Segítséget kérek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
GIMPben ha kitöröltem véletlen a jobb oldalról a rétegek,csatornák, stb menüsávot, azt hogy lehet visszaállitani?
mert azt tudom hogy hogy leht h rétegeket csak, csatornkat, etc..
de az összeset egyszerre.
kösz elore is
mert azt tudom hogy hogy leht h rétegeket csak, csatornkat, etc..
de az összeset egyszerre.
kösz elore is
kösz Faustus.
valaki nemtudja honann lehet leszedni az alap betûtipusokat, mert én véletlen kitöröltem az enyémet
vagy esetleg visszaállítani?
valaki nemtudja honann lehet leszedni az alap betûtipusokat, mert én véletlen kitöröltem az enyémet
vagy esetleg visszaállítani?
Hello DJ Faustus!
Miközben #14433 üzeneted megírtad, kipróbáltam a dolgot. Minden OK!
Ha a honlapszerkesztésben valamennyire is otthon lennék, talán megfejtettem volna. De az már nekem kissé bonyolult feladat.
Mégegyszer köszönöm a segítséged.
Baráti üdvözlettel:
Miközben #14433 üzeneted megírtad, kipróbáltam a dolgot. Minden OK!
Ha a honlapszerkesztésben valamennyire is otthon lennék, talán megfejtettem volna. De az már nekem kissé bonyolult feladat.
Mégegyszer köszönöm a segítséged.
Baráti üdvözlettel:
Üdvözlettel: gy?jt?
"ha frissiteni akarom akkor azt irja ki hogy nincs kapcsolat a gyártóval error 312-es hiba.A tûzfal kiengedné internetem van és a program gyártója az Arafasoft is mûködik"
Vedd fel a kapcsolatot a program gyártójával. 😉
Vedd fel a kapcsolatot a program gyártójával. 😉
"Ha elmondanád milyen levelezõprogramot használsz akkor könnyebben segítenénk."
Hello Dj Faustus!
Röviden: Outlook Express
Az eddigi segítséget köszönöm. Megpróbálom a javaslatod szerint.
Hello Dj Faustus!
Röviden: Outlook Express
Az eddigi segítséget köszönöm. Megpróbálom a javaslatod szerint.
"Animációs fájlokat szeretnék lementeni weblapról FF böngészõ alól."
Eszközök/Oldal adatai menüpont/Média fül/A listából kikeresed és kijelölöd a megfelelõ képet vagy képeket (CTRL billentyû segítségével több kép is kijelölhetõ)/Mentés másként gomb
"Emailben, szövegmezõben elhelyezve akarom dekorációként továbbküldeni."
Mindenképpen HTML-formátumú levélben kell továbbküldened
Beilleszted a letöltött képeket (programja válogatja hogyan kell), kitöltöd a címmezõt (a tárgyat stb), és elküldöd.
Ha elmondanád milyen levelezõprogramot használsz akkor könnyebben segítenénk.
"van egy sakk progim ezt szeretném meghosszabbitani "
Ha fizetõs a program vedd meg, keress ingyenes alternatívát (van pár - ízelítõ), vagy keresd meg fájlmegosztó programmal (eMule, DC++, Torrent).
Eszközök/Oldal adatai menüpont/Média fül/A listából kikeresed és kijelölöd a megfelelõ képet vagy képeket (CTRL billentyû segítségével több kép is kijelölhetõ)/Mentés másként gomb
"Emailben, szövegmezõben elhelyezve akarom dekorációként továbbküldeni."
Mindenképpen HTML-formátumú levélben kell továbbküldened
Beilleszted a letöltött képeket (programja válogatja hogyan kell), kitöltöd a címmezõt (a tárgyat stb), és elküldöd.
Ha elmondanád milyen levelezõprogramot használsz akkor könnyebben segítenénk.
"van egy sakk progim ezt szeretném meghosszabbitani "
Ha fizetõs a program vedd meg, keress ingyenes alternatívát (van pár - ízelítõ), vagy keresd meg fájlmegosztó programmal (eMule, DC++, Torrent).
HI! A következõ lenne a problémám.Van egy bizonyos Registry Shower 2007-es progim.Minden jó rajta,minden mûködik rendesen csak egy baja van ha frissiteni akarom akkor azt irja ki hogy nincs kapcsolat a gyártóval error 312-es hiba.A tûzfal kiengedné internetem van és a program gyártója az Arafasoft is mûködik.Csak tõllük nem lehet frissiteni.Valaki tud erre megoldást??Nem demo verzioról van szó.Szóval minden hibát kijavit csak épp nem frissit.Mi lehet akkor a gond?Valakinek valami ötlet?Elõre is köszi!
van egy sakk progim ezt szeretném meghosszabbitani
Szervusztok!
Animációs fájlokat szeretnék lementeni weblapról FF böngészõ alól.
Konkrétan gift fájlra gondoltam (villogó fenyõfa).
Emailben, szövegmezõben elhelyezve akarom dekorációként továbbküldeni.
Hogyan lehet megoldani a fentieket?
Animációs fájlokat szeretnék lementeni weblapról FF böngészõ alól.
Konkrétan gift fájlra gondoltam (villogó fenyõfa).
Emailben, szövegmezõben elhelyezve akarom dekorációként továbbküldeni.
Hogyan lehet megoldani a fentieket?
Gépeken, routeren van tûzfal? Engedélyezve van a Netbios (137,138,139, 445-ös portok)? Két gép azonos munkacsoportban van? Két gép tudja egymást pingelni (parancssorba, konzolablakba: ping <másik gép IP-címe>😉?
Hello!Segítséget szeretnék kérni hálozatmegosztási témában. A tesóm gépérõl szeretnék oda töltött fájlokat átmásolni az én gépemre,de valamiért nem érzékeli az õ gépét,pedig az internet az én gépembõl megy hozzá routerrel.Mi lehet a probléma?Régebben már minden gond nélkül mûködött,ám mióta újra lett rakva az õ gépe,azóta valahogy nem látom.
Elõre is thx a segítséget!
Elõre is thx a segítséget!
"de a dir > list.txt nemlett jo.."
Miért nem lett jó? Az aktuális könyvtár listáját adja ki, és az aktuális könyvtárban helyezi el a list.txt-be.
Ha más könyvtáré kell:
dir c:\konyvtar >lista.txt
ahol a c:\konyvtar az adott könyvtár elérhetõsége.
Nem kellenek fejléc-információk?
dir /b c:\konyvtar >lista.txt
Több beállítási lehetõség kellene?
dir /?
Miért nem lett jó? Az aktuális könyvtár listáját adja ki, és az aktuális könyvtárban helyezi el a list.txt-be.
Ha más könyvtáré kell:
dir c:\konyvtar >lista.txt
ahol a c:\konyvtar az adott könyvtár elérhetõsége.
Nem kellenek fejléc-információk?
dir /b c:\konyvtar >lista.txt
Több beállítási lehetõség kellene?
dir /?
na letöltöttem, telepítettem a Pinnacle Studio-t...DE, belerakom a képeket, zenét...mikor megnyomom az indítást akkor csak a képek mennek..zene nem...:/mit csinálok szarul??
meg egy kerdes lenne
van egy mappam aminek szeretnem a fajljait egy txt-be kiirni de a dir > list.txt nemlett jo..valami egyeb otlet? kosz elore is
van egy mappam aminek szeretnem a fajljait egy txt-be kiirni de a dir > list.txt nemlett jo..valami egyeb otlet? kosz elore is
De ha csak a 2gép között akar kapcsolatot, és nem netet osztani, akkor fölösleges az alap átjáró, nem?
Mert úgy rémlik nekem, mikor nem volt Routerem, akkor nem adtam meg, és mégis volt kapcsolat.
Mert úgy rémlik nekem, mikor nem volt Routerem, akkor nem adtam meg, és mégis volt kapcsolat.
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
Nagyon sok program van ami nem csak ugyan azt tudja hanem sokkalta többet.
Én pl.a Pinnacle Studio,meg az Ulead Studio-t használom. (ezek nem ingyenesek).
Én pl.a Pinnacle Studio,meg az Ulead Studio-t használom. (ezek nem ingyenesek).
"milyen videoszerkesztõprogi van ami ugyan azt tudja mint a WINDOWS MOVIE MAKER? :/ "
Itt nézd a non-linear video editing software címszó alattiakat
"Össze szeretném kötni laptopomat otthoni számítógépemmel crossover kábellel.
Mit kell ahhoz beállítanom hogy a laptoprol adatokat tudjak atkuldeni a szamitogepre??"
Start menü(/Beállítások)/Vezérlõpult(/Hálózati és internetes kapcsolatok)/Hálózati kapcsolatok résznél mindkét gépnél keresd meg a Helyi kapcsolat ikont, jobb klikk rája, Tulajdonságok menüpont, a Kapcsolat a következõ elemeket használja listában válaszd ki a TCP/IP protokoll-t, majd kattints a Tulajdonságok gombra, és állítsd be az alábbiakat:
Asztali gép:
IP cím: 192.168.0.100
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.101
Laptop:
IP cím: 192.168.0.101
Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.100
Mind a két gép legyen egy tartományban: Start menü(/Beállítások)/Vezérlõpult(/Teljesítmény és karbantartás)/Rendszer/Számítógépnév fül/Módosítás gomb - a megjelenõ ablakban a Tagság résznél keresd meg a Mukacsoportot. Ennek mind a két gépnél egyeznie kell.
Annál a gépnél, ahol meg akarsz osztani anyagokat kattints a mappára jobb gombbal, és válaszd ki a Megosztás és biztonság menüpontot.
Itt tudod megosztani a mappákat.
A megosztásokat a megosztó gép IP-címének vagy hosztnevének az Intézõbe vagy Sajátgépbe való beírásával tudod elérni - például:
\\192.168.0.100\
Ha nem mûködne a Netbiosos (munkacsoportos) megosztás (de a két gép látja egymást, tudják egymást pingelni), esetleg alternatívaként: Cerberus FTP szerver beállítása.
"azt szeretném megkérdezni,hogy melyik billentyügombal tudom visszaállitani,hogy egymás után következzenek a számok,és ne össze vissza."
S, mint Shuffle?
Itt nézd a non-linear video editing software címszó alattiakat
"Össze szeretném kötni laptopomat otthoni számítógépemmel crossover kábellel.
Mit kell ahhoz beállítanom hogy a laptoprol adatokat tudjak atkuldeni a szamitogepre??"
Start menü(/Beállítások)/Vezérlõpult(/Hálózati és internetes kapcsolatok)/Hálózati kapcsolatok résznél mindkét gépnél keresd meg a Helyi kapcsolat ikont, jobb klikk rája, Tulajdonságok menüpont, a Kapcsolat a következõ elemeket használja listában válaszd ki a TCP/IP protokoll-t, majd kattints a Tulajdonságok gombra, és állítsd be az alábbiakat:
Asztali gép:
IP cím: 192.168.0.100
Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.101
Laptop:
IP cím: 192.168.0.101
Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.100
Mind a két gép legyen egy tartományban: Start menü(/Beállítások)/Vezérlõpult(/Teljesítmény és karbantartás)/Rendszer/Számítógépnév fül/Módosítás gomb - a megjelenõ ablakban a Tagság résznél keresd meg a Mukacsoportot. Ennek mind a két gépnél egyeznie kell.
Annál a gépnél, ahol meg akarsz osztani anyagokat kattints a mappára jobb gombbal, és válaszd ki a Megosztás és biztonság menüpontot.
Itt tudod megosztani a mappákat.
A megosztásokat a megosztó gép IP-címének vagy hosztnevének az Intézõbe vagy Sajátgépbe való beírásával tudod elérni - például:
\\192.168.0.100\
Ha nem mûködne a Netbiosos (munkacsoportos) megosztás (de a két gép látja egymást, tudják egymást pingelni), esetleg alternatívaként: Cerberus FTP szerver beállítása.
"azt szeretném megkérdezni,hogy melyik billentyügombal tudom visszaállitani,hogy egymás után következzenek a számok,és ne össze vissza."
S, mint Shuffle?
sziasztok!
milyen videoszerkesztõprogi van ami ugyan azt tudja mint a WINDOWS MOVIE MAKER? :/
milyen videoszerkesztõprogi van ami ugyan azt tudja mint a WINDOWS MOVIE MAKER? :/
üdv
Össze szeretném kötni laptopomat otthoni számítógépemmel crossover kábellel.
Mit kell ahhoz beállítanom hogy a laptoprol adatokat tudjak atkuldeni a szamitogepre???Megkerek valakit hogy irja le lepesrol lepesre, mert eleg zoldfulu vagyok az ilyenben. KOSZONOM
Össze szeretném kötni laptopomat otthoni számítógépemmel crossover kábellel.
Mit kell ahhoz beállítanom hogy a laptoprol adatokat tudjak atkuldeni a szamitogepre???Megkerek valakit hogy irja le lepesrol lepesre, mert eleg zoldfulu vagyok az ilyenben. KOSZONOM
hali...
winamp programrol lenne szo.
azt szeretném megkérdezni,hogy melyik billentyügombal tudom visszaállitani,hogy egymás után következzenek a számok,és ne össze vissza.
köszi.
winamp programrol lenne szo.
azt szeretném megkérdezni,hogy melyik billentyügombal tudom visszaállitani,hogy egymás után következzenek a számok,és ne össze vissza.
köszi.
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Ha pl explereben nyitod meg az oldalt, akkor program nélkül is letudod szedni. Nyisd meg a:
C:\Documents and Settings\felhasználó fiók\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5
könyvtárat, és amig tölti a videót, addig figyeld, hogy melyik file mérete nõ. Ha az oldalon betöltötte a videót, akkor a meglévõ file-t másold el valahova, adj neki egy tetszõleges nevet, és egy megfelelõ kiterjesztést. Flash file esetében FLV-t.
Pl commenderben egyszerû megkeresni a file-t, ha nincs tele szeméttel a IE5 könyvtár. Célszerû kiüríteni az explorer megnyitása elõtt, hogy ne legyen tele sok xarral.
C:\Documents and Settings\felhasználó fiók\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5
könyvtárat, és amig tölti a videót, addig figyeld, hogy melyik file mérete nõ. Ha az oldalon betöltötte a videót, akkor a meglévõ file-t másold el valahova, adj neki egy tetszõleges nevet, és egy megfelelõ kiterjesztést. Flash file esetében FLV-t.
Pl commenderben egyszerû megkeresni a file-t, ha nincs tele szeméttel a IE5 könyvtár. Célszerû kiüríteni az explorer megnyitása elõtt, hogy ne legyen tele sok xarral.
hai.
az lenne a kerdesem h *.X3D fajlokat (Xara 3d) hogy lehetne ugy atkonvertalni pl gifbe hogy belehessen tenni weboldalba, profilba stb..😊
kosz elore is
az lenne a kerdesem h *.X3D fajlokat (Xara 3d) hogy lehetne ugy atkonvertalni pl gifbe hogy belehessen tenni weboldalba, profilba stb..😊
kosz elore is
* Firefox+Flashgot+letöltésmenedzser progi (például Free Download Manager) - jobb klikk az oldalon, majd Flashgot Media menüpont
* kicsit körülményesebb, de univerzális mód Firebuggal
* google: youtube downloader (ha kifejezetten Youtube-ról akarsz letölteni)
* kicsit körülményesebb, de univerzális mód Firebuggal
* google: youtube downloader (ha kifejezetten Youtube-ról akarsz letölteni)
sziasztok!
ha egy weboldalra egy video flash videóként van fölrakva azt le tudom menteni valahogy??
ha egy weboldalra egy video flash videóként van fölrakva azt le tudom menteni valahogy??
nekifeszülök a blackpanthernek, eltakarítom a vindózt, és minden szép lesz. köszönöm az eddigi segítséget és a türelmet. (ezek után a linuxosokat fogom fárasztani <#buck>#buck>)
nem fogadta el a jelszavam... de másik géprõl be tudtam lépni, szal jó jelszóval próbálkoztam 😊
thx!
thx!
I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™
"sziasztok, azt szertném kérdezni h h tudnám elrejteni az ip-m?"
A varázsszó: anonymous proxy.
Keress rá itt a fórumban volt már róla szó.
"túl sokszor próbáltam belépni egy oldalra, és bannolták az ip-m... "
Rosszalkodni akartál? Helyesen tették. <#ravasz1>#ravasz1>
A varázsszó: anonymous proxy.
Keress rá itt a fórumban volt már róla szó.
"túl sokszor próbáltam belépni egy oldalra, és bannolták az ip-m... "
Rosszalkodni akartál? Helyesen tették. <#ravasz1>#ravasz1>
sziasztok, azt szertném kérdezni h h tudnám elrejteni az ip-m?
túl sokszor próbáltam belépni egy oldalra, és bannolták az ip-m...
túl sokszor próbáltam belépni egy oldalra, és bannolták az ip-m...
I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™
ha azt szeretnéd, hogy minden szép, és jó legyen, akkor gyaluld le az összes partíciót, amin op rendszer volt, és csak azt rakd fel, ami kell. 😄
az általad javasolt megoldásnak az a nyûgje, hogy vissza kéne raknom a vista-t, és a #14395 szerint leszedni. igencsak idõigényes, és ha utána megint rámmosolyogna boot-oláskor a vista, biztosan új monitort kellene vásárolnom.
azon merengek, hogy ha sikerül installálnom a bp-t, és utána letakarítok minden microsoft-terméket, rendbejönnek-e a dolgaim? (kisimulnak a ráncaim, és a merevedési problémáim is megszûnnek?)
de ha csak ez a megoldás (vista oda-vissza), akkor kénytelen leszek így cselekedni. bátorítsatok.
azon merengek, hogy ha sikerül installálnom a bp-t, és utána letakarítok minden microsoft-terméket, rendbejönnek-e a dolgaim? (kisimulnak a ráncaim, és a merevedési problémáim is megszûnnek?)
de ha csak ez a megoldás (vista oda-vissza), akkor kénytelen leszek így cselekedni. bátorítsatok.
igen. (a vista már csak emlék, ld. #14388). ( a blackpanther pedig installálás nélkül, csak úgy lemezrõl nem látja a többi partíciót).
Hülye kérdés, de ugye XP-rõl bootoltál be?
mármint windows.
"a windiws vista nem távolítható el". bizalomgerjesztõ.
szuper, köszönöm szépen (bár tartok tõle, hogy ehhez vissza kéne raknom a vista-t).
sikerült rájönnöm, hogyan kell kiírnom a bp-lemezt, úgyhogy minden gondom megoldódott.
kíváncsi vagyok, hogy ha felrakom a blackpanthert, boot-oláskor már három oprendszer közül választhatok? és ha utána eltakarítom az xp-t, csak a blackp. marad? vagy a vista is?
nem egyszerû az élet.
sikerült rájönnöm, hogyan kell kiírnom a bp-lemezt, úgyhogy minden gondom megoldódott.
kíváncsi vagyok, hogy ha felrakom a blackpanthert, boot-oláskor már három oprendszer közül választhatok? és ha utána eltakarítom az xp-t, csak a blackp. marad? vagy a vista is?
nem egyszerû az élet.
Nem kell hozzá nagy angoltudás. Így lehet megszabadulni a vistától:
http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/Help/0a522b50-983b-4b6f-8e07-b33471e027c01033.mspx
http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/Help/0a522b50-983b-4b6f-8e07-b33471e027c01033.mspx
dikmá, az xp és a vista-lemez is boot-ol. mégiscsak (meglepõ) én kanoltam el a bp-lemezt. hogyan kell hát boot-lemezt csinálni?
ígérem, ha kapok segítséget, befejezem a sírás-rívásomat. szánjatok meg.
ígérem, ha kapok segítséget, befejezem a sírás-rívásomat. szánjatok meg.
csak nyugodtan, ráérõsen.
most éppen blackpanther boot-lemezt akarnék összehozni, de nem bootol a nyomorult. vagy én bénáztam el (ez a valószínûbb, lehet, hogy nem adatlemezként kéne kiírni, de a néróban nem leltem "rendszerlemezt"), vagy ez a mostani xp-vista-melyiket-válasszam-bootolás miatt nem akar indulni. (beraktam az xp-lemezt, hogy csináljak egy javítást, de az xp-lemez a vista-t akarta rendberakni. teljes a káosz.)
most éppen blackpanther boot-lemezt akarnék összehozni, de nem bootol a nyomorult. vagy én bénáztam el (ez a valószínûbb, lehet, hogy nem adatlemezként kéne kiírni, de a néróban nem leltem "rendszerlemezt"), vagy ez a mostani xp-vista-melyiket-válasszam-bootolás miatt nem akar indulni. (beraktam az xp-lemezt, hogy csináljak egy javítást, de az xp-lemez a vista-t akarta rendberakni. teljes a káosz.)
Aham. Most néztem utána a dolgoknak. A vista nem használja a boot.ini-t. helyette valami bonyolult, megcsavart dolgot használ. Ha lesz kis idõm, akkor ennek is utána nézek, csak elvagyok havazva melóval 😞
hát, valóban kénytelen leszek valamit odahatni, mert indításkor a vista-t veszi alapértelmezettnek, kb. 25 másodperc után (ha nem nyomok semmit) elkezdené betölteni, de csak bután néz, és nekem kell kisegítenem a bajból.
a probléma a következõ: mindössze egy darab boot.ini.comodofirewall nevû fájl lelhetõ az egész c:\-n
(aminek ennyi a tartalma:
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect),
úgyhogy tartok tõle, hogy ez nem az, amire ti gondoltok. hol keressem a másik boot.ini-t?
(nem tart már sokáig a nyomor, erõsen szemezek a blackpanther-rel, és akkor hali, vindóz. bár könnyen lehet, hogy az is komoly kihívást okoz nekem.)
a probléma a következõ: mindössze egy darab boot.ini.comodofirewall nevû fájl lelhetõ az egész c:\-n
(aminek ennyi a tartalma:
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect),
úgyhogy tartok tõle, hogy ez nem az, amire ti gondoltok. hol keressem a másik boot.ini-t?
(nem tart már sokáig a nyomor, erõsen szemezek a blackpanther-rel, és akkor hali, vindóz. bár könnyen lehet, hogy az is komoly kihívást okoz nekem.)
a boot.ini file-ból nem nehéz kigyalázni a vistára vonatkozó sorokat.
Úgy egyszerûbb a dolog, mint egy újra telepítés. Ha megnyitod a file-t, akkor te is egybõl észreveszed, hogy mit kell kitörölni.
Úgy egyszerûbb a dolog, mint egy újra telepítés. Ha megnyitod a file-t, akkor te is egybõl észreveszed, hogy mit kell kitörölni.
egyébként meg köszönet a válaszokért.
minden bizonnyal megbotránkoztatom a pc-gurukat, de brutális módon törölnöm kellett az egész partíciót, hogy megszabaduljak tõle.
boot után továbbra is kelleti magát, de ismerve korlátozott képességeimet, a boot.ini zaklatása súlyos következményekkel járna. (a hamarosan aktuálissá váló xp-újratelepítés lesz a gyógyír erre a problémára <#wink>#wink>).
boot után továbbra is kelleti magát, de ismerve korlátozott képességeimet, a boot.ini zaklatása súlyos következményekkel járna. (a hamarosan aktuálissá váló xp-újratelepítés lesz a gyógyír erre a problémára <#wink>#wink>).