24
Tunerkártyák, műholdas adások vétele, egyebek
  • RelakS
    #24
    Vettem egy Gigabyte E8000 tunert.
    A hozzá adott program elég gáz, pl nem lehet csatornasorrendet beállítani.
    A Windows Media Center kezelhetetlen xarkupac
    A DScalert már nem fejlesztik tovább, és csak DShow-on, vagy min keresztül látja a tunert.

    Szóval, a kérdés: tudtok valami más tv vevő progit ajánlani?
  • hoaloan
    #23
    A kód feltörése, illetve az ahhoz szükséges program előállítása, terjesztése egyaránt bűncselekmény, tudtuk meg dr. Magyar György ügyvédtől. A kódfeltörő a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének vétségét követi el, amiért alapesetben 2 évig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. Aki a progra- mot kifejlesztette és az interneten terjeszti, az a fenti jogok védelmét biztosító műszaki intézke- dések kijátszását követi el, amiért szintén 2 évig terjedő szabadságvesztés róható ki. A minősített esetekért - üzletszerűen végzett, jelentős hátrányt okozó bűncselekmény - már 3 év jár. Mindezt azonban gondatlanul is elkövethetjük: például ha megvásárolunk valakitől egy olyan beltéri egysé- get, amelyet az eladó vagy bárki más átprogra- mozott és alkalmassá tett a kódolás feltörésére. Bár a vevő nem feltétlenül tudja, hogy feltört kódolá- sú adást néz, ettől függet- lenül akár egy évet is kapha
  • hoaloan
    #22
    Internetről letölthető az a "segédprogram", amivel feltörhető a DigiTV kódolása, és így ingyen nézhető a műholdról sugárzott adás. Az még nem ismert, hogy mennyien törték fel a kódot, mint ahogy az sem, tesz-e a szolgáltató ellenlépést, azaz például megváltoztatja-e az adás kódját.

    A Nagravision 2 kódolási rendszert használó német Premiere-csomag után a DigiTV-t is nézhetővé tették a trükkös hackerek, számolt be a napokban a sat.hu. A portál szerint - némi internetes kutakodás segítségével - itthon sokan ingyen nézhetik az olcsó árairól ismert szolgáltató által továbbított műsorokat. Jelenleg a PC-kártyával (például Technisat SyStar2) rendelkezők számára érhető el a csomag, a korábbi gyakorlat alapján azonban feltételezhető: már csak napok kérdése, hogy az "okosítható beltériekkel" is nézhetőek legyenek a DigiTV csatornái.

    A kód feltörése, illetve az ahhoz szükséges program előállítása, terjesztése egyaránt bűncselekmény, tudtuk meg dr. Magyar György ügyvédtől. A kódfeltörő a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének vétségét követi el, amiért alapesetben 2 évig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. Aki a progra- mot kifejlesztette és az interneten terjeszti, az a fenti jogok védelmét biztosító műszaki intézke- dések kijátszását követi el, amiért szintén 2 évig terjedő szabadságvesztés róható ki. A minősített esetekért - üzletszerűen végzett, jelentős hátrányt okozó bűncselekmény - már 3 év jár. Mindezt azonban gondatlanul is elkövethetjük: például ha megvásárolunk valakitől egy olyan beltéri egysé- get, amelyet az eladó vagy bárki más átprogra- mozott és alkalmassá tett a kódolás feltörésére. Bár a vevő nem feltétlenül tudja, hogy feltört kódolá- sú adást néz, ettől függet- lenül akár egy évet is kaphat.
  • Evin
    #21
    Mihez? Satkártya(műhold) vagy tunerkártya(földi)?
  • Oli23
    #20
    Tud vki vmi naon faxa kódolt adásokat vevő cuccot ajánlani?
  • ALCATELGOD
    #19
    Adáslista kell!!
  • Cableguy
    #11
    Laalee kicsit keverted a dolgokat.
    A csillagpontos rendszerek kábeltévés adást takar.
    Csak TV vagy tv tuner kártya kell hozzá. ezeknél ha csillagpontos az adás már nem is jön be a lakásba. (leszürik) Ezeknél nincs kodolás általában. Soros rendszer elvileg már nincs mert 2001 év végéig már nincsenek mert át kellett épiteni öket, a médiatörvény miatt. a soros redszereknél használtak kodolást (HBO) Bár van néha hogy a csillagpontosnál is használnak kodolást és-vagy szürést is. a Müholdas tunerkártyáknál nem ismerem de külső készülék esetén lehet a pc-re csatlakoztatott dekoder kártyát használmi erre léteznek különböző vezérlő szoftverek. Ha komolyabban érdekel.
    www.sat.hu
  • Fam
    #9
    én is kiprobalnam ezt a dekodolasosdit, nem tudtok helyeket ahonnan le lehet tölteni??
  • Road-Runner
    #8
    Fejtsd ki bövebben mit szeretnél, ha még aktuális a dolog.
  • DEx-
    #5
    Akkor lehet a műholdas UPC-t dekodolni???????
  • Shan
    #1
    Szevasztok!!!

    Tunerkártyát készülök venni, de szeretném előtte tudni, hogy lehet-e szoftveresen dekódolni a kódolt adásokat. (biztos vagyok benne, csak hol a progi!? :) )