Mi volt ebédre?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ma: tojásleves + lencsefõzelék
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Mai ebéd: Maradék + virsli. De virsli csak azért, mert kivégeztem a töltött káposztát. 😄😄😄 VÉGRE
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
öntethez (tzatziki) 1-1 pohár joghurtot és tejfölt elkeverek, adok hozzá apróra vágott kaprot, 2-3 gerezd zúzott fokhagymát és kis lyukú reszelõn 10 dkg uborkát reszelek még bele. Mivel mi csípõsen szeretjük a gyrost, az egyszerûség kedvéért nem csinálok külön csípõs szószt, hanem egy teáskanálnyi Erõs Pistát is keverek a joghurtba.
A húst kivételesen gyári fûszerkeverékkel ízesítem. A Kotányi gyros keveréke nekem nagyon bevált, azzal szoktam megszórni a vékonyan felcsíkozott csirkemellet, egy kicsit állni hagyom, hadd szívja magába az ízeket, aztán olajon hirtelen megpirítom, majd a karikára szelt hagymát is rádobom, és addig sütögetem, amíg a hagyma üveges lesz.
Valami ilyesmi
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
de teszek egy próbát
legközelebb fényképezd már be lécci a kisült pizzát!
...maradék. 😄😄😄 Töltött káposzta
lencsefõzelék volt nálunk is ,rántotthús/pörkölt kombinációban
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
😄
, vacsorára meg bio spenótos pizza<#finom>#finom>.
Már alig várom.
...aztán várható még, úgy elosztva az egész napra: francia saláta, meg valami hús, talán karaj, aztán virsli - mustárral, kenyérrel stb., töltött káposzta meg ilyenek...
...a csilis eddig
volt!– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
CordonBlue , hasáb burgonya, rizs és krumpli saláta

krumplis pogácsa

Én is így érzem sajnos és az egyik oka a pozitív versenytársak kialakulásának hiánya, végûl is mindenki az idegenforgalomért és a vendégért van.
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
Kint álltak a pincérek az éttermek elõtt és hallották,hogy beszélünk és magyarul köszöntöttek.Ajánlottak valamit és még ha nem is mentünk be akkor is udvariasak maradtak.Bent pedig hibátlan kiszolgálás.A vacsora végén tényleg azt éreztem,hogy õk megérdemlik a borravalót.
Magyarországon eléggé csak a lehúzás megy persze tisztelet a kivételnek.
Lenne mit tanulni tõlük.
merre vagy szakács?
Persze a szakács határozza meg az étterem stílusát, minõségét stb és sok múlik rajta mennyibõl hoz ki egy ételt persze.
Most általánoságba mo viszonyokra gondoltam, elég jó szakácsaink vannak (persze kellenek).
A pincér találkozik a vendéggel elsõre, nagyon hasznos ha tud idegennyelvet és tapasztalt mert akkor visszajönnek ami bevétel (jó fokmérõ a pénz). Valamint nem mindegy 3 pincért foglalkoztatsz vagy esetleg egyet.
Mondjuk egy étteremben a profi pincért többre tartok, rajta múlik a forgalom itt mo -on.