34580
RuneScape
  • Taranov
    Na jó, asszem tényleg működik a Versanus. A GTA-nal egy csomó minden nem volt elérhető aszem az mostmár jó és a gombok és a menüsor is jó lett, sőt mostmár a banner is.
    Nézzétek meg, hogy jó-e!
    A http://www.versanus.hu/versanus.htm -en van a banner
    a http://www.versanus.hu/VERSANUS.gif a banner, nézzétek meg,hogy szép-e :)
  • Taranov
    na remélem most már jó a versanus. Ha ez kész, jöhet az RS rész.
  • Taranov
    nagyon ,csak valósuljon meg.
  • Taranov
    tetszik az első mondatod :)
    Szépen van megfogalmazva :)
  • Androidus
    Hát, jól belekérdeztél :))) Három féle választ tudok rá adni.

1. Nekem azért tűnik jó ötletnek, mert a vérünkben van a tulajdonlás feletti öröm. Ez a kis szeglet itt csak az enyém, juhé. Ez klassz dolog, akkor is, ha az égadta világon semmire nem jó. Minden, ami erre rájön, csak bónusz.

2. Elolvastam egy rakat játékos hozzászólást a témában, és úgy tűnik, hogy a szerepjátékos vonalat keményebben űzők rettenetesen szeretnének lehetőséget party-ra, közös kajálásra, meg egy csomó ilyen haszontalanságra :), amiknek csak a feelingje fontos. Ez szerintem mind hülyeség :) de benne lesz, mert igénylik.

3. Ha már van lakás, akkor azt fel lehet használni a játék funkciók kiterjesztésére. Például ilyen a plusz inventory bevezetése, vagy a játékban forgó pénz mennyiségének szabályozása (ezt még nemn fejtettem ki) stb. Itt lennének még komoly lehetőségek, de azokhoz az engine jelentősebb átírása lenne szükséges.
  • Androidus
    Szó nincs arról, hogy megbántottál volna :) Csak szomorúan konstatáltam, hogy nem egyezik az elképzelésem másokéval, akiket ebben az esetben te reprezentáltál.

Nem értünk egyet, mert én az unikornis meg a maci leölését durvábbnak tartom, meg az is eléggé visszatetsző a szememben, hogy a mágus elfogadja a saját beosztottjai csontjait, meg hogy a város őreit öldössük büntetlenül. Ehhez képest én semmi különöset nem találok abban, hogy az állat húsát nem úgy esszük meg, hogy közben még mozog :)

Viszont egy ilyen javaslat nem magáncélú használatra készül, és ha neked ez a véleményed, akkor biztos másoknak is, amit figyelembe kell venni.
  • Taranov
    az hát :)
  • Taranov
    Nekem még csak 2670 :-)
    Deesnonak van a legtöbb.
    Második legtöbb asszem neked, ugye?
    Csabeenak gondolom kevesebb van...
  • Taranov
    Na és a kérdés: A tároláson és az ágyon kívül mi értelme van a lakásnak? ÉS a meghívásnak meg abszolút nincs szerintem...
    Mi a jó abban, ha van lakásunk?????????????????????
  • Taranov
    Talált ;-D
  • Taranov
    Ne vesszetek össze! Te tényleg sokat írsz RS-ről, de ez egy offtopik. Marcus meg már 2 éve ide jár. És itt amíg te nem jöttél csak offtopik volt. Ez jó, hogy te RS-ről beszélsz meg minden, semmi rossz nincs benne, de azért nem kell veszekedni.
  • Taranov
    Ja, ha haha így!!!!!!!! HAHAHAHA :)
    Aszittem a fórumon a 24300-ig.
  • Taranov
    nem fog menni ;-)
  • Taranov
    Nem mondod meg, hogy játékos vagy :)))
    A Subject az lesz, hogy Andrew! I have a great deal for your company! :))
    El fogják olvasni...:)
  • Taranov
    Lehet, én azokat tartom nem uncsinak, amiben van izgalom és érdekesség.
  • Taranov
    ez persze nem azt jelenti, hogy szar az ötleted, anövénytermesztés nagyon is jópofa, és ez az állat is, de az az érzésem, hogy ezutóbbi nem megvalósítható...
    ...a növénytermesztést szerintem így ahogy van bekülheted, jó ötlet
  • Taranov
    Bocsi, ha megbántottalak, de valahol ez egy civilizált világban nem oké.
  • Taranov
    Androidust nem lehet megfékezni
  • Taranov
    E-mail-t is lehet küldeni!!!
  • Disno
    Nem is rossz ötlet az üllő! Főleg ha a ház mellett közvetlen van adam ore+coal bánya mert akkor lehetne felhordani 3 barra való ércet, megsmeltelni superheattel és csinálni 2h-t :-)
  • Androidus
    Jaj, ne csináld :) Abszolút semmi bonyolult nincs benne, csak arra gondoltam, hogy mivel folyton megy a sírás(ó) hogy kicsi a bank, hát lehetne itt egy pót-inventory-t csinálni.

Végülis, ezen a módon nem is lenne gond az üllővel a lakásban, mert úgyse lenne olyan őrült, aki használná. Mert ahhoz, hogy a szekrényben ott álljon a nyersanyag, azt előbb 30-asával fel kell cipelni a lépcsőn :)

Vagyis a gyakorlatban kábé úgy nézne ki a lakás inventory, hogy ott vannak a kuriózumok, amikből egy van, és amik ritkán kellenek. Nyilván ércet, fémet, halat teljesen értelmetlen a lakásba felhordani. De én például tuti eltennék egy darabot a fél pajzsból, csak úgy, nézegetni. Silverlight, party hat stb. ezek jól elférnének itt, és nem foglalnák a helyet a bankban.
  • Disno
    loohohol :-))))
    remelem megbocsatjatok de kell irnom egy pks elmenyt :-)))
    nem pkztam, de !pucéran! voltam kinn bandita placcnál ahol ugye nehezen lehet menekülni. pont néztem a TVt amikor két 63as addys pure megtámadott [egyik ütött másik lőtt] és nem tudtak belém sebezni pedig 30 életem volt!!! :-DDD aztán loggoltam. gondolom nagyot néztek :-DDD
  • Disno
    Akkor már inkább maradjon az item bank, ez nekem túl bonyolult :-)
  • Disno
    igen, és neked már 241 van :-D
  • Disno
    van vmi Costumer Support, azon belül Feedback, de csak 400 karakteres üzit lehet nyomni :-(
  • Disno
    nabaz elkezdem nyomni erre te is ugyanazt nyomod? :-/
  • Androidus
    No, akkor foglalkozzunk mással :) Nézzük csak ezt a játékosházas dolgot. Egy rakás dolgot át fogok venni a már belinkelt javaslatból.

Tehát a játékosházat én úgy képzelem, hogy lennének égig érő tornyok a térképen. Ezek vagy egy új, létesítendő várost (városrészt) alkotnának, vagy a mostani városokban lennének itt-ott elhelyezve. A lényeg, hogy ahány féle lakás alaprajz, annyi torony kell, mert minden toronyban szintenként egy lakás van.

Szerintem eléggé szépen lehetne a lakásfajtákkal variálni, akár menet közben változtathatná is a Jagex, mert nem lenne semmi különösebb következménye. A lényeg, hogy a kihalóban lévő, vagy valamilyen más okból megszüntetésre szánt tornyot le kell zárni, a lakástulajdonosok nem léphetnek be többet, csak átvehetik a cuccot, lásd lentebb.

Értelemszerűen a lakások különböző kategóriát képviselnének. Lenne egészen kicsi, és hatalmas nagy lakás is. A pályán belépve a földszinten lehetne látni a pontos elrendezést. Itt sétálgatna az ügynök, akitől a lakást lehetne venni/bérelni, illetve visszaadni. A megszűnt lakás cuccait is tőle lehet átvenni. Lenne még egy sétálgató npc, aki a portás. Ha látogatóba megyünk valakihez, nála kell bejelentkezni. Tehát a látogatáshoz sorba kell állni. Ha beengedett, automatikusan átmegyünk egy ajtón (mint a fizetős kapunál), és ott egy másik lépcső, amire kattintva annak a szintjére jutunk, akihez látogatóba jöttünk.

A saját lakásba való feljutásnál nincs sorban állás, mert a torony közepén induló csigalépcső egy kattintással oda visz. Akinek nincs lakása a toronyban, az hiába kattint a lépcsőre, nem történik semmi.

Vendégként a portás akkor fog beengedni, ha van érvényes meghívásunk. A meghívást a friends listában lehet elküldeni, mégpedig úgy, hogy a listában lesz két bekattintható lehetőség:
    - egyszeri meghívás
    - örök meghívás
    Értelemszerűen a meghívások addig érvényesek, amíg vissza nem vonják őket, illetve az egyszeri meghívás automatikusan megszűnik, amikor a másik kilép a lakásból.

Az egy külön történet, hogy a rosszindulatú játékostársakkal mit lehet kezdeni. Ha valakit egyszer beengedtünk, és teszem azt már nem játszik, csak abban leli örömét, hogy bennünket bosszant, akkor egyszerűen ottmarad, és nem akar kimenni. Gyanítom, hogy a jelenlegi engine a kirugdosására nem kínál megfelelő megoldást.

A lakások egyben plusz inventory helyeket is jelentenek, mert minden lakáshoz tartozik fixen egy beépített szekrény, amit csak a tulajdonos tud megnyitni, és amelynek mérete arányos a lakáséval. Az ide való bepakolás a bankhoz hasonló rendszerű, de nem kommunikál a bankban tárolt cuccokkal. Ha itt akarunk valamit tárolni hosszú távon, bizony át kell hordani.

A lakásokba illetéktelenül bejutni nem lehet, csak meghívással. A földre ledobált cucc a lakásban nem tűnik el, ez is egy plusz tárolási lehetőség, viszont a földről a vendégek is föl tudják venni a dolgokat.

Folyt. köv.
  • Androidus
    Jé, itt számolják a hozzászólásokat?
  • Androidus
    Ööö... akkor lehet, hogy nem értem, mire célzol. A teleport jellegű megoldás gondot jelent valamilyen szempontból?
  • Androidus
    Csókoltatlak. Tudod, én ilyen köcsög mazohista vagyok. Mentségemre szolgáljon, hogy 300 ezer leírt soromban kevesebb offtopic lesz, mint neked két szavadban. Állítólag ez itt egy rs fórum, bocsánat, ha próbálom használni.
  • Tarhonya
    jó éjt
  • Tarhonya
    Har har har
  • Tarhonya
    Holnap meglesz 40 crafting és akkor silver
  • Tarhonya
    Szpemmelek a 300. üzenetig
  • Tarhonya
    No de élénk a fórum
  • Tarhonya
    Attól még teleport...
  • Lord Marcus
    nekem nem írak semmitse, akkor hanyagolom a két oldal elolvasását...
  • Lord Marcus
    bazki, köcsög mazohisták, emnnnyit írtatojk mán?!
  • Androidus
    Bocsi, de előlem nagyon jól sikerül eltitkolniuk bármit, ami hasonlít e-mail címre. Csak business címeket találtam, kikötéssel, hogy olvasás nélkül törlik, ha játékos ír oda :) Merre van az a community rész?
  • Androidus
    Szerintem eltérőek a fogalmaink az uncsiról.