5
Hol találok letölthető hangszíneket
  • CSOCSO
    #5
    CSOCSO!!!CSOCSO!!CSOCSO!!!
  • Gerzson
    #3
    ha tudsz jó .sf2 címet írd ide!!!
  • Gerzson
    #2
    Sziasztok!

    Még úgy két éve vettem egy MIDI billentyűzetet, mondván, hogy nekem nem kell drága szintetizátor, amikor nekem éppen az a lényeg, hogy a számítógéppel írjam a zenét a hangkártya szólaltassa meg a hangokat, és ezért nem kell a előre beépített néhány tucat (esetleg néhány 100) hangszer, hanem a netről majd letöltök hozzá egy csomót és nincs határa a hangszerek számnak.

    A dobozban volt egy adapter(9 volt), egy billentyűzetet és a hangkártya "joystick" portját összekötő kábel, a billentyűzet :), és egy CD amin a Cakewalk egy eléggé kezdetleges(Win 3.1) verziója. Összeraktam az egészet, és tökéletesen működött(még most is), de csak 128 féle (pl. orgona, zongora, xilofon, trombita, madárcsicsergés stb.) hangszer közül lehet választani (nem vagyok nagy hangkártya zseni, de ez az a hangkészlet ami hardware-esen is alapban benne van a kártyában). Gondolván, hogy biztos csak ennyit akartak a CD-re rakni, azonnal megrohamoztam a Cakewalk honlapját, hogy ott majd letöltök hozzá több 1000!!! hangszert.

    Természetesen ott semmit sem találtam, és akikkel neten beszéltem azok sem tudták elképzelni, hogy nekem mi a bajom? milyen billentyűzetem van? és mit is akarok valójában? Mert, hogy nekik Korg, Roland, meg Yamaha szintetizátoruk van. Erre én mondtam, hogy nekem csak számítógépes zenéléshez kell, ezért nem fogok százezreket kifizetni (nincs is annyi pénzem) egy célhardware-ért(itt a szintetizátorra gondolok), amikor nekem ott a számítógépem és majd az softwaresen eltárolt hangszereket megszólaltatja a hangkártyán.
    Elvégre nem a Dáridóban akarok vele fellépni :))))

    Egy évre félreraktam a dolgot, majd amikor megjelent a Cakewalk Pro Audi 9 egy warez oldalról letöltöttem (eléggé warez mert csak minimum installálást engedett). Majd a help-be beleolvasva megtaláltam, hogy vannak úgynevezett BANK-ok(max 16384) és ezeken belül van a 128 féle PATCH (hangszer), és így több mint 2 millió!!! különböző hangszerünk lehet. És itt jött a nagy kérdés, EZEKET HONNAN LEHET LETÖLTENI???

    Sokan azt mondták, hogy "Nekem Rolandom van, én leszedem a Roland honlapjáról", Meg hogy "vegyél ... (valami fekete dobozt) és abban annyi hangszer van, hogy soha nem fogod végighallgatni" de ezzel én sajnos nem voltam kisegítve, mert nekem eléggé ismeretlen ez a MIDI billentyűzetem a weblapját jobb elfelejteni, és első nekifutásnak így akarom működtetni, aztán ha megy, akkor majd persze én is váltok egy komolyabbra pl. ami leütés érzékeny.

    Ha már ennyit írtam erről a billyentűzetről akkor leírom néhány adatát:

    először is egy kép róla: http://www.tar.hu/movienota/midismart.htm

    - két éve 8000 Ft.-ért vettem a belvárosban (szerintem azóta csak lefele ment az ára)

    - gyártó: Ta Horng típus: Midismart

    - 37 (zongoránál kisebb) billyentyű

    - méret: 47.5 * 14.5 * 4.5 cm

    Tehát mondom nem a legszuperebb, de mindent tud amit a nagyok, néhány extrától eltekintve :)

    Ja, és még egy fontos: Turtle Beach Montego hangkártyám van

    Ha valaki tud segíteni, hogy hol találok hangszermintákat, és hogyan telepítsem azt nagyon megköszönném!!!

    Gerzson

    [email protected]
  • Gerzson
    #1
    Van egy Midi billentyűzetem, és Cakewalk 9 programom. De csak az alap 128 féle hangszert tudom használni, pedig lehet letölteni Bankokat meg Patch-eket, de én nem tudtam sohasem rájönni, hogy ezt hol lehet letölteni és hogyan telepítsem.
    Ezért ha valaki ért valamennyire a Midis zenéléshez és tud nekem segíteni akkor az ne tartsa vissza!
    Előre is köszi

    Gerzson