20838
Segítséget kérek
-
balcsi70 #17357 Kicseréltem benne az elemet(mert valóban le volt merülve 3V-helyett csak 0,65V ot mértem.
Most megmarad benne a dátum de a fagyás és újraindulás azóta is fennáll.
Tápot is néztem szétkaptam (volt benne egy púpos kondi ki is cseréltem de a hiba még mindig fent áll.)
Ma viszek haza egy működő gépet kíváncsi vagyok hogy mit tudok kideríteni.
Már az agyamra megy hogy nem találom a konkrét hibáját.
Aztán az is lehet hogy ez az alaplap amit adtak még se jó. -
ha óra és dátum elmegy, akkor elemet kell benne cserélni, elfelejti a beállításokat anélkül. lehet, hogy okoz más gondot is, amit írtál, ebben nem vagyok biztos. -
balcsi70 #17355 Most kaptam egy hasonló alaplapot(garantálták hogy jó) alaplap Föl nyomtam rá(vinyóra) a friss jól működő WinXP-t és képzeld már kétszer lefagyott.
Cseréltem memóriakártyát úgyszintén.Most egy másik vinyóra telepítem a Wint kíváncsiságból.Érdekes mikor újraindult akkor kérte hogy nyomjam meg az F1-et a beállításokhoz.(elment óra dátum minden).
Szerintetek? Tapasztalatok? -
ha a másiknak is meg van a win7 rendszerkövetelménye akkor valószínűleg elfog indulni -
Ha van két laptopni, egyiken xp, másikon win 7, és kicserélem a vinyókat benne, el fognak indulni? -
huncsik #17352 hello!
Lécci segítsetek nekem. egy flash lejátszót szeretnék létrehozni az oldalamon egy rádió számáram ennek elkészítésében kérném a segítségeteket. -
áhh látom elírtam mind1 :( -
gyűjtő #17350 Szervusz Dj Faustus!
Köszönöm a segítséget. Működik az általad megadot parancs.
üdv.: gyűjtő -
ha így van a könyvtár: pl:Program files\emisoft\quarantine
akkor sztem így kéne
a2cmd.exe/deep/q=[\quarantine] (vagy simán quarantine)
Vagy: a2cmd.exe/deep/q=[C:\karaten]
-
A parancssort add meg így
a2cmd.exe /deep /q="c:\konyvtar\"
tehát a parancs és a paraméterei között legyenek szóközök, illetve a c:\konyvtar\ (csak példaként írtam, így ebben a formában nem működik) meg annak a könyvtárnak a teljes elérési útvonala, ahova a kérdéses állományokat rakod. -
gyűjtő #17347 Szervusztok!
A gépemen Windows XP SP-3 Prof. operációs rendszert használok.
Ma letöltöttem az Emsisoft Emergency Kit 1.0 kártevő ellenőrző programcsomagot.
A programcsomag indító képernyőképe az alábbi:
Programablak
A Commanline Scanner programelemet szeretném lefuttatni.
A program indító képernyőképe (parancssori futtatás):
Parancssor
A képernyőképen próbáltam az utolsó sorban látható paraméterekkel (a2cmd.exe/deep/q=[?])a teljes körű ellenőrzést beállítani oly módon, hogy akártevőket az általam megjelölt karantén könyvtárba helyezze a program, de a /q=[karanténkönyvtár] szintxist nem tudom úgy definiálni, hogy elfogadja. A parancs az >a2cmd.exe/deep formában lefuttatja az ellenőrzést, de a könyvtár(quarantine) beírásával nem boldogulok.
Megjegyzem, hogy a Quarantine könyvtár a telepítő könyvtárban elérhető.
Leírnátok a helyes parancssort?
DOS programnyelvben nem vagyok otthon. -
Passz, nem ismerem a pesti boltokat. Vegyél olyat, amire van keret, és van márkája. -
balcsi70 #17345 Jó az oldal a (púpos kondikról)végigolvastam, 
hát én is cserélném kifele ha valamelyiknek legalább meggörbült volna a háta.
-
balcsi70 #17344 Hát ez az hogy nem púpos egyik sem(hogy rohadjon meg) legalább kipúposodott volna
valamelyik és akkor látnám melyiket kell cserélni.Ő róla lenne szó alaplap
Kiszedtem belőle a procit egy 2GHz es.Szerinted hol nézzek ehhez a procihoz alaplapot? (ha lehet Pesten)ja és ha lehet nem túl drágát.
Tudsz valami linket?
-
Általános hiba, és szemmel is ellenőrizhető, hogy a kondik púposak. Akkor azok cseréje megoldhatja. És még pénzben sem biztos, hogy túl borsos a javítás.
De ha mind rendben van, akkor felesleges javítani is. -
balcsi70 #17342 Megfejtettem a problématikát.
Az alaplapon kívül és a procin kívül mindent átraktam a másik gépbe és tökéletes.
Aztán kivettem a másik gépből a procit és átraktam az én alaplapomban(pont ugyan az a proci) és semmi.
Aztán kivettem az én alaplapomból a procit és átraktam a másikba és müködik a procim.
Tehát az alaplappal gáz van.
Csak azt nem értem meg hogy mi lehet rajta a bibi(tudom ilyet már kár javítani-sőt szerintem nem is javítanak)mert ha bemegyek a Biosba ott látja a vinyot is meg mindent,amikor meg indulna be akkor baloldalt fent megjelenik egy fél cm-es csík és annyi amíg újra nem indítom.
Ha újraindítom akkor még olyan is van hogy megkérdi hogy csökkentett mód,vagy az utolsó helyes konfigurációt választom.Mondom neki csökkentett mód és megint újraindul.
-
Érdekes. Akkor kizárásos alapon, szerintem vagy a kártya rossz vagy az oprendszernek van baja. Ha esetleg ki tudnád próbálni másik gépben, ez gyorsan kiderülne.
Még arra tudok gondolni, hogy talán rossz cd-vel próbálkozol. -
#17340 ugyanaz :( felismeri mint új hardvert, de hiába keresi a drivert nem találja, pedig ott van a szeme előtt. -
#17339 próbálom -
Azért próbáld meg, hogy kiveszed és visszarakod, vagy ha van másik foglalat, akkor átrakod abba. Hátha észhez tér. -
#17337 Szerintem jól benne van, mert a windows felismeri mint új hardver. -
Jól benne van a foglalatban a kártya?
balcsi70
Bármelyik Live jó: Ubuntu linux, bármilyen XP live névre hallgató házi tákolmány. A lényege az, hogy a vinyót nem használja, tehát ha fagy, biztos nem a vinyó a gond.
Kártyákon a pci-ba rakott kártyákat értem. VGA persze maradjon benne, mert különben nem tudod mikor fagy. -
#17335 Előkaptam rég használt TV tuner kártyámat. XP indítás után kapom az üzenetet hogy új hardvert talált. Telepítő cd az olvasóban és megadom neki a helyet. De nem találja meg az illesztő programot. Próbálom magamtól, elindítom a cd-n található driver exe-jét. Simán feltelepül, majd a telepítés végén az újraínditás kérdésre igennel kattintok.
Viszont nem történik semmi, újra jön az új hardver ablak és ennyi.
Ha elindítom a driverhez tartozó programot, akkor pedig a Fail to initialize hardver hibaüzenetet kapom.
Tudtok segíteni hogyan tovább? -
balcsi70 #17334 Amúgy mi ennek a live cd-nek a neve? És hogy érted,hogy (minden kártya nélkül)?csak az alaplap legyen benne? Na jó persze kapjon tápot aztán ennyi? -
balcsi70 #17333 Szia.
Szereztem egy másik gépet.
Abba szép sorba kezdtem átpakolni a cuccokat aztán kiderült hogy alaplap-hiba.
Mert a másik gépbe minden át volt pakolva az alaplapon kívül és ment minden.
-
Ha nem éri el az 50 fokot, akkor nem szükséges.
Egyébként próbálj ki live cd-t, vinyó és minden kártya nélkül, és ha lefagy, biztos a lap/proci/memória a ludas. -
balcsi70 #17331 Nagyon forró a vinyó lehet hogy hűtés kéne neki külön? -
balcsi70 #17330 Ja,lehet hogy HDD?Mi a teendő? Bexarik aztán kész? Gondolom nem tudok mit vele csinálni.
Most bejött csökkentett módba aztán csináltam egy mappát(amibe átmásoltam a menteni valót) amit mindjárt rányomok egy pendrivre,meg elinditottam a töredezettség mentesítést most 12%nál le is fagyott.
Van még valami más vinyó helyre állító? -
Lefagyásnál szerintem memória szokott csinálni de lehet hogy a HDD-vel van egy kis gond:S
-
balcsi70 #17328 Sziasztok,egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy gép,és most azt csinálja hogy ha beindítom eljut a bejelentkezésig,aztán pár perc és bármit elakarok indítani(gondoltam legalább elmentek valamiket)lefagy.
Nem jutok el odáig sem hogy elmentsem.
Elindítom a víruskeresőt(ESS)spy keresőt(a-Squared) végül tökmindegy mit és egyből lefagy.
Csökkentett módba is lefagy.
Aztán próbáltam berakni a XP-cdt és arról javítani hátha valami van de azt is mikor elkezdi betölteni ott is lefagy.
Tehát gondolom itt még egy újratelepítés sem lehetséges mert lefagy(ezért gondolom hogy nem vírus).
Kicseréltem már a memót is,a tápot is,már alaplapot is cseréltem próbából csak azzal egy kicsit fent akadtam mert mikor az új alaplapot beindítom az meg kb 5mp(tehát felpörög és leáll) annak meg nem tudom mi a baja).Ha ezekre valaki tud valami választ akkor szóljon.
Előre is köszöntem.
-
hali!
5.1-es hangsávot filmhez szeretnék átkonvertálni egyszerű 2.0 stereo-ba.
Van ehhez valami egyszerűen használható szoftver, vagy, mivel minden filmnél más a keverés, manuálisan kell belepiszkálni?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
sziasztok!
közelmúltban előjött egy probléma flash videók lejátszásánál.
chrome-on és firefox-on egyaránt.
újratöltés, böngésző ki/bekapcs nem segít.
10 videóból 9 működik rendesen, de 1-nél ilyen. és mindig pont ugyanannál, tehát nem véletlenszerűen.
a gép gond nélkül visz 1080p-s filmeket is, nem hardver.
legújabb flash player van fenn.
folyamatosab frissített win7, 32bit.
(bár a kép videáról származik, youtube-on is már volt 2, ami hasonló nézhetetlen képet produkált, de a hang rendben volt) -
Hali!
Van egy nagy problémám nem tudom mi lehet a baj...Na szóval van egy Asus laptopom ami bekapcsolás után nem csinál semmit. Ez alatt azt kell érteni, hogy a kijelő tök sötét, világít egy led ami a bekapcsolt állapotot jelzi meg egy másik ami a wifit. A gép az úgymond megy, mert van hűtés, de mégis olyan mintha készenléti állapotban lenne amit semmiféleképpen nem lehet visszahozni. Próbáltam már mindenféle Fn + billentyűkombinációt hátha csak valami el lett nyomva rajta, de semmi. Bármilyen cd-t ill. dvd-t ha berakok nem reagál rá, fel sem pörgeti. A bekapcsolásnál nincs a szokásos asus dallamocska ami az indulást jelenti, tehát be sem bootol?!
Ha van valakinek valami ötlete amit esetleg számításba jöhet, akkor az írja meg!
Köszönöm! -
Online játékokhoz ezt is tedd fel. -
zitababa #17323 Érdekes módon a flash alapu játékok nem mennek akkor sem...miért? -
Ha most telepítve van flash player akkor egy másik böngészővel kellene próbálkozni.(mondjuk Explorer vagy Mozilla) -
zitababa #17321 Sziasztok!
Sürgős segítséget szeretnénk kérni!
Valami vacak leszedte az adobe flash playert és hiába installálom újra és újra, egyszerűen felinstallálódik, de nem jelenik meg sehol a gépen, a kislányom flash alapú játékokkal nem tud játszani, meg index videók se játszódnak le stb.
Mi lehet a baj??????!!!
Sürgős segítséget, ötleteket szeretnék kérni, mert a lányom azóta is szomorú....
Köszi előre is annak aki segít...
Zita -
köszi pixxel
közben ajámlottak privátban is egyet
freeware
LAUNCHER -
RocketDock, RunMe stb -
Helo!
Valaki tudna egy freeware gyorsindító programot amin lehet külön kategorizálni az ikonokat?
valami ehez hasonlóra gondoltam mert ezt a nod állandóan letiltja