15439
36515883un.jpgReggelire,tízóraira,uzsonnára,vacsorára vagy csak úgy általában mit ettél?
Képeket is rakjatok! link : https://picr.de/

• Terensz
    Ez volt a mai:

• georgesmatyas
    Disznóvágás volt. Kb ezek:

sült pecsenyehús, sült hurka, sült kolbász, agyvelővel és vesével töltött hús, valami "érdekes" ragu, krumplipüré. És volt toros-káposzta is, de abból csak 1-2 falat ment már le. Mézes sütemény és tea+pálinka.
    Enyhe ételmérgezést kaptam, mára hevertem ki és mertem először tepertőt/disznósajtot/házi májkrémet enni. De a kaják nagyon jók voltak.
  • Narxis
    blöeh :D én nem ettem volna meg sehogy, nem szeretem az ilyen húsféléket, nem tom hogy mondják...vadhús?
  • desigo
    kaptam egy frissen lőtt őz gerincét
    gusztán nézett ki még nyersen is szerencsétlenje :)
  • Narxis
    Sonkával töltött, rántott pulykamellfilé, hasábburgonya
  • desigo
    spagetti paradicsomos szósszal
    diós,mákos bejgli
  • SHADOWEYES7
    marhahúsleves
    sültcsirkecomb,burgonyapüre
    somlóigaluska
  • Narxis
    Istenifinom. :D Én nem tudom megcsinálni, azoktól kaptam akiktől rendelem az ebédet.
  • vizes

Banánleves???
  • Kódia
    Banánleves
    Rántott hús, burgonyapürével
    Tejcsokis profitterol
  • desigo
    töltött káposzta jó sok tejföllel
    mogyorós kürtőskalács
  • morcosqtya
    Köszi!

Nem diéta ez az enyém, inkább csak változtatni szeretnék (újra) a táplálkozási szokásokon, azaz a meglévő (rendszertelen és rossz) étkezéseimbe egy kis rendszert (és egészséges elemeket) csempészni, anélkül, hogy teherré válna a betartás és a rutin kényszere.
  • Terensz
    Végülis a leglényegesebb különbség ez:

"Fontos különbség, hogy a kefírben sokkal nagyobb arányban alakul át a tejcukor tejsavvá, mint a joghurtban, így kefírt még a tejcukorra (laktóz) érzékeny személyek is fogyaszthatnak. Az élőflórás - azaz baktériumokat és gombákat tartalmazó - kefír jótékony hatásainak hátterében az emésztés elősegítése áll. A bél baktériumflórája ugyanis betegségek, gyógyszerek hatására megfogyatkozhat, ilyenkor a savanyú tejtermékekben lévő baktériumok újra benépesíthetik a beleket. A kefír több baktériumfajt tartalmaz, mint a joghurt vagy az aludttej, ezáltal még egészségesebb."

Forrás

Nem mindig az a jobb termék, ami kevesebb kcal energiát tartalmaz. De fogyókúrás diétáról beszélve annyira elenyésző a különbség aközött, hogy iszol 2 dl joghurtot, amiben van 20 kcal energia, aminek 10%-a laktózból, azaz szénhidrátból származik (fogyókúra szempontjából a legrosszabb tápanyag), 90% pedig fehérjéből, vagy iszol 2 dl kaukázusi kefirt, amiben van 35 kcal energia, ami 99%-ban fehérjéből származik. Így azt javaslom, mindenki válassza azt, amelyik számára nagyobb élvezeti értékkel bír :-) Én imádom a kaukázusi kefirt, ezért azt iszom :-)

És ne feledd: fogyókúra alatt még a negatív kalóriás cuccokból (káposzta, zeller, cékla) sem szabad sokat fogyasztani, így a savanyú tejtermékekből pláne nem. Napi max 6-7 dl, és nem egyszerre.

Zab-, búzakorpa simán mehet hozzá.
  • morcosqtya
    OFF

Mi az előnye (amennyiben van) a kaukázusi kefírnek a natúr joghurttal szemben?
    Én is rászoktam, napi 0,5-1 l kaukázusi kefírt megiszom, nass helyett is, elég jól rendben tart, de a natúr joghurtban kevesebb a kalória ha pusztán a számokat nézzük.
    (Zab/búza korpával enném a továbbiakban.)
    Gyanítom azonban, hogy annyit nem számít az a néhány Kcal különbözet, szempont lehet viszont az probiotikus / preb. kultúrák eltérő hatása az emésztésre..
    Te miért döntöttél pont a kefír mellett?
    Ha konkrét alapja van valami forrást tudsz adni?
    Köszönöm!
  • smith09 #9369
    Mai ebéd:
    Zöldségleves
    rakott krumpli
    víz
  • Terensz
    Nem tudom, van-e neve :-)

Reggelire 1 kornspitz-t tolok 1 350-es kaukázusi kefirrel, nap közben ha picit is éhes vagyok, eszek egy kis mandarint, vagy 1 almát. Délben kb amit lentebb írtam, este pedig egy pici zöldköretet, ami délről maradt. Inni főleg csapvizet vagy szénsavmentes ásványvizet szoktam. Üdítőt semmiképp. Néha picit csalhatsz. Mondjuk kéthetente ha nagyon megkívánsz egy tiltott dolgot: edd meg.

Nagyon figyelj arra, hogy ne érezz kínzó éhséget. A szervezeted ilyenkor leáll a zsírégetéssel. És sportolj. Neten keress rá: aerób edzés. Számítsd is ki a zsírégető pulzustartományt, és kardiózás közben maradj is ezen. Sokat segít, és így nem lesz plöttyedt a bőröd, mikor lefogysz. Néha láttam elvetemülteket, akik nagy pocakkal elkezdtek rohanni a futópadon, mint az őrült. Ők telibe izmot égetnek ilyenkor.
    Azt a 20 kilót lazán le tudod adni 2-3 hónap alatt.
  • V43 1105
    Milyen diétát tolsz? 90kg vagyok, 70 voltam .. jó lenne fogynom :(
  • Terensz
    Mondjuk az sem mindegy, hogy mennyi idő alatt. Én kb. 5 hét alatt dobtam le 20-at. (110->90). Most másfél hete változatlan étrend mellett (napi 1000-1200 kcal) 1 kiló sem ment le, kb újabb 1 hét után fog majd megindulni kb. 83-85-ig.
    70 a cél, én szórakozásnak fogom fel :-) Persze egy jó pizzát azért betolnék szívesen :-)
  • V43 1105
    Próbáld ki a rakott zöldséges tésztát.. geci jó :D
  • desigo
    Üdv

Én ma tagliatelle tésztát főztem ki és csípős arrabiata szószt öntöttem rá meg parmezán sajtot reszeltem rá.

Én amióta nem vacsorázok és kevesebb húst eszek fogytam vagy 6 kilót.
  • Terensz
    Üdv! Most találtam rá a topicra. Természetesen: fav :-)

Ma is zöldköret + 2 pici szelet sovány afrikai harcsa lesz a menü vecsési savanyúkáposztával.

Kicsit unom már a diétás étrendet, de vezekelni kell azért a 4 éves zabálásért és kóla-fogyasztásért :-/
  • jhetedikj
    1 db sajtburger
  • Narxis
    Kijevi csirkemell (bundázott csirkemell, szerecsendiós, sajtos fűszervajjal töltve), burgonyapüré
  • SHADOWEYES7
    Egészségedre!
  • Regrow
    nálunk ma lófasz volt az ebéd
  • Dean Winchester
    a kókuszos rész az jó lehet de én a curry-t nem szeretem! egyszer volt currys csirke de a currynek az íze valahogy nagyon nem jött be

rakott krumpli volt a mai ebéd.
  • desigo
    Hathi indiai kifőzdében

Corma chicken (kókuszos, gyömbéres csirke) currys rizzsel
    Burfi (kókuszos szelet)

van elég jó választék az árak sem vészesek
  • Ibuki
    Upsz bocs ezt nem ide akartam.
    Nálunk Spaghetti volt az ebéd :)
  • Ibuki
    http://www.sg.hu/forumkepek/2006_09/kajt.gif
  • Dean Winchester
    rántott pipi
    tökfőzelék
    pipiből leves
    zserbó
  • aztech
  • desigo
    gulyásleves
    aranygaluska
  • Kódia
    narancsos-fűszeres csirkemell

móricka sütemény
  • Narxis
  • Dean Winchester
    spagettivel töltött karaj! (egyszerű, viszonylag olcsó és nagyon finom!

A húsnak adsz egy kis fokhagymás pácot , hagyod 2-3 órát állni.
    A húsokba raksz (főtt) spagetti tésztát majd felgöngyölöd ezt követően a húsokat tűzálló tálba teszed majd ráöntöd a fokhagymás pácot és megsütöd!. A sütés után sajtot reszelhetünk rá, hogy ráolvadjon és úgy még finomabb.
  • georgesmatyas
  • georgesmatyas
    imádommm a rétest

Nálunk: Sült májas hurka, sült kolbász krumplipüré, céklasaláta
  • banok
    Sertéspörkölt+csavarttészta
  • desigo
    borsófőzelék,fokhagymás sült hús
    túrós-meggyes rétes
  • smith09 #9344
    Zöldségleves
    Gyümölcsmártás