Vírusirtók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A hülyékkel szembeni tolerancia elengedhetetlen a mai világban! ZIP ZIP csóka RAR varjúcska...
fugitive: én a nod32-t tudom ajánlani mert szerintem sokkal jobb, gyorsabb(a nod háromnegyed órát full scannelt, a bitdefender meg másfél órát. és nem azért lassu mert alapos, henem mert alapból lassú) Amikor a nod után feltettem a bitdefendert, az nem talált semmit, mikor visszaraktam a nodot, leszedett 3-4 bacit. Szóljon a bitdefender mellett hogy szerintem könnyebb a kezelése, de nem ez a meghatározó szempont. Már több antivírust (AVG, BitDef., F-Prot, Norton, Avast) is kipróbáltam de a No1. a Nod32. Egyedöl a jelszó+felhaszn. név beszerzése okoz gondot.
Chaos Anno Domini
most azon gondolkodom, hogy Nod32 vs. Bitdefender. melyik lenne a jobb?
AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD
Ez az új Xoftspy - antispyware progi telepítõje.
Lehet hogy csak téves riasztás, de mindenestre érdekes, mert ez az új Xoftspy kb. 10 másodperc alatt végez a rendszervizsgálattal, ami gyanúsan rövid (ennyire nem létezik hogy optimalizálták).
Ha esetleg valakinek van kedve megnézhetné a saját vírusirtójával, hogy neki jelez -e.
Talán mégse olyan marhaság amit lentebb írtam. Ja még annyit, hogy Firefox-ot és Opera-t sose használtam rendszeresen, csak IE-t illetve Maxthon-t.
http://www.winportal.net
Nekem NOD után még 2 férget talált.
A ennek már a gépigénye is nagyon barátságos.
Innen leszedhetitek.
Na azoknak készült,de belehetne szerinetem tetetni FAQ-nak.
(csak én nem tdom hogy kell)
\"Találkozni kell Istennel, meg akarok kérdezni tőle egyet-mást\"
Van rá egy egyszerû microsoft-os progi:DropMyRights
Illetve a Windows-t se kötelezõ rendszergazdai jogokkal használni.
Aztán pl. a Kaspersky elérhetõ online scanner formájában is és még mások is ezen kívül.
Valamilyen letölthetõ hosts fájl használata:
Pl. Bluetack vagy MVPS
Stb.
http://www.winportal.net
\"Találkozni kell Istennel, meg akarok kérdezni tőle egyet-mást\"
Az évek folyamán szerzett tapaszalatok alapján a legnagyobb tanácsom:
<#SOHA NE VEGYÉL VIRUSIRTÓT!!>#SOHA NE VEGYÉL VIRUSIRTÓT!!>
A géped akkor lesz biztonságban ha telepitesz egy jól konfigurálható tüzfalat(Outpost,Look'n'Stop,Sygate,Black Ice,de nagyon jó a PcCilin tüzfala is.)
Ezt a friss Windows után elinitva lépésröl lépésre megtanitod mit engedsz és mit nem.A döntés és az irányitás mindig a te kezedbe van!!
Második lépésként mindenképp telepits egy Anti-Spyware programot (Spyware Doctor,Webroot Spy Sweeper,Msoft Anti-Spyware,stb)erre azért is nagy szükség van mert ezek a mocsokok az évek folyamán egyre jobban terjednek,és akár virus nélkül is ezek is képesek gépedet kilõni a forgalomból mivel nem csak kémprogramok terjednek ezen az úton.Természetesen frissids majd késöbb!!!az adatbázisát.
Harmadik lépés a virusirtó!
Itt általában léteznek komplex csomagú (tüzfall+virusirtó)megoldások,ezektõl óvnék mindenkit,jobb a csak virusirtó!!!
Elég sokféle van sok nagy nevet hallani,néha egy két kisebbet is hogy jól
szerepel.(Kaspersky,Nod32,Avast!,Norton,F-secure,Dr.Web,Pc Cillin,Antivir)
A döntés nehéz de nem lehetetlen:mint feljebb irtam Soha ne vegyél virusirtót!
most meg is indoklom hogy mért:
-elégedj meg a Demo verzióval (30-60 napig korlátozás nélkül használható)
-ha vásárolsz akkor elkötelezett vagy egy céghez,és soha se tudhatod az a cég az éppen felbukkanó virust melyik nap tudja a te géped is azonositani,irtani,fertötleniteni.
-a demo nagy elönye hogy 30-napig NOD32,utána Kaspersky,utána F-secure,stb (szándékosan Nortont nem irok,mert a Symantec termékeivel már párszor befürödtem,noha tapasztalatlanul ezt kezdöként meg is vettem.(kidobott pénz)
-a géped sokkal nagyobb biztonságban van ha nem mindig ugyanaz fut a gépen,de ha kicsit lejebb olvasol nemegyszer találkozol olyannal hogy az "xxxx" virusirtóm nem jezett semmit,de feltettem az "yyyy" virusirtót és az 3 virust talált.
Tehát telepits egy demot mondjuk a Kasperky-t(nálam épp ez fut) és inditsd újra.
-csökkentett mód (hálozat nélkül) és FULL SCAN !
Elméletileg tiszta gépnél nem találhat semmit,hacsak nem a vincsesztered valamelyik partició-ján régebb letöltött warez cumok között.
Most kezd feltenni a programjaidat,Firefox vagy Opera (Explorer-el ne böngész),levelezö progi(The Bat! szerintem a legjobb,Pegasus,stb Outlook egy nagy nulla)és állitsd beezeket és az internet kapcsolatod,de ne kapcsolodj!
Miközben telepitesz ha komoly Anti-Spyware programot használsz megkérdi hogy engeded hogy fusson,és jelzi ha telepitesz egy Spyware programot is.
Újrainditás
Minden jól fut akkor addig lépj fel a netre amig mindegyiknek(Anti-Spyware,Tüzfall,Virusirtó)frissited az adatbázisukat.
Újrainditás,majd telepits egy Backup programot(Ghost,DriveImage 2002,True Image,stb)
Ismét újrainditás és az utoljára telepitett mentést készitö programmal készits egy mentést(DVD-re,Cd-re,vagy valamelyik másik particiódra)
Ez jól jöhet egy virus esetén vagy egy öszeomlott gép helyreállitásakor.
EGYIK LEGFONTOSABB!!!!:
Most ismét lépj a netre és keresd fel a Wigwam oldalát(de létezik több külföldi lap is) és csinálj egy részletes tüzfal tesztet.
Ez kiirja hogy mely portjaid vannak nyitva melyek láthatók és melyek láthatatlanok azzaz OK! Miden portot zárj le a tüzfalad segitségével!!
Most már nyugodtabban netezhetsz,de ne feledd a virus mindig hamarabb jelenik meg mint az ellenszer!!
Ha valamit letöltesz,legyen bármi warez,vagy csak egy dokumentum ne sajnáld az idöt és mielött megnyitod ellenörizd a virusirtóddal!!
a te igényeidnek megfelelõ vírusirtó kell. más max. tanácsot adhat, hogy mire figyelj. a te gépedre lesz, nem máséra.
gépigény/nem lassít-e/kezelhetõség/megfelelõ védelmet nyújt-e/esetleg ár.../frissítési üteme megfelel-e neked/keresési gyorsasága/support/van akinek fontos, hogy tudjon magyarul
Általában ezekre figyelnek, de a prioritásuk userenként eltér.
virusbulletin info alapján a Nod32 több tesztben és jobb eredményekkel vett részt.
A Kaspersky csak egy hajszállal van mögötte.
Viszont szerintem jobb az online support miatt.
Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com
Szeretnék segítséget kérni.
Van két antivírus amit javasoltak, hogy használjak: NOD32 és a Kaspersky.
Nem tudok dönteni Segítsetek!!
Csökkentett mód és Nod32 fullscan. Mindent vizsgáljon.
CSökkentett módban nem indul el a nod32 konzol csak siman startmenübõl futtasd a nodot.
A jeefo egy exe fertõzõ vírus, fertõzés után javíthatatlan fájlok keletkeznek.
Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com
Hajrá ALBACOMP HAJRÁ MAGYAROK
- Nem zabálja a gépet
- Frissíti magát rendszeresen (minden nap)
- Rootkit támadást is felismer
- Blokkolja a különbözõ reklámprogramok feltelepítését
Nekem Avast! a nyerõ, de abban nem hiszem, hogy van rootkit védõ.
A legújabb próbaváltozat frissítése 2006. január 31-ig érvényes. Az elõtte levõ változat 2006. január 15-ig. Én tegnap szereztem be a legfrissebb próbaváltozatot, és az 1.1366 (20060115) verziószámú 6621-es build-û vírusdefiníciós adatbázisom van.
http://www.nod32.hu
PC:MERCURY KNU400, AMD Semprom 2400+ -> 2800+, Shappire Radeon 9600 Atlantis 256 MB, 1024 MB RAM
Es hogy a kernel szinten bekapott gennyek ellen vannak a windows frissitesek?
Lecce vki igazitson helyre 😊
Minek a letöltésekor? Az adatbázis frissítésének letöltésekor? Nekem nem virusbusterem van, de kétlem, hogy az ismertebb vírusirtók definiciós fájljai bármilyen kártékony kódot tartalmaznának.
Nálam olyan spyware és virusos progikat is észrevett amit a Nod32 és a Kaspersky nem!!!
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat