269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • KDavid850522
    Sziasztok!

Grat. mindenkinek az új szerzeményekhez, látom én hogy mik vannak itt is meg face-n is!

Hozzám legutóbb vagy két hete ezek érkeztek:

• mikeman
    a piros gondolom az Allroad verzió
    a kupé viszont nagyon dögös
  • mikeman
    penge ez a gép
    kár hogy ennyibe kerül :(
  • zsolti65
    Ez már jó régóta kapható a VH-ban.Gyönyörű!!Igaz az ára is húzós,és nem nyílik semmije.
  • 355
    Ilyet láttatok már élőben? Úgy is ilyen bénán néz ki? Ha igen, kár, mert kedvencem az XJ6. Inkább a kupé, de ez se rossz (eredetiben).

• 355
  • 355
    Nem'tom mennyire macerás szétszedni a modellt, de ha el tudsz jutni egy üres kasztniig, amin krómozott elemek sincsenek, akkor nem nehéz az átfestés:

- kromofág: durva, de finom. Kapható festéküzletekben, nem is drága, fémig leszed mindent. Utána nagyon-nagyon alapos tisztítás és hígítós átmosás, különben fel fog jönni az új festék.

- ha kell, autó-gitteléses javítás. Egész kicsi tubusban is lehet kapni autósboltokban.

- fémre való matt akril alapozó, aeroszolos kapható az autófesték kereskedőknél. Ezt egyszer vagy többször felcsiszolni és átfesteni, amíg a hibák eltűnnek. A vérprofik fehéret és szürkét felváltva rétegeznek, ez sokkal jobban kihozza a hibákat, aztán a végén az egyikkel lefújják és úgy hagyják.

- az előző kereskedőnél kapsz eredeti BMW színkód alapján kevert és aeroszolba töltött festéket. Használata a leírása szerint.

- végül Gunze Sangyo - Mr. Top Coat fényes lakk, és a légy is seggre fog esni rajta.

Itt egy nagyon jó, angol leírás a festés mikéntjéről (de ő műanyag maketteket fest, a kromofág nála nincs leírva).
  • oritomi
    Most hogy így mondod nekem a sima i van...
  • HR1
    a revellbe szerelmesedtem bele anno, mert náluk volt csak a csi verzió...érdekes h a revell 850i és 850csi egyéb modelljeinék minden színben ki van vágva a házból a lámpa helye, csak az egy padlizsánlilánál nincs.

• oritomi
    Vagy megveszed a Road Though verziót az bukó lámpás,nem kell vagdosni-festeni.Nekem is az van...
  • oritomi
    A megoldás az airbrush.
    Viszont az egészet át kellene fújni,mert ugyan azt az árnyalatot nem fogsz tudni találni.Szvsz...
  • HR1
    Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni. Sikerült beszereznem régi nagy kedvencemet a Revell bmw 850 csi-t 1:18-ban dobozában, teljesen újszerű állapotában, lila színben. Egy dolog volt csak minimális csalódás, hogy a lila változatnak a motorházfedeléből nincs kivágva a bukólámpák helye. Ezért egy német modell autó alkatrészeket eladó oldalról megvettem csak a motorháztetőt sárga színben, viszont ezt átkéne festenem lila színre amilyen a kasztni eredetileg. A kérdésem az volna hogyan fogjak hozzá az egészhez? legjobb volna ha valakivel lebuzniszelhetném h lefesti nekem, aztán megdumáljuk h cserébe egy 6os sör vagy 2-3 tubus makett festék stb, nem tudom, megbeszéljük. De ha erre nincs jelentkező, akkor mi a menete? lecsiszolni a sárgát avgy rálehet festeni? ha lecsiszolni kell után szükséges valami alapozóval előbb végigmenni? aztán festeni lehet hagyományos makett módjára ecsettel? vagy valami tubusos festékszprét vegyek? de abból meg úgyse találok olyan árnyalatot...szal van itt gond elég. :) várom a válaszokat, koszi előre is ha jön.
  • autoart8
    Hát ez 10 darab, kb most 40 van , nincs MC ghiblim, szerintem a kyosho Urracora gondolsz , lambo :-)
  • hamhusz
    Sziasztok! Azt nem tudja valaki, hogy BBR Enzora lehet kapni külön csak felniszettet? Kiváncsi lennék rá egy fekete felnivel, anélkül hogy ezt átfújnám...
  • crosspeet
    Az ott egy Mc Maserati Ghibli..? de faszányos lenne vörösben a ferkátlik mellé idehaza is.. ;)
    Ez csak a töredéke a gyűjtidnek igaz..?
  • schumimodells
    Sziasztok, pakkot kaptam.

• oritomi
    emtívi plíz,pimp máj rájd
  • autoart8
    Köszi :D
  • BMW FAN
  • autoart8
    Úgy nem engedi a picr :)
  • crosspeet
    na most még egyszer, de most úgy, hogy ne kelljen tekergessem a búrám... :)
  • autoart8
    Sziasztok!

• BMW M5
    Az a gond a " szoci-modelekkel " , hogy a nyugat-európaiakat annyira nem hozza lázba a közép-kelet európaiaknak meg általában nincs rá ( 7.000 - 8.000 ft ) pénzük . Azért vannak-lesznek újdonságok mert az Istmodells mostanában fogja kihozni az 1:43-as ( IFA , Liaz , Kraz , Avia , Praga , Robur , stb ) teherautóikat...és jön egy újabb 1:18-as ( Volga ) személyautó is .
    A Wartburg 1.3 átalakítás ( Umbau ) hiánypótló alkotás és hozza a 353-as és az 1.3-as közötti ( első-hátsó homlokfal + lámpák , műanyag lökösök , kerek alakú első-oldalsó index , peremes kerékjárati ívek )különbségeket . De azért lehetne ez még jobb... Hiányzik a C-oszlopról a levegőbeomló , előröl a Wartburg hátulról az 1.3 S felirat ( matrica ), ha a gyári napfénytetőt akarták megcsinálni akkor az sem egészen jó mert azon volt még egy íves műanyag légterelő elem is a tetőablak előtt . Kíváncsi lennék az utastérre is pl : megcsinálták-e az 1.3-as műszerfalát ? Azért elfogadnám ... de leginkább 1:18-ban :)))) .
  • autoart8
    Akkor a 2 elite = kyo?
  • bulba
    Ejj, hogy én milyen régóta sóvárgok már egy sima utca 1.3-as után is... Kár hogy az IST mostanában annyira visszafogta magát (nem csak a gyártással, hanem az ígérgetéssel is). Igaz épp nemrég adták ki az 1.1 Trabit áruszállítóként, ráadásul egyből két változatban: ponyvával és anélkül. Pedig mennyivel értelmesebb lett volna megcsinálni levehetőre a ponyvát!

Kis érdekesség: a Transporter és az utcai 1.3-as Wartburgot egy lelkes "amatőr" megcsinálta 1:43-ban. LINK
  • mikeman
    ennek is letört a visszapillantója?? :))))

a modell Yatming lesz? úgy tudom csak az gyártja... sajna
  • 355
    You made my day! :-)

Nemsokára lesz egy 1/18-as Buick Rivierám, és nagyon régóta töröm a fejem, hogy kéne egy 1/1-es is :-) De ha lenne, nem lenne megállás egy ilyen állapotig, mint ami a képeken van, és 1: erre az Isten pénze sem elég, 2: után hol a fenébe tartsam? :-)

• bulba
    Napot (valójában felhőt)!

• 355
    Vedd csak meg ezeket. Már kezdenek kikopni a piacról és nincs hír arról, hogy a Kyo kiadná őket High End kivitelben. Ezek igazi Kyoshok, tényleg csak a licensz miatt volt ott egy darabig a HW logó.

A Kyo 3x8, 365GT4/BB és 512-esek tükre elég könnyen letörik, viszont sima töréssel szokott, úgyhogy ha megvan a tükör, akkor vszleg könnyű lesz visszaragasztani.
  • 355
    Csak a látvány miatt :-) Van egy (nagyon-nagyon) kevés francia autó, ami tetszik, a DS az egyik. Igazság szerint a DS 21 jobban bejön a burkolt lámpákkal, de úgyse fenyeget a veszély, hogy ezt valaki piacra dobná :-)
  • oritomi
    A másiknak komplett hiányzik a tükre(i),azt láttad?
  • autoart8
    Hát én nem adnék többet 10€ -nál a hibásért , de te tudod... :-)
  • Chevys Zsolti #256725
    Mindkettő tetszik. :-) A 308-asnak le van törve a tükre, de megvan. Mivel azt mondtátok, hogy Kyosho van a kétnevű dobozban, teszek mindkettőre egy-egy összeget. ;-)
  • autoart8
    Melyikért? :)
  • autoart8
    Este teszek fel vagy holnap inkább az utóbbi mert még kell bele fém üveg tartó a műanyag helyett :)
  • Chevys Zsolti #256722
    Köszönöm,harcba szállok érte... ;-)
  • crosspeet
    Na nyomassad mán!!! ;)
  • autoart8
    Amúgy én sem vagyok ferrari szakértő, ferrari szakértő inkább 355 :)
  • autoart8
    Igen a licensz miatt, biztos, láttam már ilyet élőben nekem talán a gumi nem tetszett elég műanyagos... De ez inkább azértert nem egy mai darab, szóval igen ezen kívül szín tiszta kyosho ;-)
  • autoart8
    Végre megvan az első vitrinem, képet csatolok be ha kíváncsiak vagytok ?! ;)