20838
Segítséget kérek
  • huncsik
    köszi a segítséget, már jó lett, a lézerfejet kellett megtisztítani!
    Viszont lenne egy másik kérdésem is. Van egy másik gép amit kaptam ezzel kapcsolatban már írtam ide de az a probléma megoldódott! Most arra lennék kíváncsi hogy mikor bekapcsolom akkor ég elől a piros és a zöld lámpa is, és miután betölti a rendszert akkor a piros elalszik és a zöld ég, de viszont a piros nem villog töltéskor sem.
  • Evin
    Mit akarsz annál jobbat, mint amit a gyártó ad?!
    Ha egynél több monitort akarsz rákötni, akkor értelemszerűen szerezni kell, ha nincs annyi.
  • adios
    Hali!
    Egy VTX3D VX6870 1GBD5-M2DH PCIE videokártyához és egy BENQ G2222HDL monitorhoz kell külön dvi kábel vagy elég az ami a monitor dobozában van? És ha kell milyet ajánlanátok nekem, mert nemvagyok képben teljesen.
    Előre is köszi a segítséget!
  • gergely1991
    igen a lézeresre gondoltam...
  • huncsik
    van egy másik gépem abból kivettem a dvd olvasót és beleraktam azzal jól megy belerakom a dvd t és olvassa minden,de ez egyből olvassa a máik meg vár egy csomó időt. igen az üressel is mindegyikkel. Az olvasó fej melyik? amine a lézer van? mert az működik megnéztem, de a motornak ami a cd t forgatja annak hogy kell mozognia kicsi szorulással vagy pihe könnyen?
  • gergely1991
    más meghajtóval is ugyanezt produkálja?
    elképzelhető hogy a olvasófej megadta magát:S
  • kl24h
    Ilyen dolog van nálam is, de a zene szaggatása csak 1-2 másodpercig tart, mivel akkor a processzor 100%-on megy. Nem szabad, hogy több ideig legyen ez a probléma, vagy hogy lefagyjon a gép. Megnézheted, hogy mielőtt beteszed a DVD-t nyitsd fel a Feladatkezelőt (Windows Task manager) hogy a szaggatás idején 100%-on megy-e a processzor.

Egy kérdésem lenne, hogy bármilyen DVD-vel ezt csinálja és az üres DVD-kel is? Mi a helyzet CD esetében?
  • huncsik
    Mindegyik dvd vel ezt csinálja. nem, nem töltöttem semmit! Azt hiszem azóta van ez mikor vmeik nap bele lett téve egy dvd az mondjuk karcos volt, de nem olvasta be sőt a gép is lefagyott és a dvd t se lehetett kivenni ekkor a meghajtó elején lévő kis lyukon lett benyomva vmi hogy adja ki a lemezt és ilyen hangot adott ki majd újbólindult a gép.
  • gergely1991
    egyébként nem sérült a lemez?:S
    az is csinálja amig benem tölti rendesen akkor szaggathat a gép is.
    talán meghajtó meghibásodás
    mielőtt ez történt nem töltöttél valami crackelt(vagy hasonló) vackot?
  • huncsik
    sziasztok!

Segítségeteket kérnél ismételten!

Mitől lehet az ha a dvd íróba berakok egy dvd t és betölti utána elkezd szaggatni az egér kurzor ha mozgatom, és minden szaggat a képen a zene is. ha újból indítom a gépet és megint bele teszek egy dvdt újból ezt csinálja.
  • gergely1991
    Ezért is írtam le ezt is lásd a #17899 hsz "mannuális" leírást.
    egyébként ugyanaz,bár az msconfigból visszajöhet...

• Metalmilitiakid
    Na most jártam MSCONFIG ban mert sok volt a winfossal induló folyamat erre nézem, volt egy indóparancs a vírus fájljára is, szal lehet elég lett volna azt kilőni és nem floodol :D
  • josi
    Kmplayer simán lejátssza.
  • grebber
    Adott egy Blue Ray film.

Mivel lehet ezt lejátszani hogy feliratot is lehessen mellé rakni?

Media player classic nem csinál vele semmit csak megy az idő se kép se hang semmi.
    VLC az megnyitja a filmet de amit feliratot rakok mellé behal.

Valami muxolásról olvastam de nem értek az ilyenhez ezt hogyan kell?
  • gergely1991
    amúgy meg a sajátgép helyimenü tulajdonságok a rendszer visszaállítása fülön kellett.
    "illetve a Malwarebytest azt szedjem és futtassam le mielőtt még a kaspersky t futtatnám?"
    mindegy:)

Am nincs mit, szívesen:)
    Én is remélem hogy eltűnt a mocsok:D
  • Metalmilitiakid
    Na ez kicsit kacifántos volt, de elviekben eltűnt. Mert futtattam a kaspert utána ő talált dolgokat, közben votl egy kékhalál újraindult jött volna megint a flood de most nemcsak blokkolta törölte is a adaware, de visszajött. Aztán futott tovább a kasper, megint törlődött a vírus akkor megint meg akartuk nézni, megnyitottam a c meghajtót lefagyott a gép és valami 3 lépéses fájlrendszer ellenőrzéssel indult csak újra és most már se a felesleges firefox a feladatkezelőben se a fájl a c meghajtón. Remélem tényleg eltűnt. Köszi a segítséget.
  • Metalmilitiakid
    a rendszer helyreállítást hol lövöm ki ? illetve a Malwarebytest azt szedjem és futtassam le mielőtt még a kaspersky t futtatnám?
  • gergely1991
    A manuális lehetőségnél miután kitörölted a bejegyzést utána esetleg lődd ki a folyamatot vagy indítsd újra a gépet.Ez csak akkor próbáld meg ha a program se tudná kiirtani...
  • gergely1991
    Úgy látom rezidens vírussal állunk szemben.
    Kaspersky removal tool előtte rendszer-helyreállítás kikapcsolása,illetve Malwarebytes antimalware ellenőrzés.
    Manuális megoldás(Figyelem:Saját felelősségre!!!!)
    Mivel automatikusan elindul akkor start>futtatás>regedit
    HKLM\SOFTWARE\Microsoft\windows\currentversion\run kulcsban(mappában) megkeresed a gyanús bejegyzést majd kitörlöd a forrásként jelölt fájlal együtt és majd azt amit nem tudtál remélhetőleg törölni tudod.Sajna rootkit esetében nem igazán alkalmazható:(
  • Metalmilitiakid
    Kellene egy kis segítség. Fogtam egy ilyen vírust "Malware family: Trojan.Win32.Generic!BT)" de sajnos az ad-aware csak blokkolni tudja törölni nem, én meg ha kézzel törlöm akkor abban a pillanatban visszamásolja magát a vírusos fájl. Valami flood vírus egy játék DLC telepítőjével szedtem le. Akkor még nem jelzett rá semmit az ad-aware, se a nod32(bár az még mindig nem). Tudnátok ajánlani valamit amivel el tudom tüntetni ? Annyit tudok róla, hogy csak akkor floodol ha net van, mert egy firefox.exe t futtat a feladatkezelőben és ha azt leállítom folyamat leállítással akkor indul a flood illetve amikor bekapcsolom a gépet. Teszteltem, hogy net nélkül zártam be az ff et, akkor nem flood olt, viszont a törlés után ugyanúgy visszamásolta magát. A flood pedig egy installer ami maga a DLC telepítője, de azt is hiába töröltem le, mert temp be létrehoz magának egy új telepítő fájl és abból próbál indulni. Csak hattérinfo Mass Effect 2 DLC. Előre is köszi a segítséget.
  • Evin
    Fejtisztítást elég akkor használni, ha halvány vagy hiányos a nyomtatás.
  • birdo #17896
    Olvastam még a nyomtatófej tisztításáról...de valami nem stimmel, mert azt írta, hogy nagyon fogyasztja a tintát !? ....
  • birdo #17895
    A régivel kezdte el a hibát produkálni ((
    ezért vettem újat.
    nem csinálnak HP 364 kazettát chippes utántöltöttet ....azt mondták azért nem, mert határeset.
    Így origit veszek az office depoban..
    Szóval kiszedegettem a kazettákat, megfújkáltam...megsimogattam...visszatettem.....és nem kelt életre...
    Az lehetséges még, hogy visszateszek egy kiürült kazetta sorozatot..van két garnitúrám.... majd este....ha hazamentem..

• Evin
    És ha visszarakod a régit?
    Mert lehet, hogy az új utántöltött/nem eredeti HP és nem szereti, vagy hibás.
  • birdo #17893
    Amikor " behallt a piros fogyott ki....vettem másikat, kicseréltem.
    Azt írja, hogy ki-be kapcsoljam.... nem is hajlandó továbblépni...
    Kiszedegettem a patronokat, megsimogattam visszadugdostam....semmi ((((
  • Evin
    Patroncsere.
  • birdo #17891
    HP C5300 nyomtató hibaüzenet :
    Tintarendszerhiba.....
    Nem találom a hibaelhárításban (((
    Azonkívül, hogy kihajítom az ablakon ....mit csinálhatok ??

• zvaragabor
    Hali, mivel tudok lekonvertálni egy 720p-s mkv videót kisebb felbontásúra?
  • daeemoon
    #17887 Köszi az infót!
    #17888 A frissítés most sem jött össze, de Hiren's Boot CDvel kimentettem a fontos adatokat a másik partícióra. Ugyanúgy lefagyott frissítéskor... Utána ugyanarról a telepítő CD-ről a meglévő Windowsra "rátelepítés" már gond nélkül ment. Szóval ez kb olyan, hogy jó ideje egyik gépemen se működött a készenléti állapot, mert többé nem tért vissza az XP, míg ez SP1ben simán ment :)
    Még egyszer köszi mindent!
  • kl24h
    Én mindig megfigyelem, hogyha valami nem megy, ventilátor, stb.
    Ha nem lesz sikeres a munkád, akkor valami nincs rendben nálad.
    Vagy nem jó szoftvert (vírusos, stb.) használsz vagy a gépen van valami, ami nem engedi (pl. trójai program, stb.).
  • bigapó
    ha van LED kijelző az alaplapon, akkor ott írja, hogy milyen hibakóddal állt le, a kódok listáját megtalálod az alaplapod kezelési könyvében.
    ha ennél régebbi, akkor is van kódlista vagy hasonló, kb olyan, mint egy morze kódrendszer, azaz hosszú és rövid sípolások váltakozása adja meg a választ :)
    látom, hogy megoldódott a hiba, de ezt azért jó tudnod későbbi esetekre.
  • daeemoon
    Dear God... Jó, hogy írtál... Facepalm szaga van a dolognak, de a processzorhűtő elakadt egy vezetékben, amire nem figyeltem oda, és az miatt volt ilyen hangja. Most akkor mély levegő, és folytatom onnan, ahol abbahagytam :)
  • daeemoon
    Lecsekkolom. Köszönöm az eddigi segítséget!
  • kl24h
    Ha a RAM nem lenne a helyén, akkor már a kezdetben kiírna, hogy nincs RAM és akkor megtörténhet, hogy csipog. Normálisan ha rendben van(nak) a RAM memória(ák), akkor ki kell írja, hogy mennyi van összesen.
    Én is valamikor kivetem a memóriát, de mikor visszatettem minden rendben volt.
    Nehogy nálad valamilyen DOS típusú vírus legyen, mert akkor az futhat operációs rendszer nélkül is és befertőzheti a RAM memóriát is.

Kék halállal találkoztam én is, hogy csak egyszerűen munka közben megjelent egy kék háttéren valami fehér írás. Adtam egy RESET-et és normálisan ment a gép. Lehet, hogy valami érintkezés hiba lehetett a RAM memóriánál. Azért jó odafigyelni, hogy a RAM memória(ák) jól be vannak téve és azt is meg kellene nézni, hogy nehogy valamelyik érintkezője (úgy a RAM-nak, mint az alaplapon levőnek) le lenne törve.
  • daeemoon
    Sziasztok!

A Windows XP topikban már kifejtettem a problémát, azt itt olvashatjátok:
    Klikk

Egy munkatársam a kékhalálos dologra azt ajánlotta, próbáljam meg kivenni, és visszarakni a RAM-ot, és utána telepíteni a frissítést. Ezt megtettem, és most a gép indulás után, a BIOS képernyőnél magasabb, majd mélyebb hangon, váltakozva csipog. Hiába ellenőriztem, hogy a RAMok a helyükön, vannak-e, hiába próbáltam más slotba, egyszer egyikkel, egyszer másikkal, a probléma ugyanaz. Valaki tud valamit ajánlani a kisbaltán kívül? :)
  • hemmis
    köszönöm szépen
  • gergely1991
    Én a helyedben ezt használnám,amúgy a linkekkel pedig tényleg vigyázz :)
  • kl24h
    Lehet, hogy vírus miatt van és az nem engedi. Le kell ellenőrizni a gépet.

Az is meglehet, hogy valamikori vírusfertőzés miatt valamilyen átállítás történt a rendszerben (registry szinten) és már nincs rendszergazdai jogod egyes területeken. Ezért azt ajánlom, hogy be kellene nézni mint Administrator a következő helyre (Windows XP esetén, Windows 7 nem dolgoztam még):
    ide kell belépni és (az én esetemben Checkpoint az én usernamem) felnyitod a felhasználónevedet (itt kell ellenőrizni, hogy a Member Of fülben, a listában csak Administrators jelenjen meg), azután visszamész a General fülre (valamit átállítsz benne, de azután visszaállítod ahogy volt), azután Apply és OK.

Nálam volt olyan probléma, hogy nem volt jogom be- illetve kikapcsolni a System Restore-t, azt írta, hogy Disabled by Group policy. A fent leírt módszer oldotta meg a problémámat. Helyre lehet hozni a Windows Telepítő CD-vel is mint Repair, de akkor újra kell frissítsd a rendszert.
  • hemmis
    sziasztok
    lenne egy kérdésem win 7 van a gépemen és a microsoft outlook -ot használom levelezésre és újabban ha kapok egy levelet és benne van egy hivatkozás ha rákattintok nem enged az internetre azt írja hogy korlátozási probléma van és hogy beszéljek a rendszergazdával de a fiókomnak rendszergazdai jogosultsága van és nem jövök rá hol kell ezt a korlátozást megszüntetni?
    köszi
  • bigapó
    ja, és tedd a kábel végére, az a master csatija.