269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
#258436 A kerékkel valóban a mérete a gond. A gyári első kerék pl. 235/35R20-as, ez 1/18-ban 28,2mm felni átmérőt és 4,5mm gumi oldalfalat jelentene, ezzel szemben a modellen a felni 32mm átmérőjű, a gumi vastagsága meg kb. 2,5mm-es. Ez visszaszámolva eredetire kb. 235/20R23-at jelentene, ami egy utcán totál használhatatlan gumiméret lenne. Ilyen gumi szerintem nem is létezik.
Nem igazán értem, hogy ilyen hibák hogy csúszhattak át gyártásba. -
#258435 Köszi! -
#258434 Köszi! Ha hiszed, ha nem, tökre így vagyok vele én is mint Te és 355.
Viszonylag közel laktam (lakom most is) a budapesti Warm-Up-hoz. Láttam (és hallottam!) pár Ferrari 458-ast. Még Spidert is. Mindig úgy voltam vele, hogy szép-szép, meg jó a hangja, de ha lenne egy ilyenem, akkor kicsit kipróbálnám és vinném a piacra. Nem okozott orgazmus közeli állapotot. A múltkor jött a GT2, akkor már agyaltam, hogy kelleni fog az utcai. Ez most itt van, hááát ez valami álllllattti! Tudom, sokan kritizálják a kerekeit, valami a perességgel, vagy a méretével nem stimmel, fogalmam sincs. Áhhh, a fenét! Ez állati szép gép! Állati szép modell! Ami külön tetszik benne, az a plüssözés. Lehet, hogy hülyeség részemről, de ha egy valóban padlószőnyeges gépet, plüssözve megmodelleznek, ettől olvad a szívem, mint a vaj. Apróság ez, de olyan mint a kaján a szarvasgomba. Azt sem kell ugye kanállal zabálni, csak ráreszelni egy keveset a kajára és mindjárt a mennyekben van az ember. Nagyon hiányolom ezt a "modelles szarvasgomba reszeléket" az újkori Elite modellekből. Jó, a GT2-ből nem, mert abban nem is volt az eredetiben sem!
Utoljára szerkesztette: Missa, 2014.10.02. 18:53:06 -
#258433 Az megfizethetetlen lesz! de azért majd küldjél róla képet! Imádom a bicolor kocsikat! -
spyderco69 #258432 Szép gép, gratula :) -
pacalburger2 #258431 igen, nekem is ez az abszolút minimalista "design" tetszik benne, sőt igazából nyoma sincs neki, inkább mérhetetlen pragmatikusságot vélek csak felfedezni. egyszer olvastam egy cikket róla, hogy rakodás tekintetében nagy népszerűségnek örvend. -
pacalburger2 #258430 úgy tűnik, már hárman vagyunk, Bulba is csatlakozott a klubhoz :D
ha végzel a 258407-es hsz-ban említett munkálatokkal, feltétlenül oszd majd meg velünk az eredményt. -
#258429 Pont így voltam vele, csak én élőben láttam a 2011-es Ferrari Racing Days-en a Ringen. Egy 458-as volt a safety car. Addig (képekről) utáltam, onnan kezdve megkedveltem. -
#258428 nagy grat hozzá
pokoli gép :)
nekem fotókról, videóról nem is igazán tetszett a 458, aztán mikor modellbe a kezembe, akkor tetszett meg igazán ez a típus, és ez amodell érdeme
szép munka a HW-től
kár hogy nem mindegyik modelljüknél tudják/tudták ezt elérni -
Voice27 #258427 Szép.
Én már a Speciale-t várom, remélem méltó búcsú lesz a Mattel részéről.
Nagyon drukkolok, hogy ne rontsák el. -
#258426 Tadáámmm! Nekem ma ez jött! Az a múltkori 458 Italia GT2 meghozta a gusztusomat rá.
Nem mondom, nekem a nagy kedvencem a 355-ös, de ez is nagyon szép masina! És még azt is elnézem neki, hogy nem vörös, hanem fekete.
Jó ez! Nagyon is!
Utoljára szerkesztette: Missa, 2014.10.01. 22:21:59 -
#258425 Az a lényeg, hogy gyorsan hajtsa azt a hajót, amin a cuccunk lesz. -
#258424 szép motor
ennek egyetlen hengere akkorra mint egy yakuzzi medence :))))) -
#258423 Annyira azért nem jólszigetelt/pormentes ez a vitrin. A (részben) átlátszó dobozos modelleknél megértem, hogy a dobozban tartja, jobb alul a hungarocelleseknél már kevésbé! -
#258422 'reggelt!
Itt egy nem-olyan-rossz gyűjtemény, de zárt vitrinben tartott dobozos modellek..? Ezzel az erővel modellek képeit is gyűjthetné :-)
-
#258421 Amúgy van nekem is ötletem. Csak az asszony nem enged vissza a hajózáshoz. 24-25 év a hajók gépházában, szóval tudom én, hogy hol kell egy hajó dieselen csavarni, hogy az "egész erő előre", "túlerő" legyen. Pár tekerintés a regulátoron, kicsit föntebb megy a turbina hőfok, meg a kipufogó hőfok, de oda se neki! A modell megér ennyit, meg azt is, hogy egy jó adag túlerőzés után 4-5 órát lehet pucolni a kenőolaj szeparátorokat, de mondom, azért modellért bármit! Csak kerülnék arra a konténeresre, amelyik a mi cuccunkat hozza!
-
#258420 OK, várom a privit -
-
#258418 bizony bizony
remélem még az idén
egyébként ezzel a hazaérkezéssel kapcsolatban van egy ötletem, de majd priviben adom elő neked -
#258417 Húhhh, úgy néz ki, összejött! Már csak haza kell érkeznie! -
#258416 Kicsit bánom. Kicsit nem. Ma kaptam egy "fülest", lehet, hogy lesz valami kuriózum. Csak összejöjjön... -
#258415 némi felárral -
megfogtad a lényeget ;) -
crosspeet #258413 Arulja majd egy darabig a ...
Ebbol akar megelni..? :) -
spyderco69 #258412 Igen, làtom egy viszonteladó vette meg :) Sok sikert neki !!
-
#258411 Ja, Missa a mosolygós gyilkos. -
crosspeet #258410 Gyilkos vagy... :D -
#258409 Mike, már 3 napja fent van a Vaterán. Onnan még beszerezheted. -
crosspeet #258408
Annyira nem szoktal te berugni hogy ne tudd irtal-e vagy sem..! ;)))
De ha a kolega allitja hogy nem kapott uzit toled, akkor ironikusan mondva nyilvan nem irtal, es nem az van h elveszett a technikai kodbe valahol.. :D
;))) -
#258407 Dacia D6 ( Estafette ) lesz majd belőle . Kb. 700-800 darabot raktak össze belőle a románok ezért mára szinte nem maradt belőle . A neten sem találok képet gyári állapotúról és úgy tudom,hogy a Dacia múzeumban sincs belőle . Viszont a román retroautok sorozatban nemsokára az fog jönni ugyhogy majd akkor meglesem a kicsikét . Elsősorban az érdekel . hogy a hátsó ajtón milyen felirat ( faliratok ) volt . A Noreves Renault Estafett-én tolóajtó van a vezetőoldalon amit majd kifelé nyílóra kell alakítani de ezenkívül más nem kell csak kap egy Dacia-s szint és matricákat ( Dacia jel , Dacia felirat , stb ) . Az ajtót valahogy így lesz majd átalakítva " Daciásra " :
-
#258406 -
#258405 OMG
Ferrari 458 Speciale Aperta
-
#258404 akkor azt írd hogy nem kaptad meg, ne azt hogy nem írtam
mert úgy néz ki van különbség a kettő közt -
spyderco69 #258403 Ezzel a névvel ès Vozàr Mihàly nèvvel se jött üzenet... Vàlaszoltam mindenkinek.Èn is tudom mit teszek... Bizony !!! -
#258402 írtam üzenetet, mert akkor nem írtam volna :)
a [email protected] címre 2014.09.12-én.. csak a pontosság kedvéért
nézz utánna, nem mintha valamit is számítana, csak épp csípem mikor valaki jobban tudja mit tettem vagy mit nem -
spyderco69 #258401 Nem írtàl üzenetet, mert akkor vàlaszoltam volna....persze, elkelt ...ennyièrt ... :)) -
crosspeet #258400 Àtnézem olykor! ;) -
#258399 Van ott még olvasni való! Főleg Ferrari, de mostanában néhány Mopar is van, Dodge és Plymouth. A hajók cimke alatt inkább csak amolyan önéletrajz féleség van. -
crosspeet #258398 Koszonom szepen!! ;)
-
#258397 Köszi.
Nos igen, sajnos Labdacs abba hagyta a blogot. Nekem jó támpont volt a beszerzéseimhez.
Én nem tudok lenni az új Labdacs. Az ő gyűjteménye sokkal nagyobb, mint az enyém. Ő a saját bevallása szerint is, ezt többször is jelezte, autómodelleket gyűjt. Én, legfőképp a hely hiány miatt, inkább kicsinyített autókat. Ebből fakadóan, nem tud az én ismertetőm olyan részletes lenni. Én, ha lehet, folyamatosan cserélem a modelljeimet, anyagi lehetőségeimnek megfelelően, a lehető legjobb kivitelre. Értsd, bármennyire is jól néz ki pl. egy UT Ferrari 355 Spider, ha a Kyosho beváltja az ígéretét csinál Spidert, 99%, hogy cserélni fogom az UT-t is. Nem a modell értéke, kuriózum értéke érdekel, hanem az, hogy az igazihoz hasonlítson a legjobban. De pl. nem gyűjtök azonos modellből több színben sem. Ettől az elvtől talán csak a Charger-eimnél térek el. Van '68-as szép, GL kivitelű Bullit-om, de ha tudok mégis csak szerzek HEMI motoros ezüst '68-ast és bordó-fehér tetejűt is. Labdacs foglalkozott a modellek forgalmazásával is, jó kapcsolatai voltak kereskedőkkel (úgy tudom), én nem foglalkozom a kereskedelmükkel. Szóval biztos fogok írkálni, de a friss dolgokról nem tudok olyan hamar beszámolni, mint Labdacs. De próbálom kitölteni az űrt a blogja befejezésével. Talán van akiknek hasznos. Na meg ha beleolvastál, más jellegű is a blog. Elején van egy kis bolondos történelmi áttekintés az adott autó évjáratának megfelelően, az igazi autóról infók, amit innen-onnan, (könyvek, net, stb.) szedegetek össze és aztán a modellről a saját véleményem.
A saját gyűjteményemről nem nagyon csináltam képeket, mindig cserélgetem a polcon a modelleket, a hely hiány ugye... De majd csinálok képeket. Addig is néhány itt: Vitrin