12
  • soldanus
    #12
    Hajlamos vagyok azt hinni, hogy nem alkalmas módszert választottunk az idegenekkel való információ cserére. Az elektromágneses hullámok, nem kell, hogy kizárólagosan alkalmasak legyenek erre.
    Hogy képszerű legyek, gondoljatok bele, hogy valamikor a 16. században kellene beszélni a villamosságról. Senkinek sem lenne fogalma, miről is beszélek. nem csak a számolástechnikáról, de még az egyszerű villamossági jelenségeket sem tudnánk értelmezni. A számunkra, akkor, még a távoli jövőben lenne. Mára, már ez a gyümölcs érettebb. Nem merem leírni, hogy már beérett. Van még hová fejlődni!
    Nemrég arról olvastam, hogy az emberiségre, még 150 korszakalkotó felfedezés vár. Még sejteni sem lehet, hogy milyen jellegűek lesznek. Ezek bármelyikének lehet a fejlettségének egy bizonyos pontján olyan eredménye, amelyik lehetővé teszi nemcsak kommunikációt az idegenekkel, hanem valós találkozót is jelenthet. Ami elvileg más alapokon álló, olyan másféle műszaki megoldásokkal, amelyek ezt, majd lehetővé teszik.
    Mielőtt valaki a rosszallását akarná kifejezni, gondoljon a "pistabácsira", akinek a 16. században, a Föld lapos volt, a villanyról megkérdezte volna, hogy ugyan mire való? Meg lehet enni, vagy inni?
    Pedig már akkor is minden kellék, nyersanyag itt volt a Földön.
    Az emberiségnek kell majd felnőni a feladathoz.
    Még alig 50 éve, arról írt a népszerűsítő tudományos, hog a Marson, csatornák vannak, ott évszaki változásokat figyeltek meg. Kommunikációként, nagyfelületű mezőgazdasági területeken, színes növényekből, mértani alakzatokat, matematikai kifejezéseket akartak kialakítani. Így bizonygatva a marslakóknak, hogy a Földön, értelmes lények élnek. Kimutatni így a jószándékú közeledést.
  • Bith
    #8
    Most nem azért, de tök olcsó a cucc. Télleg csak ennyi, nem elírás? Ennél sokkal többet költenek baromságokra.
  • Csacsis
    #3
    51-es körzet rulez :)