25
Diamond V550 (TNT116MB) vagy Vanta 32MB?
  • Dikkma
    #25
    Anee, miért van olyan érzésem, hogy te ezt túl komolyan veszed? Nagyrészt igazad van, de nem kell ennyire döngölni. Nyugi!
    Amúgy a Vanta-->M64-->TNT2-->Pro-->Ultra a sorrend. Árban is.
  • Anee
    #24
    Itt senki nem nvidia buzi, csak te ati-buzi. Mindenki megpróbál épp ésszel gondolkodni, de az már kiderült, hogy erre te nem vagy képes.Senki nem arra kíváncsi, hogy te csak atit veszel, mert az ilyen meg olyan jó, ha olyan jó, akkor nálam miért gyorsabb a TA, mint nálad M64-el, pedig a pocik között nincs nagy különbség, szóval nem is olyan jó az a radeon- jajj bocsi jó az jó drága.
    HA nem látnád,segitek.......
    Nekem volt TNT2 Prom s egy bah volt vele:nem lehetett tovább húzni rendesen mert zavaros lett a képe
    Amúgy jól teljesít de a képe NEM szebb a bansheemnél.......
    Hogy egy konkrétat mondjak:
    PowerColor TNT2 Pro debrecenben 14960+áfa.....multimedia tower ha érdekel....
    De inkább sima ASUS TNT2 jobban megéri mint egy noname de a PC is megbízható.....de csak powercolor driverrel megy.......
    további infó a www.powercolor.com.tw-n
  • Dikkma
    #23
    Egy TNT2, ami 0.22 mikronos, amúgy már írt róla Anee a #11-ben.
  • KoZi
    #21
    Tehár TNT2 PRO -ról valaki valamit???
  • KoZi
    #20
    TNT2 Pro-t tudtok valahol jó pénzért? Tök mindegy milyen noname kártyát veszek, vagy azok között is vannak jobbak?
  • diegho™
    #19
    Ja azért nem költök most rá annyit a videokártyára, mert nem csak a gépre költöm az összes pénzemet. (mobil, ruha, fősuli) , megvárom milyen lesz a dx8 támogatás aztán ha valami jó jön ki belőle, akkor egy dx8 alapú kártya is szóbajöhet.
  • diegho™
    #18
    a látótáv maxon van, meg minden, de ez még a cele 333 + banshee configomon sem akadt meg.
    mikor kezdtem én anyázni?
    te valamit nagyon félreértettél.
    A glide akkor is mosott.Ha nem hiszed vegyél egy voodoot és nézd meg. Ja persze úgy nézd meg, hogy a 2 monitor ott figyel egymás mellett, mert csak úgy lehet észrevenni a különbségeket.- én akkor döbbentem le, amikor a V3400-nak szebb képe volt, mint a V3 2000-nek, de a tesztprogi is ezt mutatta. Valamelyik gamestaron is rajta van a progi, de nem tudom mi a neve.
    Nálam 800*600 bilinear, 16 bit, texture max, lightmap meg mittudom én még mi van bekapcsolva, de semmi nem low. és így 56,2FPS.- az is visszafoghatja egy kicsit, hogy a Q3 nálam 1 megát foglal és minden cdről megy.
  • diegho™
    #17
    Akkor TNT2 pro. Egyértelműen az a leggyorsabb az említettek közül. Tesztet nem tudok írni róla, de ha otthon leszek beugrok a boltba és ha még van raktáron, akkor megnézem mire jó.
    Haver azt mondta, hogy nagyon fasza. Neki Rage proja van és most megnézte a TNT2 prot, azt mondta gyorsabb, de nem olyan szép a képe.
  • KoZi
    #16
    Akkor most bejött a képbe a TNT2 Pro. Ez is még beleférne. Erről mi a vélemény? A VANTA nem 128 bites? A jelenlegi kp miatt csak ezek a kártyák jöhetnek szóba.
  • Anee
    #15
    de a glide-hoz képest még mindig jó - mosott.
    Ja dígóföldön mosott de máshol nem
    Amúgy meg mért veszel TNT1et utánna G400 utánna ATi?
    Ennyivel emelik a zsebpénzedet?
    mértnemvezsel egyből g400at ill radeon ddr 32-t?
    hogy kitapasztald miben mi a jó?
    A s4x4 meg maxx úgy ah a látótávolság normálon vagy lejebb van..
    Nemtom a 32fps mért tökéletes játszhatatlanság....nightmaren meg akkor is kinyirnak téged ha szaggat a game ha nem...egy railgan akkor is cafattosra tép...meg ki mondta hogy abba a felbontásba nyomulok?csak mondtam amúgy 800*600nekem is elég=>60fps de számodra az se jó?
    Meg te keztél el anyázni!
    de te kis istenke vagy ugye....
  • diegho™
    #14
    a nem jól megírt progikkal nem is érdemes foglalkozni!
    A sceamer 4x4 simán megy 333-as celével+TNT1-el 800*600-ban.
  • diegho™
    #13
    és 250 a ramdac a vantában!
  • diegho™
    #12
    1. KI vett MX-et?
    2. Nem vagyok nvidia buzi, de nincs olyan kártya, ami 13000-ért jobb a TNT1 és M64 kettősnél, vagy ha tudsz akkor küldj már egyet!
    3. Ez a vita nem arról szól, hogy az Ati és a GF milyen gyors. Olvasdd már el mi a topic címe és ne a hülyeségedet írogasd már ide!
    4. Légy elégedett a 32fps-es timedemóddal, ami egyenlő a tökéletes játszhatatlansággal, mert egy szaggatás egy halál nightmare fokozaton.
    5. Nem az a legjobb ami nekem van. Nagyon örülnék én a radeonnak, ha lenne rá pénzem, de nincs, meg akkor inkább várok az S3 új kártyáira, amik olcsók lesznek - remélem és tuti odavernek a radeonnak, mert nálam már a kezdetek óta az s3 a favorit, de sajna ez elmúlt 2-3 év nem jött össze nekik, de az másik topic témája.
    6. Ha tényleg a TNT1 a jobb, akkor meg mit anyázol itt? - ha tudod, hogy jobb, akkor minek vitázol, hogy a Radeon ennyivel jobb mindennél.
    7. A radeon akkor lesz jó ha lesz hozzá driver ami kihasználja a kártya extráit, de akkor sem lesz gyorsabb egy GF2 ultránál, csak szebb lesz a képe- most is az. Tudom, hogy az nvidia termékek képe kicsit fakóbb, mint a többi, de a glide-hoz képest még mindig jó - mosott.
    Nekem nagyon nem a speed számít, hanem a képminőség, de nincs lóvém megvenni a Rage-et, sajna, de azt hiszem a TNT1 még mindig jobb, mint az M64, főleg mert 6000-el olcsóbban kapom. Azt a hatot meg meghagyom és rakok hozzá egy keveset és lesz belőle G400, ami procifüggő és a Duron elég lesz neki. Utánna jöhet az S3 újabb kártyája, vagy egy normálisabb Ati, de nem maradok az nvidiánál az biztos, mert nem szimpiek nekem. Csak átmenetileg vettem M64-et, abgyis még meg sem vettem csak használom.
    Na jól van befejezem, ha anyázni karsz csak rajta!
    Nem anyázok vissza, de jó lenne ha moderálnád magad egy kicsit, mert egyedül csak te nem fejlődtél az elmúlt pár hónapban!
    üdv.
  • Anee
    #11
    Kozi-
    F1 2000hez nem elég egy TNT de még egy radeonse mert szarul lett megirva.....
    a Screamer4x4hez is jobb ha van tnt2d a Colin2ről nem is beszélve
    a TNT2 M64:
    64bites memória talán 125 megahercen(ez nem bisztos mert nem volt senkinek a környékemben M64e)
    a fanta ennél annyival roszabb hogy csökkentett core sebessége van 100Mhz
    ezzel szemben a TNT2 Pro 128bites 166Mhzes rammal 145mhzes coreral
    az ultrában tovább húzták gyárilag
    a banshee meg annyira nem jó de Colin2ben glideban messze jobb a TNT-Vanta-nál.....
    Tehát ahol van glide gyorsabb
  • Anee
    #10
    ja ha megnézel egy tesztet a MX a geforce 256 sdr eknélis roszabb speedbe.....értelmes volt kiadni
  • KoZi
    #9
    A konfig amihez kéne a kártya:
    400-as Celeron
    128MB RAM
    Egy noname kategóriás alaplap BX chippel.
    Ismétlem a lényeg a megbízhatóság. Autószimulátorokhoz (Colin1-2,F1 2000, Screamer 4x4) lenne használva. Jó lenne , ha 640x480 -ban minden futna, és az se lenne gond, ha 800x600 -at is elbírná néhány játékkal.
    Én nem vagyok "nVidia buzi", igaz nekem Diamond Viper V770 TNT2 16MB -os kártyám van, és meg vagyok vele elégedve. Ezért ajánlottam neki, hogy vegyen egy Diamondot, ha ennyi pénze van rá akkor TNT1-et. A Vanta és az M64 kártyákkal semilyen tapasztalatom nincs, ezért kértem ki a ti véleményeteket. A TNT2 pro az miben más a Vantától és a M64-től? Szerintem nem kell nagy dfx-riva konfliktust elkezdeni itt, mert abból semmi jó nem szokott kisülni.Én nem vagyok a Banshee ellen, sőt ha meg tudtok győzni, azon is elgondolkodnék. Várok minden hasznos hozzászólást.
    Köszi
  • Anee
    #8
    1-nem vagyok ATi buzi mert a driverek eddig! nem voltak jók...mostmár azok
    2-A Radeon SDR 27ezerért szerintem kicsit jobb a JÖVŐRE nézve mint az emiksz....persze ha Jani akarsz lenni hogy veszel évente bordot akkor tegyed...
    De a EMBM,gyorsabb T&L számolási képesség,sokkal jobb 2D,meg egy csomóminden a radeon mellett szól...
    De ha a kocka fejednek csak a speed számít akkor egéségedre
    De mekkora volt a pofád hogy mxet veszel s most visszafejlődsz...
    legközelebb RivaZX jön szóba nállad?
    2-Mi a fasznak frissíteni a drivert HA AZ TELJESEN TÖKÉLETES?
    A 3dfx nem olyan volt mint az nvidia hogy az első driver jó kijön egy ami kihoz valamit a speedből(Detonator 3)s utánna annak hibáit javítják 5 hónapig s teljesitménybe visszafejlődnek.
    4-A glide maxx a Te fejedbe halott de amire Kozinak kellene(régebbi gamék-gondolom nem egy TNTvel akar doom3 mal játszani vagy TAzni)s a 32bit nem sokkal jobb mint a 16...
    Arra nem is gondoltál hogy a 400as proci volt annyival gyorsabb nem a TNT!Tedd bele s visszaesik
    5-Légy büszke hogy a fantákkal tapasztaltabb vagy!
    6-melyik nem gyorsabb a TNT2 pronál? egy rage 128at elhiszem de a Furry annak pro/maxxja s a radeon igen
    Amúgy meg haver is radeonra cserélt......:-)
    Amúgy ha kijött volna a Rampage eggyértelműen azt vettem volna....de elvaqult envidía buzi MINT TE úgyse fognak mást venni mert azt hiszik hogy az a szuper....
    amúgy persze számodra a S4 is az ATi buziságom jele de ha neked lenne rédonod neked is a szivedhez nőne...
    akkor nálam miért gyorsabb a TA, mint nálad M64-el, pedig a pocik között nincs nagy különbség, szóval nem is olyan jó az a radeon- jajj bocsi jó az jó drága.
    Azt megnézem mikor megy a Te ultraszuperhipergiganinjaállathulladékfosgyujtósod mikor megy a TAban 1280*1024*32ben minden maxxon 32fps-t(timedemo)
    Tudom mindig ami neked van az a legjobb
    visszatérve a lényegehez télleg jobb a TNT de csak memóriasávszélessége miatt(tudod mi az?:-)
  • diegho™
    #7
    Ne halgass aneera, kérdezd meg a többi fórumost. Anee súlyos ati kórságban szenved, mióta megvan neki a radeon csak azzal jön, hogy milyen szuper az a kártya, pedig nem is olyan jó. Sokkal jobb, ha vesz egy TNT1-et haverod. Nem fog akadni nála semmi, esetleg a memória miatt. 640*480-ban fog menni a gamék 95%-a egy 500-as procival biztosan 400-assal nem biztos, de néhaány beszaggathat. pl.Q3TA. Nálam bansheeval 333-as celeronnal 20fps körül mozgott, de 400-as pocival TNT1-el + 10-15 fps.
  • diegho™
    #6
    1. A banshee nem gyorsabb a TNT1 nél. - 1,5 évig bansheem volt csak tudom mi a helyzet vele.
    2. A bansheehoz nincs driver már vagy egy éve, és nem is lesz több.
    3. A glide halott!
    4. lehet haverod éppen jó vantát fogott ki. Nálam volt 1, de se kép se hang, haver hozott már pár embernek nagykerből, de csak 1-2 napig bírták, ugyancsak másik havernak volt egy napig, az éppen mellettem ülő csókának is volt már 2 vantája és egyik sem ment sehogy.
    Na akkor ki szerzett több tapasztalatot a vantával kapcsolatban?
    5. Az ati elég drága, és ha nem akar feleslegesen pénzt kidobni, akkor ne vegyen azt, mert nem gyorsabb egy TNT2 pro-nál, de drágább. Itt senki nem nvidia buzi, csak te ati-buzi. Mindenki megpróbál épp ésszel gondolkodni, de az már kiderült, hogy erre te nem vagy képes.Senki nem arra kíváncsi, hogy te csak atit veszel, mert az ilyen meg olyan jó, ha olyan jó, akkor nálam miért gyorsabb a TA, mint nálad M64-el, pedig a pocik között nincs nagy különbség, szóval nem is olyan jó az a radeon- jajj bocsi jó az jó drága.
  • Anee
    #5
    nemtom havernak van fantája s semmi nem akadt neki 640*480ba...
    Csíkok fasorban sincsenek de ha vannak akkor azért mert túlságosan húzod....
    A TNT1 még egy bansheenél is roszabb mert amígy a TNT1 él akkor még glideba nevetni fog a banshee 800*600ban!Persze ha valaki Nvidia buzi akkor úgyse fog venni mást.....
    De csak hogy az árakkal tisztába legyél:
    TNT2 powercolor-12+fa
    TNT2 Pro PC-+2ezer
    TNT2 Ultra-+4ezer
    De akkor ott van még a Banshee 10körül wswtlwg a raktáron maradt Voodoo3 2000 15körül....
    De ha 640*480ra kell akkor a Savage4 és jó alternatíva lehet nem beszélve 1-2 ATi kártyáról.....
    Szóval még nézz szét s ne légy nvidia buzi mert ilyen szinten hulladék!
    EZ A NAGY geforce 2 MXed????
    Ennél még egy banshee is jobb ember!
    Felesleges a költekezésed csak dobod ki a zsét...hülyeségekre!
    De Te tod........nekem8
  • diegho™
    #4
    vantát semmiképpen ne vegyél, mert haveromnak az van és nagyon gyatra. Láttam nagyon sok olyan vantát, aminek a képe is elég gáz volt. Csíkok jelentek meg már a windows hátterében is, a gamék meg el sem indúltak.Az M64 az viszonylag stabil, nekem semmi gondom nem volt eddig vele, pedig a nagy gépigényű gamékat nyomtam csak fel alá (Q3A, Q3TA,UT...) , az is igaz, hogy a 700-as duron rendesen odateszi magát, de nem olyan rossz az a kártya. 640*480-ban minden game simán fut, de a 800*600-as felbontás már néhol sok neki pl.Q3TA
    3Dmark2000-ben 800 pontot esik!- ami nagyon sok, 1024*768-ban pedig már nagyon gyér. Szerintem a tnt1 sokkal jobban megy 800*600-ban, mert nem 64 bites, igaz nem 350-es a ramdac, de ebbe most nem megyek bele, mert nincs rá időm. Szóval inkább vegyél márkás TNT1-et (Elsa,Creative,Diamond) - az asus sajna már nem fér bele a 13000-be, de ha tudsz szerezni azt akkor rögtön vedd meg!
  • KoZi
    #3
    Tehát akkor TNT1? Az alaplap márkáját nem tudom, mert ez nem az én gépembe lesz, de nem nagy márka az biztos. Szerintem valami noname kategória.
    Akkor Vantát ne???
  • diegho™
    #2
    1. milyen alaplapod van?
    2. A TNT1nem sokkal lassabb,mint a vanta és az M64. Nekem M64 van. 640*480-ban nagyon megy800*600 ban már nem annyira, de ez a 64 bit hátránya. A vantákkal sok a gond, ezért vegyél inkább viper550-et vagy M64-et. Ja én most cserélem le az m64-et tnt1 re!
  • KoZi
    #1
    A kérdésem, hogy milyen kártyát kéne vennem 10-13 ezer Ft-ért? Alternatíváim:
    Diamond Viper V550 16 MB TNT1
    Vanta 32MB TNT2 esetleg
    M64 32 MB TNT2 ?
    A lényeg, hogy problémamentesen működjön 800*600-as felbontásig, ne akadjon össze az alaplappal, és minden (majdnem minden) játék elinduljon vele.