6
avagy hogyan kössünk össze két gépet?
  • lpmaskmancick
    Otthoni hálózat létrehozásában kérném a segítségeteket.
    Az lenne a helyzet, hogy van az én gépem, ami van a szobámban ahol jön be a net kábelmodemen keresztül, ezt a netet kellene megosztanom a nappaliban lévő géppel. A következő megoldások jöhetnek szóba: wi-fi, vagy áramhálózaton való helyi hálózat. A wi-fi-vel csak annyi bajom lenne, hogy nem túl egészséges dolog, ha az ember alvóhelyéhez közel ontja magából a több gigahertzes rádióhullámokat. Az áramhálózatosról lenne kérdésem, hogy hol mennyért lehet és mennyire megbízható? egy-egy csúcs vagy túláram nem-e tenné tönkre vagy interferenciát, zavart okozna?
    Előre is köszönöm a segítségeteket
  • Rihi87
    Üdv!

Nekem is lenne egy kis hálózati gondom. Routeren keresztül akarok egy otthoni hálózatot létrehozni, két asztali gép és egy laptop között. Régen mikor még nod 32-t használtam sygate personal firewall-lal (továbbiakban spf) nem volt gond. Futtattam az otthoni-hálózat létrehozása varázslót, kiválasztottam hogy az összes gép hubon (vagyis a routeren) keresztül kapcsolódik a netre. Megtettem ezt minden gépen, restartoltam, a spf-en engedélyeztem az ntoskrnl.exe és svchost.exe minden hálózati tevékenységét, (windows tűzfal nem tom hogy ment e vagy nem). A számítógép tallózó elindulása autómatikusra volt állítva, ez az alapértelmezett, a TCP/IP beállításoknál a WINS beállításnál a Netbios is automatán volt és mind a három gép látta egymást,tudtam nyomtatni az összes gépről a közös nyomtatón és minden gép látta a megosztott mappákat fájlokat stb...
    Azonban felraktam az eset smart security 3.0.630.0-t mind a 3 gépre feltelepítésnél a tűzfal beállítást interactive-ra állítottam (amikor észlel valamit akkor megkérdi hogy engedélyezem e, olyan mint egy natur tűzfal. ha automaticra teszem akkor minden ki/be kapcsolatot engedélyez, a 3. módot a police izét nem próbáltam még.) Szóval ennél is engedélyeztem az spf-nél említett módon az ntosrnl.exe-t és az svchost.exe-t, de egyik gép se látja a másikat. Total commander Ultima Prime 3.4-est használok. Az alábbi variácók fordultak elő a hálózatba lépés kísérlete során. Néha az egyik gép látja a hálózatot, Ip-je xxx.xxx.x.100, de csak saját maga által megosztott dokukat látja. Eközben ha a többi géppel akarok belépni a hálózatba akkor vagy megfagy a tc, vagy kiírja hogy "XY-háló nem elérhető. lehet hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához." Aztán fordúljak a rendszergazdához blablabla, és még annyit ír hogy "A munkacsoport kiszolgálóinak listája jelenleg nem elérhető." 2 gép futott a próbálgatások során és internet is volt, nem tom hogy ez befolyásolja e. Az én gépemre van feltelepítve a router, mégis az én gépem ip-je a 2. xxx.xxx.x.130. A számítógép tallózó elindulása autómatikusra van állítva, ez az alapértelmezett, a TCP/IP beállításoknál a WINS beállításnál a Netbios is automatán van ebben az esetben is. Próbáltam a WINS-t csak engedélyezni de nem ment akkor se. Nagyritkán az én gépem a .130-as ip végü is látja de csak a saját megosztott mappáit, de akkor a .100-as ipjű tesóm gépén játsza el a nagyhalált a tc vagy írja ki az idézett üzenetet... Viszont a Nyomtató megosztás az Eset smart securityval MÜKÖDIK, de a fájlmegosztás nem...
    Elég részletesen leírtam, elég sok mindent próbáltam és nem tom hol a hiba. Aki rud kérem segítsen, aki nem tud az adjon ötleteket hogy mit kellene még megnézni.

Köszi!

Üdv: Rihi87
  • Lev07
    Ja, az lehet probléma, hogy az egyik Fast ethernet kartya a masik sima Ethernet kártya??????
  • Lev07
    Na, először is Hi mindenkinek, aki ide betéved. Volna 1 nagy gondom, mégpedig nem tudok osszekotni 1 laptopot (10/100 ethernet card) es az otthoni gepemet (Realtek RTL8029). Ha vki reszletesen leirna, hogy hogy kell, nagyon megkoszonnem!! Ja a problema, hogy nem jelenik meg a halozatoknal, a masik gep.