Segítséget kérek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Segítséget szereték kérni(remélem jó topicban vok): mibe érdemes konvertálni manapság hogy egy film nézhetõ legyen a legtöbb dvd lejátszóba? Múltkor elvittem egy divxes filmet a haveromhoz és nem játszotta le pedig neki nagyon jó lejátszója van. Ezek szerint divxbõl is van tbb verzió? Ha valaki fel tudna világosítani azt megköszönném!
Üdv: an92
Begyógyultam egy új program, a KeePass 2.12 jelszókezelõ használatával.
Az "Új bejegyzés" bevitel ablak mezõit kitöltöm.
Új bejegyzés
Fejlécnél megadom pl.: "freemail", felhasználó névnél a freemail fiókom felhasználói nevét, jelszónál a freemail fiókom regisztráció jelszavát, az URL ablaknál a fiók webcímét (bejelentkezés elõtt!).
Ezt követõen elmentem az új bejegyzést. A freemail fiók megnyitásakor jobb klikk a bejegyzés adatsorára és megjelenik a freemail fiók bejelentkezési weboldala.
Miért nem lép be a program a fiókba? Mit szúrtam el? Melyik böngészõvel mûködik együtt a KeePass?
Üdvözlettel: gy?jt?
Egyik kezemmel egy tollal a reset gombot nyomtam (meg az eszközt tartottam), másik kézzel meg a tápcsatlakozót húzogattam (közben meg emlegettem a kis taiwani rokonságát).
nah ezt oldja meg valaki ha éppen egyedül van 😄
Viszont ha a routert kiiktatod, és közvetlenül a gépbe vezeted a modemedbõl kijövõ kábelt van neted.
Amit tehetsz:
1. Húzd ki a routert az áramból és pár perc után próbáld meg elérni a beállítófelületét (192.168.0.1) vezetékes interfészén keresztül.
2. Ha nem menne az elõbbi, próbáld meg a router más LAN-portjába bedugni a gépedbõl menõ hálózati kábelt, hátha valamelyiken keresztül eléred.
3. Ha egyiken keresztül sem éred el, próbáld resetelni a lent leírt módon, majd próbáld meg újból elérni a router.
4. Ha a 3. pont sem jött be, akkor van még esetleg meg lehet próbálni egy másik tápegységet (ugyanolyan feszültségû legyen, és minimum annyi áramot legyen képes biztosítani, mint az elõzõ). Reméljük csak a tápegység adta fel (általában ezeknek a konzumer hálózati eszközöknek a tápegységét alul szokták méretezni).
5. Ha a 4. pont sem segít, esetleg lehetne még kísérletezni a router firmware-ének teljes újrarakásával, vagy a JTAG portján keresztüli elérésével, reménykedve, hogy csak a szoftver sérült meg a Flash-memóriájában - de ez már csak végleges lehetõség. Akkor már inkább router-csere.
Illetve érdemes beszerezned egy szünetmentes tápegységet (lehetõleg olyat, amin van telefon/kábelTV-s csatlakozó-védelem); meg érdemes beinvesztálni egy B- és C-típusú túlfeszültség-védelembe (ezt a villanyóránál kell felszerelni) - ugyanis a szünetmentes tápegység/túlfeszültségvédõs elosztó csak kisebb energiájú túlfeszültségek ellen hatásos.
"Komolyan mondom, hogy megáll az eszem, hogy a net korában mekkora fostalcsika a win hálózat kezelése. Nem igaz, hogy két egymás mellett levõ gép nem képes egymást megtalálni. Nem igaz, hogy mérnöki diplomával sem értem, hogy mi a lófaszt csinál az a fostalicska rendszer..."
Linux alatt is ez lenne. BSD alatt is.
Ha a routered nem ad DHCP-n keresztül IP-címet, akkor a belsõ hálózatod nem lesz elérhetõ.
Ha nem DHCP-n keresztül kapod az IP-címet, hanem fix IP-cím van beállítva a gépeken, akkor még van esélyed - hacsak nem a routerbe épített switch mondta fel a szolgálatot.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
-.-
Eddig világított a 3-as jel, hogy ott aktív kapcsolat van, mikor semmi sem volt bedugva... Kihúztam a tápból, most már egyik sem világít.
Majd, ha bátyus hazajön, akkor megpróbálom a routeres megoldást feltámasztani. Viszont azt továbbra sem értem, hogy miért nem megy a háló kártyán keresztüli megolsztás. Ezt csináltuk vagy 5 évig...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha a megosztást próbálod, akkor a gépek automatikusan egymást nem fogják megtalálni, alapesetben DHCP szervertõl próbál ip címet, mac címet meg ilyesmiket megtudni, ami csak a windows szerverekben van, manuálisan kell konfigolni az IP címeket. 192.168.1.X , (az X mindegyik gépen más, 1-254 -ig lehet, netmaszk 255.255.255.0, alapméretezett átjárót megadni ha jól tudom nem kell (ezt a TCPv4 tulajdonságainál kell, adapterbeállításoknál). Ezek után elvileg ha beállítod a megosztást és azt a hálókártyát amin a többiekkel csatlakozol, mûködnie kellene az internetnek. Próbáld ki, hogy a rendes megosztás megy-e, megosztasz egy mappát, a másik gépen pedig a mappatallózóban fölülre \\192.168.1.* (a te ip címed) és látnia kell (valamikor magától is megtalálja a hálózati helyekben).
A routernek egyébként eléred a beállításait, tehát el tudsz jutni addig, hogy firmware-t frissíts, vagy már az is teljesen kuka?
Ha igen lehet hogy kisült a router és/vagy modem...
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Azért kellett erre visszaállnom, mert a tegnapelõtti nagy vihar idején volt egy áramszünet és emiatt kikapcsolat a router és modem is. A net a routerbe jött be és arról ment szét a három gép felé. Áramszünet után meg egyszerûen nem jött vissza a net pedig semmit sem állítottunk át.
Régen évekig használtam a net megosztása funkciót. Most már az sem megy. Hiába látom én a másik gépet, az istennek sem tudja az én kapcsolatomat használni.
Komolyan mondom, hogy megáll az eszem, hogy a net korában mekkora fostalcsika a win hálózat kezelése. Nem igaz, hogy két egymás mellett levõ gép nem képes egymást megtalálni. Nem igaz, hogy mérnöki diplomával sem értem, hogy mi a lófaszt csinál az a fostalicska rendszer...
A bejegyzés óta alaposabban átnéztem az Opera böngészõ beállításait és megtaláltam a választ saját felvetésemre.
Opera 10.60 böngészõhöz szeretnék RoboForm 6.9.98 jelszó emlékeztetõt társítani.
Windows XP Pro SP3 operációs rendszert használok.
Van ötletetek?
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
Az alábbi fájlról van szó
http://www.farmanager.com/files/Far20b1420.x86.20100225.msi Az meg tudja nyitni a speciális nevû fájlokat is
Egy kezdõ felhasználó vagyok és szeretném a segítségeteket kérni.Nektek bizti nem okoz gondot,de én még csak most tanulok járni.
Torrentezgettem és a letöltéseket egy helyre pakoltam.Miután
meguntam mindent ki akartam takarítani,azonban egy fájlt nem tudok kitörölni a könyvtárból.A kiterjesztése "torrent" a mérete "0".Azt szeretném kérni tõletek,hogy hogyan lehet megszabadulni tõle.
Köszi mindenkinek
szégyen, h a utube ennyi év alatt nem tudott 1 normális kezelõfelületet összedobni
Hiren's Boot CD
Ultimate Boot CD
System Rescue CD
melyik az a program, amivel a vinyót lehet ellenõrizni?
ki kellett írni cd-re (vagy floppy) arról bootolni, és brutális módon ellenõrizte/javította a vinyót (több órás procedúra). régebben használtam, csak elfelejtettem a nevét... <#conf>#conf>
All hail the double x!
All hail the double x!
Ezekre keresek megoldásokat:
- MIT lectures-ben van, amit hiába nézek meg nem törlõdik
- vannak videók, amiket hiába néztem már meg hetekkel/napokkal késõbb újra megjelennek
- a listából megnézés/lejátszás nélkül szeretnék törölni videókat (amit értelemszerûen próbáltam azzal, h kijelölöm, majd kerestem vmi opciót, de csak más listákhoz tudom hozzáadni)
MPEG1-2: visz minden, Xp-tõl felfele, de elég gyenge a tömörítése
AVI: divx/xvid kódekkel jól tömörít, de a régi asztali lejátszók nem bírják
...
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
nézd meg, hogy be van-e rendesen nyomva a slotba a videokártya, mert lehet, hogy nem érintkezik normálisan
Kb 20 napja kezdõdött hogy ha elindítok egy játékot vagy bármilyen 3d-s benchmarkot ezekhez hasonlóan hibás lesz a kép:
kép
kép
kép
Kb 5 nappal ezelöttig ha ekkor nyomtam egy Alt+Tab -ot (vagy felbontástváltottam) és visszamegyek akkor végleg megoldódott a gond.De most már ez sem segít és folytatódik a képhiba a Starcraft2 esetében pedig ha nem csinálok semmit a hibák megjelenésétõl számított kb 30 másodpercen belül akkor újraindul a gép.
A Hõmérsékletekkel nincs gond és túl vagyok a teljes Format+ Windows telepítésen is úgyhogy (gondolom) biztos hardveres a probléma.
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek a videókártyával vagy az alaplappal lehet e a gond?
Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036