Mi volt ebédre?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
, vacsorára meg bio spenótos pizza<#finom>#finom>.
Már alig várom.
...aztán várható még, úgy elosztva az egész napra: francia saláta, meg valami hús, talán karaj, aztán virsli - mustárral, kenyérrel stb., töltött káposzta meg ilyenek...
...a csilis eddig
volt!– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
CordonBlue , hasáb burgonya, rizs és krumpli saláta

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
krumplis pogácsa

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Én is így érzem sajnos és az egyik oka a pozitív versenytársak kialakulásának hiánya, végûl is mindenki az idegenforgalomért és a vendégért van.
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
Kint álltak a pincérek az éttermek elõtt és hallották,hogy beszélünk és magyarul köszöntöttek.Ajánlottak valamit és még ha nem is mentünk be akkor is udvariasak maradtak.Bent pedig hibátlan kiszolgálás.A vacsora végén tényleg azt éreztem,hogy õk megérdemlik a borravalót.
Magyarországon eléggé csak a lehúzás megy persze tisztelet a kivételnek.
Lenne mit tanulni tõlük.
merre vagy szakács?
Persze a szakács határozza meg az étterem stílusát, minõségét stb és sok múlik rajta mennyibõl hoz ki egy ételt persze.
Most általánoságba mo viszonyokra gondoltam, elég jó szakácsaink vannak (persze kellenek).
A pincér találkozik a vendéggel elsõre, nagyon hasznos ha tud idegennyelvet és tapasztalt mert akkor visszajönnek ami bevétel (jó fokmérõ a pénz). Valamint nem mindegy 3 pincért foglalkoztatsz vagy esetleg egyet.
Mondjuk egy étteremben a profi pincért többre tartok, rajta múlik a forgalom itt mo -on.
gordon blue,hasábbal,vegyesvágott

Fûszeres vaddisznó szelet burgi pürével
(amúgy csak vicceltem, -> sajttal, sonkával töltött rántotthús sültkrumplival!)
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
tegnap második frissen sült kacsa volt törtkrumplival.

azért csak a fele húst ettem meg mivel éjszaka van <#hehe>#hehe>
legalább bealszol a virassztós topikba 😄
én is de nagyon 😄
Töltött dagadó
Ezt az ételt akkor érdemes készíteni, amikor vendégeket várunk ebédre, mert elég kiadós. Hosszú sütési idõvel kell számolni, de ugyanúgy, mint a lesütött húsok, ha már a sütõben vannak nem igényelnek különösebb figyelmet.
Hozzávalók
Húsok: 1 db dagadó. Meg kell kérnünk a hentest, hogy szúrja fel, mert ez nekünk otthon biztos, hogy nem fog sikerülni, 30 dkg darált sertés comb.
Zöldségek: Egy kisebb fej hagyma, 0,5 kg krumpli
Egyéb: 4 db tojás, 3 db zsemle, zsír, só, bors, õrölt pirospaprika
Elkészítés:
A dagadót jól megmossuk, jól besózzuk. Ezután elkészítjük a tölteléket. Töltelék: A hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, pirospaprikával meghintjük, és beletesszük a darált sertéscombot. Megsózzuk, és fedõ alatt félpuhára pároljuk. Hagyjuk kihûlni. Három tojást keményre fõzünk. A zsemléket langyos vízben megáztatjuk. A megfõtt tojásokat meghámozzuk, és apróra felszeleteljük. A zsömléket kicsavarjuk.
A meghûlt darált húshoz hozzákeverjük a kicsavart zsemléket, a felszeletelt tojásokat, és egy nyers tojást is beleütünk. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, és megtöltjük vele a dagadót. A végét bevarrjuk, vagy hústûvel megtûzzük, hogy sütés közben ki ne bugyogjon a zaftja.
Kizsírozott lábasba tesszük, olyan nagyba, hogy jól elférjen, majd a tetejére is teszünk fagyos zsírszeleteket. Alufóliával lefedjük, és sütõbe tesszük nagyon kis lángra.Kb. másfél óra múlva meghámozzuk, megmossuk, és besózzuk a krumplikat, a lábost a sütõbõl kivéve a dagadó mellé elhelyezzük. Addig sütjük az egészet alufólia alatt, amíg a hús megpuhul. Ekkor levesszük az alufóliát, és szép pirosra sütjük a tetejét. Köretnek a megsült krumpli nagyon finom, de pótolnunk kell krumplipürével, esetleg párolt káposztával. Savanyúságként uborkasaláta, csemegeuborka, kovászolt uborka finom hozzá.