a You don't fool me is jobb slágerlistás pozíciót ért el.
Jó lenne, de ugyanakkor furcsa lenne majd hallani a Slágeren, hogy: "Akkor és most - Queen, We will rock you / Say it's not true".

B0B0
Szerintem mellette ül.
Nézd meg a cipõket is! Azok sem semmik 😊

qwertrt
Az hagyján, de Freddie ráült Roger lábára 😊

B0B0
Egy eredeti háttérkép:

B0B0
Fura egy kép ez. John attraktív rajta, ami ritka 😊

B0B0
Ez a Paul érdekes egy figura ha belegondolok. Már a 70-es évek elején nyomta a hosszúhajas rocker-stílust, késõbb a Bad Companyval az amerikai "déli-rock"-ot, de mára õ is konszolidálódott. 😊 Az összes mostanában készült (általam látott)képen legalábbis

B0B0
Hát ha sikerülne nekik, tuti, hogy rengeteg régi banda lovagolná meg a sikerüket

A "lemezmilliókat akarnak eladni"-val én is erre gondoltam. Akármilyen is lesz, én megveszem majd az albumot, de ugyanakkor nem szeretném, ha nagyot buknának.

qwertrt
Az még a jobbik eset. Csak ne kényelmesedjenek el nagyon: oké, hogy egykor nagymenõk voltak, de most nem biztos, hogy ugyanaz a séma mûködni fog. Az elternatív rock és hip-hip zene mainstream valóságában kell érvényesülniük, ehhez szerintem újra kellene gondolni a dolgokat. Jajj, de szeretném, ha egy drasztikus zenei váltás tanúi lennénk, ha újraértékelnék a sikereiket, a zenéjüket, és valami más értékeset hoznának létre! A elrepülnék abban a pillanatban 😄

B0B0
Szerintem sem a pénzkeresés, sem a zenei fejlõdés nem inspirálja õket. Akkor nem lenne ez a Queen+PR formáció sem...

Inkább csak élvezik a régi szép iõk életformáját

qwertrt
Azért én jobban venném, hogy nem lemezmilliókat akarnának eladni, hanem a fejükben lévõ egyedi ötleteket akarnák megvalósítani. Jobban venné ki magát. Mindegyikük milliomos már. Ilyen háttérrel nem lessz gond a kiadóval sem. Akkor ne a csillogó profizmusra menjenek rá, hanem mutassák meg, miben fejlõdött a zenei ízlésük 16 év óta. Esetleg a 90-es évek zenéjébõl is merítsenek ihletet. Valami ilyesmit vennék szívesen.

Ennek 2 része van. Egyrészt Queen rajongó vagyok. Rogert mindig nagyon jó énekesnek tartottam (most nem Freddivel kell összehasonlítani). Brian is a maga egyszerûségével tulajdonképpen szépen énekli a saját dalait. Szóval szeretem õket, szép emlékeket hoznak elõ így ketten ebben a dalban.
Másrészt viszont ha nem hobbiból akarnak zenélgetni, hanem lemezmilliókat akarnak eladni, az ilyen megosztott éneklést el kell felejteni. De az albumon nem is ilyen "No one but you"-hangzású dalok lesznek, ebben biztos vagyok.

qwertrt
Kifejezetten megszeretnem még nem sikerült, igaz csak 3x hallgattam még meg. És ez nem jelent semmit, persze, a ma legkedvencebb dalaim felét eleinte kifejezettem utáltam 😄 (pl: The Fly, Wonderwall, It's a Hard Life, I Still Haven't Found What I'm Looking For, Stone Cold Crazy stb.) Hallgatom majd még, érlelgetem.

Sokadszori hallgatás után egyre jobban tetszik. Briant szeretem, de jobb lenne, ha az albumon csak háttérénekes lenne. És persze ennél rosszabb számok ne legyenek az albumon. Csak sokkal jobbak. 😊

qwertrt
Kissé szentimentális (de persze a témája ezt megköveteli), kissé ódivatú, kissé hagyományos - szóval nem az a kifejezett Queen. De nem is katasztrofális, szerintem ez egy jó kezdés.

Az elsõ Q+PR track, stúdiófelvétel.

B0B0
Lehet. Bár Priscilla biztos! 😊

B0B0
Hát igen. A kontinens fele 😊

Lehet, hogy õk sem eléggé...

qwertrt
Igen, végül is elég nagy a különbség a két terület sikerei között 😊 szinte ég és föld

B0B0
Hát a családtagjai meg haverjai biztos ismerték, de a többiek... 😄D

Még a végén kiderül, hogy nem is ismerték 😊

B0B0
Annyiban javítalak, hogy Észak-Amerikában... 😊

qwertrt
Ez így van, Elvisnek Amerikán kívül lényegesn kisebb volt a rajongóbázisa. De fordítva is igaz: Freddie (és a Queen) meg Amerikán kívül tarolt, és Amerikában voltak korlátozottan népszerûek.

B0B0
Akár tetszik, akár nem, Ausztráliában Elvis nem volt olyan népszerû, mint Európában, vagy az USÁban. Ausztráliában az ABBA és a Queen volt a csúcs. <#ravasz1>

Én örülök, hogy Freddie az elsõ helyen áll, de azért nem tartom méltónak, hogy Presley-t megelõzte, akinek ugyan nincs olyan hangja és nincs akkora kisugárzása, de azért a fél világot megõrítette a maga idejében, azt hiszem hogy nem szabad elvenni az érdemeit, csak mert fakulnak az emlékek.

B0B0
<#eljen>