151
  • Sanya
    A 2 giga, 2 Gigabit/s-re (250 kB/sec) korlátozott letöltési sebességet jelöl és nem forgalmi korlátot!
  • Sanya
    Anti_IQ:
    Igaz a mondat elejére nem koncentráltam, ezért javítok: ".....SEMMIFÉLE KORLÁTBA NEM FOGOK ÜTKÖZNI SEBESSÉGET, VAGY...." Errevonatkozóan csak annyit mondhatok, hogy a Tvnet ebben nem partner, mert van letöltési korlát azt hiszem 2 giga és feltöltésre 518 k/s. A sávfigyelésről nem tudok, de biztosan igaz az a mondás, hogy amiről nem tudok, az nincs!! :)))) Vagy nem biztos hogy nincs? :))
    A felajánlás nagyon állat!:D
  • Anti_IQ
    En is chellos vagyok, es van egy problemam vele. Ugyanis nyitva hagy ket portot, es egyszeruen nem tudom oket bezarni. De nem vagyok egyedul ezzel a problemaval. Szo szerint a 25-os(SMTP) es 53-as(DNS) portrol van szo.

Nyugodj meg, a chello nem tud "portokat nyitva hagyni" a gépeden, legfeljebb Te. Valószínűleg Te is egy transzparens proxyn keresztül látod a világot, mely a webes tartalom gyorsabb elérését szolgálja, de a wigwam teszt valamiért nem téged, hanep a webcache gépet teszteli.
    Sajnos a Wigwam varázslatainak egy része nem mindenhol működik, de olvasgasd szorgalmasan, mert e témában az egyik legjobb hely kishazánkban.
    Ajánlom figyelmedbe az Index Fórum "Kiástam a csatabárdot" című topicját, amely épp a wigwam lakóinak törzshelye.
    Uff, beszéltem.
    :-)
  • Anti_IQ
    Sanya, már itt is csúsztatsz egy picit?!

Fenyő kívánalmai:

garantálnák nekem, hogy soha semmiféle korlátba nem fogok ütközni a sebességet, vagy letölthető adatmennyiséget illetően

Hogy is volt az a történet, mikor előzetes vagy utólagos értesítés nélkül 2 megában maximálták az egy modemre jutó sebességet?

és ha garantálják nekem, hogy soha nem figyelik a sávomat

Rémlik valami paláver, hogy néhányan észrevettek holmi maskolt port szűrést meg proxy keresgetést...

Fenyő:
    A chellon csak hivatalosan nincs korlátozás

Neked húzósabb felajánlást teszek, mint amit pár hónapja az index fórumon ajánlottam azoknak, akik mutatnak nekem élő chelló előfizetőt, aki korlátozva lett a letöltött adatmennyisége miatt.
    Az indexen igyen (általam fizetett) netet ajánlottam. Neked nagy nyilvánosság előtt felajánlom, hogy ha 2001 március 31-én 24:00 óráig legalább egy, érvényes chelló előfizetéssel rendelkező személyt mutatsz nekem Budapesten vagy Miskolcon, akinek a letöltött adatmennyisége miatt bármilyen formában korlátozták az internet hozzáférését és ezt legalább egy kicsit is hihetően bizonyítani tudja , április elsején, a bolondok napján Budapesten a Kossuth tér közepén délben (12:00 órakor)kinyalom a segged !!!!
    Az eseményre természetesen meghívhatod a médiák valamennyi képviselőjét.
  • Marcell
    Piquet jol mondja.
    Az a kis copyright jel azt mutatja, hogy regisztrált fórumhasználó vagy, tehát beceneved jelszóval védett. (Így csak bejelentkezés után lehet írni 'Sanya' néven.)
  • Piquet
    Szerintem azt jelenti, hogy regisztrált júzerként irogatsz. Mivel lehet regisztráció nélkül is írni, azoknak nem teszi ki.
  • Sanya
    Tisztelt szerkesztők! Lécci mondjátok meg, hogy mi az a jelölés a nevem előtt? Nem zavar, csak kíváncsi vagyok!
  • Sanya
    drahus:

"Ja es meg 1. Legyszivess keress olyan magyar szolgaltatot, ami chello aron tudna mindent kinalni, amit
    kersz. Ha talaltal, lecci szolj nekem is, mert engem is erdekelne !"

Tvnetnek hívják azt a szolgáltatót és olcsóbban ad jobbat, mint a Chello. Fenyő felsorolásából egyedül a garantált saját domain nem igaz, de ezt egyszeri 6000-12000 Ft körüli áron bárhol megveheted! Jah és olcsóbb 10 000 Ft magánszemélynek és 10 000 Ft+ÁFA cégnek. Még azt is kell tudnod, hogy ebből a díjból "leadót" csenget a(z) UPC-nek, míg a Chello-nál nincsen ilyen tényező! A külföld nem annyira jó mint a Chello-n - le és feltöltés 20-50 kB/sec - de ha a letöltés vezérlődet beállítod hajnali 3 órára, akkor kb. 6:30-ig 100 kB/sec a letöltési átlag! Az égbe világba emelés ellen pedig olyan szerződést kínált a Tvnet, amelyben lerögzítette az inflációs mértékű emelést egy évben egyszer, évet követő január 1-től. Most március 18. van és én még mindig a tavalyit fizetem. Nem piszkálódva megkérdezem, hogy a Chello-s szerződés tartalmaz hasonló elemeket? De a leírtaktól függetlenül - szerintem sem szabad - fikázni a Chello-t, mert a második legjobb minőségű internet szolgáltatás a magyar internet piacon! Csak azt sajnálom, hogy nem jobbként jött ki mint a 3 v. az Isten tudja hány éves Tvnet, pedig a műszaki feltételei adottak! Akár úgy is lehetett volna a piac szereplője, hogy a jelenlegi szolgáltatást adhatta volna "alapcsomagként" kb. 9 000 Ft körüli áron és a konkurenciára tekintettel - ahol ennek műszaki feltételei adottak - valamivel drágábban a nagyobb adatátvitelű sebességet biztosító fix IP-s verziót (már cégek számára is). De hát nem nyomulós üzletemberek irányítják a(z) UPC-t, ezért nem törekszik a "mértékadó szolgáltató" cím elnyerésére! Nos ha a topic-hoz tartozó cikk szerzője ebbe az irányba terelgette volna a riport kerekét, akkor lehet, hogy nem is lenne ekkora "fílingelés" a reakciója itt egy-két usernek.
  • Sanya
    Anti_IQ:
    Jó ez a cikk! Jó a népszerűsítésre! Ügyesen lemaradt a kérdés a segédmotoros kerékpár sebességű adatátvitelről (up/down 64kB/sec). Különben tetszik! Sőt jó tudnod, ha a lakásomon beüzemelhető lenne a Chello, elő is fizetnék rá! Félre ne értsen senki, nem a Tvnetet cserélném Chellora, hanem a kétcsatornás ISDN-emet. A Tvnet előfizetésem az irodámban van és pillanatnyilag nincsen ellenfele az internetszolgáltatásban! Különben utána számomra a Chello következik a sorban. Komoly esélyei vannak az ADSL-nek is, de a pillanatnyi lassúsága miatt (40-50 kB/sec letöltés; 8 kB/sec feltöltés még nem választanám, csak kényszerhelyzetben (mind ahogy meg is rendeltem, csak ez sem telepíthető a XVI. kerületben).

..."fogadatlan prókátora"...

Talált, süllyedt! :)))
  • Sanya
    Böngész Ő:
    Köszi a drótot! Találtam ugyan ezen a címen más igényes cikket is! :)))
  • Sanya
    Sea-you, Fenyő:
    Hagyjátok Anti-IQ-t békén! Azért fizetik, hogy bárki aki az UPC ellen beszél, bármiféle eszközzel kezdje ki - akár portszkent is indíthat, ha olyan balfasz a hozzászóló, hogy kérkedik a kinyomozhatatlanságával ;)! Ne adjatok föl neki újabb labdákat, mert lassan szegény kifogy az érveiből és így új állás után kell majd néznie! ;)
    Most pedig komolyan: Próbáljunk higgadtak maradni, mert nem helyes eldurvult vitával növelni a pulzusszámunkat - én márcsak tudom, igaz Anti? - erre való a szex! :) Béke!
  • Piquet
    Én meg azokat a csávókat sajnálom, akik képtelenek végigolvasni és megérteni 3 mondatot...
  • Laalee
    fenyo: ha annyira hulye vagy a linuxhoz hogy a halozatot se tudod beallitani akor minek neked a linux???
    ha meg ertesz hozza akkor mit görcsölsz hogy nem allitjak be...
    en örulök hogy nem egy szakmunkas buzeralja össze a gepemet...
  • Piquet
    Fenyő valszeg a kis hekkelő flooder köcsög, akit egy hét alatt kivágnának a rendszerből.
  • silanor
    Fenyo: ebbe nem adok neked igazat. A UPC nem tiltotta meg mas OP rendszeren valo hasznalatat, csak nem a pasgam fogja ra neked felinstallalni.
    Mivel nem ert hozza, mert ha ertene akkor nem ott lenne. Szerintem ez fair. Jah es a max 60k tenyleg gyer, de ez van :(
    A 10G igy is megvan hetente.

Amugy aki nalam volt UPC-s az tiszta suta volt. Megkerdem tole, hogy a mikor kapok host-ot, mert?
    Erre O: Minek az nekem, az IP nem eleg?! :)
    Mas Chellosoktol tudtam meg, hogy valaki egybol megkapja de atlag 1 es 3 nap kozott van.
  • Anti_IQ
    tvnet-user:
    "A tvnet nem ul egy helyben"
    Persze, hogy nem, százával csinálja a hálózatokat vidéken, sorra indítja a szolgáltatását Bp. peremkerületeiben, stb.

• silanor
    tvnetuser: a chello-nal az upstream nem 64kbit hanem 128
  • silanor
    Jah es en ezt az IP-s dolgot nem nagyon ertem. Nekem meg 1x sem valtozott meg az IP-m ill. a host-om.
    Lehet, hogy rosszul ertelmezte, de ez csak akkor lesz ha mar nagyon sokan leszunk a halozaton?
  • silanor
    (chello) Letoltottem egy cable patch-et. Nem hiszek tulsagosan a tweak-ekbe, de ez nagyon bejott. Amikor elkezdodik a letoltes akkor volt mar, hogy 300k/sec
    is volt (nehany masodpercig), de a 110k mindig megvan. Az a gond vele, hogy ekkor szerver eszbekap es lekorlatoz 60k/ra :(. A 300k nem kepi zavar :), mert tenyleg annyival jon. Egy 400k-s file toltottem a letoltes.hu-rol es nem tudtam lezarni a letolto ablakot mert mar itt is volt.
    Ha a letoltesnel bekapcsolom a savkorlatot mondjuk 28k-ra es varok egy picit majd visszakapcsolom akkor megint felporog nehany masodpercre. Azt kene valahogy megoldani, hogy egy program ezt kapcsolgassa. Ki tudja mi sulne ki belole.

Jah a patch(eket innen szedtem le)
    http://www.speedguide.net/Cable_modems/cable_patches.shtml
  • Lacc
    Hehe, én is miskolci vagyok. Hehe. Most Chello-m van. Azelőtt Broadband volt. Mind a kettővel maximálisan meg voltam/vagyok elégedve. Persze a Broadbandnél a hónap közepe felé már alig volt az 1 gigából, úgyhogy onnantól nem nagyon töltögettem, de lagalább gyors volt, és tudam nyormálisan játszani neten. A Chello még talán kicsit gyorsabb is. 55-60-al szedegetem a cuccokat. Pár évvel ezelőtt ISDN-el az 50 megától nagyobb cuccok tiltott gyümölcsök voltak. Most, ha valami megteccik, lehúzom. A 650 megás BG2 demót is azért nem töltöm le, mert nincs elég hely a vinyón, annyi hülyeséget leszedtem már. Van már jópár giga. Ideje lenne takarítani =).
    Pl ma reggel 6 korul 160K-val jott kulfold. (Ami azert mar reg tortent meg proxy nelkul :)
  • Alexease
    A UPC mar le is allt a uj teruleti fejlesztesekkel. Mar csak a meglevo technikat fejlesztik, bovitik.
  • silanor
    Ott a szar broadband csomag
    abba van 7e-ert
    1 Giga
    nevetseges
  • kowajano
    Abba van valami amit a Tomcat mondott igazán kihozhatnának több csomagot is mondjuk egy pl. 5E ft meg egy 2,5E ft
  • Tomcat.no1
    Nos ez mind szép amit a cikkben leírtak de az az igazság, hogy számomra a havi 10990HUF egy kicsit húzós... Én jelenleg havi 4000HUF -ért minden nap tudok csatlakozni a netre, (köszönhető a Freestart-nak és a Kiwwi-nek) ugyanis a Matávnál a mindenkinek csommaggal ezt hétköznap 18.00-07.00 valamint hétvégén 15.00-07.00.
    A lényeg, hogy olcsobban kellene nyomatni a kábelnetet még ha valami korlátozással is járna!!!!!!!!!!!!
  • Chubi
    Es mi a helyzet akkor, ha teszemazt en BO-val szeretnem iranyitani otthonrol az irodai gepemet? Az is illegallis? Ugyanis a fenti program erre valo, mas kerdes hogy egyesek (tucathekkerek) masra hasznaljak.
  • silanor
    Nincs garantalt savszelesseg, de a 40-55k legtobbszor megvan! Kulfoldre meg 30k
    a ping viszont k*rva jo
    Mo-n: 2-30 kozott leterhelve max 65
    kulfoldre meg 70
  • M@uL
    Azert (szerintem) ez jobb mint a kedves melyen (nagyon melyen) tisztelt MATÁV dolgai szoktak lenni...
  • Efreet
    TvNet siman a rulez :) 200Kbyte le 60KByte fel, forgalomkorlat nincs, igaz a ping nem mindig szuper, dehat :))))
  • Lord
    Jaja :)))) Szia Silanor :)))
  • silanor
    Egyet elfelejtenek megemliteni. A chello-nal is van korlat. Nem forgalmi, hanem savszel. Az pedig 512/128 ami max. 60k le es 16k fel. De inkabb maradjon igy minthogy forgalmi korlat legyen rajta. Brrrrr
  • kowajano
    na mostmár legalább tisztázva lett minden