15110
Reggelire,tízóraira,uzsonnára,vacsorára vagy csak úgy általában mit ettél?
Képeket is rakjatok! link : https://picr.de/
Képeket is rakjatok! link : https://picr.de/
-
#3968 hagymaleves
tészta,borsos tokány -
#3967 -
Hajnalcat #3966 Jah, ilyet már ettem! Forgácsfánknak ismerem...nagyon finom volt. -
Herőce--Csörögefánk
Hozzávalók kb. 35 darabhoz: 35 dkg liszt, 4 ek. CANDEREL édesítőpor + a szóráshoz, 1 ek. vaníliaaroma, 8 dkg vaj, 5 tojássárgája, 2 ek. zsírszegény tejföl (12%), 1 ek. rumaroma (vagy rum), bő olaj a sütéshez diabetikus lekvár a tálaláshoz
Elkészítés: A lisztet mély tálba szitáljuk, belekeverjük a CANDEREL édesítőport, a vaníliaaromát és egy csipet sót. A vajat megolvasztjuk, a lisztre öntjük. A közepébe mélyedést nyomunk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt és a rumaromát. Alaposan összedolgozzuk, ha szükséges még 1 ek. tejföllel lazítjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és fél órára betesszük a hűtőbe. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, derelyevágóval féltenyérnyi rombuszokra vágjuk, közepükbe két helyen belevágunk. (A tészta egyik sarkát az egyik nyíláson átbujtathatjuk, ettől még díszesebb lesz). Bő olajat forrósítunk, és a fánkokat kis adagokban aranybarnára sütjük benne. Papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és még melegen megszórjuk CANDEREL édesítőporral. Diabetikus lekvárral körítve is kínálhatjuk.
Tipp: forgassa meg a kész fánkokat fahéjjal kevert Canderel porban!
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 darab: 78 kcal (lekvár nélkül)
1 db szénhidráttartalma 7,9g
Csöröge, és más finomságok
Nincsen farsang fánk nélkül, legyen csöröge, herőce, vagy nevezzék akár pampuskának. A busójáráshoz hasonlóan két, egymás mellett élő történet létezik feltalálásának körülményeiről. Az egyik szerint özvegy Krapfenné bécsi pék a kenyértésztát valaki fejéhez szándékozta vágni, ami azonban a kályhán lévő fortyogó zsírba pottyant (Bécsben a mai napig Krapfennek nevezik a fánkot). Más történet szerint a csemegét Párizsban már feltalálták, csupán akkor lett ismert, amikor egy szerencsés véletlen folytán Marie-Antoinette (XVI. Lajos felesége, akit férjével együtt guillotine által kivégeztek a francia forradalom során) egyszer lovaglás közben megkóstolta egy utcai árus portékáját.
A tésztaételek közül a farsanghoz kötődik a rétes is. Ami a húsételeket illeti, azok igen kiadósak, elsősorban a kocsonyát és a disznóhúsból készült fogásokat említhetnénk. Nem csoda, hogy a farsanghoz kapcsolódik a megviselt gyomor „kezelésére” szolgáló korhelyleves, savanyú káposzta, utóbbit annak idején ingyen adták pár napig a kocsmárosok.
-
#3964 Húslevest és töltött paprikát
meg sok pogit:) -
#3963 Mi igazi magyar kajákat eszünk :p -
#3962 Töltött káposzta, tegnap meg gulyájleves. -
#3961 Régen a sparhelton sütötték az asszonyok
sült tészta porcukorral megszórva -
Hajnalcat #3960 "Herőce"
Nah, ezt áruld el, hogy micsoda. -
#3959 paradicsom leves
sertés pörkölt főtt burgonyával,savanyuság......
ja és desszert "Herőce" -
#3958 rántott karfiol+ kukoricás rizs...nyami -
Hajnalcat #3957 Igazi hazai kaja lesz ma. (kedvencem)
Gulyásleves
Krumpliprósza sok-sok tejföllel -
#3956 gyümölcs leves ,,hurka kolbász,petrezsejmes burgonya -
#3955 Ma húslevest és milánói makarónit ettem:) -
#3954 nem ettem meg :)
(nem is volt ám pók csak vicceltem, igazából azért írtam mert nem volt ebéd :) ) -
Hajnalcat #3953 Dejóneked! -
BigLacaFaca79 #3952 hotdog
-
Jose870318 #3951 rakott káposzta sajttal a tetején
isteni finom -
#3950 nah ez eléggé gáz:( -
#3949 -
Hajnalcat #3948 Jah, a nyanya múltkor csupasz kézzel szedte a savanyút az edényembe, pedig ott volt mellette a kiszedőkanál is. És gondolj csak bele, honnéd tudod, hogy mikor elmentek wc-re, akkor utána kezet mostak. Sehonnan, lehet, hogy nem is mosnak kezet. Fúj. -
#3947 fúúú,ezek a nagy konyhai higéniák,elég kutyák!! -
Hajnalcat #3946 Azt én nem tudhatom, a szósszal csináltak valamit...annak volt furcsa íze. -
#3945 mit??? -
Hajnalcat #3944 Hát nem volt olyan finom, mint máskor. Valamit nagyon elrontottak rajta a menzán. -
#3943 húúúú de ennék most olyat... -
Hajnalcat #3942 Nyami! -
Hajnalcat #3941 vadas makaróni -
#3940 csípős-savanyú leves -
#3939 paradicsom + mozzarela fini fűszerrel. :) -
#3938 gulyás leves
mákos tészta......... -
#3937 rizsáshús???? -
#3936 rizsa -
#3935 husgomboc levezs volt meg tejberizsa x| -
Hajnalcat #3934 Lol XD -
#3933 hülye -
Antrax #3932 Levesnek meg párolt víz volt... -
#3931 ezt nem értem.......... -
#3930 pirítós:) -
Antrax #3929 Olyan mint a hagyományos kenyér...