269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Hornando
    Szevasz! Szerintem csapj le a GTO-ra.
    Az érvem pedig, azon túl, hogy az említett HWY61 GTO egy príma kis modell az, hogy ha visszatekintesz a 2015-ös beszerzésekre, akkor melyik irányvonalad gyarapodott gyakrabban? Ferrari vagy a muscle car?
    Na ugye! :-)

[IMG]http://up.picr.de/24395460cx.jpg[[/IMG]
  • Missa
    Egyre jobban hajlok a GTO felé. Arról még bemutatót is lehetne írni a blogban. Legalább is jobbat lehet írni, mint a Barchetta-ról.
    Szóval várom még a javaslatokat!
  • Missa
    Hátha az lenne eladó, nem is töprengenék.
    De ez a bézs és a montero red van eladó:
  • spyderco69
    Nekem a burgundy vörös jön be.
  • Missa
    Nem titok, a GTO-t a vaterán (is) láttam. Van belőle a montero red (vagy maroon?) színű is, ugyan ennyiért. Abban ráadásul a tri-power karburátor szett van. Mondjuk nem mintha ez 1:18-ban számítana ( dehogynem! Plymouth GTX-ből azért a vöröset és nem az aligátor tetőst vettem, mert a pirosban HEMI motor van.)
    A GTO esetében van egy színváltozat ami nagyon tetszik, ez:

De turquoise blue, a burgundy és ez a bézs+fekete vinil is nagyon tetszik. Vonzódom a bicolor és viniltetős kocsikhoz.

Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.01.25. 20:36:28
  • Missa
    Ez szép, ez tetszik!
  • spyderco69
    Szerintem legyen a GTO!Sokkal karakteresebb, bár valami sötétebb színben jobb lenne.Ez a Barchetta meg ugyebár nem a legszebb.. De ez nèzőpont kérdése :)
  • Missa
    Szarban vagyok. Tanács kellene.
    Ti melyiket vennétek a kettő közül? Nem az ár a döntő, nagyjából egy forma áron tudnám beszerezni őket.
    A Ferrari mellett szól, hogy főleg Ferrarikat gyűjtök. A Pontiac mellett, hogy USA Muscle Cart-t is gyűjtök. A Pontiac GTO ugye mondhatjuk a kategória teremtő volt. Ráadásul a kiszemeltem '66-os. Egy idős velem. Szóval itt van némi "érzelmi töltet" is, annak ellenére, hogy semmilyen GM modellem nincs.
    Szóval, Ti melyikre voksolnátok?

• mikeman
    P1-esre én is nagyon hegyeztem a micsodám de ugyanazok a gondolatok kerítettek hatalmukba mint téged
    annyit (300+) én már modellre nem szánok egész biztos
    pedig szép az a gép, kéne is .... de basszus az egy havi fizu valakinek
  • mikeman
    hát nagyon nem, kvázi alig van különbség a bubu modelljéhez képest és az legalább nyitható
    annak idején mikor kijött a Kyo Huracan, nagyon megörültem mert sejtettem hogy az AA kurva drága lesz (bár ennyire sokra azért nem számítottam) és mivel hasonló helyzetben a Veneno-ra sem szerettem volna sokat áldozni (mert az annyira nem tetszik) gondoltam annyit még pont szánok rá amennyibe a Kyo kerül, nem baj ha nyithatatlan, viszont harmad-negyed áron jó lesz így is. Nem is csalódtam, minőségre elég jó lett. Na gondoltam akkor most is jó lesz a Kyo ha drága lesz az AA, de aztán megláttam a Kyo képeit, és azonnal elment a kedvem tőle. Azok a tömör rácsok kurv@ rondák, gagyi hatást nyújtanak, ráadásul a sárga fényezésnél az illesztési rések imitációjánál vékony a festék, szintén ronda, a bubu gépe ebből a szempontból még jobb is, mondjuk annak meg nincs oldal ablak, szintén gagyi hatás.......
    na most mi a fenét vegyek akkor .... pedig nagyon kéne ez a típus
  • mikeman
    sajnos az MC ebből a szempontból pont követi az AA-t, minőség egyre szarabb az árak viszont az egekbe irányulnak
    utcai modellt már nem is vennék az MC-től, versenygépeket meg hálisten nem gyűjtök csak néhány BMW race gépet. de azok mind makulátlanok, igaz a nyithatatlanság ott is egyre inkább eluralkodik, pedig a régi gépeiknek nagyon szép motortere van

• mikeman
    hát elkeserítő a helyzet :(
    a cikkben még finoman ír a minőség érzetéről de a kommentekben aztán kap hideget-meleget az AA, meg is érdemlik
    már csak egyet remélek, hogy ezek a hangok eljutnak a céghez is
    mert hogy mi durrogunk ezekhez árakhoz tartozó minőségről az egy dolog, mi szegény és kis piac vagyunk, de ha már kint a sokkal gazdagabb piacon is ilyen hangok vannak, az már a cégnek is jelenthet valamit, remélem meghallják ezeket a hangokat
  • Zo911
    Kíváncsi vagyok, mennyi ideig lesznek ezek a resin gépek tartósak, már ami a szélvédőket (is) illeti. Ha ez a tendencia, pár év múlva egy hibátlan darab aranyat ér majd.

Az Autoart árazása nevetséges, ár/érték arányt tekintve főleg. Idén járt nálam egy fekete C1-es Corvette tőlük és egy szintén fekete Esprit V8 is. Nem ma adták ki egyik modellt sem, meg is látszik rajtuk. A Lotusnak aljának olyan részletes és szép a kidolgozása, hogy az ember nyála majd elcseppen. Emellett pedig mindkét modell kívül-belül perfekt volt, gyönyörű, részletes, igényes munka. Ráadásként méretre szabott hungarocell dobozzal, pedig Millenium kiadású modellekről beszélünk. Ezt már elfelejthetjük. Az igénytelenséghez hozzáfűzve pedig felemlegetném a 993 Carrerajukat, amiről volt már szó a fórumon. A fordított ablaktörlőállás egy dolog, de ennyi pénzért (160-180 euró?!) már elvárná az ember az igazán aprólékos munkát. A korábbi klasszikus Porschékban mind volt igényes motormatricázás is, a 993-nál hűlt helyen a plaketteknek. Nem mintha ettől ne lenne szép a gép, de ha 100 euróért bármelyik másik régebbi 911-esükön meg tudták csinálni, itt több, mint másfélszer annyiért miért nem?

A Minichamps is szerintem rossz irányba halad, bár ezt a márkát kevésbé ismerem. 924-esem van tőlük, nagyon régi kiadása a cégnek. A kor színvonalán viszont elég igényes, kárpitozott beltérrel, nyíló bukólámpákkal, rendkívül részletes motortérrel stb. Van egy 991 Carrera S-em is, itt már a kárpit felejtős, a légbeömlőnyílások csak imitáltak motorháztetőn (és még az ezekbe integrált ködlámpát is sikerült duplán ragasztani, keressetek rá, a kék és pirosak még mind ilyenek, de az újabb kiadásokon , pl. cabrio már orvosolták a hibát). Egyébként nem akarom szidni, ezektől függetlenül egy egész korrekt modell - és a Minichamps továbbra is rendesen dobozol, hungarocellel. A GT3-asuknál viszont a tömör műanyag légbeömlő nyílások az autó elején szerintem nagyon igénytelenek.
  • spyderco69
    Persze ez se egetverő minőség:

http://www.lambodiecast.com/detail.php?item=model667
  • spyderco69
    A Kyosho/Ousia Huracant már a megjelenés napján levitték 20,-€-val...( CK il.. Modelissimo ), írtam is nekik, hogy mi a gond, miért lett hirtelen olcsóbb?Jött a válasz, hogy minden ok a modellel csak valahogy olcsobban kapták :)
    Az AA Huracan tuti akciós árú lesz ...habár a fekete kerekesek ( sárga,piros ) azért el fognak fogyni "világpiaci" áron is :D
  • goser
    Nagyon szomorú az AA árképzés. A Welly Huracan 40 EUR és nem vacak műanyag, hanem teljesen fém. Nyilván közel sem olyan kidolgozott, mint az AA, de akkor is hihetetlen, hogy az egyik cég mit ad 40 EUR-ért és mit kapunk a másiktól 5x annyiért. Hab a tortán, hogy a rendkívűl kedvező 200 EUR árba csak a "standard" doboz fért bele, a Signature doboz gondolom még dobott volna rajta 10-20%-ot. Remélem, hogy a Huracan is pár hónap (év) múlva le lesz akciózva, mint a legtöbb AA Lambo és akkor talán érdekes lehet.
  • PP993RS
    Ott valakinél nagyon messze gurult a gyógyszeres doboz ár ügyileg, kíváncsi leszek ezt is venni fogja a jónép..?

Venni én is akartam Meki P1-est, de ha a Huracan 200euró akkor az lesz vagy 300... és ha tényleg ilyen kártyavékony, hótgagyi műanyagból csinálják meg az elemeket, akkor kösz de nem.

Anno a HW Ferrari Enzo vs. Elite-nél is hatalmasat dobott a modell minőségérzetén, hogy nem egy súlytalan, nyekergő műanyagfedél a géptető, hanem jó nehéz fém... a Mekinél meg gondolom minden műanyci lesz, szárnyasajtók, gép-csomagető.
  • spyderco69
    Hát nagy kacatnak írják le....pedig akartam egy ilyet, szürkében.De ezek után nem hiszem, hogy megveszem, főleg ennyiért!!!!
    Ennél még a Kyosho modellje is jobb, sőt kb a harmadába kerül.
  • PP993RS
    Azért mert az több pénz lenne... lehet modellenként csak pár centtel, vagy urambocsáss egy egész ejuróval, de akkor is több, és nehogymá...

Jó a minimál vastagságú, ócska fos műanyag, ami annyira vékony hogy már önmagába nyeklik-nyaklik, ha por megy rá és rátörölsz bármivel(!) már full karc.

Egy időbe a BoS ablakai is spontán kipattantak, hullámosak lettek, nekem a V8-as Audi hibátlanul jött, 1év dobozlakás után full hullámos a szélvédő, de legalább negatívba-befelé tehát annyira nem látszik, de ez egy 110€-s modell volt.........

És akkor én még ne is panaszkodjak, a neten olyan szétdeformálódott, hullámos (körbe még az oldalablakok is) modellek vannak lefényképezve, hogy az ember tengeribeteg lesz.

• PP993RS
    És akkor még nem is vetted kézbe azt a 200€-s modellt....

http://www.diecastsociety.com/autoart-lamborghini-huracan-lp610-4/

Érdemes elolvasni... főleg a komment részt.........
  • PP993RS
    Hát itt két verzió lehetett, vagy simán sz.rtak bele, vagy aki a honlap ezen részét csinálja nem ért a modellekhez és fel se tűnt a hiba, vagy mindkettő :) Bár az sokatmondó hogy aztán "megcsinálták".

Akárhogy is... egyre több helyen olvasni user panaszokat hogy nagyon lefelé megy a színvonal, az AA kompozit modelljeit is lehúzzák, olvastam a Huracan tesztet, olcsó játékautó fílingje van a műanyag alkatrészeknek, nem kárpitoznak ki mindent...... hát tényleg ide jutottunk 2016-ra? Emlékszem anno az AA-nál mekkora volt hogy elkezdték plüssözni a modelleket, (nem a rücsis felületű műanyag, hanem az igazi finom kárpitozás) most meg kiadnak egy műanyag csomagterű modellt? Elszomorító.

Mondjuk ezekről a kompozit modellekről már az elején-látatlanba is ez volt a véleményem hogy egy supersize parasztvakítás, megmagyarázzák hogy ez nekünk csudi jó lesz, arról nem beszélve hogy olcsóbb gyártásról is szólt a fáma, ehhez képes még -nem kicsit- drágábban is adják!
  • zsolti65
    jáájjj.... derék!! :)))))
  • Zo911
    Én sem értem egyébként, miért nem lehet egy rendes szélvédőt csinálni ezeknek, vagy legalább jól leragasztani ezt a műanyag vackot.
    Azóta pedig fekete pont a CK-nak, photoshop level 2. Mintha eltűnt volna (vagyis legalább megpróbálták) a hiba!
  • zsolti65
    Én is a CK-n csodálkozom,hogy nincs olyan pl: sájsze!!!!Bontsunk másikat!Ezt ne rakjuk ki.....
  • 355
    OFF: Eladó 1970-es Chevy Nova. 9300cm3, 1500LE, 1750Nm, 3 sebességes automata váltó. Több kép a linken.

:ON
  • PP993RS
    Egyre drágább minden de a minőség valahogy lefelé ível. De ameddig ilyen selejtet is megvesz (vagy megnyer) valaki, hülyék lennének ba.akodni vele, de azért piros pont a ck-nak is hogy ezt így lefényképezték........

Aztán ha netán a leendő nyertes majd ír nekik, megy a passzolgatás hogy ki a hibás...

Még az Autoarttal volt egy levélváltásom, egyértelmű gyártási hiányosság miatt, (simán nem raktak fel a beltérben egy műanyagelemet, se ragasztás-se törés) írták hogy sajnabajna nem tudnak vele mit csinálni, mert nem tőlük vettem közvetlen.....

És akkor mi van? Bontatlan modell volt boltból... vagy nem ők rakták össze?
    Erre írták hogy akkor a bolttal beszéljem meg.... mi az anyámat beszéljek meg? Jó poén, nekem meg maradt egy hiányos=selejt modell

• crosspeet
    Ez igy egy szar, ilyen szélvédővel, már bocs.. Ennyi pénzért nem futotta rendes ragasztóra..?? Vicces.. Vagy inkább gáz, a leendő tulaj nem fog nevetni.
  • crosspeet
    Tényleg olyan kissé ez a nyomtáv, mint egy kult bogár rövidített első tengellyel.. Pedig nem lenne nagy cucc kintebb tenni a papucsukat! Petibá olyannyira figyelt a részletekkel, hogy pl az új papucsaim ugyan úgy 87mm-es nyomtávval rendelkezik, mint a gyári Elite. Persze annak már gyárilag is jók voltak a nyomtávjai..
  • crosspeet
    Igen, az Elite Californiát is nézegettem a papucsai miatt, de nem mertem.. Meg aztán így szebb és olcsóbb is lett, és nincs egy Californiám kerék nélkül most.. :)
    Mire elérném azt a szintet, hogy lassan megengedhessek magamnak CMC- féle gépeket, megduplázódnak az áraik.. Nagyon nem akarják h hárombetűs luxusok csücsüljenek idehaza.. :/
  • Missa
    Igen, egész pontosan erre a színre gondoltam.
    A FB-on azt mondták, a beesett kerekek a prototípus miatt vannak. Nem hinném, sajnos az én fehéremen sem túl szélesek. Csak a fehér és a Te kéked felnijei jobban leplezik ezt a "keskenységet".
    Nos igen, Peti nagyon belendült. Ügyes. Az SWB is pofásabb lett az új kerekekkel. Állítólag az Elite California kerekek is sokat dobnak rajta.
  • 355
    Annak idején a CMC 250 SWB-ket még 195€-ért vettem, pedig volt a CMC-nek überdrága Ferrari licence. Most 500+€-t kérnek a GTO-ért, pedig licenc sincs. Kíváncsi lennék a magyarázatra....
  • mikeman
    ennyi pénzért ez über gáz
    igazából valami hányós szmájlit kerestem :))
    hihetetlen hogy ezek a gyártók már nem tudják mit merjenek elkérni a szarjaikért, minőség meg sehol

az AA 200 euróért kínálja az új Huracan-t, mindezt egy szimpla plexi dobozban, nem hungarocell dobozban, nincs hozzá kis füzetecske törlő ruha nagyítós nyitogató pálca, semmi csak egy szimpla plexi doboz, 200 euró!!!
    az agyam eldobom
    rohadt pipa vagyok
  • mikeman
    köszi a gondolatokat
    arra az 50ezres gépre még rájönne a posta is, már ha egyáltalán postázna hazánkba, de a drágám ezt nem teszi meg, gondolom a jó hazai tapasztalatok okán
    amúgy ezért az összegért (maradva a realitások talaján) már megválnék a gépemtől
    ha valakit érdekli, keressen :)
  • zsolti65
    Ez is Aston,és ez is resin...240 euro, szép!!!Csak az a hátsó szélvédő valahogy nem akarja felvenni az ívet.......

• mikeman
    na azért te se jártál rosszul, ráadásul most lett egy teljesen egyedi fain géped
    nomeg közel sem költöttél annyit rá mint én a 3 betűsre :))
  • mikeman
    nem tudok árat mondani, azért is kérdeztem a többieket
    el kótyavetyélni sem akarom, annál sokkal szebb és értékesebb, de "világpiaci" árat sem szeretnék mondani mert annyiért úgy sem lehet itthon eladni
    de ha komolyan érdekel, meg dumáljuk, félre is tudom rakni, ráér, nem kenyérre kell :)
  • zsolti65
    Ha a jövő hét folyamán valaki rendelkezik friss nürnbergi toy fair galériával, ne tartsa magába.... :))))
  • mikeman
    30??? annál sokkal többet ér a barátságunk ;) :)
  • mikeman
    valami ilyesmire gondoltál?

nekem is jobban tetszik, de szerintem az a szürkés sem rossz, mondjuk el nem cserélném
    egyedül a beesett kerekekkel nem vagyok megbarátkozva, arra ráférne egy kis tuning
    majd szólunk Petinek hogy gyártson le nekünk is egy kis nyomtávszélesítőt, most úgy is ráérzett erre a témára
  • 355
    Volt már? Maisto Porsche 918. Sz'tem nem rossz. A kerekek nullszériásan szarok, az első indexet nem kellett volna lespórolni, az ajtót meg olyan profin kéne illeszteni, mint a hátsó géptetőt, de amúgy elmegy.

Utoljára szerkesztette: 355, 2016.01.23. 21:21:10