Autómodellek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://autoartspares.com
Full hogy mi van nekik bontva, nem nagy osszegekert, komplett belso, kaszni, felni, motor, doboz stb..
En csak a Porschekra neztem ra, de komoly.. Tok jo!
http://www.flickr.com/photos/chilisos93
blood sweat and beers
az öreg úgy gondolta, hogy a középmotor nem való utcára, az csak a versenypályán jó
szerintem kísérlet képen engedett a fiának, és úgy volt vele hogy ha bukik a projekt akkor egy nem-Ferrari logós autó bukik, kisebb presztízs veszteség lesz
de nem lett igaza, siker lett, és utána már nem volt megállás, jöhetett a nagyobb osztályból a legendás Daytona utódja is a 365GT BB is, és utána egy darabig nem is volt kérdés hogy hová kell rakni a motort
a FIAT gyártást, meg úgy oldotta meg hogy a FIAT-okba kerülő V6-ok gyengébbek voltak vagy 10-15 LE-vel, így megmaradt egy minimális különbség a Ferrari javára, más kérdés hogy a későbbiekben a költségek csökkentése miatt a könnyű kaszni acéllemezes lett ami jópár kg-mal növelte a tömeget így oda is lett az előny
\" a pokol kapuja felfele nyílik\"
Én is sokkal olcsóbban jutottam hozzá, mint amennyiért most mennek.
Nekem is kellene egy Atlantic, de borzasztó drága.
http://www.schumimodells.vsg4.hu/news.php
Rég írtam már ide, de azért követem a fórumot.
Nemrég sikerült hozzájutnom egy évek óta vágyott darabhoz, amiről egyébként már jó ideje lemondtam.
Másodkézből szinte lehetetlen volt kifogni, újonnan pedig aranyáron mennek.
Eleve ritka darab. Talán kevesen tudják gyűjteménybe illeszteni, pedig egy valódi legendáról van szó.
Most csak egy gyors fotóra volt idő, de később szeretném jobb környezetben fotózni.
Utoljára szerkesztette: Voice27, 2017.05.21. 20:33:05
És igen, az "öreg" anno erre a típusra nem engedte a Ferrari logót rátenni. Egy-két USA dealer ugyan lecserélte az emblémákat, de ez nem volt hivatalos.
Állítólag a V6 motor miatt volt ez a logó mizéria. Isten igazából nem a V6-t szégyellte Enzo, hiszen már az '50-es években is volt nekik F2 versenygépekben sikeres V6-suk. Ha jól emlékszem a V6 gyártásra nem volt elég kapacitása a gyárnak. Ráadásul akkoriban kerültek a FIAT égisze alá, így adódott, hogy ezt a motort nagy számban a FIAT gyártotta. Természetesen azért ez egy 100%-ig Ferrari motor! Ilyen-olyan homologizációs trükközés miatt kerültek ezek a motorok a FIAT Dino-kba (Coupe - a'la Bertone és a Spider made by Pininfarina), sőt 1973-78 között a legendás Lancia Stratos-okba is. Leginkább ez zavarta Enzo-t, hogy a FIAT kevésbé presztízs modelljeibe is belekerült. Az már csak történelem, hogy a Stratosok keményen beírták a nevüket a rally történelembe, a FIAT Dino-k pedig a jelenlegi veterán piacon legalább akkora kuriózumok és majd nem olyan drágák, mint a "nagy testvér" Ferrai Dino. Az utód modell, a 308 GT4 esetében sem engedte a Ferrari nevet használni, az is 1976-ig csak a Dino saját logót használhatta. 1976-ban USA kereskedők győzték meg, hogy engedje a Ferrari név használatát, avval a névvel mégis csak jobban fogytak a 308-k is. <#nevetes1>#nevetes1>
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA
ezt a típust jó ideig kerültem, mondván csúnya mint egy béka, aztán mikor már minden általam fontosnak ítélt típus megvolt, valahogy elkezdett hiányozni a nem 12 hengeres V középmotoros sor elejéről, így elkezdetem kutatni utána: persze amilyen a szerencsém, eddigre már gyakorlatilag kikopott mindenhonnan pirosban, maradt 1-2 sárga meg a bűnronda zöld, az viszont minden mennyiségben.
Így mikor egész jó áron a kezembe került egy sárga, akkor rácsaptam, mondván ez lesz az első sárga Ferrari-m (leszámítva az egész gyűjteményem legelső darabját '93-ból, egy F40-est) de egyrészt mint minden Ferrarinak ennek is jól áll a sárga, meg hát ez nem is igazi Ferrari, hisz a logoján se a cavallino rampante van, hanem egy snassz Dino felirat, így aztán akár ki is lóghat a sorból a színt illetően
Persze ahogy ez már lenni szokott, mihelyst megalkudsz magadban és engedsz az elveidből, rögtön jön szembe egy neked kellő <#nezze>#nezze>, és persze vered a fejed a falba és bukóval lecseréled a régit
Nos itt is ez történt, alig pár hét és felajánlottak egy pirosat megvételre, hát persze hogy azonnal rácsaptam, a sárga ment a háztól, és beparkolt a piros
Amúgy tényleg jól állt neki a sárga, de mikor megláttam pirosban azonnal tudtam hogy az kell, azért pirosban az igazi... legalábbis nekem abban 😊
és ahogy a kezembe volt már, kezdtem kicsit megkedvelni is ezt a csúf békát.
Látszik rajta, hogy akkor még nem nagyon tudtak mit kezdeni a közép motoros kiosztással, és az addig jól megszokott orrmotoros arányokat próbálták átszabni hogy a középmotornak is maradjon hely, de jól is nézzen ki..... hát nem egészen sikerült maradéktalanul megoldani a problémát, de viszonylag sikeres lett a típus.
Érdekes ahogy kis szomszédos lenézett konkurens cégnél, a Lamborghini-nél a Miura-nál ezt a problémát azonnal megoldották, és az elsőre csodaszép és természetesen sikeres típust tudtak faragni.....
Ennek a típusnak a szépsége a részleteiben rejlik, az egésze nem annyira egységes, de például a hátsó lámpasor nekem kifejezetten tetszik, meg a belső tér is egész jó lett, amire a modell bézs színe is rásegít, a piros kasznival nagyon jól harmonizál
no de akkor a képek beszéljenek

Jah a kék ezzel a nagyon világos szürke belsővel telitalálat.
Meg egy-két SsangYong szerintem verhetetlen rondaságban:
Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net
kivették a Lamboból és lebutítva berakták a gépeikbe 😊))) (később a R8-ba már egy az egybe rakták)
a BMW-nek saját fejlesztése volt, úgyhogy a szemembe kicsit magasabban van a bömi 😊
Utoljára szerkesztette: mikeman, 2017.05.20. 19:41:37
ez az LFA <#hamm>#hamm>
Mikemannel vagyok egy véleményen, ez a Bangle-éra csúcsa....a 7-es nagyon avantgard lett a 3-as eléggé jellegtelen, ez viszont telitalálat! Az 5-ösöket tekintve nekem az E39 a favorit de a 2. helyen ez is ott van! És mint modell is nagyon szépen meg van csinálva, talán egyedül az első lámpabura íveltsége fura egy kicsit nekem.
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Hangra viszont a Carrera GT és az M5 ami überbrutál, nyilván ez utóbbiból azért könnyebb találni/hallani egy példányt... nem tudom mit meg hogy játszottak, de fantasztikus lett.
Az E60 féle M5 meg jól írod már most egy ikon, döbbenetesen brutál egy autó, a hangja ahogy pörög :/ volt szerencsém M5, M6-hoz is, (egy emberé volt mindkettő <#circling>#circling> ) de az M5 az igazi sleeper, az M6 nekem sok.
És igen, ez a szín ezzel a belsővel az igazi <#eljen>#eljen>
1:1

Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2017.05.19. 21:58:22
nekem már akkor megvolt mikor kiadták de akkor még a silver nevezetű de inkább világoskék verzió, ami nagyon szépen kiadta az íveket vonalakat, de valahogy mindig hiányérzetem volt vele kapcsolatban hogy nem olyan dögös az a szín ami méltó egy M5-hoz, így lecseréltem egy ilyen sötétkékhez, mert már akkor is ez volt nekem az etalon, és hát megérte, bukóval eladni a silvert és drágábban megvenni a sötétkéket, ez az igazi szín neki
úgyhogy gratulálok hozzá, és nem is értem egy ilyet hogy lehet eladni, ez egy ikon, pedig még jócskán futnak az utakon ezek

Viszont egy szép M3-M5 párost mindig szerettem volna, az M3 keresése folyamatban, ez a brutál szörny pedig a héten érkezett egy kollégának hála <#alien2>#alien2> és nagyszerű áron. <#eljen>#eljen>
M5-ből mondjuk roppant egyszerű dolgom volt, mert nekem az E60 az utolsó 5-ös ami igazán tetszik, (az újak ugyanazért nem tetszenek amiért az új 911-esek se) persze szépek a régiek is, de NOrezsin, az AA 5-ösei viszont -nekem már- túl régi gépek.
A Kyo modellek kiállásával amúgy nem vagyok kibékülve, van amit eltalálnak, van ami olyan gólyalábasnak tűnik, de ez egész jó lett.
Aki látott-hallott már ilyet élőbe, az sztem tudja micsoda egy gépezet, és abszolút méltó a Kyo kiadása 😉

A minőségi(bb) rezsin más tészta, mert annak teljesen más piaca van, azok a gyűjtők előtte meg utána is megvették/megfogják venni a többszáz €-s modelleket.
Ha a faxbukos hsz-omra reagálsz <#alien>#alien> akkor nálam az "elmebeteg áron" verte ki a biztit 😉 Írd oda ezt egy otto-hoz, vagy bármi máshoz, de ne pont egy szép és patent AA-hoz.
A modell amúgy csípőből hozza a szokásos AA minőséget, már a faxbukon se értettem, hogy miért írod nem ér annyit... (??)
Mit kéne még hoznia hogy megérje azt a pénzt ? A minichamps nem szebb és azt se adogatják sokkal olcsóbban, a "kicsit hozzárakva" se tudom még mindig hogy mit vennél ? Ami jó és szép, és ritka és még fokozhatnám... annak megvan az ára de ezt Te is tudod...
Én ha ilyet keresnék simán megvenném, a kollégát ismerve tuti még kerekítene is az áron és nem felfelé 😉
Itthon úgyse fogsz találni, de ha lesz se fogja senki 25ezerért adni neked, vagy valaki fölrakja, azt megint elviszik az orrod elöl és mérgelődhetsz 😊)) ilyenek vannak, kb.4-5évente... Felbukkan egy ufo aki vagy nincs tisztába az árakkal vagy nem tudom és legóért ad valamit, de arra úgy is 5en ráugranak egyből, ha más nem azért hogy később eladja drágábban...
Vagy lehet kint próbálkozni, várni, van amikor bejön, vagy kifogsz egy francia/olasz licitet amit pont átsörözik egy német ... de az se fog megállni 30alatt mire hazajön.
Tetszik vagy nem (ahogy ott is írtam ezt nem személyesen neked célzom) az igényes full fém, nyitható modellek egyre drágábbak lesznek, pláne amit a német szeret és megvesz, Porke, BMW, Merci már most horror, és ahogy egyre jobban kopnak ki úgy lesz még inkább horror... Most még hüledezünk egy 200-300€-s régi AA modell árán, hamarosan 4-500 lesz, mert megfogják adni érte, ott leszarják hogy itt már 6számjegyű az összeg... Most se ritka hogy egy-egy ritkább darab belenyal a 100ezerbe. (licittel!)
Utoljára szerkesztette: eyeball, 2017.05.19. 10:00:17

és a tetőablak se mozgatható, bubu szint <#buck>#buck><#circling>#circling>
amúgy tényleg komoly, még a 3. ülés sor is kihajtható meg a visszapillantó is
Mert jó a rezsin, a vitrinbe jól néz ki, meg nem nyitogatom, akkor venni kell egy szép fotót, az is szép a vitrinbe és azt se kell nyitogatni.
6-7éve 10en 1-2 ezer volt egy otto, és kb. a duplája egy AA, a 2x-es szorzó most is megvan, csak 25-30 / 50-60ezer....
És szünet nélkül már szinte fossák ki a rezsineket, belerondítanak a fémbe is, kiadják ugyanazt rezsinbe, ráugranak mert huh de jó, meg szebb mint a fém.... a kopasz fejem búbja az szebb a fémnél <#violent>#violent>
Aztán hopp elfogynak, és 100-120€ egy otto kéz alól......... ugyanaz fémbe 150-200, és vigyorogva mondja az eladó, hogy háááát... meg kell venni akkor rezsinbe... az """""csak""""" 100€.
Aki meg nem akar egy igénytelen konstrukciójú, ócska anyagokból és többnyire hanyagul összerakott szobrot nézni, az veheti meg méregdrágán fémbe... akkor a minimum hogy had zsörtölődjem már ki magam <#boxer>#boxer>
Nagyon a gyenged! 😄
😉
Az évszázad biznisze lesz a rezsingyártás, olyan vackokat ilyen haszonkulccsal eladni............. meg mikor a régi otto-k kéz alól 200euró fölött .... <#ijedt>#ijedt> <#bohoc>#bohoc> valami vicc..... <#sniffles>#sniffles>
Pininfarina 1963 Corvette. Nagggyonáááálat. Morcosított lámpák level 10000.
Ghia-Aigle Coupe (1954 Corvette) by Michelotti. Furán bent vannak a kerekei és a motorháztetőn úgy fest a szellőző, mintha az első megfőtt motor után faragták volna oda.
Ez is ócó lehet, 30 évig nem tudták, h hol van, aztán Portugáliában került elő 3800km-rel az órájában. Tutira visszatekerte valami nepper 😊
Valszleg egyszer karikába törhették, mert eredetileg az oldalán C1-szerű panel volt, hátul meg sirályszárny.
Vignale 1961 Corvette C1. Asszem nem véletlen, hogy a Vignale már csak egy felszereltségi szint a Fordnál...

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.05.16. 21:47:34

Utoljára szerkesztette: Missa, 2017.05.16. 20:58:48