19
Számítógépet nagyáruházból - van ilyen ismerösötok?
  • Spy
    #19
    Hát nem sok mindennel:Chip magazin 2000/9 alaplap teszt.Akinek megvan ez a szám az nézze meg abba is benne ez a alaplapnak a tesztje.Rám is rámakarták sozni az egyik boltba,aztán bemagyaráztam a eladónak.Vegyél jobb alaplapot
  • dewdew
    #18
    Azert, mert alaplapra integralt, es a rendszermemoriadbol elvesz egy csomot, es lelassitja a gepet, mint atom. Magyarul nincsen neki sajat memoriaja, ezert lopasra szorul. Vegyel 256 MB-ot, akkor gyorsabb lesz. (valamivel. ne varj tole csodat)
  • Atus
    #17
    TNT2 Vanta, sima, PRO, stb. Melyik?
  • dewdew
    #15
    Voltam Nemetorszagban tobb, mint egy evig, es akkor megtapasztaltam, hogy az ALDI aruhazlanc a legszemetebb hely a vilagon. A legtobb "eredeti" nemet be sem megy, mert az nagyon nagy eges lenne nekik. Ott csak a szegenyek, meg a kulfoldrol bevandorolt dolgozok vasarolnak, azokbol meg van eleg, mert a 80 millios nemet lakossagbol 5 millio kulfoldi (4m torok). Tehat annak az 5 millionak nem volt nehez eladni 300.000 db szamitogepet.
    A ComputerBild cikket meg nem lattam, de te milyen cikket irnal egy pl: Cel500, i810, 64 MB, 10 GB szamitogeprol. Azt, hogy irodai munkara tokeletes! Hopp, meg is irtam rola a jo cikket. Itt csak az a lenyeg, hogy mire akarja valaki hasznalni a gepet. En azt mondom, hogy amit nagyaruhazban lehet kapni, az nem szar, hanem draga. De ha a penz nem szamit, akkor attol az meg lehet jo valamire. Pl: Nekem van egy cegem (persze nincsen), es szerzodesben vagyok a MediaMarkt-tal, hogy "csak" tole vasarolok gepet. Akkor az a titkarnomnek tokeletesen megfelelne nehany evig.
  • Spy
    #14
    Igazad van.Nálunk is van egy kölyök aztán 200e forintos gépet vettek neki és annyit ért hozzá mint a szamár.Hááát van ilyen is
  • Propeller
    #10
    Az áruházban szgépet vásárlók 80%a annyit tud a gépről, hogy attól jobb, minél gyorsabb benne a processzor... így fordulhat elő, hogy 700as gépeket vantákkal árulnak. :D
  • dewdew
    #9
    igen, de mi most pont arrol beszelunk, akiket nem erdekel, de megis kell otthonra egy szamitogep
  • kowajano
    #8
    de a Fater adja rá a pénzt nem a gyerek az iskolába . Egyébként meg a Media Markt amugyis gázos hely ráadásul még drága is
  • dewdew
    #6
    Jo igaz, de mihez kezdjen az "apuci", akinek meg ismerose sincsen. A vallalatnal - ahol dolgozik - megkerdezi az informatikust, de az mond mindenfele kinai szavakat ugyanugy, mint a szamitastechnikai boltos is. De ha bemegy a nagyaruhazba, akkor ott egyben lat egy szamitogepet, amiben meg processzor is van, raadasul professzionalis programokat futtat, mint pl Word, es rogton haza tudja vinni. Ha bemegy a szamitastechnikai boltba, ott csak szetszedett gepeket lat, vagy azt sem, es a boltos kerdez egy csomo "ertelmetlen hulyeseget", amire "apuci" azt hihetne, hogy at akarjak b@szni. Ezert bemegy a nagyaruhazba ker egy szamitogepet, mint egy kilo kenyeret, es hazaviszi. Aztan ha a gyerek erdeklodik egy kicsit, es fejleszteni akarja a gepet, akkor derul ki, hogy mekkora rakas szar van ott abban a feher dobozban. De ha a gyerek nem erdeklodik, akkor az a foshatar 5 evig szamitogep marad, es utana is csak azert dobjak ki, mert nem megy a floppy meghajto.
  • Laalee
    #5
    ott is utananezel mit erdemes a penzedert venni...
    sőt tuti hogy mielítt autot veszel felkeresed 1-2 ismerosodet akik ertenek az autokhoz hogy mit ajanlanak...
    pl hasznaltat nem...
  • dewdew
    #4
    autot is veszel, nem?
  • Mortimer
    #3
    Nem költenék el semmire több mint százezer forintot úgy, hogy nem értek a dologhoz, vagy legalábbis nem olvastam előtte utána néhány újságban.
  • dewdew
    #2
    Bemegy apuci a boltba es vesz a gyereknek egy szamitogepet a szuletesnapjara. Mit kell ezen csodalkozni. Egy kozepiskolas tanulonak - aki raadasul utalja a szamitastechnikat, mert a tanar egy csomo ertelmetlen dologrol beszel, amit meg is kellene tanulni - tokeletesen megfelel egy ilyen gep. Hiaba irnak ra a dobozra, hogy mi a gep pontos felepitese, ugysem ertenenek semmit belole az okos apucik, ezert igy adjak el a nepnek a szart.
    Mi meg nem a "nep" vagyunk, mert tudjuk, hogy mit hol, miert erdemes es kell megvenni.
    Elhiszed, hogy te is veszel a boltban egy csomo olyan dolgot, amihez nem ertesz, es oriasi balfasznak tartanad magad, ha tudnad, hogy milyen feleslegesen b@asztad ki a penzt.

    Ettol fuggetlenul igazat adok neked, a nagyaruhazi szamitogepektol az isten ovjon mindenkit. Bar a MediaMarkt talan meg mindig jobb, mint a Tesco, vagy a SPAR, de valoszinuleg ott is annyira ertenek hozza az eladok, mint az apucik.
  • Mortimer
    #1
    Olvasgatok a neten, és eltévedtem a http://www.mediamarkt.hu/ ra. Itt a jobboldalon egy hirdetés:

    Network Computer család

    Ennek a termékcsaládnak a különlegessége a tartozékaiban rejlik: ez magában foglal egy processzort és egy széleskörõ szoftver csomagot, mint például Word 2000. A garancia 3 évig érvényes.

    Van benne egy processzor is :))

    Rákattintok poénbol, folytatás se jobb:

    A Network Computer család tagjai közül egyszerűbb felhasználásra ajánljuk az Intel Celeron processzorral 400-533 MHz, 64 MB SD memóriával, 4,3 vagy 6,4 GB tárolókapacitással, nagysebességű, 3D-s programok gyorsítására 32 MB RIVA TNT 2 M64 videokártyákkal ellátott számítógépeket.

    A legrosszabb ebben, hogy mivel kinálatban van, ezekszerint valóban vannak olyan emberek, akik ilyeneket vesznek...