20838
Segítséget kérek
  • karajjj
    próbáld ezt
  • Japep

Hello.

Ma megkaptam az anyagot a tanártól, de sajnos .MDI formátumban van... :S
    Nincs valami program, amivel ezt átlehetne konvertálni .PDF-be, vagy a Microsoft Office 2007 által megnyitható formátumba?
    Egyébként diák vannak benne, egy oldalon 6 db, ezt kellene átalakítani, hogy eltudjam vinni kinyomtattatni + több okból is jobb lenne a .PDF vagy az Office.
    (Megnyitni már megtudtam MDI Viewer 1.0 programmal.)

Előre is köszönöm. :)
  • Evin
    Kábelnettel még nem találkoztam, de szerintem a modem válaszfalat képez a te, és a szolgáltató hálózata között. Így én kizárnám az ütközés lehetőségét.
    De akár rá is kérdezhetsz náluk, és akkor meg is nézhetnék, hogy az ő részükről volt-e hiba.
  • karajjj
    hát ha belső hálón van, akkor abból könnyen ütközés lehet, de nem tudom, hogy ezek konkrétan hogy működnek, ha minden egyes kapcsolatot külön hálózatként kezelnek, akkor lehet ez a megoldás, nekem speciel kábelnetem van, ott a központi routertől kapok modemen keresztül DHCP-vel egy címet
  • Evin
    Én nem tartom valószínűnek.
    Haveromnál igaz, hogy telefonos modem van, de ott is beírtam neki fix IP-t, mert zavart, hogy a kapcsolatnál felkiáltójel van. De azóta is jó.
  • karajjj
    akkor nem a szolgáltatótól kapja az IP-t? (UPC-nél nem tudom hogy van, de általában úgy szokás)
  • Evin
    Ha tényleg csak modem, akkor csak állíts be fix IP címet (pl 192.168.1.10), de ne legyen DNS vagy alapértelmezett átjáró megadva.
  • bigapó
    egyszerű modem, UPC-s, legalapabb amit szoktak általában adni, egy szürke szinű doboz, 7 led-el, abból 4 világit állandóan, 1 pislog, az uccsó kettő meg a telefoné lenne asszem. pontos nevet nemtok, de ha lehet valahol megnézem, csak mond meg hol :)
  • zitababa
    Nem tud segíteni senki?
  • gergely1991
    általában hibajavításnál új ip címet kér le.....(parancssorban : ipconfig/renew)
    routered esetleg van?:S
  • Evin
    Hogy jön a neted; router, modem egyéb?
  • bigapó
    Sziasztok.

Problémám a következő. Mostanában a gép "ledobja" a netet. Sárga felkiáltójel lesz a hálózati ikonnál és amikor hibaelhárítást végzek akkor az alapértelmezett átjáróval matat és sikerül neki visszaállítania. Na most ez nem túl vicces, most így este vagy 10-szer kellett emiatt kilépnem egy játékból, mert megszakadt a netem lényegében.

Mit rakjak újra, mihez nyúljak amivel megjavul a dolog és nem fog rakoncátlankodni?

64 bites Win7-em van.
  • Anonymusx
    Igen. A beállításoknál is megnéztem , de nem találtam olyan funkciót ami ezt befolyásolná.
    Még a vírusírtót is kikapcsoltam.
    Rámegyek a pozitív szavazatra, tölt egy kicsit majd látszik hogy a gomb - ott ahol lehet választani hogy válasz, szavazat, megjelölés spamként- bele van rohadva. Frissítem az oldalt, aztán mintha mi sem történt volna.
  • karajjj
    be vagy jelentkezve?
  • Anonymusx
    Helló!

A youtube-n lehet a hozzászólásokat pozítívan és negatívan osztályozni.De én hiába osztályozom pozitívan nem történik semmi se. Mozillám van, de ezt próbáltam már explorelen is. Ez miért lehet?

Amúgy ha negatív osztályzatot adsz akkor a pozitív csökken? És ha nincs pozítív akkor nem lehet negatívot adni? - mert még soha nem láttam negatív hozzászólást.
  • zitababa
    sziasztok!

Az "Image Grabber II." tökéletes a normál videófájlokból képek kimentéséhez és annak szép, paraméterekkel ellátott táblázatba rendezi.

Olyan progit nem tudtok ami .flv fájlokkal is megcsinálja ugyanígy?

köszi.

zita
  • DecenS
    megvót a bios frissítés is - csak ezt kifelejtettem alább.
  • pxxl
    frissítsd az alaplap bios-át, lehet h a procit nem kedveli.

vagy az alaplap hibás
  • DecenS
    fejlemények:
    végignéztem az összes meglévő ram modult a memtest86-tal, és egyiknél sem talált hibát.
    lefutattam egy diagnosztikát a vinyón is, de az is hibátlan.

cseréltem tápot, de ugyanaz a hibajelenség lépett fel, mint korábban. (win telepítő kék halál). cseréltem a dvd-t is, hiba ugyanaz. grafikus kártya csere, hiba ugyanaz. végigbasztattam mindent, mire eljutottam oda, hogy az új procit áttettem a régi alaplapba... és láss csodát, a win telepítő végigment.
    hurrá!
    de azért a gyanú csak élt bennem tovább, nosza tegyünk egy próbát vica versa: az új alaplapba betettem a régi prockót. és láss csodát: a win telepítő ezúttal is végigment. nem hurrá.
    most akkor mi a picsa lehet itt???
  • gergely1991
    megoldás
  • wollnerd #17697
    Egyébként volt rajta vírusírója: Avast 5.
    Csak nem ismerhette fel a vírust. A vírus deaktiválta vírusirtó szoftvert.
    (mivel a laptopja nincs kapcsolatban a hálózattal.)
    Avast-ot hogyan lehetne OFFLINE frissíteni? Érts.: Melyek a vírusadatbázis fájlok? Hova lehetne másolni hogy frissüljön?
  • wollnerd #17696
    Volt nálam is Avira.
    De az Avastom torrentezett, és naponta 2x frissít, így több vírust képes felismerni. (szerintem) És minden biztonság bekapcsolva!
    Azt a verziót szeretném neki adni.
    Nekem nem tetszett az Avira.
  • karajjj
    én személy szerint Avirát ajánlanom, gyors, egyszerű, ingyenes (frissítés után felugrik egy ablak, ami a fizetőset reklámozza, de azon kívül semmi hátránya) és nem eszi a memóriát, melóban avast van, szerintem bonyolultabb, mint az avira
  • wollnerd #17694
    Sziasztok!
    Szeretném megkérdezni hogy az Avast! Antivirus 4.8 Professional verzió kompatibilis a Windows 7-tel? Telepíthető rá? Egy barátomnak kell majd segítenem.
    Több vírus (pendrive-ról származó) is megtámadta a laptopját és a Windows Vistája öntörléssel törölte magát.
    Összes adatot elveszített.
  • DecenS
    hát kösz srácok, akkor próbálgatok tovább, egyszer csak majd kibukik, hogy mivel van bibi.
    egyelőre csak reménykedek benne, hogy a dvd adta meg magát, azt ki is cserélem (van itthon félretett darab), a táp viszont már gyász lenne, mivel egy 500w-os earthwatts (az antec gyárija) :(
  • Evin
    Ha minden jó, nincs más magyarázat. Nekem nem jut más eszembe.
    Vagy gyári hibás, és akkor csere.
  • pxxl
    vagy szar az alaplap, vagy a táp (win telepítés megállása pl - nekem is volt ilyen)
  • DecenS
    no de háromfélét sem szeret?? (van 2g csx, 2g geil, és 3g kingmax) nemá..
  • Evin
    Ha minden jónak tűnik, akkor marad az, hogy az alaplap nem szereti a memóriát.
  • DecenS
    próbáltam. a p4-es gépbe vett vadiúj 800-asok szintén kehesek az új lapban. és amennyire észrevettem, a régi 800-as ramok jól érzik magukat a p4-esben... :-S

végül is nem elképzelhetetlen, hogy a dvd megadta magát. ez még lehet egy alternatíva. kipróbálom majd.
    de előbb memtest.
  • Evin
    És ha kicseréled a memóriát a két gép között? Márha a foglalatok engedik.
    Vagy mi van, ha az optikai meghajtó koszos?
  • DecenS
    thx. ezen sajna már túl vagyok. a problémám ennél összetettebb: vettem pár napja egy új alaplapot, procit, (socket 775, core 2 quad) összeraktam, de valami nagyon bugzik. a meglévő, 800 mhz-es ramjaimat pakoltam bele, de még egy win-t sem tudok telepíteni, mert vagy kékhalál lesz telepítés közben, vagy kiírja lépten nyomon, hogy a telepítő nem tudja másolni az xy file-t. (az xy itt most teljesen tetszőleges, nem egy vagy több konkrét file-lal csinálja.) próbáltam a régi xp-t és egy win7-est is feltenni. same shit.
    itt van ugyanakkor egy másik gép (socket 775 szintén, csak sima p4 @ 3ghz), itt szuperül mennek a ramok. és ugyanaz az xp ugyanarról a telepítő cd-ről fel is röppent, mint az álom.
  • Evin
    És ha a gépekre a saját driverével telepíted, és ott megadod, hogy ez hálózati nyomtató? Tehát nem keresgéled, majd a telepítő elintézi.
    HP-knál általában ez a bevett szokás. De ha így csináltad, akkor részemről passz.

DeCenS
    Igen az jó. De azt is megpróbálhatod, hogy egyesével berakod a gépbe a memóriákat, és ahol hibát csinál, az a rossz.
    Nekem az alaplapom nem szerette az egyik memóriát, és azért fagyott, de a memtest átsiklott rajta, lévén a memória jó volt.
  • DecenS
    hello, melyik a legelterjedtebb, legmegbízhatóbb memória tesztelő progi? memtest86? valamivel próbálkozni kéne, mert van egy gyanúm, hogy megzápult valamelyik modulom :((
  • Jim Morrison
    Hali !
    Ha jól emlékszem itt kértem már segítséget Photosmart C5100 series típusú nyomtató hálózati telepítéséhez. Minden jól megy, simán bedugtam a routerbe a nyomtatót, így végre én is tudok nyomtatni az asztalimról. Viszont van egy gond amit nem tudok megoldani. Akik a notebookon dolgoznak, neteznek családtagjaim, nekik is jó lenne, ha nem kellene mindig összekötni a nyomtatóval a gépet, csak (vezeték nélküli) hálózaton nyomtatni. A baj a következő : XP van a gépeken, és azok nem találják a nyomtatót, azonban ha beírom a böngészőbe a nyomtató IP címét, akkor bejön a nyomtató oldala, Nyomtatóadatok, stb. Egyszerűen nem tudom, hogy akkor hogyan tudom rávenni az XPt, (nemtom vele van-e a gond), hogy csatlakozzon a nyomtatóhoz. Meg lehet adni URL címet is, de beírtam oda már mindent, de sosem tudtam tovább lépni, mert egyszerűen hibás volt a megadott elérési útvonal.

Remélem érthető, és tudtok megoldásokat, tippeket adni. :)
  • karajjj
    *nálam nem megy
  • karajjj
    pontosan ezt találtam én is, végigcsináltam, de nem nálam megy, de azért köszönöm
  • Dj Faustus #17680
    Ezen fórumtéam utolsó posztjában valakinek nagy nehezen sikerült.
  • KAKOLUKIA
    Köszi szépen!
  • karajjj
    melóban próbálnám feltenni a gépre a corel x5-öt, de el sem indul a setup, hanem ezt a hibát dobja ötször: SetupXML error: CXMLFile() -> couldn't instance IID_IXMLDOMDocument2 aztán pedig egy újabb hibaüzenet, hogy az XP nem tudja megnyitni az XML-t, leszedtem most minden XML parsert, és a 6-ost felraktam, XP SP3 van a gépen, de gyanakszom arra, hogy az MS XML parsernek kellene egy .NET keretrendszert, bár nem értek konkrétan ehhez, szóval lehet, hogy hülyeséget írtam, van valakinek ötlete ezzel kapcsolatban?