269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
#256837 Én is csipem a régi F1-es gépeket és a Mercedes versenyautó szállítója is nagyon bejön :
-
Voice27 #256836 Én is beleszerettem, ahogy kibontottam a csomagot.
Tényleg hihetetlen, hogy méretükhöz képest milyen finom kis műszerek.
Mert ezek még az átlag 1:43-as autókhoz képest is kicsik.
Túlzásba azért nem fogom vinni, de egy 156 F1 Sharknose-t még szeretnék mellé.
Nagyon szépek ezek a régi F1 gépek, az ember valahogy másképp áll hozzájuk fejben, mint az újkori F1-esekhez.
Ezeknek még volt karakterük, az újkori gépek meg maximum ráncfelvarráson esnek át évente, azt kész. -
crosspeet #256835 Egen, csak az színproblemás nekem, meg verseny is.... -
hamhusz #256834 Nekem még megvan az ezüst HE :) És az csak 40e :P -
#256833 GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰSSZÉG...A Saab 96 után ez a második kedvenc Saab modellem és így 1:43-ban is nagyon dögös . Megvolt 1:18 - ban ( Anson )na az volt aztán a sz..ul összerakott modell :-)) . Kár hogy a svéd gyár is már csak történelem... -
#256832 Egyedül a csavar milyensége zavart anno engem is de miután levettem a modellt a talapzatról ( a képek még a megvétel után készültek ) kiderült hogy az első nagyon meg volt húzva és ezért látható a képen enyhén ferdének az autó . Volt olyan 1-1-es Octavia Combi aminek hátul díszléces kéderezése volt . Az oldalsó díszléc az eredetin és a modellen is egyenes .. de mint írtam ezek kis szériás egyedi kézzel készült modell amin lehetnek esetleges hibák de melyik modellen ( nagy szériás , Prémium márkák ) nincs . Amikor megvettem csak kíváncsiságból feltettem a képeket egy eléggé látogatott veterán ©koda fórumba és ott mindenkinek tetszett pedig ott volt 1-2 ember akinek van a garázsában egy ilyen és " hozzáértő szemekkel "nézték . Ha legközelebb talizunk elviszem és lemeózhatod :-). -
-
#256830 Combos!!! Imádom az ilyen régebbi F-1 gépeket,ha van róla több képed ne rejtegessed :) -
#256829 Érdekes, amit mondasz, de az ilyen kisszériás dolgokat elég nehéz megítélni, főleg ezen Csepeleket MERT nincs igazán mihez hasonlítani, hiszen a nagy gyártók "ipari mértékben" nem foglalkoznak vele, de azért ha azt mondom, hogy egy ilyen Csepel legalább annyira hasonlít az 1:1-esre mint mondjuk egy 1/43-as IST IFA akkor szerintem nem járok messze az igazságtól.
Azzal viszont teljes egészében egyetértek, hogyha valamiből elérhető minőségi, fém, nagyszériás modell, akkor inkább azt választom mint a manufakturális jellegű műgyantát. -
#256828 Szép estét!
-
crosspeet #256827 ez fasza kis gép! -
crosspeet #256826 igen nyílik ám néki! -
Voice27 #256825 Postával együtt az nem rossz ár.
A HE verziónak ha minden igaz nyílik a tanksapkája is. -
#256824 Én vagyok itt a házi kekec, aki egy Exoto-t is simán fikáz, szóval a lista első blikkre:
- az autó jobbra dől, pedig minden kerék a talapzaton van;
- a szélvédő ragasztása látszik;
- a hűtőrács alja elferdült és az egésznek kifelé kéne domborodnia;
- pár dolog aránytalanul nagy vagy vastag: az oldalablakok fém pereme, a hátsó kilincs, első lámpák, stb., ráadásul ami fotót láttam, azokon mind fekete gumiszegélye volt a fix ablakoknak, de persze lehetett fémes kiadás is;
- az ablakkeretekben a műgyanta sorjás;
- a két első ütközőbak felragasztása nem egyforma;
- az első sárvédőn a dekor csík rosszul van felragasztva, 1/1-ben hátra lejt, itt emelkedik;
És a kekecre a pont: lakkozott fa talp meg egy bazinagy pozdorjacsavar, ami ott tartja a modellt..? Ne mááá... :-)
De mondom: tisztelem én a kézi munkát és az akaratot, és megértem, hogy bizonyára a kereslet alacsony volta miatt vannak technológiák, amik megfizethetetlenek a gyártónak. Lehet, hogy a MakeUp/Eidolon CAD szoftvert használ gyári állományokkal, aztán 3D-s nyomtatón gyártja a kasztnikat és a fotómaratásnál is 0,01mm-es pontosságot hoznak, talán nem is nyomtatva, hanem levilágítva a klisét. A végén pedig hatéves kínai kislányok rakják össze, mert nekik van elég kicsi kezük hozzá. Ez egy egyszemélyes manufaktúrának túl nagy költség.
Tudjátok ti, hogy mennyibe kerül manapság egy hatéves kínai kislány..? :-) -
crosspeet #256823 A légbeömlő elől még okés, de az oldalkopoltyút nem is figyeltem eddig! :)
Legolcsóbban 45ezerért lenne postával egy He..... persze a sima is szép. ;) -
Voice27 #256822 Amennyivel drágább a HE változat, annyival nem ér többet.
Jó, kapsz egy kis CMC fílinget a bőrcsatokkal, de igazából ennyi.
A simának csak 2 kopoltyúja van, a HE változatnak 3.
Kinek melyik tetszik.
Azt kihagytad, hogy a sima a zárt orrú változat.
Ami egyébként szerintem még jobban erősíti a formát, az egész autó egységesebb tőle.
Jó áron, 100 ercsi + posta körül néha ki lehet fogni a simákat.
De egyre ritkábbak lesznek.
És akkor a megmaradó pénzt elrakhatod Porsche-ra. :)
-
#256821 Ha tudsz szerválni egy kyo,250 gto t. Akkor azt ne hagyd ki! A legfaszájjosabb modellek egyike. Arra igen gyorsan csapjál le :) -
crosspeet #256820 kéne két kékség.. :) -
crosspeet #256819 GtSpiritnél valaki nem rendel..? -
crosspeet #256818 naposat!
ha már ferka, én egy ilyennel szemezgetek mostanság (a bőrövessel), csak ugye ha épp kiadóban a GtSpirit Porsche-i, ugye ott az előny.. :)
Érdekes, hogy a legfeltünőbb különbség a He és a sima közt, az a bőr csat a mocitetőn és a csomitartóban, a hátsó GTO felirat, és talán szebb a ferka logó elől a drágábbikon.
De a HE verzióban is láttam olyat, amibe kék/ezüst a belső, míg valamelyik full fekete, és valamelyiknek nincs pótkereke. gondolom az egyik utcai lehet, a fekete belsős, míg a kék/ezüst belsős az meg valami plain body.
De szépek ezek a formák!
-
#256817 Szerintem az öreg letörte a tükröt és Piero most próbálja reparálni :) Közben mondja neki hogy :
- Scusi papa de Bburago non buona qualità.....majd Kyosho :-) . -
Voice27 #256816 Lemeózta az öreg az első Bburago F40-est? :) -
oritomi #256815 Pakkosodtam
-
#256814 Szép modell...ez az én Ferraris képem :
-
Voice27 #256813 Estét!
Ha már 1:43 a téma, ez a csöppség tegnap érkezett.
Ez az első 1:43-as modellem, de biztos nem az utolsó.
Brutális, amit ezek műveltek, ráadásul ilyen méretben.
Sokkal több finomság van benne, mint némelyik 1:18-as társában.
A Mattel nagyon ráfeküdt erre a sorozatra, látszik, hogy fontos volt neki.
-
#256812 En sem ragaszkodom a mügyanta modellekhez de sajnos aki szoci modelleket ( is ) gyűjt annak nincs sok választási lehetősége ( Abrex , Istmodells , Neo , Minichamps ) de ezekből a Neo és a Minichamps is csak 1-2 modellt gyárt azt is drágán . Hidd el hogy a Milli modelles Skoda Octavia kombi nagyon szép de elképzelhető hogy ezeken a nagyon közeli képeken 1-2 dolog "zavaró" lehet...de az "életben" gyönyörű . Ha erről a Skodáról egy cseh vagy szlovák ( vagy német )szocis ( retrós ) fórumra tette volna fel képeket akkor kb 1 napig ez lett volna a téma mert ez a modell unikum....Egyébként a cseh Knopp úr ( akinek neve van a szakmában ) ezt a műgyanta modell ( 1:43 , 1:18 ) minőséget tudja hozni 90 Euró - 400 Euróig : https://www.google.hu/search?q=knopp+skoda&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=YogLUvGINIqJ4ASCj4HwCA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1093&bih=488#imgdii=_
Na itt pl nincs arányban az ár és a minőség . Egyébként mi nem tetszett a ©kodán ? Az Audi Sport Quattrom üzeni hogy jól van :))) .
-
zsolti65 #256811 Ezek FrontiArt 1:43-asok.Formára és minőségre brutál szerintem....
-
#256810 Félre ne értsetek, tisztelem a kézi munkát és az akaratot, hogy a mesterek olyasmit állítsanak elő, amit más nem csinál, vagy olyan dolgoknak állítsanak emléket, amelyek másként elvesznének, de...
És ez a DE lehet az egyik probléma, ami miatt nem vesznek többen ilyen modelleket: ezek (technikailag) rettenetesen kivitelezett modellek. Hadd mutassak egy példát. Az alábbi modellek mind kézzel, pár tucatos példányszámban készülnek, és bár a fotók alapján 1/18 vagy szinte 1/12 méretűek is lehetnének, valójából 1/43-asok és az áruk 100€ (30eFt) körüli.
Vannak persze jó példák is, itt van a Mili Csepel lánctalpasa, ami szerintem elég jól meg van építve, de ez a ©koda messze nem üti meg a szintet, amire pénzt költenék.
Van persze ellenpélda is, pl. az ABC Brianza modelljei messze alulmúlják a BBR/MR/Technomodel/Versus etc. szintet, mégis istenítik és euró-százakat költenek rájuk. Úgy kell nekik.
ABC Brianza 1958 Ferrari 250 Liliana de Réthy (nem, nem magyar)
-
#256809 Igen ez így van . Én nagyon becsülöm ezeket az embereket akiknek van türelme , tehetsége elkészíteni ( alkatrészek kifaragása , fényezése , össze rakása , stb ) ezeket a " magyaros " modelleket amikben más nagy modellgyártó cég nem lát fantáziát . Sajnos a magyar modellgyűjtő piac kicsi ha csak a Váci úti börzéket nézem ott is max az 1400 - 1500 ft-os bliszteres retroautós modellek mennek a nagyobb méretekben meg a Maisto , Bburago , Welly . Aki ennél drágább modelleket vesz idehaza ( Autoart , Kyosho , Minichamps , OttO ,stb ) az már tényleg a
modellgyűjtők max. 10 - 20 százaléka . Ezek az egyedi műgyanta modellek 25.000 - 30.000 ft / db - ba kerülnek azaz nem kimondottan a hazai pénztárcákhoz vannak méretezve . Amikor a Lévai úrnál járok mindig leültet és veszi elő a régi Ikarusos , Csepeles gyári prospektusokat , fotókat és meséli a régi történeteket amikor még a világ élvonalában volt a magyar járműgyártás..... Egyedi gyönyörű Csepel modelleket még Boldizsár úr készít ( 1:43 , műgyanta )illetve Ikarus modelleket Rigó úr de ö 1:24 - ben és fából . Akit érdekel azok itt megnézhetik a Rigó modelleket :
http://www.rigomodell.hu/index.htm
-
#256808 Köszi, az A2 nálam az "olyan csúnya, hogy már szép" kategóriába esik :) -
oritomi #256807 Érdekel valakit egy hibátlan,dobozos piros kyosho LAMBORGHINI URRACO P250?
Csere valamire?Privátba keressetek meg. -
#256806 Így nézve ezek csodával határos produktumok! Egyvalaki egyedül mindenféle gyári segítség/tervrajzok nélkül...sok nagy cég nem tud ilyen minőséget, jobb körülmények mellet (létre)hozni! -
#256805 akár egy akciófilm jelenet
ez egy 10 pontos fotó, erre szokták mondani hogy jókor volt jó helyen
már a fotó szempontjából, a pilótának nyilván annyira nem volt jó :) -
#256804 Nagy barátja vagyok a Spongyabob kockanadrág dizájnnak, de ez a szín... Lehetne akkor már Giallo Modena :-)
-
#256803 Tudjátok, hogy hogy néz ki egy F430 Challenge alja? Hát így:
Laguna Seca, 2010
A drájvernek nem esett baja, de a személyzet nagyot alkotott: másfél percig lógott az öveken, mire odaértek hozzá. Ennyi idő alatt szénné éghetett volna. -
#256802 Ezek az 1:43-as méretaranyú Csepel modellek egyedi készítésűek és műgyantából vannak , amit Lévai úr ( milimodell ) már jó pár éve készítget . Van tőle pár modellem de tény , hogy nem olcsó kategória egyik sem viszont gyönyörűek és számomra hiánypótló alkotások...és az 1:43-as Ikarusok mellett jól mutatnak :)) . De nem csak Csepel modelleket készít , itt van pl ez a modelljük amit az Abrex ( náluk vannak a ©koda modellek kiadási joga )sem - szerintem nem is fog - gyárt :
©koda Octacia Kombi
-
#256801 Szép képeket csinálsz ... így még ez a "csúnyácska" Audi A2 - es is tetszik :). -
#256800 Na erre nem is gondoltam volna, a magyar alatt leginkább világháború előtti kisszériás mára elfeledett márkára gondoltam.
Mindenesetre jó látni hogy készülgetnek ilyen kicsinyített magyar vasak is! Eddig csak egy darab gyűjthető Csepelről volt tudomásom (a fórumról Dácinak van egy darab) -
#256799 Estét!
-
#256798 Nem Csepel d344 mert az inkább teherautó volt . Inkább megmondom : Csepel 130 a neve a " kicsikének " . Ez Pedig a Csepel 800-as :