269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • bulba
    Én azt mondanám, hogy tanulmányautósan nagyok kerekei, de igaz, hogy a 2. képen még az optika/pozíció is valamelyest nagyobbnak láttatja.
    Összehasonlításként:

Utoljára szerkesztette: bulba, 2017.07.04. 13:13:06
  • 355
    'napot!

Szép kis modell, de kicsit túltolták a körzőt a kerekek megrajzolásakor, nem? Főleg a hátsó tűnik óriásinak. Vagy csak csal az optika?
  • bulba
    Napot!

• crosspeet
    Hát igen, viccesnek semmiféleképpen nem mondanám, igen ott van az a paripa!!! :D
  • 355
    Azt a vicces motort 420LE/570Nm-es motor hajtja, a végsebessége 402km/h. Két keréken...

Leno egyszer elmesélte, hogy a motor seggén villog egy felirat, hogy a mögötte jövő tartson távolságot a kiáramló forró gázok miatt. Egy piros lámpánál egy Lexusos teljesen ráállt. Ő integetett, hogy menjen hátrébb, de az szart rá. Leno a tükörben látta, hogy a motor leolvasztotta az autó egész elejét, amit a Lexusos valszleg csak otthon vett észre :)))
  • 355
    Egy SE talán. A többi nekem tutira nem érne ennyit. Az autó maga ronda, a Fapadnak és az Elite-nek gyakran ferde az üvegteteje, több olyat is láttam, ami nem záródott rendesen.
  • PP993RS
    Hát most egy lakókocsinak milyen formája legyen :) az első olyan mint egy horrorfilm-fagyiskocsi, a másodikat simán bevállalnám, tök jó lehet menni, ott állsz meg ahol akarsz, full extra, a család otthon

Nekem tetszik a Y2K, mondjuk alapból nem vagyok oda a motorokért, nyilván ez is azért tetszik ami ;)
  • PP993RS
    Ááá ez nem maradhat el, ha már szóba jött a Y2K, az első pillanattól az utolsóig csodás

De azért ez a motor akkor is király ;)

Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2017.07.03. 21:51:08
  • PP993RS
    Naaa, azt csak szívózásból tettem be, ahogy gyök2vel megy és már ott a hang.

Ne tévesszen meg hogy már "alapjáraton" ilyen, megy azért az ;) pont ezt írták valahol, hogy alig változik a hangja, de iszonyat brutál, aszem valahol 240-250mph a vége.
  • mikeman
    gyerekek segítsetek már
    lehet elszaladt mellettem a modellbiznisz, de érhet egy HWE 575 ferka 52ezret????
  • mikeman
    hát ez a motor több mint vicc :)
    a hangja alapján mintha Han Solo teperne a fénysebesség közelében, a képen meg éppen vánszorog
  • 355
    Azt nem értem, h az ilyen gépek építői miért nem bíznak meg egy designert. Ez a turbinás motor is milyen ronda már, mint motor! A minap láttam egy részt a Travelen egy lakóautó-kereskedésről. Na ott is látni, h hova vezet, ha gépészmérnökök állnak neki a külső dizájnnak...

Gondolom ezeknek is van büszke tervezőjük

• 355
    Biztos félnek, hogy a Red Bull lemásol valamit a Merciről egy 1/18-as modell alapján :)
  • PP993RS
    Lövésem sincs hogy kell indítani egy ilyet :) szóval én bármit elhiszek, de anno azt olvastam körélményes volt az indítás.

A teljesítmény az valóban elmaradt, kettő kellett volna bele :) való igaz elég tré mikor jön a rakéta hang oszt közbe nincs mellé meg a kép :)

• PP993RS
    Ja-ja, azért írtam hogy Minichamps vonalon lehet mondani egyfajta csúcsnak, bár én azok közt se ezt hoznám ki... ahogy Te is írtad egy erős átlag AA is helyre teszi, mármint részleteiben, mert külsőre még jobban elmarad. (lámpák, illesztések)

Gyorsan teszem hozzá; a tiéd nekem is jobban bejön, az artcar vonalba ugyanazt látom mint a pár darabos limit, méregdrága rezsinekben, de ha valaki erre gerjed...
  • Fehercsoki
    Köszönöm, ez sokkal több információ mint amire számítottam! Kár hogy ilyen sokat kell várni.
  • Missa
    A videóban az minden esetre nekem elgondolkodtató, hogy külön üzemóra számláló van a motortérbe beépítve. Ilyen jellegű, mondjuk úgy "klasszikus" gázturbinákról csak tanultam, dolgozni nem dolgoztam velük. Viszont a gázturbinák másik fajtájával, a mondjuk úgy, "külső égésterű" gázturbinákhoz volt szerencsém. Méghozzá elég sokkal. A dieselek feltöltő turbinái is gázturbinák, csak náluk az égés a diesel motorban történik. Nagyon érzékenyek a csapágyaikra, azok kenésére és a tömítésekre, a forgórész kiegyensúlyozást nem is említem. Hajó dieselekről beszélek, ahol sokkal alacsonyabb hőfokok miatt 1,5-2 évente úgynevezett "koromtalanításon" kellett átesniük, de a turbinákat évente kellett szétkapni, csapágy-, tömítés (kacifántos labirint, fésüs és egyéb tömítések voltak bennük gáz és olaj oldalon is) ellenőrzés, felmérés, csere miatt. És nagyon, de nagyon kellett figyelni a kiegyensúlyozásukra. Ezt mi helyileg csak statikusan tudtuk csinálni, műhelyben a precízebb dinamikus kiegyensúlyozását is elvégezték. Inkább a műhelyes szervizt szorgalmaztuk mi is. Egy részt egy babra meló volt és biztonságosabb volt a műhely. Ki a francnak hiányzott, hogy egy-egy ilyen forgórész szétrobbanjon a turbina házban. Ezek is 50-60 cm vagy még nagyobb átmérőjű forgórészek voltak, bőven 10.000-s fordulat fölött. Szóval gondolom ezért az autóban az üzemóra számláló és gondolom ezért is lehetett, hogy nem hozott áttörést a járműiparban. Hiába a viszonylag olcsóbb üzemanyagának... Na meg zabálni szerintem ezek is tudtak. Minden esetre egy igen érdekes, műszaki kuriózum a számomra és mint ilyen, tetszik! Még ha nem is dübörög, mint egy V8
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2017.07.02. 21:25:56
  • 355
    Amúgy ez már sajnos a HW-nél is bevett szokás volt, hogy a Ferrari F1-es gépek jó, ha karácsonyra megjelentek, de inkább következő jan-márc-ra. A Bubu viszont tavaly év közben kihozta a 16-ost, most viszont ők is csak Q4-re ígérik.

Gondolom a gyártók valami nagy eredményre játszanak. Sz'al a Honda akár már ki is jöhetne...
    Vagy az lesz az esemény, ha mindkét kocsi célba ér?
    Utoljára szerkesztette: 355, 2017.07.02. 20:35:19
  • 355
    M+szám+szám (pl. M1 2018): a hónap és év száma (2018 jan.), Q és két szám (pl. Q4 2017): a negyedév és év száma (2017 4. negyedév).

Spark 2017 Renault Sport F1 Team #30 Palmer M1 2018
    Spark 2017 McLaren Honda #2 Vandoorne M1 2018
    Spark 2017 Scuderia Toro Rosso Sainz Jr. M1 2018
    Spark 2017 Scuderia Toro Rosso #26 Kvyat M1 2018
    BBR 2017 Ferrari SF70-H Scuderia Ferrari *Sebastian Vettel* Q3 2017
    BBR 2017 Ferrari SF70-H Scuderia Ferrari *Kimi R Q3 2017
    Bburago 2017 Ferrari F1 Kimi Raikkonen, red Q4 2017
    Bburago 2017 Ferrari F1 Sebastian Vettel, red Q4 2017
    LookSmart 2017 Scuderia Ferrari SF70H Presentation, red M7 2017
    LookSmart 2017 Scuderia Ferrari SF70H Winner Australian GP Sebastian Vettel, red M8 2017
    LookSmart 2017 Scuderia Ferrari SF70H 4th place Australian GP Kimi Raikkonen, red M9 2017
    Minichamps 2017 Red Bull Racing Tag-Heuer RB13 D.Ricciardo Q4 2017
    Minichamps 2017 Red Bull Racing Tag-Heuer RB13 M.Verstappen Q4 2017
    Minichamps 2017 Mercedes AMG Petronas F1 Team F1 W08 EQ Power+ L.Hamilton Q4 2017
    Minichamps 2017 Mercedes AMG Petronas F1 Team F1 W08 EQ Power+ V.Bottas Q4 2017
    Minichamps 2017 Williams Martini Racing Mercedes FW40 Stroll Q4 2017
    Minichamps 2017 Williams Martini Racing Mercedes FW40 F.Massa Q4 2017
    Minichamps 2017 McLaren Honda MCL32 Stoffel Vandoorne Monaco Q4 2017
    Minichamps 2017 McLaren Honda MCL32 S.vanDoorne Q4 2017
    Minichamps 2017 McLaren Honda MCL32 F.Alonso *Resin Series* Q4 2017
    Minichamps 2017 McLaren Honda MCL32 Jenson Button Monaco GP *Resin Series* Q4 2017
    Spark 2017 Mercedes AMG Lewis Hamilton M12 2017
    Spark 2017 Mercedes AMG Bottas M12 2017
    Spark 2017 Renault Sport F1 Team #27 Bahrain GP Renault R.S.17 Nico H M12 2017
    Spark 2017 Red Bull Racing #3 Ricciardo M10 2017
    Spark 2017 Red Bull Racing #33 Verstappen M11 2017
    Spark 2017 McLaren Honda #14 Australian GP Alonso M12 2017

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.07.02. 20:31:01
  • mikeman
    hát nekem a videó alapján nem úgy tűnt hogy nagy indítási nehézségek lennének vele :)
    Leno bácsi beült beröffentette és rátett egy pohár vizet ami meg se rezdült.... igaz neki egy rakat szerelő tartja rendbe a világklasszis gyűjteményét
    nomeg az is jó hangzik hogy a megmaradt 9 db (amit aligha árusítottak valaha is) azok közül "aki "megtanulta" az nem panaszkodott, egész kevés hibát produkáltak..." :))
    amúgy kezdetleges technológia mellett az is hátrány lehetett hogy ezt a nagy kasznit a 130LE aligha mozgatta vehemensen (igaz a nyomaték viszont parádés volt) és gondolj bele hogy beállsz ezzel a hiperszuper kasznis kocsival a parkolóba ahol áll néhány kocka Chevelle vagy Charger darabonként 3-400LE-vel és körbe röhögnek :))))) ... és nem csak a hangon
  • mikeman
    kicsit visszakanyarodva a tegnapi videóra:
    igen, erős csúsztatás azt a Minichamps 3,5CSL-t csúcsmodellnek nevezni, egy jobb AA ráver minőségben
    DE nem oly rossz az a gép, a MC a versenyautók terén igenis komoly minőséget tud(ott) produkálni, nekem több is van, mert "muszáj" volt néhány racing bömöst berakni a vitrinbe, és egyikre se tudok panaszkodni, bár az újabbak már nem igen nyithatók de a régebbiek, teljesen rendben vannak, mint pl a videóban látható 3,5CSL. Nekem is van egy, igaz nekem nem az ArtCar sorozatból való -nekem azok nem nagyon jönnek be- megaztán nálam kritérium volt a fehér alapon M csíkozás, nomeg ezek a ArtCar-ok piszok drágák, különösen a videóban látható Alexader Calder ihlette #93 gép
    ezt az egyet találtam az ebay-n azt is közel 500$-ért!!!
    tehát inkább úgy kellett volna hogy elhangozzon az ominózus mondat, hogy "gyűjteményem legértékesebb darabja", hiszen ritka és igen drága lett mostanság
    ha belegondolok hogy Kasza úr 100eur/db áron egy egész kollekciót árult..... :))

és néhány kép a sajátomról, ami már szintén nem egy olcsó darab lett időközbe, bár még nem közelíti meg az artcar-os tesó árát, de mondjuk eladót épp most ebből a #25 darabból egyet se találtam

• Fehercsoki
    Esetleg van valakinek arról információja, hogy 2017-es F1-es autó modell megjelenése mikorra várható? Már fél éve megy a szezon és még sehol semmi=/
  • PP993RS
    Az 570Nm nagyon jó, durva a fordulat is, meg a rezzenéstelen járás, az ember azt hinné hogy ott azért van vibráció.

Akárhogy is, sztem szép mementója az autógyártásnak. És a modell se tűnik vészesnek.
  • 355
    Azaz Yat Ming. A RS náluk olyan, mint az Hot Wheels a Mattelnél.

A Chrysler elnöke azt mondta, hogy a mogyoróolajtól a Chanel No. 5 parfümig bármivel elmegy a Turbine motorja. A mexikói elnök ezt letesztelte: igazolhatóan működött tequilával. És ez nem városi legenda :)

A motor 44.600-as fordulaton 130LE-t és 570Nm-t tudott, ezzel 12mp alatt gyorsult 60mph-ra. A Chrysler 55db-ot épített, de a tesztek után csak 9 maradt meg, a többit szétbontották..
  • PP993RS
    Nagyon régen olvastam (még hagyományos-nyomtatott, autós újságos ;) ) cikket erről az autóról, ott is azt írták hogy a körülményes indítás miatt véreztek el, viszont aki "megtanulta" az nem panaszkodott, egész kevés hibát produkáltak... aszem 50 v. 55 darabot adtak ki teljesen hétköznapi használatra / tesztelésre, aztán kilenc kivételével az összest bezúzták... (lehet rosszul emlékszem már, de nincs kedvem wikizni)

A V8asok világában nem nagyon volt nyerő a turbina hang... talán lehet benne valami, mert az amik a V10 Viper hangját se szeretik, mondjuk több évtizednyi V8 kultusszal a hátuk mögött totál érthető.

Na már most hogy ebbe mennyi csúsztatás volt, (a megbízhatóságban) és hogy a 60as években mi számított kevés hibának persze más kérdés... mindenesetre itt egy kis (fél órás) vidi róla :)

Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2017.07.01. 19:04:44
  • Missa
    Hmmm, urbánus legenda lehetett. Na már azért mert 1963-ban szerintem az ilyen kis méretű gázturbinák nem lehettek valami üzembiztosak. Akkoriban elég bajuk volt az amcsiknak is, a ruszkiknak meg pláne, a komolyabb repülőgép hajtóműveikkel is. Üzemidők, meg ilyen problémák voltak velük. Aztán az anyag és gyártástechnológia fejlődésével már egész jó gázturbinás hajtóműveket dobtak össze, és dobnak össze ma is. Valahogy ez a technika nem hódított nagy teret a közúti közlekedésben. Kicsivel jobb volt a helyzet a vasút és a hajózás terén. Bár ez utóbbinál is inkább a hadi ipar profitált belőle. Az igazi tere mégis csak a levegőben van.
    Tizen valahány évet RC repülőmodelleztem. A 90-es évek végén a repmodellezés terén is kezdtek felbukkanni a gázturbinás hajtóművek. Elég sok macera volt velük. Főleg az indításuk volt zűrös. Aztán jöttek a problémák a stabil üzemmel. Nagyon érzékenyek voltak ezek a kicsi turbinák az üzemanyagszabályzásra, a változó fordulatszámokra. A repülőknél (még a modelleknél is) azért van szükség a hajtóművek teljesítmény szabályzására. Külön, drága elektronika kellett ahhoz, hogy széles fordulatszám tartományban tudják a stabil üzemet biztosítani. Nagyon érzékenyek a kenésre. Ezek a kicsi masinák simán elérték, és túl is lépték a 100.000 (!)-es fordulat számot. Nem tévedtem, százezret írtam! Szóval 1963-ban még egy autóba beépíthető méret is hozhatta ezeket a gondokat. Nem véletlen, hogy soha senki nem gyártotta szériában őket.
  • PP993RS
    1:18 Road Signature...

Érdekes egy autó, állítólag igénytelen, megbízható tech volt, (miután megtanulta kezelni a user) csak a hangja miatt nem szerették, vagy valami ilyesmi, aztán lehet ez is csak urban legend ;)
  • Missa
    Ez szép!
    Gyártó? Méretarány?
  • 355
    Hogy legyen olyan is, ami nem szokott: Chrysler Turbine.

• eyeball
    "Cimbi, nem érted a Maunika-Fikusz nézőközönség lelkivilágát. Ha Exotokat, CMC-ket meg hasonlókat mutogatnának, amik darabonként többe vannak, mint a nézők átlagkeresete (nem a statisztikai 200-valahány-ezer, hanem a valós <100eFt), akkor egyrészt fel se fognák, másrészt fáklyás parasztokként, kiegyenesített kaszával megindulnának a gyűjtők otthonai felé.+

- A "számból" vetted ki a szót, pont ez jutott az eszembe nekem is. Az üzletemben anno az egyik vitrines szekrényembe betettem 10 db. Autoart / Kyosho Porsche - Ferrari modelleket. Az ügyfelek mindig elképedve, csodálattal nézték meg, a tekintetüket mint egy mágnes - vonzották oda, főleg akkor, ha bekapcsoltam a vitrin mögött elbújó LED világítást is. Volt egy apuka a kisgyermekével, aki megkérdezte, hogy ugyan mibe fáj egy - egy ilyen modellautó, merthogy a fiának is szívesen venne egy ilyen játékautót(!). Mikor jeleztem hogy ez nem igazán a játék kategória, nagy mellénnyel közölte, hogy addig el nem megy - amíg az egyik (hát persze, a Kyo-féle F40-et) Ferrkát meg nem veszi tőlem. Mikor megmutattam a licit oldalakon feltüntetett árakat, elsápadt és sűrű bocsánatot kérve kiszédült az üzletből. A baj ott kezdődött, amikor megtudták hogy ezek micsoda kis (árban is) különlegességek - többen voltak olyanok, akik szinte csak azért jöttek be hozzám, hogy ezeket megnézhessék közelebbről is. A végén annyira nyomasztó és terhes volt ez a bejárogatás, hogy úgy döntöttem, inkább hazaviszem őket - megszabadulva attól a kellemetlen következmény esélyétől - hogy feltörjék az üzletemet - ellopva azokat. Most akkor el lehet képzelni, milyen kisebb tolongás lehetett volna, ha az összes eddigi verda ott parkolt volna a vitrinekben...

Üdv.
  • PP993RS
  • 355
    Ezzel én is pont így vagyok. Évek óta nálam parkol a világ legolcsóbb Bartolettije :)))
  • PP993RS
    Jogos....

Anno az "elején" kerekperec megmondtam ha valaki kérdezte mennyibe kerül?? Aztán ilyen irigységgel övezett "hülye ez..?" tekintet volt... szóval utána jött az osztva kettővel, vagy hárommal
  • Missa
    Hmmm. Van igazságod! Miután megnéztem, eljátszottam a gondolattal, mi lett volna ha??? Mi lett volna, ha pl. megkeresnek? Persze, a büszkeségem és az egóm azt mondta volna uccu neki gyertek forgatni. A józan eszem pedig azt, hogy kösz nem. Az általad írt indokok miatt.
  • 355
    wow
  • 355
    Cimbi, nem érted a Maunika-Fikusz nézőközönség lelkivilágát. Ha Exotokat, CMC-ket meg hasonlókat mutogatnának, amik darabonként többe vannak, mint a nézők átlagkeresete (nem a statisztikai 200-valahány-ezer, hanem a valós <100eFt), akkor egyrészt fel se fognák, másrészt fáklyás parasztokként, kiegyenesített kaszával megindulnának a gyűjtők otthonai felé.

Jobb ez így, hogy nem komoly értéket képviselő gyűjtemények gazdái vótak a tévébe'.
  • PP993RS
    Na, erről van szó...... ha már csúcsozunk.
    (will1066' képei)

Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2017.06.30. 17:51:50
  • BMW M5
    Valószínűleg Fekete András-t megkeresték az RTL-töl ( uborkaszezonban kell a töltelék műsor ) , hogy ö aki sok gyűjtőt ismer trombitáljon már össze pár embert aki szeretne szerepelni egy bulvár magazinban.... kb. így történt .
  • PP993RS
    Inkább csak voltak......
  • PP993RS
    Belehet mutatni a medzsó gyűjtést-fabrikálást, nekem sincs bajom vele, mindenki csinálja azt amiben örömét leli, de itt pont a lényeg maradt ki; a minőségi 1:18, 1:12, amiért tényleg "betegen" szeretjük ezt a szakmát, és amiért bánt minket ha a laikus lebuburágozik egy kyo F40-est, és nem is egy bliszteres vacak lesz az amiért félni kell mit szól az'zasszony...

Az se javított a dolgon hogy odaraktak a végére egy Minichampsot mint a "csúcs"... mondjuk ez nem feltétlen a szerkesztők fekete pontja.

Még a kyo Ghost is jobb lett volna, ha azt nyitogatják, kiszedik az esernyőt, le-felhajtják benne a kis bizbaszokat... abba legalább van spiritusz, úgy hogy még az sincs egy lapon egy igazán komoly 1:18-cal.

Én minőségi gyártóktól raktam volna be kultikus autókat, kyo, AA... mitomén---> TR, F40, 911, 959, Countach, Diablo, Vette, Mustang, amire még egy laikusnak is beindul(hat) a nyálelválasztása. Aztán belehetett volna mutatni 1-2 tejesdobozt, mint a modellgyártás elrontója és akkor a végére az igazi 6számjegyű csúcsokat... CMC / BBR / Exoto, vagy valami brutál 1:12-est, mondjuk diorámába, amiről elgondolkodhat a tv előtt a user, hogy bameg ez most tényleg modell volt vagy 1:1 ?
    Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2017.06.30. 17:27:55