Segítséget kérek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hello!
Segítséget szereték kérni(remélem jó topicban vok): mibe érdemes konvertálni manapság hogy egy film nézhetõ legyen a legtöbb dvd lejátszóba? Múltkor elvittem egy divxes filmet a haveromhoz és nem játszotta le pedig neki nagyon jó lejátszója van. Ezek szerint divxbõl is van tbb verzió? Ha valaki fel tudna világosítani azt megköszönném!
Üdv: an92
Szervusztok!
Begyógyultam egy új program, a KeePass 2.12 jelszókezelõ használatával.
Az "Új bejegyzés" bevitel ablak mezõit kitöltöm.
Új bejegyzés
Fejlécnél megadom pl.: "freemail", felhasználó névnél a freemail fiókom felhasználói nevét, jelszónál a freemail fiókom regisztráció jelszavát, az URL ablaknál a fiók webcímét (bejelentkezés elõtt!).
Ezt követõen elmentem az új bejegyzést. A freemail fiók megnyitásakor jobb klikk a bejegyzés adatsorára és megjelenik a freemail fiók bejelentkezési weboldala.
Miért nem lép be a program a fiókba? Mit szúrtam el? Melyik böngészõvel mûködik együtt a KeePass?

Üdvözlettel: gy?jt?

Dj Faustus
Nem annyira vészes - párszor volt benne részem.
Egyik kezemmel egy tollal a reset gombot nyomtam (meg az eszközt tartottam), másik kézzel meg a tápcsatlakozót húzogattam (közben meg emlegettem a kis taiwani rokonságát).

Balumann
"5. While holding the reset button down plug the router back in and keep holding the reset button down for 10 seconds."

nah ezt oldja meg valaki ha éppen egyedül van 😄

Dj Faustus
No akkor menjünk végig - van egy kábel-/ADSL-modemed és egy D-Link DI-604-es routered összekötve, illetve a routerre 3 gép csatlakozik. Egy vihar közbeni áramszünet után megszûnt a neted, a routert nem tudod elérni.

Viszont ha a routert kiiktatod, és közvetlenül a gépbe vezeted a modemedbõl kijövõ kábelt van neted.

Amit tehetsz:
1. Húzd ki a routert az áramból és pár perc után próbáld meg elérni a beállítófelületét (192.168.0.1) vezetékes interfészén keresztül.
2. Ha nem menne az elõbbi, próbáld meg a router más LAN-portjába bedugni a gépedbõl menõ hálózati kábelt, hátha valamelyiken keresztül eléred.
3. Ha egyiken keresztül sem éred el, próbáld resetelni a lent leírt módon, majd próbáld meg újból elérni a router.
4. Ha a 3. pont sem jött be, akkor van még esetleg meg lehet próbálni egy másik tápegységet (ugyanolyan feszültségû legyen, és minimum annyi áramot legyen képes biztosítani, mint az elõzõ). Reméljük csak a tápegység adta fel (általában ezeknek a konzumer hálózati eszközöknek a tápegységét alul szokták méretezni).
5. Ha a 4. pont sem segít, esetleg lehetne még kísérletezni a router firmware-ének teljes újrarakásával, vagy a JTAG portján keresztüli elérésével, reménykedve, hogy csak a szoftver sérült meg a Flash-memóriájában - de ez már csak végleges lehetõség. Akkor már inkább router-csere.

Illetve érdemes beszerezned egy szünetmentes tápegységet (lehetõleg olyat, amin van telefon/kábelTV-s csatlakozó-védelem); meg érdemes beinvesztálni egy B- és C-típusú túlfeszültség-védelembe (ezt a villanyóránál kell felszerelni) - ugyanis a szünetmentes tápegység/túlfeszültségvédõs elosztó csak kisebb energiájú túlfeszültségek ellen hatásos.

"Komolyan mondom, hogy megáll az eszem, hogy a net korában mekkora fostalcsika a win hálózat kezelése. Nem igaz, hogy két egymás mellett levõ gép nem képes egymást megtalálni. Nem igaz, hogy mérnöki diplomával sem értem, hogy mi a lófaszt csinál az a fostalicska rendszer..."
Linux alatt is ez lenne. BSD alatt is.
Ha a routered nem ad DHCP-n keresztül IP-címet, akkor a belsõ hálózatod nem lesz elérhetõ.

Ha nem DHCP-n keresztül kapod az IP-címet, hanem fix IP-cím van beállítva a gépeken, akkor még van esélyed - hacsak nem a routerbe épített switch mondta fel a szolgálatot.

Molnibalage
Félreértettél. Majd, ha akkor sem megy, akkor jövünk vissza ide. Köszi mindent.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ja de bocs hogy segíteni akarok, többet nem fordul elõ...

-.-
ha resetet nyomsz(mondjuk egy körzõvel), akkor az összes konfigurációs beállítás törlõdik, pl azt segítene, hogy megtudnád, hogy mûködõképes-e még, vagy nem
Molnibalage
Tényleg ott van rajta egy parányi lyuk, csak olyan vékony, hogy még egy fogpiszkáló sem fér bele. Mit segítene?

Eddig világított a 3-as jel, hogy ott aktív kapcsolat van, mikor semmi sem volt bedugva... Kihúztam a tápból, most már egyik sem világít.

Majd, ha bátyus hazajön, akkor megpróbálom a routeres megoldást feltámasztani. Viszont azt továbbra sem értem, hogy miért nem megy a háló kártyán keresztüli megolsztás. Ezt csináltuk vagy 5 évig...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

azon az adapter csatlakozó mellett ott a reset
Molnibalage
D-Dlik DI604

milyen router?
Molnibalage
Nincs ilyen gomb. 😞

Balumann
Hm, esetleg próbáltad benyomni a reset gombot rajta (ha van)?

Molnibalage
A routert is képtelen vagyok elérni. Minden lámpa világít, de beírva az IP címét nem érhetõ el a setupja.

Balumann
Hát, elsõ tanács (ha még nem próbáltad) a routernek egy firmware frissítés, lehet a szoftvere sérült meg, az ilyet általában kiküszöböli.

Ha a megosztást próbálod, akkor a gépek automatikusan egymást nem fogják megtalálni, alapesetben DHCP szervertõl próbál ip címet, mac címet meg ilyesmiket megtudni, ami csak a windows szerverekben van, manuálisan kell konfigolni az IP címeket. 192.168.1.X , (az X mindegyik gépen más, 1-254 -ig lehet, netmaszk 255.255.255.0, alapméretezett átjárót megadni ha jól tudom nem kell (ezt a TCPv4 tulajdonságainál kell, adapterbeállításoknál). Ezek után elvileg ha beállítod a megosztást és azt a hálókártyát amin a többiekkel csatlakozol, mûködnie kellene az internetnek. Próbáld ki, hogy a rendes megosztás megy-e, megosztasz egy mappát, a másik gépen pedig a mappatallózóban fölülre \\192.168.1.* (a te ip címed) és látnia kell (valamikor magától is megtalálja a hálózati helyekben).

A routernek egyébként eléred a beállításait, tehát el tudsz jutni addig, hogy firmware-t frissíts, vagy már az is teljesen kuka?

gergely1991
Tûzfal beállítások rendben?
Ha igen lehet hogy kisült a router és/vagy modem...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Molnibalage
Az én gépembe megy be a net. Másik hálókártyával van összekötve egy gép és meg van osztva a net egy laptoppal. Régen a bátyám gépével volt. n+1-szer lõttem be, most mégsem ment...

Azért kellett erre visszaállnom, mert a tegnapelõtti nagy vihar idején volt egy áramszünet és emiatt kikapcsolat a router és modem is. A net a routerbe jött be és arról ment szét a három gép felé. Áramszünet után meg egyszerûen nem jött vissza a net pedig semmit sem állítottunk át.

namost elõször is írd már le, hogy hogy is van megcsinálva ez neked, vagy egy rajzot sem bánnék, de ha jól értem, a modem egy gépre van kötve, amirõl egy másik kapja a netet, vagyis én ebbõl ezt vettem ki
Molnibalage
El tudná nekem magyarázni valaki, hogy hogy a véreres halál faszába mûködik a net megosztás vagy routerezés? Volt egy áramszünet. Lekapcsolt mindkét modem. Az áramszüntet után a hálózat nem volt képes feálláni újra.

Régen évekig használtam a net megosztása funkciót. Most már az sem megy. Hiába látom én a másik gépet, az istennek sem tudja az én kapcsolatomat használni.

Komolyan mondom, hogy megáll az eszem, hogy a net korában mekkora fostalcsika a win hálózat kezelése. Nem igaz, hogy két egymás mellett levõ gép nem képes egymást megtalálni. Nem igaz, hogy mérnöki diplomával sem értem, hogy mi a lófaszt csinál az a fostalicska rendszer...

Elnézést!
A bejegyzés óta alaposabban átnéztem az Opera böngészõ beállításait és megtaláltam a választ saját felvetésemre.

Szervusztok!
Opera 10.60 böngészõhöz szeretnék RoboForm 6.9.98 jelszó emlékeztetõt társítani.
Windows XP Pro SP3 operációs rendszert használok.
Van ötletetek?

Evin
Indítsd a rendszert csökkentett módban. Akkor talán eltûnik vagy törölhetõ lesz.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Nem engedi semmivel.A válasz "nem látja a fájlt." Az attribút:-ash nem tudom megváltoztatni. Elfér a gépen csak zavar,hogy nem tudom kitakarítani.Nincs fent semmi ami a torrentezéshez kapcsolódna.
Az alábbi fájlról van szó
-The Pacific Pt IX HDTV Xvid-TV torrent.torrent
Vagy ha nem akarsz telepítgetni: parancssorban dir /x hatására kiírja a fájl 8.3 hosszú rövid nevét (például aaaaa~1.tor), és a del aaaaa~1.tor paranccsal le lehet törölni
Lehet hogy szóköz van a fájlnév végén, vagy valami speciális karakter van benne. Total Commander helyett próbáld ki például a FarManager 2.0-val törölni
http://www.farmanager.com/files/Far20b1420.x86.20100225.msi Az meg tudja nyitni a speciális nevû fájlokat is
Köszi de semmilyen torrenttel kapcsolatos dolog nincs a gépemen.A totál commanderrel vagy az intézõvel kiakarom törölni az a válasz,hogy nincs meg a fájl.Pedig ott van a könyvtárba egyedül 0-a mérettel.
lépj ki a torrent programból, mielõtt törölnéd, mert ha használatban van, nem tudod törölni
Sziasztok!
Egy kezdõ felhasználó vagyok és szeretném a segítségeteket kérni.Nektek bizti nem okoz gondot,de én még csak most tanulok járni.
Torrentezgettem és a letöltéseket egy helyre pakoltam.Miután
meguntam mindent ki akartam takarítani,azonban egy fájlt nem tudok kitörölni a könyvtárból.A kiterjesztése "torrent" a mérete "0".Azt szeretném kérni tõletek,hogy hogyan lehet megszabadulni tõle.
Köszi mindenkinek
pxxl
hát jah. bár most már alakul 😊 kezd értelmes formája lenni

All hail the double x!

elég idegesítõek
szégyen, h a utube ennyi év alatt nem tudott 1 normális kezelõfelületet összedobni

Dj Faustus
Vannak rendszer-helyreállításra alkalmas bootolható lemezek - ezekben van ilyesmi eszköz:
Hiren's Boot CD
Ultimate Boot CD
System Rescue CD

pxxl
hali!

melyik az a program, amivel a vinyót lehet ellenõrizni?
ki kellett írni cd-re (vagy floppy) arról bootolni, és brutális módon ellenõrizte/javította a vinyót (több órás procedúra). régebben használtam, csak elfelejtettem a nevét... <#conf>

All hail the double x!

pxxl
vazzeg milyen problémáid vannak, de komolyan<#idiota><#nevetes1>

All hail the double x!

ja igen, és minden feliratkozásnál átállítottam, h csak a feltöltött videókat figyelje

utube-on a feliratkozások között van olyan menüpont, h a legfrissebb videókat listázza, majd miután megnézem ezeket, akkor elvileg törlõdnek

Ezekre keresek megoldásokat:
- MIT lectures-ben van, amit hiába nézek meg nem törlõdik
- vannak videók, amiket hiába néztem már meg hetekkel/napokkal késõbb újra megjelennek
- a listából megnézés/lejátszás nélkül szeretnék törölni videókat (amit értelemszerûen próbáltam azzal, h kijelölöm, majd kerestem vmi opciót, de csak más listákhoz tudom hozzáadni)

pxxl
akkor avi

All hail the double x!

gépen való megnézéshez kell igazából
gondolom .avi-ban célszerû
Evin
Attól függ mire kell.
MPEG1-2: visz minden, Xp-tõl felfele, de elég gyenge a tömörítése
AVI: divx/xvid kódekkel jól tömörít, de a régi asztali lejátszók nem bírják
...

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

sziasztok!Csináltam egy videót amit már össze is vágtam, és arra lennék kíváncsi hogy milyen formátumban a legjobb elmenteni.?
ok, köszi a választ 😄
ja hülye vagyok sorry, a kábel nem lehet baj, mert akkor a screenshoton nem látszdna a probléma -.-

nézd meg, hogy be van-e rendesen nyomva a slotba a videokártya, mert lehet, hogy nem érintkezik normálisan
Gyenge lesz hozzá. Nekem 2.8Ghz p4esem HD2400pro-val az 1080p-s filmek lassúak ugyanúgy.
jah és még vmi 😄 eme 3 progi lejátszó közül melyik a legjobb? 😄
kmplayer-el már csináltam 😄 csak nem 720p-re hanem 1080p-re 😄 ott csak annyi volt a gond hogy lassan jáccotta le 😄 annál viszont lehet hogy már a gép teljesítménye nem volt elég 😄 gép: intel pentium 3.2ghz, 1gb ram, ati radeon x1600 pro 512mb, ennél a konfignál kéne futnia az 1080p-s vidiknek? 😄
VLC, kmplayer, MPC-HC ezeknek jól kell tudniuk lejátszani. Ezekbe beépített codek van, szóval ha azt rontottad el, akkor sem szabadna akadnia.
hello, nekem egy afféle problémám lenne, hogy a videók amiket lejáccok szaggatnak, 720p-k. a gépem maga sztem nem rossz hozzá, mer nem mindig szaggat 😄 viszont ha tudnátok ajánlani vmi jóféle kodek-et, vagy lejáccót, amivel képes lennék lejáccani, annak örülnék 😄 köszi elõre is 😛
elõször is szerintem egy másik vga kábelt próbálj ki, vagy esetleg másik driver, ha nem, akkor hardver hiba lesz
STREEX
Hello, a következõ az igen nagy gondom:
Kb 20 napja kezdõdött hogy ha elindítok egy játékot vagy bármilyen 3d-s benchmarkot ezekhez hasonlóan hibás lesz a kép:
kép

kép

kép

Kb 5 nappal ezelöttig ha ekkor nyomtam egy Alt+Tab -ot (vagy felbontástváltottam) és visszamegyek akkor végleg megoldódott a gond.De most már ez sem segít és folytatódik a képhiba a Starcraft2 esetében pedig ha nem csinálok semmit a hibák megjelenésétõl számított kb 30 másodpercen belül akkor újraindul a gép.

A Hõmérsékletekkel nincs gond és túl vagyok a teljes Format+ Windows telepítésen is úgyhogy (gondolom) biztos hardveres a probléma.
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek a videókártyával vagy az alaplappal lehet e a gond?

Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036