20838
Segítséget kérek
  • Dj Faustus #17677
    "2.A Pascal nevezetű program mire jó?"
    A Pascal - a BASIC, C/C++, C#, Java nyelvekhez hasonlóan - egy programozási nyelv.

Leginkább az oktatásban van elterjedve, mert segítségével könnyen meg lehet tanulni a programozás alapjait. De használható alkalmazásfejlesztésre is, bár inkább más nyelvek - C/C++, C#, Java - vannak elterjedve (meg egy kissé idejét múlt).

Ennek vannak különböző megvalósításai, ilyen például a Turbo Pascal, a Delphi (e kettőt a Borland - ami átalakult Embarcadero-vá - nevű cég fejlesztette, ebből a Turbo Pascalt ingyen letölthetővé tette), a Free Pascal (ez a Turbo Pascal nyílt forrású, platformfüggetlen megvalósítása), illetve a Lazarus (ez meg a Delphinek a nyílt forrású, platformfüggetlen megvalósítása).

A Turbo Pascal/Free Pascal illetve a Delphi/Lazarus párosok között az a különbség, hogy az előbbiek parancssoros/konzolos alkalmazások fejlesztésére vannak kihegyezve, az utóbbiak meg grafikus felületű/ablakosokra.

"3.Miért jó a Javascript?"
    A Javascript (nem keverendő össze a Java-val!!!) egy böngészőben lefutó kliensoldali interpretált (vagyis a forráskód valós időben fut le, nem úgy mint a Pascal vagy C esetén) szkriptnyelv.
    Leginkább a böngészőben levő HTML objektumok lekérdezésére/módosítására/törlésére/létrehozására használják (tehát amíg a HTML egy weboldal vázát, a CSS az oldal kinézetét, a Javascript az oldal szerkezetének változását, a böngésző vezérlését, a felhasználó tevékenységére való reagálást hivatott elősegíteni); űrlapok előzetes ellenőrzésére; egyszerű animációkra; a böngésző különböző paramétereinek - böngészőablak felbontásának, típusának, stb... - lekérdezésére; domainen belül HTTP-üzenet küldésére, illetve annak fogadására (ezt nevezik Ajaxnak); billentyűleütések figyelésére; stb... való.
  • KAKOLUKIA
    Köszi a gyors választ!
    Egyébként pont azért írtam itt, mert magyar tutorialra lennék kíváncsi.
    De majd keresgélek.
  • LoDMaSt
    -lézerkard tutorial: http://video-tuto.com/New-Lightsaber-Tutorial-Adobe-Premiere-Elements.html

egyébként google: lightsabre tutorial, és lesz 1000 videó, meg leírás.

-pascallal egyszerűbb programokat tudsz írni.
  • KAKOLUKIA
    Sziasztok!

Lenne néhány nem összefüggő kérdésem:

1.Hogyan készítsek lézerkardot VIDEÓBA?
    Néztem tutorialokat youtube-on, de magyar nincs.Valaki tudna adni egy leírást vagy videó tutoriált, hogy hogyan készítsek videóba lézerkardot?
    (elsősorban Sony Vegas-sal, de más is lehet)

2.A Pascal nevezetű program mire jó?
    Talán programkészítő vagy mi?

3.Miért jó a Javascript?
    A HTML-hez értek Notepad-ban, de Javasricpt-tel még nem próbálkoztam.
    Van valami lényegesebb különbség a 2 közt?

4.Ha valaki akár képhez akár videóhoz tud valamilyen jó videó vagy trükköt, légyszíves írja le, hol nézhetem meg. (elsősorban nem háttérkészítésre vagy "szépítésre" gondolok, hanem olyan dologra, amin meglepődhetnek az emberek, ilyan pl. a már említett lézerkard stb.)

Légyszi ha valaki legalább az egyikre tud válaszolni, írjon!
  • buklee
    2007-es verzióban szeretném megnézni. Vagy csak régebbiben lehet?
  • gergely1991
    Fájl>adatlap?
  • buklee
    Sziasztok, azt, hogyan tudom megnézni, hogy mennyit dolgoztam egy .ppt fájlon? Vagy mennyit volt megnyitva, vagy valami ilyesmit?
  • Dj Faustus #17670
    A Grand Theft Auto nevű játék témájával kapcsolatos fórumot keresel?
    Itt az sg.hu-n is vannak ilyen topikok - íme verziónkénti csoportosításban.
  • Maktoko
    Hellósztók!
    Létezik olyan forúm ami gta?
  • gyűjtő
    Elnézést!
    A bejegyzés természetesen az Internet Explorer 8 böngésző beállítására vonatkozik.
  • gyűjtő
    Szervusztok!
    A program InPrivate-szűrés beállításával küzdök.
    A Biztonság > InPrivate-szűrés beállításai menüpont > Automatikus tiltás opció > OK! beállítása aktiválja az InPrivate-szűrést.
    Miután az IE8 böngészőből kilépek és ismét indítom a böngészőt, az InPriváte-szűrés kikapcsolt állapotban van.
    Nem értem, hogy az automatikus tiltás opciót miért nem tartja meg az IE 8 böngésző.
  • 2zsazsaford
    Addigis nagyon szépen köszönöm.
  • Dj Faustus #17665
    Javasolnék pár ingyenes alternatívát:
    Falco Gif Animator
    Beneton Movie GIF
    Photobie - hozzá való leírás
    Gimp - ezzel is lehet animációkat készíteni: #1, [url=http://www.gimp.org/tutorials/Advanced_Animations/]#2[/url], [url=http://www.gimp.org/tutorials/Using_GAP/]#3[/url]
  • Dj Faustus #17664
    "Olyan programot keresnék, amivel egy fotó alá mp3-at tudnék rakni és avi. kiterjesztésű filmfájl lesz belőle."
    Windows Movie Maker (Windows XP óta benne van a Windowsban), Virtualdub, Avidemux

Avidemux esetén (de hasonlóképp van Virtualdub esetén is):
    1. Megnyitod a képet - File/Open menüpont
    2. Megnyitod a hangot - Audio/Main Track menüpont, a megnyíló ablakban az Audio Source-nál beállítod az External MP3-at, az External File-nál meg megnyitod az MP3-at.
    3. Beállítod a tömörítést - Audio/Encoder, illetve Video/Encoder menüpontok
    4. Elmented a munkát - File/Save/Save video.
  • Puhos
    Szia!

Te hol tanultál ilyen értelmesen fogalmazni?
  • Seithennin
    hiho! van egy progim ami nem épp eredeti:) van egy rendszerleíro passom amivel megy de ha ujraindítom a gépet ujra meg kell adnom a rendszerleiró passt különben kiirja h nem eredet! köfi előre is
  • gergely1991
    megkeresed a importálás a gyűjteményekbe menüpontot.....
  • zitababa
    Köszi!

De ott hogyan tovább???
  • KAKOLUKIA
    Köszi szépen!
  • gergely1991
    A hypert nem ismerem de ajánlhatom a camstudio-t és az ingyenes:D
  • KAKOLUKIA
    Sziasztok!
    Az a problémám, hogy eddig a HypreCam 2 simán felvette a videóimat, most viszont valamirt 2x olyan gyorsan veszi a videót, mint a hangot.Magyarán egy 20 perces videót pl. úgy vesz fel, hogy abból 8 perc a videó éa 20 a hang.Nem tudom miért van ez légyszi segítsetek!
  • 2zsazsaford
    Kellemes napot.
    Segítséget kérek a flex gif animátornál.
    Leszedem seriallal, de sehogy ne tudom megadni neki.
    Valami okosság hozzá ami fullba teszi.
    Vipre a crackot már nyomja is ki.
    Nagyon köszönöm előreis.
  • karajjj
    windows movie maker
  • zitababa
    Sziasztok!

Segítséget kérek.
    Olyan programot keresnék, amivel egy fotó alá mp3-at tudnék rakni és avi. kiterjesztésű filmfájl lesz belőle.
    Tudtok ilyet és röviden hogyan működik, mert laikus vagyok a témában...

Előre is köszi mindent

zita
  • KAKOLUKIA
    Ja ez különben a Soundboard egy honlap, vagy egy progi?
  • KAKOLUKIA
    Közsi szépen, megnézem.
  • perko
    Kicsit keresgélni kell

Soundboard
  • precision
    hi
    olyan ingyenes lehetőleg külföldi emailszolgáltató/emailszolgáltatókat keresek, ahol sok-sok domain közül lehet választani

nem kell sem pop3 és/vagy webmail (vagyis elég az egyik csak) úgy is csak msnhez használnám, és jó lenne vmi frappáns mailcím
    anonymail.hu -t ismerem, de azok elég idétlenek (disznozsir.hu és társai...)

tipp?
  • KAKOLUKIA
    Hello!
    Tud valaki egy olyan programot, amiben vannak effektek, vagy egy honlapot, ahol ilyeneket lehet letölteni?
    (hang effektekre gondolok pl.:taps, fújjogás)
  • F1re
    ha van ehyled akkor ted feljebb nyugodtan ha a rendszer meghajtón is van hely akkor ted oda sztem v nem tom am nekem ilyen 2k-4k n van
  • gergely1991
    Lehet hogy hülyeség de azért hátha bejön :akkor állíts a D-nek is legalább 10 MB-ot :D
  • kl24h
    Menyire kellene állítsam?
    1.5 GB van összesen. Ahogy írtam, most jelenleg a System Managed Size-ra van állítva. A program a D-ből indul, aminek nincs lapozó fájl (No Paging) állítva, de persze próbáltam a programot úgy is, hogy a C-be volt telepítve, de akkor is ugyanaz volt a helyzet.
  • F1re
    virtuális memoriádat állítsd feljebb
  • nala00
    hali olyan kérdésem lenne hogy emulét hogyan lehet összekapcsolni a tor nevű hálózattal hogy azon keresztül csatlakozzon ha valaki már csinált ilyet leírhatná hogy hogy kell thx
  • KAKOLUKIA
    Sziasztok!
    Tud valaki egy olyan programot, ami leszedi a szinkronhangokat, de bennt hadja a háttérzenét?
    (pl.:paródiáknál használják ezt stb.)
  • kl24h
    Nálam van egy különleges probléma ezzel a programmal: Oxford Picture Dictionary Interactive.

Nemrég vettem egy 1 GB memoriát (a másik 512 MB), betettem a gépbe és minden OK. Persze beállítottam a Virtual Memory-nál hogy System Managed Size. Minden program szépen működik, de az Oxford Picture Dictionary Interactive nem.

Itt van a kép is:

Ha a Windows XP csökkentett módban indítom el, akkor nincs ilyen gond.
    Ha valaki még találkozott ilyennel, mert én még nem láttam ilyen problémát.
  • GyaxyBoy
    Nem tudtok olyan programot, amivel lehet logisztikázni, hogy mikor van net kapcsolatom és mikor nincs és mennyi időre tünt el?

pm-et pls
  • gergely1991
    van rá megoldás :D
    látom szeret lefagyni:D
  • Puhos
    Mert használod .
  • karajjj
    miért használsz explorert? -.-