Mi veszélyezteti leginkább az Internetet?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az viszont igaz, hogy nem az Elendernél van netelõfizetésem.
Vagy vannak ilyen téren ismerõseim.
Szóval ez a harmadik.
Lesko ezekszerint te nem tudod, hogy a Matáv már 1985-86-ra Magyarország teljes területének már több mint a felét optikai gerinchálózattal építette ki.
Hogy ezt honnan tudom? Ne aggódj, a régi Villanyszerelõ Ipari Vállalat egyik dolgozójától. Már akkora ki volt építve teljesen a dunántúli területekre a hálózat, és az ország többi részén is folyt a kiépítés többi része. Ezt biztosan befejezték 1988-ra, vagy '89-re. Azt meg nem hiszem, hogy az UPC elõbb jelent volna meg a piacon ennél az idõpontnál. A hálózatot meg azért nem adták a polgári felhasználóknak oda, mert pokoli ára lenne még most is. Most is 5-10 milliárd forintot szánnak 1 évben további hálózatépítésre, és ezt valahonnan finanszírozniuk kell.

RatJack az ISDN-nél az 4x200 Ft, mivel ott ez a korlát.
Szerintem tévedsz abban, hogy a MATÁV hálozata hamarosan hackermentes lesz.
A legtöbb hackert, crackert meg hasonló zsonglõröket még mindig a MATÁV hálózatáról kapom. Mondjuk úgy, hogy a próbálkozók 2/3-a matávos.
Különben a kemény dió az lenne, ha kiderülne, hogy egy külsõs feltõrte a matáv tûzfalát, majd azon keresztül hackerkedett.
Nem mondom, ohgy lehetetlen, de nem is könnyû.

Különben érdekes, hogy amióta tûzfalat használok nem szakadtam a szolgáltatómról. Azelõtt bezzeg, egy éjszaka akár 5-10x is 1-2 órán belül.
Azért nem mondom, hogy teljesen megszûnt a dolog, de ha most elõfordul, akkor azt annak köszönhetem, hogy a gépen fut a letöltés, és itt hagyom magára.

Különben csak úgy szólok, hogy mostanra már rég kiépült a Matáv optikai gerinchálózata. Nem csak Bp-en.
Csak nem adják oda rögtön. Nem õrült meg a Matáv, hogy egy ilyen remek üzletpolitikát feladjon. Inkább kicsikarják az utolsó garast is az emberekbõl.
Amúgy meg szerintem a Matáv kihasználja 85-90%-os részesedését a piacon. Csak a telefonhálózat szerint. Internet és kábeltv szerint nem tudom mennyi. A maradék 10-15%-on pedig ha jól tudom, 8 vagy 9 cég osztozik. Ennyit a monopóliumról, és arról, hogy a kisvállalatok feltõrnek majd és egyenrangúak lesznek a Matávval. Azt megnézem, hogy mikor fog egy olyan vállalat egy Bp méretû területet behálózni optikai gerinchálózattal.
Azok meg nem Megabit/sec-ben szaladgálnak. Hanem egy fokkal fölötte. Persze az teljesen szétoszlik. Különben ismerek Matávnetnél dolgozót és valahogy érdekes, hogy közölte hogy náluk 2 Mbit/sec-el jön minden magyar szerver, mert az õ gerinchálózatukon van. Vajon tényleg annyira lassú lenne a magyar hálózat?
Hát én hiszek neki, de nem láttam a saját szememmel. Így amondó vagyok, hogy inkább a próbálkozók, és a profibbak löknek le a netrõl, vagy hasonló. Persze van amikor a hálózati szervert terhelik túl. De az már más.