19
SB128 digitalis kimenettel vagy milyen hangkártyát vegyek
  • KBB
    Nézz be a másik SB128 topicra is, ott leírtam

by kbb
  • asysoft
    Tudja a 2.1-et, ez biztos!!!!!
  • KBB
    Szerintem vegyél egy hangkáryát, és akkr nem lesz gondod...

by kbb
  • harcu
    idezet a http://www.soundblaster.com/products/sb128/features.asp-rol

3D Audio Technology, 128-voice Wavetable Synthesis, & 4-speaker support
    Creative's digital effects engine lets you enjoy customizable audio effects such as multi-algorithm reverb and chorus. With 8- and 16-bit mono and stereo recording and playback, and user-selectable sample rates from 5kHz to 48kHz, the Sound Blaster PCI128 produces precise audio fidelity and supports 16 MIDI channels, 128 GM & GS compatible instruments and 10 drum kits. You can also connect to 2- or 4-speakers for an engulfing 3D surround-sound experience.

Akkor most hogy is van ez? En egy 2.1-est szeretnek rakortni, de nekem valahogyan nincs line out front/ line out rear, csak az elso. Akkor most nem is tudom rakotni?
  • asysoft
    Na erre már rég rájöttem. Egyébként az A3D 2.0-át még nem hallottam, EAX2-est, viszont igen, s igazán lenyűgözött. Habár (ahogy hallom) az A3D2-es jóval jobb...
  • xtaki
    nos a gepemet eladtam egy fel evve ezelott(include hangkartya) abban a hiszemben hogy minden 128 egyforma. nos nem! most mar csak olyat kapni amin 3 "lyuk" van. gondolom ez azert van hogy hagy vegye a jonep a live! -ot.
  • KBB
    Hiszem ha hallom.
    Egyébiránt az A3D-vel nem sokat érsz, ami ütős az az A3D 2.0 (nem keverendő A3D-vel), mely má sokkal több mindent tud. Indíts vele pl egy Half - Life-ot, és hasonlísd össze az EAX-al. ehh

Én akkor tudom elképzelni, hogy egy SB128 támogat 4 hangfalat, ha azon 2 output van, márpedig ilyet még nem láttam, lehet hogy van.

by kbb
  • asysoft
    Na akkor most mondok valamit: az SB128 4 hangfalat támogat(ott valamikor). Letöltöttem a netről a legújabb SB128 drivert, s a help-jében ott díszelgett az egyik képen a felirat: quadrophone speakers. Nos ez mi, ha nem 4 hangfal?????! Egyébként az SB128 képes emulálni az A3D-t, akárcsak a vortex2 az EAX-ot...
  • KBB
    Ez egy tévhit szerintem, az SB128 az 2 hangfalat visz el, nekem is ilyen volt.
    Hát ha a line-in-re kinyomszt te hangot :)
    EAX-on nem kell meglepődni, azt szoftverből nyomja, egyébként a Live! meg EAX 2-őt nyom, de nem sok különbség van, én az A3D 2.0-ára esküszöm.

XTAki: Akkor az nem is SB128 amin 4 kimenet van, az is tuti...

by kbb
  • asysoft
    Mindegyik SB128 4 hangfalas?!
    Na én ennek bedőltem, szerintem nem. Vagy a Sound Blaster Audio PCI128 nem azonos az SB128-al? Hát ez itt tök chaos... Ugyanis AKÁRMIT csinálok, a hang nem jön a line-in -re csatlakoztatott hangfalakból. Egyébként a kártyám szoftvere azt írja, hogy 1816-os chip van rajta, míg a kártyeszra ráírt meg 1810... Hát szóval "kissé" meg van keverve... Ráadásul a Netről letöltött driver jegyzet azt írta, hogy az 1816-os chippel szerelt kártyákon van AC3 (digitális(!) kimenetnél), ami meg 5.1... Szóval, mint már mondottam, elég zavaros.
    Amúgy meg tök jó, hisz megy az EAX (amit elvileg csak az SB Live! támogat...), s a hangminőség is cool. Egyébként (asszem) a boltokban csak és kizárólag az un. Vibra 128 kapható, a sztereo verzió... S az EAX-ot az is támogatja!!!
    Hogy nekem mely verzióm van (SB128 or V128), az rejtély. Mindenesetre a speckókból kinézegetve V128, de nem az van a driver CD-re írva...
  • CSOCSO
    ehh ehh nekem 1024 em van azaz live-m digitális kimenettel meg van 2 lyuk ami ki van kötve quadroba!! ami mind a kettő sztereo!!szal cool!!!!
  • Herk
    Senkinek nincs véleménye ?
  • Herk
    SB128 PCI vasarlasan torom a fejem, viszont mindenhol csak a sima speaker kimenetes verziot lehet venni, nekem ellenben a digitalis vagy 4 hangszoros kimenetu kellene.

Mi a tapasztalatotok ezzel a kartyaval, illetve milyet ajanlotok ebben az arfekvesben (jatekra es zenehallgatasra kell-egyenlore 2 hangszoron)?

Köszi
    Herk