Telnet szerver

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hu. Ez elég kielégítõ válasz volt. Nagyon köszi, utánna járok a dolognak.
Dj Faustus
A telnet (ejha, legelõször 1995-ben találkoztam ilyesmivel) egy titkosítatlan protokoll, melyen keresztül távoli gépre bejelentkezhetünk és parancsokat küldhetünk a gépnek (parancssoron keresztül - amit sajnos mostanában már nem oktatnak annyira). Ehhez szükség van egy telnet szerverre, és egy telnet kliensre.
Telnet kliens minden hálózati szolgáltatásokat ismerõ operációs rendszeren van, telnet szerver, pedig a szerverként mûködõ operációs rendszereknél (Windows NT/2000/2003, *nix) szokott lenni - más esetben be kell szerezni egyet.

Viszont mivel ez a protokoll titkosítatlan, ezért van helyette az SSH. Ez biztonságosabb, szebb, jobb - mostanság inkább ezt ajánlanám.
Elsõdlegesen ez is parancssoros dolog, de VNC-vel kiegészíthetõ és távolról irányítható a gép (persze ezzel tessék vigyázni).

Windowsos SSH szerver például: freesshd - grafikus kezelõfelület a mai kor kattingatós fiatalságának.
Vagy itt van egy bonyolultabb: hogyan installáljunk eredetileg OpenBSD-s OpenSSH-t Windows XP alá?

Egyébként ajánlom figyelmedbe a *nixos rendszerekkel (Linux és társai) való ismerkedést - ott vannak érdekesebb dolgok (több mód van az SSH használatára).

Nem vagyok benne biztos, inkább csak fene mód furdal a kíváncsiság.
Több filmben is láttam és én is megtaláltam aztán és elég érdekesen festett.Tudsz róla mondani valamit?
PíszLávJuniti
biztos hogy telnetet akarsz?
szerencsére már legtöbb helyen sshra váltottak.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Legyen szives felvilágosítani valaki, mi is az a telnet azon kívûl, hogy hogyan kell elõcsalogatni, mert arra magam is rájöttem.Használta ezt valaki?
És ha igen mire?Hogyan kell beállítani.pls HELP
Lacc
Engem is érdekelne Telnet szerver.
Hi all!

Eggdrop botnak kéne telnetes szerver... szal ha vki tud akkor pl ossza meg velem 😊