20838
Segítséget kérek
  • huncsik
    oké akkor majd megpróbálom! Egy másik kérdésem is lenne! Vetem egy uj HDD-t. Kell valamit csinálni vele mielőtt a windows felrakódik rá?
  • gergely1991
    látom már leírta valaki mindegy
  • gergely1991
    cd i386 (ugrás a könyvtárba)
    copy ntldr C:\
  • exodus2
    Megkeresed az i386os könyvtárat. Meghajtóbetüjelek és kettőspont...

tehát pl. "d:" vagy "e:" és így tovább, mikor átvált, akkor beírod hogy "dir" ez lesz a könyvtárlistázás, ha ott van az i386 akkor megtaláltad a megfelelő meghajtót. Ezután "cd i386" parancsot kiadva, belépsz, majd "copy ntldr c:" paranccsal átmásolod c meghajtó gyökérkönyvtárába.

A "" nem kellenek, csak kiemeltem velük a parancsokat.
  • Ildikó18
    Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy "Hiányzó NTLDR". Addig már eljutottam, hogy javítókonzol, de sajnos, nem vágom a DOS parancsokat így a "cd-n lévő i386-os könyvtárban megkeresed az ntldr fájlt és át kell másolni a C meghajtóra simán copy paranccsal" - mondat nekem kínai :( Ez valaki le tudja írni, hogy hogyan kell? Előre is köszönöm!
  • zeli
    Akkor szerintem biztos nem, de a Unetbootin nevű programmal működik.
    Van egy beépített USB indítólemez készítő is, de ahhoz ugye bekell bootolni a rendszert.
  • gergely1991
    igen azt tudom nem ott van a baj hanem az hogy ha képfájl tartalmát kiírod/másolod pendrive-ra akkor bebootol-e
  • zeli
    Pendrive-ról is lehet bootolni.
  • gergely1991
    Az ubuntulive cd-jéhez nem kell windows, csak letölteni egy képfájlt majd kiírni lemezre(bár lehet hogy pendrive-ra is kiírható nem tudom nem próbáltam) majd onnan bootolni és a nyelvválasztás után a memoria ellenőrzést választani.
    Más nem ír ki utána megy minden?
    Valami kézikönyvben (ha van) vagy a bios gyártó honlapján nem ír a 206-os hibáról?
  • huncsik
    nem nem nyúltam a Bios-ba bele! de hogy lehet memória ellenőrzést ha nem jön be a Windows?
  • gergely1991
    remélem nem azután indult így miután belenyúlkáltál a biosba?
    Billentyűzet hiba: lehet hogy nincs csatlakoztatva vagy megsérülhetett a vezeték.
    azthiszem egy memoria ellenőrzést se ártana elvégezni(az ubi live cd-jében van egy ilyen program memtest néven)
  • ERykk
    Sziasztok!
    Valami olyan progit keresek, ami támogatja a videóletöltést, (pl.: youtube-ról, megavideo-ról, stb.) illetve gyorsítja is a letöltést egyszerre. Internet Download Managert használtam eddig, tudtam is vele elég gyorsan tölteni videókat, csak lejárt a próbaidő, a crack-je meg nem működik, szóval valami mást, ha tudnátok ajánlani, azt megköszönném.
  • huncsik
    na mikor bekapcsolom először ezt írja ki:

The following error(s) were deteced when the system was sarted:
    301 Keyboard error
    206 memory failed configuration.
    Select one of the following:
    contune...
    exit setup
  • gergely1991
    Ha van angol tudásod azzal előnybe kerültél.Ha két winchestered van akkor "jumperelés" is szóba jöhet.
  • gergely1991
    Be kell lépni a bios-ba(általában a post műveletnél a Del billentyű nyomogatásával) majd boot beállitásánál a hard drive-ot az lista felső sorára kell beállítani(Mivel a bios-oknak más elrendezésű menürendszere van így abszolút információkat nem tudok mondani.Ha nem ismered a bios menürendszerét ne kockáztass elég egy rossz beállítás és akár el se fog indulni ha mégis belekezdenél akkor csak óvatosan mert egy alaplapba kerülhet)
  • huncsik
    jaja van xp. de akkor mit kell állítanom? azt hogy miről bootoljon?
  • exodus2
    Miért akarod felrakni? Amúgy meg videókártya driver előtt is felrakhatnád, akkor nem rakná a 2.0ást.
  • exlex01
    Sziasztok!

Eléggé idegroncs lettem a gépemtől. Egy csúnya napon nem akart többé betöltődni az xp. Nosza, elő az install lemezt és telepítsünk. Előbb csak a STOP üzenetekkel volt problémám, amiket a memóriák cseréjével megoldottam. Végre tudtam installálni. A frissítésekkel sincs gond, egészen a .net framework 3.5-ig. Azt telepítve bejelentkezés után pár másodperccel újra indul a gép, gyakorlatilag semmit sem lehet tenni, csak csökkentett módban. A VGA kártya installkor a hozzá kapott CD-ről felkúszik a 2.0-as .net, amit lecseréltem a hivatalos ms update oldalról leöltöttel, plusz a javitasokat hozza. Ezeket telepitve úgy indul a gép, h egyből dob egy hibaüzit a WGATray.exe... Hogyan tegyem fel ezt a nyamvadt 3.5-ös framework-öt? Egyáltalán mi az ami használja? Jogtiszta az XP-m, ezért nem értem a WGATray akcióit sem... Válaszaitokat előre is köszönöm!
  • gergely1991
    A középsőt javítom:Van telepítve valamilyen operációs rendszer?
  • gergely1991
    ezekszerint
    Miért van telepítve valamilyen oprendszer?
    Ha van akkor a bios-ban( a legnagyobb óvatossággal) kell turkálnod...
  • huncsik
    akkor az a baj hogy nem a vinyóra van állítva a boot? és azért nem tud?
  • gergely1991
    Azthiszem azt jelenti hogy nem talált rajta oprendszert.Az F1-el értelmezésem szerint a bootolási sorrendet lehet rajta beállítani.
  • huncsik
    Hello!

Segítséget kérnék tőletek! Van egy gép amit szereztem és ezt írja ki és nem tudom mi baja:

1962 no operating system found. press f1 to repeat boot sequence.
  • Evin
    Ha néhány hónaposnál régebbi gép, előfordulhat, hogy a berakódott kosz tompítja a hangszórókat.
  • gergely1991
    A hangerőszabályzó,a lejátszóprogram equalizer-jét illetve hangerejét is ellenőrizted? Driver reinstal megvolt már?
  • balcsi70
    Nem hiányzik driver. Engem az zavar meg hogy a fülhalagatóba meg megy tökéletesen tehát rendesen hangos ,csak a hangszórónál nem jön ki elég hang.

Ha driver lenne akkor nem lenne egyáltalán nem?
  • burnrex
    Sziasztok!

Egy ronda újratelepítés után, újra kellett raknom az adobe master cs4 packot, vagyis hogy kellene, mert elakadtam. Régebben 4 lemezen volt fenn, de az első lemez szétkarcolódott, és most szereztem 1 olyan verziót, amit a merevlemezre ki lehet csomagolni (8 GB), és elvileg onnan kellene telepíteni. Ez a bibi. Ha elindítom az exe-t, újra kéri az első lemezt, pedig most a gépről kellene hogy telepítse. A másik bibi, hogy a telepítés során sehol sem lehet beállítani, hogy honnan töltse be. Mi a teendő?
  • exodus2
    Driver, de hardverhiba is okozhatja.
  • balcsi70
    Sziasztok.
    Van egy laptop-om a hangja elég halk. Néztem az Eszközkezelőben minden ok,ha benyomom neki a fejhallgatót ott is minden stimm,de amúgy ha felhúzom tökig a hangját a saját két hangszórója nagyon halk.Szerintetek?

Köszi a tippeket.
  • Evin
    Adobe After Effect.
    De pénzes, illetve, ha csak leülsz mellé nem fogod tudni megcsinálni, nem olyan egyszerű.
  • gergely1991
    El akarja kápráztatni a többieket hogy hú de jól tud "basketball"-ozni.:D
    #17004:Egykicsit bonyolult művelet lesz szerintem, olyan progiról még nem tudok ami ilyenre lenne képes:S
  • syberia2
    Csak példa...:)
    Választ tudsz mondani?
  • gotchaaa
    miért nem veszed fel ahogy eldobsz egy labdát?:D
  • syberia2
    Hello
    Van olyan ingyenes videószerkesztő, amivel meg tudom azt csinálni, hogy pl van egy videóm, hogy úgy csinálok, mintha eldobnék valamit, meg egy másik, amin egy labda forog, és én a labdás-animációt mozgatom a dobálós-videó felett, az meg rögzíti.(Végeredmény az olyasmi kéne hogy legyen, hogy eldobom a labdát)
  • Evin
    "... ipconfig parancsal meg lehet nézni, az alapméretezett átjáró az".
    Amennyiben persze a router-ben megy a DHCP és a hálókártya automatikus IP kérésen van.
  • Balumann
    A router címét parancssorban (futtatás: cmd), ipconfig parancsal meg lehet nézni, az alapméretezett átjáró az. A hálózati kulcsot megfogod találni a Wireless / védelem (security) vagy titkosítás, vagy ilyesmi beállításokon belül.
  • newil
    Köszi, megpróbáljuk.
  • newil
    Köszi, megpróbáljuk.
  • zeli
    A böngésző címsorába írd be a router ip címét. Ez általában 192.168.1.1, vagy hasonló, de ettől eltérő is lehet. Nézz utána, a tiednek mi, és úgy elérheted a beállításokat.
  • newil
    És a router beállításait hol tudom megnézni? Előre is köszönöm.