Mi volt ebédre?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
paradicsomleves
ajváros,lilahagymás,füstölt sajtos sült hús,krumplipürével,csalamádéval töltött csípõs almapaprika volt

Mákos-szezámmagos sós rúd
Hozzávalók:
80 dkg liszt
1 csomag szalalkáli (vagy sütõpor)
1 nagypoharas tejföl (2 dl a sütibe, a többi a kenéshez)
50 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 teáskanál só
8 dkg mák
szezámmag (a tetejére)
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Legjobb, ha a margarint elõre kivesszük a hûtõszekrénybõl, hogy gyúrható állagú legyen. De ha mégis elfelejtettük elõkészíteni és már nem érünk rá megvárni, hogy kiengedjen, nagylukú reszelõn reszeljük le, úgy könnyebben kezelhetõ.
Ha összeállt a tésztánk, kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk (én 2-3 cipóra szoktam osztani, mivel nincs túl nagy helyem a konyhában 😊 ), majd a tetejét tejföllel kenjük meg, hogy szép pirosra süljön, és megszórjuk szezámmaggal. A nyújtófát finoman át szoktam gurítani a tetején, hogy ne potyogjon le a sütirõl a mag.
Derelye- vagy pizzavágóval (a derelyevágó jobb, mert úgy egy kicsit cakkos lesz a széle...) egyforma csíkokra vágjuk, tepsibe rakjuk, és kisütjük.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
káposztástészta/túróstészta

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
mákos-magos rúd
mai még készül
"csak kicsi csoki még mehetett volna ráVagy lehet csak én vagyok túlságosan édesszájú ?"
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Na itt egy kép, bocsi de telós =S
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Szóval az édes és a keserû jól kiegészíti egymást, ha össze van párosítva. Ha túl édes vagy ha túl keserû egy sütemény az nem jó, de így a kettõ együtt egy kellemes ízt alkot.
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Amúgy imádom az étcsokit, szal mehet rá bõven 😊
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
amúgy jól néz ki a süti, grat Hajnalcat
Vagy lehet csak én vagyok túlságosan édesszájú ? <#idiota>#idiota>ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
(puncspuddinggal töltött piskóta ét tortabevonóval leöntve és kókuszreszelékkel megszórva)

„Az ember jel lemét leginkább az mutat ja meg, hogy mi t tar t nevet sége snek. ”
Csilisbab kolbászkarikákkal
és valami epres joghurt torta

Remélem mamám bejelenti, hogy mivel már régen volt, hétvégére csinál töltöttkáposztát. 😄
kacsasült,burgonyapüré,pároltkáposzta

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
2-án már bátrabb voltam, kolbász, hurka 😛
3-án asszem rántotthús volt. (vagy nem 😊)
Ma meg krumplifõzelék volt, nyami

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!