143
THUNDERBIRD TUNING?!?
-
MHEEE #90 olyan problémám lenne hogy van egy abit kt7-es alaplapom , és a 750 -es duron csak 810 mhz-en akar stabilan menni az felett kifagy vagy be se kapcsol a gép..
hallottam a grafitozásrol.Ha valaki csinált már ilyet és tudja hogy melyiket kell át grafitozni az irjon kössz -
kowajano #89 pl. FOP38 é 47,6 dB FOP32 é meg 36dB
de ebbe benne van az is hogy a FOP38 pörög 6800 és igy csinál 47,6dB ez meg 7000 pörög és halkabb -
Igo #88 A 39dB az mennyire so, illetve kevés? Tud valaki viszonyítási alapként hasonló adatot más hűtőkről?
-
GamerBoy #87 Luis: Szerintem csináld azt, hogy a ramod frekijét alapból leveszed 100-ra és az FSB-t felteszed 133-ra, és azzal együtt a ram is felmegy 133-ra. Vagy az FSB-n nem akarsz ennyit felnyomni? Akkor viszont tessék szépen tudomásulvenni, hogy ennyivel alul fog teljesíteni a ramocska...
Ja, volna egy kérdésem, hátha van itt valami teszter...
Szóval: mennyi a jelentősége a memória sebességének a gép sebességében? Ez a 133-as SDRAM kevés egy 1.4-es TB-hez?
GamerBoy -
kowajano #86 A híres hűtőgyártó, a Thermaltake bejelentette, hogy új Dragon Orb elnevezésű coolercsaládja már kapható (igaz, nem nálunk). A három hűtőt speciálisan a "legforróbb" Pentium III és Athlon CPU-khoz fejlesztették. A széria három modellt tartalmaz, melyek az összetevő anyagokban és az alaprész konstrukciójában térnek el. A designban történt változások mellett az fejlesztők egy új rögzítő-részt is bemutattak, mely megkönnyíti az installációt.
A Dragon Orb család az alábbi változatokból áll:
Dragon Orb 1 (mely alumínium alapú),
Dragon Orb 2 (alumínium alapon réz ventillátor),
Dragon Orb 3, mely kizárólag réz összetevőkből áll.
Mindhárom modell átmérője 69mm és magassága 79mm. Nagyteljesítményű ventillátorokat tartalmaznak 7000-es fordulatszámmal, légszállításuk 38CFM (kb. 1 köbméter/perc).
A gyártó elfogadható zajszintet ígér, mely nem több 39dB-nél. De ha egy igazán halk hűtőt akar valaki, akkor a speciális, 4900-as fordulatszámú Dragon Orbot válassza.
-
Tisztelt Dalai Láma!
A választ megtalálod ITT
Szabályok az életbe mindenhol vannak, még itt a Super Gamez fórumában is.
Bradock
-
#71 Alapból nem. Kellene egy átalakító, HA sok időm lenne, talán meg tudném keresni neked az oldalát... de nincs. Ne haragugj.
Szal, vegyél használtan vmit... máshogyan nem tudsz fejleszteni, asszem. -
#68 anyám ez nem semmi !!! :OOOOO -
kowajano #66
ebbe a kannába meg biztos nem tej van :)
elég durva -
diegho #61 Nem.
Nekem is egy olcsó alaplapom van:Aristo AM-911
6,5*107-en stabil a proci, de inkább veszek egy 800-as duron és nem tuningolok. -
Anee #57 Shuttle is van 27000 s azért az minőségibb -
#55 Mar senki nem mondhatja, hogy dragak az AMD alaplapok, hiszen a Duront "ingyen" adjak hozza! -
#54 Lattatok az uj AMD arakat arcsokkentes utan?
Elotte azt hittem, hogy az Intel most visszaszerezhet a piacbol valamennyit, de mar nem hiszem. -
kowajano #52 nem kevés -
CLY #51 eredetileg pedig 1.2-es...TBIRD -
CLY #50 a proc stabil 1.80V / 3.50-en
egyszerű vízhűtéssel... -
CLY #49 Köszönet Anee-nek:
Im, ámuljatok:
-
CLY #48 hali
egy kis érdekességet mutatnék, ha megmondaná valaki hogy kell képet berakni...
-
kowajano #47 Ezen a frekvencián csak addig volt stabil a gép, míg el nem érte a processzor a 24-25 fokos hőmérsékletet. A processzoron egy vízhűtőblokk volt, ebbe vizet szivattyúztam, amibe jégdarabok voltak. A jég elég gyorsan olvadt így a kezdeti 17 fokról gyorsan felment 24 fokra (kb. 5 perc alatt) a processzor hőmérséklete. Vagyis ezen a frekvencián csak kompresszoros vagy peltier elemes hűtéssel lehetne stabilzálni ez a processzort.
A méréshez még az is hozzátartozik, hogy alig kellett a Core feszültséget megemelni. 1.75 Volt a default érték és én 1.85 Volton járattam. De a 200 Wattos táp nem bírta (alap frekvencin sem), így egy 300 Wattossal kellett táplálnom a rendszert.
-
kowajano #46 Már kapható
2001. első félév
2001. második félév
2002. első félév
Szerver és munkaállomás
Palomino
1-2 utas többprocesszoros szerverek
Minták: első negyedév
Gyártás: második negyedév
SledgeHammer
4-8 utas többprocesszoros szerverek
x86-64 technológia
ClawHammer
1-2 utas többprocesszoros szerverek
x86-64 technológia
Minták: 2001. negyedik negyedév
Gyártás: 2002. első félév
Asztali gépek
Performance (Professzionális)
Athlon
Palomino
1,5 GHz felett
Minták: második negyedév
Gyártás: harmadik negyedév
Thoroughbred
0,13 mikronos gyártástechnológia
Gyártás: 2002. első negyedév
Value
(Belépő szintű)
Duron
Morgan
900 MHz felett
Minták: második negyedév
Gyártás: harmadik negyedév
Appaloosa
0,13 mikronos gyártástechnológia
Minták: 2002. első negyedév
Gyártás: 2002. második negyedév
Mobil
Performance
(Professzionális)
Mobil Palomino Minták: 2000. december
Gyártás: első negyedév
Mobil Thoroughbred 0,13 mikronos gyártástechnológia
Gyártás: 2002. első negyedév
Value
(Belépő szintű)
Mobil Duron
Mobil Morgan
Mobil Appaloosa 0,13 mikronos gyártástechnológia
Minták: 2002. első negyedév
Gyártás: 2002. második negyedév
-
#45 Ja és nem mindegyik tesztben nyer a TB......
-
#44 A TB is kicsivel veri a P3-at a Duron nem nagyon verheti meg...
-
#43 Ja ez egy magyar teszt. Bocs.
A Duron nem veri szarrá, de még csak egy kicsit sem veri meg a PIII-at. Nem baj, szép próbálkozás.
Höhö, Duron leveri PIII, vicces fiú. -
#39 Ez csak azért nem igaz, mert ez már most így van. Olvasd el a Coine által berakott oldalt : 4-ből 3-ban nyer az 1,5 GHz-es a 1.43-as TB ellen. -
#37 De jó, Neo látja a jövőt, hogy tanultad meg???
:-)
-
#35 Ja, olyan tesztekben veri meg és szorongatja meg amelyek 1 grammban sincsenek optimalizálva a P4 új arhitektúrájára (pl: 20 lépcsős pipeline.....) meg az SSE2-re és így tovább....
-
#33 Meg az ára is nagyban csökkent....és csökkenni fog... -
#32 És akkor körbenéztek mégegyszer, nem a 8 éves teszteket idézitek emlékezetetekbe, és máris látjátok, hogy biza egy 1200-as tb nem gyorsabb egy p4 1700-nál. -
kowajano #31 meg a TBt megkapod mitomén pl. 70E ft ért a P4 et meg csillagászati öszegekért + uj alaplap -
#27 Nem baj, P4-el már a 2 ghz már ebben az évben simán meglesz. -
#24 Igen az FSB emeles elonye a gyorsasag, hatranya a nehezebb tuningolhatosag, es a melegedes. Plane ha AMD-rol van szo. Nem baj: a Palomiro (igy irjak :) magos 1,3GHz-es TB-k allitolag sima hutobordaval mennek vigan tuning nelkul persze, na azokkal mit lehet majd csinalni :)))))
PyRex -
#23 De mondjuk 10x120 az gyorsabb, mint 12x100, és nem is elhanyagolható mértékben. -
#21 N:
Eloszor is nem ertem, mi a problemad. Gondolod, hogy a 700-as TB is megy majd 1200-on, vagy mi? Ne legyel mar ilyen. Orulj neki, hogy 1000-ren megy, mert pl. az en 800-ason FSB emelessel meg 992-n is rosszalkodik neha, grafitozni nem probaltam, valoszinu ugy menne 1000-1100-on. A 36 fokot meg hogy csinaltad? Nekem a 800-as tuning nelkul FOP32-vel eleri az 50 fokot is, ha 3D-zek. Szilikon is van alatta, nem tul sok, szoval nem ertem. Ja, az alaplap nekem is KT7A de ezt mar irtam. Szoval a 700-astol az 1000 szerintem iszonyu jo, plane 36 fokon. azt nem irtad, hogy mennyi feszultseget adsz neki?
PyRex -
#19 Ok, de leirtam, hogy az FSB rancigalas marhara nem megy, illetve, lehet, hogy ha a szorzot (grafitozassal) lejjebb vennem, akkor menne, de nem hiszem. Nemtom, ki kene probalni, de lusta vagyok kiszedni megint a prockot :)))))
PyRex -
#18 Vegyél szorzót kicsire, fsb-t ráncigáld fel 140-re, és ott a gyors gepa. -
Anee #17 Duron topic...A TB ugyanúgy kell tuningolni -
#16 Nya nincs senkinek tapasztalata? Irjatok mar :)
PyRex -
#14 :) -
#12 ??? topa vagyok.... most akkor miért is hittem azt, hogy neked Epox alaplapod van??? Akkor azt hol olvastam?
Jó ez a multitask internetezés, a 8-9 IE-rel, csak az ember sokszor keveredik össze... :-)) -
#11 Mondjuk az teny, hogy ekkora alap orajel mellett nyilvan nehezebb a tuning, es az amugy is eleg "forrofeju" AMD-knek ilyenkor plane fo a fejuk :)))
PyRex