Ps2-es játékoknak leálldozott!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Davidus
És ha én németül tanultam?😊

V9ykn8_TZL0

Amiga
MUHÁHÁHÁ!

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

ollie
teCCik ;D

Davidus
Jó kis topic lesz ez😊

V9ykn8_TZL0

Dynamic
jól van versio, ha bevetted a nyugtatóidat akkor utána talán bejelentkezhetsz😊
Krinyo
nem.ugy gondoltam hogy pc-n vannak IQ-s nagytörténetû sok bárbeszéddel rendelkezõ játékok.vagy ott a sok tycon aminél elég sok szakszó van.ezeknél azért kell magyarositás.ezzel szemben konzolon van egy SH3 aminél annyi angol tudás kell hogy elolvasd hány golyó van még a tárban! 😄DDD

Amiga
Cica... érdekes...

A szaros AOE-rõl csak annyit, hogy term. végigjátszottam, de más FELFOGNI a lényeget és más MINDEN SZÓT ÉRTENI.

Unrealban meg percenként talál a kari egy hajónaplót. Megint csak: szét tudom lõni az összes szörny fejét komoly angoltudás nélkül is, de ÉLVEZETESEBB a játék, ha MINDEN SZÓT ÉRTEK.

Kiforgatod a szavaimat és nem gondolkozol, csak sértegedsz, ifjú padavan.

Davidus
Miért mindig szegény mario?😊

V9ykn8_TZL0

ollie
mondjuk én otthon csak a hörcsögömet engedem konzollal játszani
;D

Davidus
A végén kiderül hogy konzol gémekhet nyelvész professzornak kell lenni a PC gémeket meg még a szomszéd kishuga is végignyomja aki 4 éves😊

V9ykn8_TZL0

Krinyo
neked ponz azért való konzol mert egy kis tudatlan hülyegyerek vagy és azzal nyugodtan eljátszadozol a sok mários gémmel amig anyád közértben gumimacit vesz neked.

Sir Quno Jedi
PC-n lehet magyarosítani a sok kis lamának, knzolon meg nem is KELL, mert értõ kezek közé kerülnek a proggyk ! 😄DD Így gondoltad ???

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Igen atyám, CICA !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

ollie
dehogynem!
majd elkezdünk ásatni Párizsban, és majd kiderül, hogy egész Franciaország pár száz éve Magyarország egy kis megyéje volt...
😄

Krinyo
aza lényeg pcn lehet magyarositani konzolon meg sux 😄

Sir Quno Jedi
Ja, bár nem valószínû, hogy világnyelv lesz az EU csatival a Magyar !

ollie
cica?

Sir Quno Jedi
Észrevetted ?!!! 😄DD

Sir Quno Jedi
Cica, ne csúszatass, a Morrowindrõl volt szó és nem egy szaros AOE-rõl, amit egy félvak, félhülye, autista és analfabéta albán kiscsóka is végignyom a halálos ágyán ! 😄DD Izé, ha az Unreal-hez komoly "angoltudás" szükségeltetik szerinted, akkor talán inkább hagyjuk, mert nincs mirõl vitáznunk. Az Informatika SZERINTEM még ma sem a négyelemista pleb szórakozása ! Megintcsak izé...

Amiga
És nem vagyok beget. :-)

Amiga
Ez hülyeség, a nyelv kereteibe mind a két (vagy több) tevékenység belefér.

Krinyo
mellébeszélés öreg 😊

Sir Quno Jedi
Te beget vagy, a nyelevében él a nemzet nem azt jelenti elsõsorban, hogy minden szart be kell hozni és jól lefordítani a lefordíthatatlan baromságaikat, hanem hogy a saját irodalmunkat, íróinkat, nyelvmûvelõinket és nyelvünket kell támogatni, ápolni és építeni (a lehetõségek keretein belül) !

Amiga
Lássuk azt az egyet: Baldurs Gate 1-2, Icewind Dale 1-2, Fallout 1-2, Planescape Torment, Neverwinter Nights, Warcraft 3, Starcraft, NOLF 1-2, Tropico, Industry Giants, Age of Empires 1-2, Civilization 3, System Shock 2, Unreal... csak úgy munka közben jutott eszembe ez a pár game, amihez van vagy lesz magyarosítás, és amikhez igenis kell több-kevesebb angoltudás. Ennyit az ezerbõl egyrõl.

Davidus
fenébe😊

V9ykn8_TZL0

Krinyo
ásni kell benne nem qrni 😄

Davidus
Planescape-böl alig értettem valamit😊 Még jó hogy készül a fordítás(már 60%-os)

V9ykn8_TZL0

ollie
húúúú ezekben nyomják a szlenget rendesen

Davidus
Egyetértünk a Morrowind egy unalmas fostarisznya. Viszont a BG1-2 meg a Planescape:Torment minden csak nem egyszerüsített angol😊 És ezeknél nem csak azért van a duma hogy rá tudják írni a dobozra hogy rpg.

V9ykn8_TZL0

Sir Quno Jedi
Ezer gammából egy ilyen van, ha valaki lusta, nem kötelezõ az ilyenekkel játszani, lehet nyomni az NFS-t ! Jó szórakozást ! 😄DD Amúgy az Ultimák lényegesen jobb példa lett volna, mivel a Morrowind-ben csak azért van annyi teljesen felesleges bla-bla, hogy húdebonyolultgigaRPGnek tûntessék fel a béna hack&slash, XP-Treasure-Artifact, unalomgyár FPS/TPS-üket.

Davidus
dig-dug? az jó game lehet😊

V9ykn8_TZL0

Krinyo
c64:dig-dug, lotus , space taxi,amigán:alien volt a legjobb

Krinyo
mirõl beszélsz faszfej?
Nem gondolod hogy itt ülök és remegve várom a primitív válaszaidat!
Mennyél baszasd seggbe magad apáddal.

Amiga
Te sem leszel kultúrminiszter. :-)

Most azt akarod megmagyarázni, hogy ne fordítsuk le a filmeket, könyveket, játékokat? Tudod:

NYELVÉBEN ÉL A NEMZET.

És ezt nem én találtam ki, de egyetértek vele. Szóval a játékok magyarosítása LEHETÕSÉG, olyan lehetõség, amely a konzol esetében nem áll fenn. Ennyi.

ollie
A Morrowind nem éppen egyszerûsített angol.
😄

Sir Quno Jedi
Engem nem zavar, ha magyarázod a bizonyítványod ! 😄DD Semmiképpen sem várható el, hogy lokalizáljanak mindent a user két szép szeméért. Ha egy konzolos "kecseg" nem tudna angolul, még mondhatná, hogy õ csak játszani akar, node egy ûberPC-s mint ti ?!!! Az informatika nyelve az egyszerûsített angol, ez szomorú ámde tény...

Tudod, ha 700 dolcsit kiadsz az ST NextGen. 7 szezonjáért DVD-n, nos az sem fog neked magyarul makogni, pedig ennyi pízért már elvárható ! Érdekes, hogy még egyik barátomat sem zavarta ! 😄DD Biztos mind sznobok...

Amiga
Ja, Kings Bounty! Azzal kapott szárnyra a New World Computing!

Aztán jöttek a legendás kiadók hatalmas játékokkal: Laser Squad! Elvira! Emlékeztek az Elvirára? A játékipar szájtátva állt, olyan jó volt.

Jött az Ishar sorozat a Silmarilstól. Na az a maga nemében Might & Magic és Wizardry verõ - vagy legalábbis azokkal egyenértékû - hangulatot árasztott. Azóta sem fogott meg annyira rpg. Mondjuk C-64-re már nem jött ki.

Mike Singleton neve mond valamit? Lords of Midnight annak idején Best of the World volt.

Sir Quno Jedi
Ja igen, azt kihagytam ! 😄DD

Krinyo
én is c64en nõttem fel csöcs.
És nekem ne szóljon be egy unreges köcsög!

ollie
na, nem kell durvulni

ollie
ez igaz, sõt annak idején az AD&D játékok is uttörõk voltak (Dragonlance sorozat, Forgotten Realms sorozatok...) de királyak voltak!
még egy örök klasszikus: King's Bounty!!!

Amiga
C-64-es játékok nem primkók. Ezen a platformon nõtt fel a Creatures, a Pirates!, az ELITE, a Street Rod... ezek abszolút nem primkók, ma sem tudnak ilyeneket csinálni.

ollie
hát igen, vannak játékok, melyekhez profi angol kell, bár azok szinte mind pc-s játékok (wizardry sorozat, elder scrolls sorozat, stb)

ollie
az eszperantó elengedhetetlen!
😄

Amiga
A játékok magyarosíthatósága egy olyan érv, amellyel szemben még nem hallottam normális konzolos ellenérvet.

Ez a Tropico elemzése (www.pcdome.hu).

"Nehéz ismertetõt írni egy olyan játékról, amirõl már mindent leírtam, a különbség csak annyi, hogy most magyar nyelvû. Tehát igazán csak a fordításról írhatok. Abban viszont semmi kifogásolni való nincsen. A fordítások tökéletesek, érthetõek. Aki esetleg nem tud angolul, annak pedig hatalmas segítség, hogy minden kis üzenet és segítség magyar nyelven jelenik meg."

...

"Nekem már az angol verzió is nagyon tetszett, de otthonosabban éreztem magam ezzel a magyar verzióval. Akik azért nem játszottak eddig a Tropico-val, mert nem értették, mit kell csinálni, és hamar elbuktak, azoknak szinte kötelezõ. Hiszen számukra még egy jó minõségû magyar kézikönyv is csatolva lett."

Nem tartom minõségi véleménynek, hogy aki játszani akar, tanuljon meg angolul.

Amúgy rengetegen, akik idegennyelvet választanak, a német vagy francia mellett döntenek, vagy tudnak angolul csak épp nem anyanyelvi szinten. Ne akard bemesélni, hogy nekik is jobb, ha az angollal kínlódnak, mint ha magyarul játszhatnának. Pl. a Fallout 2. Töménytelen szöveg van benne. Sokan már amiatt sem tudtak vele igazán mit kezdeni. És tessék, itt van full magyarul. Na ilyen nincs konzolon.

Krinyo
na de milyen primkók 😄

[HUN]PAStheLoD
meg németül franciául spanyolul kínai sem árthat .... mi?

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

ollie
én C64-re sem ismertem egy patchet... pedig volt rá játék dögivel

Krinyo
persze hogy nincs patch egy ugrálos fos máriót meglehet csinálni ugy hogy ne legyen benne bug mivel olyan primitív.nah ez jellemzi a konzolt 😊

Sir Quno Jedi
Kultúrember megtanul angolul ! 😄DD