overclock

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hixer
Hmm hol tudnám megnézni, hogy ha a gép indításkor Bíííp-bibibip hangot ad? vagyis egy hosszú, és 3 rövid hangot sípol a speaker. Ez vajon mit jelent? hol tom ezt megnézni?

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

www.techpowerup.com/bios/
Sziasztok!

Nekem olyan problémám van, hogy az ATI 9800 pro kártyámon biost cseréltem. De én hülye nem mentettem el az eredetit! A rátöltött biossal most a kártyám feszt kiugrál a játékokból, egy vga teszt sem fut le rajta, egyszóval nem okés a kártya! Ha valaki tudna nekem küldeni egy SAPPHIRE ATLANTIS 9800 PRO 128MB DDR (HYNIX 2.8 ns) AGP R350 core 378 MHz/mem 338 MHz kártyámhoz eredeti biost, azt nagyon meghálálnám neki! Segítsetek kérlek! Bármilyen segítséget, ötletet, webcímet szívesen vennék!
ZaJanga
már régen csináltam ilyet!
Nem biztos de lehet hogy a szorzó fix..de egy próbát megér szal kezd azzal tedd egyel vagy féllel föntebb. ha megy akkor öröm és ismét egy próba. ha nem megy akkor csak az fsb-vel tudsz játszani de ne feledd mivel régi chipset az összes többi frekit is viszi magával az órajelgenerátor. erred régen a vinyók voltak érzékenyek.
Ha meg tudnád nézni milyen az órajel generátor akkor lehet menne win alól is(cpu fsb vagy soft fsb progival)

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Hixer
na igen itt kezdõdik a probléma, hogy akkor mi mit jelent?

azt jelenti hogy csak lassan átrakosgatom a jumpereket? szépen kicsit feljebb? meg melyiket? mer van ilyen 4.0x meg 5.5x meg olyan is hogy 55Mhz, 66Mhz, szóval meg akkor a SDRAM beállítás az hogy megy? illetve van benne asszem egy S3 Trio vagy micsoda szóval aza nagyonrégi videókártya és hogy azt hogy? meg az egyik manual megemlít chipset clockingot, az meg mit jelent szóval van magyar faq az ilyenhez? tudom kezdõ meg hülye vagyok de vhol el kell kezdeni

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

ZaJanga
ott van benne!tudod állítani az fsb-t de csak óvatosan!!

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Hixer
Még pedig 1 hete nézegettem a soltek.de-n a dolgokat.. de itt vannak a historyból megtaláltam õket... a három alaplap:

SL-54T5
SL-54U5
SL-56C5

ZaJanga
nemtok segíteni mert csak a soltek.de oldal jön be ott meg nincs infó a lapodról

ZaJanga
valszeg jumperelgetni kell de ha szerencséd van talán enged valamit a bios bár nem tudom nem hiszem
nézd meg jól az alaplapon a felirat szitázásokat találsz e valamit a cpu mhz-re utalóan

Ez kurvára elfért volna egy másik topicban!

Hixer
Hello!

Teljesen kezdõ létemre szeretném az egyik régi gépemet túlhúzni, hogy ahhoz képest ahogy mûködik kifacsarjak belõle egy kis pluszt. Mind1 hogy van van nincs értelme nem is azért csinálom, hanem a tapasztalatért. Szóval a gép:

Soltek SL-54T5/54U5/56C5 alaplap (programmal néztem meg a három közül vmelyik...)
és
AMD K6-2 300 Mhz processzor

szal régi a gép, de egyáltalán lehet itt vmit túlhúzni és hogyan szal plz segítsetek ha tudtok.

Dikkma
Valószínûleg azért, most nagyon olcsó a ram, ha mindenképpen o/c-olsz, akkor cserélj. De õszintén, nem biztos, hogy megy 133-as fsb-vel.
Ja ha 133/33 van, akkor azt használd... akkor tudja az 1/4-et.
400-as P2 az mar Deschutes volt. (az elso a 333-as volt).

Klamath az meg 0.35 mikronos volt, es 233-as, 266-os, 300-as kivitelben keszult. Persze futotestnek volt olyan jo, mint a mai AMD-k :-)

Ekkor meg szorzolock nelkul, es kb. 337-ig (4.5x75 vagy 3x112) ballagtak el max... (szar cache volt integralva, asszem 7ns volt a 300-asomban...Ugyhogy alap orajelen overclockolva volt a cache :-( Az a vicces, hogy a 266-osokat is eddig lehetett huzni...

Deschutes: itt mar jobb a helyzet, maga a procimag siman birta az 500-at, de megint cache fuggo. Arra emlekszem, hogy a 450-esekbe 4ns cache-t raktak, igy siman mentek 4.5x112-on.(504)
Szerintem a 400-asokban is hasonlo lehet, mivel egyik haverom 333-asa is elment 448-on, pedig az szarabb cachesel volt szerelve...

Szoval probalkozz a 124-es FSB-vel (nem hiszem, hogy a memoria lenne szar, mivel altalaban a PC100-as ramok 8ns-ek, vagy jobbak, es 8ns-nek elvileg vinnie kell a 125-ot...)
Milyen vgakartyad van? en inkabb arra gyanakodnek... Esetleg PCI-s hangkartya?
szorzot nem tudod feloldani ez az Intel már régen levédte direkt hogy ne lehessen ily modon a procikat tuningolni max az fsb állitásával tudsz babrálni meg veszel 133mhz memoriákat