9010

• qwertrt
    Ahogy olvasgattam a Rolling Stone "500 legjobb album" és "500 legjobb dal" listáját, kissé elgondolkoztam. Persze, tudom, hogy szubjektív a lista, de keveslem rajta a Queent. Vajon ez tényleg a Queen ellenes sajtó műve, vagy én vagyok paranoiás, és csak ennyi művük fért fel. például:

minden idők 500 legjobb albuma:

Ezen az A Night at the Opera szerepel, és azt nekem is el kell ismernem, hogy albumszinten talán csak a Sheer Heart Attack kívánkozik még a listára, mert heavy metal alapműveket tartalmaz, jóval a Brit Metal Újhulláma előtt (elég csak a Stone Cold Crazyt példának hozni, a Metallica is feldolgozta). Ezenkívül elismerem nem sok olyan albumuk van, amely minden jelzőjét kimeríteni az örökbecsű klasszikusnak. Persze perfekt, erős albumok, de már nem rocktörténelmi szinten.

Minden idők 500 legjobb dala:

Szerpel a Bohemian Rhapsody és a We Will Rock You, teljesen jogosan. Ezek mellé kapásból felírnám: Innuendo, Stone Cold Crazy, Now I'm Here, Somebody to Love[i/], [i]The March of the Black Queen. És még csak nem is gondoltam jobban utána... Ezek a dalok mind remekek a maguk idejében is, de amik különlegessé teszik őket: kiállják az idők próbáját, sokakat inspiráltak, meghatározói a rock fejlődésének.
  • McGrady
    kicsit kicsi de van ott vmi
  • grizzly21
    emiatt nem jó:
    width="32" height="32"
  • B0B0
    MOst működik valakinek?
  • grizzly21
    csak egyszer kell megvárnod míg betölt, de az sem fél perc.
  • qwertrt
    Aztán remélem ez nem olyan lesz, hogy fél percet kell várni, míg betölt...
  • grizzly21
    furcsa..pedig jó lenne már, megadná a topik egyéniségét -remélem-
  • B0B0
    Hát ezt komolyan mondom nem hiszem el, hogy nem képes egy modi sem berakni egy rohadt bannert
  • qwertrt
    http://www.youtube.com/watch?v=SSlqb6Tvy24

Ezt nézzétek meg. Ha akadozik, akkor várjatok 10 percet, hogy bebuffereljen.

Roger is megtalálható a plebs között :-)
  • B0B0
    Én is azt tartom valószínünek, már '85-ben gond volt, de azért vannak ott még mást sejtető körülmények. De hogy a szólóalbum dalcímei utalnak erre az nem véletlen, hisz az AIDS már akkor is rettegett betegség volt
  • Jones Nedved
    Freddie saját visszaemlékezése szerint 1985 február környékén kapta el a betegséget Amerikában. Később lappangott benne és a biztos tünetek, a Kaposi-szarkóma '87ben jelent meg, a lábán, majd az arcán. Szerintem ezt a kérdést is tisztázza a doksi film, ami elméletileg már megjelent...
    Brian állítása szerint már a Magic Tour t sem akarta elkezdeni, de hát akkoriban megin' az 'elsőszámúakká' lettek, így mégis csak elragadta a hév. A közvetlen ismerősei is a betegség következményeként gondolják, amiért Freddie 1986ban radikálisan visszavette, majdhogynem takarékra tette korábbi kicsapongó életmódját, amit ő -sok más kegyes hazugsága mellett- a 4. x-hez való közeledésével magyarázott...
  • B0B0
    Nem mondtam, hogy nem jó, de Lennonra nem annyira volt jellemző a mély jeletés beszövése
  • B0B0
    Igen, ekörül nagy a titok, gondolj bele csak a '85-ös albumon mennyi balsejtelmű cím van:
    My Love Is Dangerous - Veszélyes szerelmem
    Love Me Like There's No Tomorrow - Úgy szeress mintha nem lenne holnap
    Love Kills - Szerelmi gyilkosságok
    stb...
    Azt tudjuk, hogy '86 vége '87 eleje körül a tetsztek előrehaladott AIDS-betegséget mutattak, tehát a HIV+ állapot már előtte volt. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy 1985-ben hirtelen költözöt át Münchenből, az élete kicsapogásai és tivornyái helyszínéről a Garden Lodge-ba ami akkor már fél éve készen állt. Viszont azt sem szabad ugye elfelejteni, hogy '86-ban bonyolították le utolsó turnéjukat, ami viszont az addigi legnagyobb, legdrágább és leghosszabb volt!
    Szóval rázós ez az időpont kérdés, szerintem sosem fogjuk megtudni biztosan
  • grizzly21
    hát lehet, nem tudom, azért Lennonnak az Imagine, vagy a Jealos Guy olyan dalai amiknek a szövege is nagyon jó
  • B0B0
    Nem pazarolta el az életét. Ő volt az aki tudott élni (hja, ennyi pénzből), és az igaz szerelem hiányzott neki mindig. E fájadolm ösztökélte rengeteg dal megírására. Ami Lennon illeti, ajánlok neked egy könyvet: John Lennon élete, saját szavaival. Lennon sosem volt annyira elmélyült a dalai írásakor mint Freddie, talán zért, mert ő megtalálta az "igazit".
  • grizzly21
    most olvasom hogy valszeg Freddie tudta hogy AIDSes amikor énekelte az In my defence-t..bele lehet borzongani ebbe
  • grizzly21
    jha:)
    egyébként mia véleményetek arrol hogy Freddie-ről amikor szo van rádio vagy akármi, mindenki azt mondja hogy elherdálta az életet nagy bulikat csapott mindig mintha sose gondolt volna semmi komolyra, csak a showra. Szerintem a számainak szövegét hallgatva sokkal fontosabb az amit énekel, és persze ahogy, kizártnak tartom hogy csak ugy összehányta volna a számok szövegeit és nem gondolta volna komolyan őket (filozofiai szempontból).
    Egyébként John Lennon ugyanilyen volt: egyszer valami csöves bejött a házukba valamelyik dallal kapcsolatban asszem Imagine, mert megfogta nagyon, és a Lennon meg teljesen ugy beszélt a dalról, hogy ő nem másnak irja a dalokat, csak ami érzés benne van azt beleteszi és kész, nem törödik vele.
  • zakika
    ugy latszik igy kereztezik oket rendorbol es vasutasbol egy kis "jomunkasember" verrel keverve
  • B0B0
    Nyugi! Folyamatban van.
  • grizzly21
    jah, ilyenek ezek a modik, ha lebaszni kell valakit rögtön teszik, ha valami építő munka lenne abba szarnak bele.
  • zakika
    pedig mar elbucsuztunk a regitol...
  • 0ppika
    bannerrel mi van?
  • B0B0
    Na igen...
  • zakika
    meg nirvana es oasis
  • B0B0
    Jó olvasmány
  • B0B0
    Most nézem csak. Ezt valami Black Sabbath buzi állította össze
  • B0B0
    Nem nagyon vágom, hogy mit keres az opera a 19. helyen és Sheer a 8. helyen
  • zakika
    masik jo dolog

Best Band of the Millennium,
    in a poll by HMV, Channel 4 & Classic FM
    1 The Beatles
    2 Queen
    3 Rolling Stones
    4 U2
    5 Oasis
    6 Nirvana
    7 Radiohead
    8 Jackson Five
    9 Manic Street Preachers
    10 REM
  • zakika
    es meg ez is volt ott
    Top British Rock Albums of all time
    Kerrang! Magazine Feb 2005

1 Black Sabbath - Black Sabbath
    2 Iron Maiden - Number Of The Beast
    3 Sex Pistols - Never Mind the Bollocks
    4 Led Zeppelin - IV
    5 Black Sabbath - Paranoid
    6 Muse - Absolution
    7 The Clash - London Calling
    8 Queen - Sheer Heart Attack
    9 Iron Maiden - Iron Maiden
    10 Manic Street Preachers - The Holy Bible
    11 Led Zeppelin - Physical Graffiti
    12 Judas Priest - British Steel
    13 Def Leppard - Hysteria
    14 Black Sabbath - Volume 4
    15 The Darkness - Permission to Land
    16 Ozzy Osbourne - Blizzard of Ozz
    17 The Wildhearts - Earth vs The Wildhearts
    18 Lostprophets - Start Something
    19 Queen - A Night at the Opera
    20 Muse - Origin of Symmetry

csak tudna hol van a deep purple in rock album? muse azert egy kicsit tul van ertekelve, de mit varhat az ember a britektol. de legalabb queen is ott van (hamar britek)
  • zakika
    My Ding-A-Ling - Chuck Berry
    Me & Mrs Jones - Billy Paul

egyiket se ismerem
  • B0B0
    Tesómnál: UK: Abba - Dancing Queen
  • B0B0
    HURRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ: UK: Blondie - Tide Is High
  • raptor22
    UK:
    Swing the mood-Jive Bunny
    USA:
    Cold hested-Paula Abdul
  • McGrady
    na, ezek egész jók :)
  • grizzly21
    uk:
    I Just Can't Stop Loving You - Michael Jackson
    us:
    I Still Havent Found What Im Looking For - U2

:)
  • McGrady
    igen, de van pár funkció amit el lehet érni fizetés nélkül is úgylátom
    menj a "birthday number one"-ra a felső menüben, be kell jönnie
  • grizzly21
    mi ez fizetős??
  • McGrady
    na, megvan már...basszameg Cher meg Mariah Carey jött ki :DDD
  • McGrady
    hmm, olyat én nem találtam :S
    eltudod mondani melyik menüpont? :DDD [láma]
  • raptor22
    találtam 1 tök jo kis oldalt ahol meg lehet nézni h a születésnapunkon melyik zene vot a no1 UK-ban vagy az USA-ban.hátha vkinek Queen lesz :)))
    nekem sajna nem az :(
    http://www.thisdayinmusic.com/inner.php