20838
Segítséget kérek
-
anonym92 #17437 Hello!
Segítséget szereték kérni(remélem jó topicban vok): mibe érdemes konvertálni manapság hogy egy film nézhető legyen a legtöbb dvd lejátszóba? Múltkor elvittem egy divxes filmet a haveromhoz és nem játszotta le pedig neki nagyon jó lejátszója van. Ezek szerint divxből is van tbb verzió? Ha valaki fel tudna világosítani azt megköszönném!
Üdv: an92 -
gyűjtő #17436 Szervusztok!
Begyógyultam egy új program, a KeePass 2.12 jelszókezelő használatával.
Az "Új bejegyzés" bevitel ablak mezőit kitöltöm.
Új bejegyzés
Fejlécnél megadom pl.: "freemail", felhasználó névnél a freemail fiókom felhasználói nevét, jelszónál a freemail fiókom regisztráció jelszavát, az URL ablaknál a fiók webcímét (bejelentkezés előtt!).
Ezt követően elmentem az új bejegyzést. A freemail fiók megnyitásakor jobb klikk a bejegyzés adatsorára és megjelenik a freemail fiók bejelentkezési weboldala.
Miért nem lép be a program a fiókba? Mit szúrtam el? Melyik böngészővel működik együtt a KeePass? -
Nem annyira vészes - párszor volt benne részem.
Egyik kezemmel egy tollal a reset gombot nyomtam (meg az eszközt tartottam), másik kézzel meg a tápcsatlakozót húzogattam (közben meg emlegettem a kis taiwani rokonságát). -
"5. While holding the reset button down plug the router back in and keep holding the reset button down for 10 seconds."
nah ezt oldja meg valaki ha éppen egyedül van :D -
No akkor menjünk végig - van egy kábel-/ADSL-modemed és egy D-Link DI-604-es routered összekötve, illetve a routerre 3 gép csatlakozik. Egy vihar közbeni áramszünet után megszűnt a neted, a routert nem tudod elérni.
Viszont ha a routert kiiktatod, és közvetlenül a gépbe vezeted a modemedből kijövő kábelt van neted.
Amit tehetsz:
1. Húzd ki a routert az áramból és pár perc után próbáld meg elérni a beállítófelületét (192.168.0.1) vezetékes interfészén keresztül.
2. Ha nem menne az előbbi, próbáld meg a router más LAN-portjába bedugni a gépedből menő hálózati kábelt, hátha valamelyiken keresztül eléred.
3. Ha egyiken keresztül sem éred el, próbáld resetelni a lent leírt módon, majd próbáld meg újból elérni a router.
4. Ha a 3. pont sem jött be, akkor van még esetleg meg lehet próbálni egy másik tápegységet (ugyanolyan feszültségű legyen, és minimum annyi áramot legyen képes biztosítani, mint az előző). Reméljük csak a tápegység adta fel (általában ezeknek a konzumer hálózati eszközöknek a tápegységét alul szokták méretezni).
5. Ha a 4. pont sem segít, esetleg lehetne még kísérletezni a router firmware-ének teljes újrarakásával, vagy a JTAG portján keresztüli elérésével, reménykedve, hogy csak a szoftver sérült meg a Flash-memóriájában - de ez már csak végleges lehetőség. Akkor már inkább router-csere.
Illetve érdemes beszerezned egy szünetmentes tápegységet (lehetőleg olyat, amin van telefon/kábelTV-s csatlakozó-védelem); meg érdemes beinvesztálni egy B- és C-típusú túlfeszültség-védelembe (ezt a villanyóránál kell felszerelni) - ugyanis a szünetmentes tápegység/túlfeszültségvédős elosztó csak kisebb energiájú túlfeszültségek ellen hatásos.
"Komolyan mondom, hogy megáll az eszem, hogy a net korában mekkora fostalcsika a win hálózat kezelése. Nem igaz, hogy két egymás mellett levő gép nem képes egymást megtalálni. Nem igaz, hogy mérnöki diplomával sem értem, hogy mi a lófaszt csinál az a fostalicska rendszer..."
Linux alatt is ez lenne. BSD alatt is.
Ha a routered nem ad DHCP-n keresztül IP-címet, akkor a belső hálózatod nem lesz elérhető.
Ha nem DHCP-n keresztül kapod az IP-címet, hanem fix IP-cím van beállítva a gépeken, akkor még van esélyed - hacsak nem a routerbe épített switch mondta fel a szolgálatot. -
Félreértettél. Majd, ha akkor sem megy, akkor jövünk vissza ide. Köszi mindent. -
karajjj #17431 ja de bocs hogy segíteni akarok, többet nem fordul elő...
-.- -
karajjj #17430 ha resetet nyomsz(mondjuk egy körzővel), akkor az összes konfigurációs beállítás törlődik, pl azt segítene, hogy megtudnád, hogy működőképes-e még, vagy nem -
Tényleg ott van rajta egy parányi lyuk, csak olyan vékony, hogy még egy fogpiszkáló sem fér bele. Mit segítene?
Eddig világított a 3-as jel, hogy ott aktív kapcsolat van, mikor semmi sem volt bedugva... Kihúztam a tápból, most már egyik sem világít.
Majd, ha bátyus hazajön, akkor megpróbálom a routeres megoldást feltámasztani. Viszont azt továbbra sem értem, hogy miért nem megy a háló kártyán keresztüli megolsztás. Ezt csináltuk vagy 5 évig... -
karajjj #17428 azon az adapter csatlakozó mellett ott a reset -
D-Dlik DI604 -
karajjj #17426 milyen router? -
Nincs ilyen gomb. :( -
Hm, esetleg próbáltad benyomni a reset gombot rajta (ha van)? -
A routert is képtelen vagyok elérni. Minden lámpa világít, de beírva az IP címét nem érhető el a setupja. -
Hát, első tanács (ha még nem próbáltad) a routernek egy firmware frissítés, lehet a szoftvere sérült meg, az ilyet általában kiküszöböli.
Ha a megosztást próbálod, akkor a gépek automatikusan egymást nem fogják megtalálni, alapesetben DHCP szervertől próbál ip címet, mac címet meg ilyesmiket megtudni, ami csak a windows szerverekben van, manuálisan kell konfigolni az IP címeket. 192.168.1.X , (az X mindegyik gépen más, 1-254 -ig lehet, netmaszk 255.255.255.0, alapméretezett átjárót megadni ha jól tudom nem kell (ezt a TCPv4 tulajdonságainál kell, adapterbeállításoknál). Ezek után elvileg ha beállítod a megosztást és azt a hálókártyát amin a többiekkel csatlakozol, működnie kellene az internetnek. Próbáld ki, hogy a rendes megosztás megy-e, megosztasz egy mappát, a másik gépen pedig a mappatallózóban fölülre \\192.168.1.* (a te ip címed) és látnia kell (valamikor magától is megtalálja a hálózati helyekben).
A routernek egyébként eléred a beállításait, tehát el tudsz jutni addig, hogy firmware-t frissíts, vagy már az is teljesen kuka? -
Tűzfal beállítások rendben?
Ha igen lehet hogy kisült a router és/vagy modem... -
Az én gépembe megy be a net. Másik hálókártyával van összekötve egy gép és meg van osztva a net egy laptoppal. Régen a bátyám gépével volt. n+1-szer lőttem be, most mégsem ment...
Azért kellett erre visszaállnom, mert a tegnapelőtti nagy vihar idején volt egy áramszünet és emiatt kikapcsolat a router és modem is. A net a routerbe jött be és arról ment szét a három gép felé. Áramszünet után meg egyszerűen nem jött vissza a net pedig semmit sem állítottunk át. -
karajjj #17419 namost először is írd már le, hogy hogy is van megcsinálva ez neked, vagy egy rajzot sem bánnék, de ha jól értem, a modem egy gépre van kötve, amiről egy másik kapja a netet, vagyis én ebből ezt vettem ki -
El tudná nekem magyarázni valaki, hogy hogy a véreres halál faszába működik a net megosztás vagy routerezés? Volt egy áramszünet. Lekapcsolt mindkét modem. Az áramszüntet után a hálózat nem volt képes feálláni újra.
Régen évekig használtam a net megosztása funkciót. Most már az sem megy. Hiába látom én a másik gépet, az istennek sem tudja az én kapcsolatomat használni.
Komolyan mondom, hogy megáll az eszem, hogy a net korában mekkora fostalcsika a win hálózat kezelése. Nem igaz, hogy két egymás mellett levő gép nem képes egymást megtalálni. Nem igaz, hogy mérnöki diplomával sem értem, hogy mi a lófaszt csinál az a fostalicska rendszer... -
gyűjtő #17417 Elnézést!
A bejegyzés óta alaposabban átnéztem az Opera böngésző beállításait és megtaláltam a választ saját felvetésemre. -
gyűjtő #17416 Szervusztok!
Opera 10.60 böngészőhöz szeretnék RoboForm 6.9.98 jelszó emlékeztetőt társítani.
Windows XP Pro SP3 operációs rendszert használok.
Van ötletetek?
-
Indítsd a rendszert csökkentett módban. Akkor talán eltűnik vagy törölhető lesz. -
blc #17414 Nem engedi semmivel.A válasz "nem látja a fájlt." Az attribút:-ash nem tudom megváltoztatni. Elfér a gépen csak zavar,hogy nem tudom kitakarítani.Nincs fent semmi ami a torrentezéshez kapcsolódna.
Az alábbi fájlról van szó
[torrentreactor.to]-The Pacific Pt IX HDTV Xvid-TV torrent[wistedtorrents com].torrent -
Thibi #17413 Vagy ha nem akarsz telepítgetni: parancssorban dir /x hatására kiírja a fájl 8.3 hosszú rövid nevét (például aaaaa~1.tor), és a del aaaaa~1.tor paranccsal le lehet törölni -
Thibi #17412 Lehet hogy szóköz van a fájlnév végén, vagy valami speciális karakter van benne. Total Commander helyett próbáld ki például a FarManager 2.0-val törölni
http://www.farmanager.com/files/Far20b1420.x86.20100225.msi Az meg tudja nyitni a speciális nevű fájlokat is -
blc #17411 Köszi de semmilyen torrenttel kapcsolatos dolog nincs a gépemen.A totál commanderrel vagy az intézővel kiakarom törölni az a válasz,hogy nincs meg a fájl.Pedig ott van a könyvtárba egyedül 0-a mérettel. -
karajjj #17410 lépj ki a torrent programból, mielőtt törölnéd, mert ha használatban van, nem tudod törölni -
blc #17409 Sziasztok!
Egy kezdő felhasználó vagyok és szeretném a segítségeteket kérni.Nektek bizti nem okoz gondot,de én még csak most tanulok járni.
Torrentezgettem és a letöltéseket egy helyre pakoltam.Miután
meguntam mindent ki akartam takarítani,azonban egy fájlt nem tudok kitörölni a könyvtárból.A kiterjesztése "torrent" a mérete "0".Azt szeretném kérni tőletek,hogy hogyan lehet megszabadulni tőle.
Köszi mindenkinek -
hát jah. bár most már alakul :) kezd értelmes formája lenni -
polarka #17407 elég idegesítőek
szégyen, h a utube ennyi év alatt nem tudott 1 normális kezelőfelületet összedobni -
Vannak rendszer-helyreállításra alkalmas bootolható lemezek - ezekben van ilyesmi eszköz:
Hiren's Boot CD
Ultimate Boot CD
System Rescue CD -
hali!
melyik az a program, amivel a vinyót lehet ellenőrizni?
ki kellett írni cd-re (vagy floppy) arról bootolni, és brutális módon ellenőrizte/javította a vinyót (több órás procedúra). régebben használtam, csak elfelejtettem a nevét...
-
vazzeg milyen problémáid vannak, de komolyan 
-
polarka #17403 ja igen, és minden feliratkozásnál átállítottam, h csak a feltöltött videókat figyelje -
polarka #17402 utube-on a feliratkozások között van olyan menüpont, h a legfrissebb videókat listázza, majd miután megnézem ezeket, akkor elvileg törlődnek
Ezekre keresek megoldásokat:
- MIT lectures-ben van, amit hiába nézek meg nem törlődik
- vannak videók, amiket hiába néztem már meg hetekkel/napokkal később újra megjelennek
- a listából megnézés/lejátszás nélkül szeretnék törölni videókat (amit értelemszerűen próbáltam azzal, h kijelölöm, majd kerestem vmi opciót, de csak más listákhoz tudom hozzáadni) -
akkor avi -
huncsik #17400 gépen való megnézéshez kell igazából -
karajjj #17399 gondolom .avi-ban célszerű -
Attól függ mire kell.
MPEG1-2: visz minden, Xp-től felfele, de elég gyenge a tömörítése
AVI: divx/xvid kódekkel jól tömörít, de a régi asztali lejátszók nem bírják
...