20838
Segítséget kérek
  • karajjj
    mondtam, nekem ezt akkor csinálta, mikor nem volt rárakva rendesen a hűtés
  • Petyus1994
    Ez haverom processzora.
  • karajjj
    eddig még 5700 volt, mostmár csak 4500?
  • Petyus1994
    Hi ! Az mitöl lehet hogy a gép két mp-ig megy aztán leáll a processzor : intel core 2 duo e4500 2.20 ghz, támogatja az alaplapom is... ha viszont a régit berakom akkor tökéletesen működik a gép (intel celeron d 2.8 ghz)
  • karajjj
    nem lehet, hogy valamilyen videocodec lett telepítve a gépre? az bekavarhat a webcamnak, amúgy a skype jó dolog
  • karajjj
    asszem a virtualdub tud ilyet
  • Japep

Hello.
    Olyan programom van, ami úgy "égeti rá" a feliratot az .avi-ra, hogy azt az asztali DVD-lejátszóval még ki-be lehet kapcsolni (szóval csak annyit tesz, hogy eltünteti a feliratfájlt az .avi mellől, mégis van felirat - AVI Add XSubs).
    Olyan program kellene, ami gyors és egyszerű, ami úgy égeti a filmre a feliratot, hogy az nem tüntethető el, nem kapcsolható ki ("beleégeti a képkockákba... :D ), és a konvertálás után is sima .avi marad. Tudtok ilyet? :D

Köszi előre is.
  • Rufios
    hali
    nekem kérdésem lenne hogy webcameránál mi lehet akkor a gond, ha korábban minden probléma nélkül működött az oda vissza kapcsolat
    ám úgy egy hete folyton megfagy a kép az egyik kameránál msn-en de csak az egyik, és pl yahoon is csak olyan 0,79 fps-el működik ugyanaz
    és mint mondtam korábban gond nélkül megvolt az oda vissza 25-30 fps-es kapcsolat
    mi okozhatja ezt és van-e jobb progi videochathez
    előre is köszi a választ

• Petyus1994
    Nah kipróbáltam azzal a hűtővel amit a processzorhoz adtak ott az a probléma merült fel hogy elindult a gép betöltött és leállt
    3 hosszú sípolást hallani.
  • Petyus1994
    akkor ez esélyes lehet a probléma megoldására gergely? :D
  • gergely1991
    c:\Documents and Settings\profilneve\application data\Thunderbird\Profiles\
    próbáld át másolni
  • pxxl
    ide is :)

problémám van thunderbird-el :(

egyik gépről kellene átvinni a komplett levelezést. rendesen meg is csinálom a mozbackup-al a lementést, majd a másik gépen a restore-t. látom az ímélcímeket, meg hogy van 3 olvasatlan levél, de nem tudom megnyitni, nem tudom lenyitni a címeknél, hogy lássan a beérkezett üzenetek, elküldött stb listát. már újraraktam, újra lementettem, stb de semmi :/ kezdek ideges lenni. 5let?
    mindegyiken 3.1.7 van.

thx
  • gergely1991
    mivel nem rendesen hűti azt a behemótot :D
  • Petyus1994
    az befolyásolhatja h nem a gyári hűtő van rajta ? =/
  • Petyus1994
    jajah csak nem azt a hűtöt amit hozzá adtak hanem ami nekem van vízhűtéses valami :D am jah gyárilag összerakott HP csak én még raktam bele cuccokat.
  • Evin
    Ez valami Brand gép, tehát gyárilad összerakott? Mert HP alaplapot nem lehet csak úgy venni. És elég kényesek az alkatrészeire.
  • karajjj
    hűtőt is rátetted, csatlakoztattad?
  • Petyus1994
    sziasztok! az a probléma merült fel mikor behelyeztem a gépbe az új procit(pentium dual core 3.0) a gép elindul kb két mp-ig és leáll. sípoló hangot adva, 5 sípolás ami elvileg téves processzor... Pedig az alaplapom támogatja intel i945g. szerintetek mi lehet a probléma mélyén ?
    Processzor : Intel Pentium Dual Core e5700 3.00 Ghz, Alaplap : Manufacturer : Hewlett Packard,Model:09f8h,Chipset:Intel i945p/pl/g/gz
  • Armagedown
    Létezik már OpenCLben megírt antivirus ?
  • kuioso
    Köszönöm mindenkinek a segítséget.
    jelenleg az tűnik a legegyszerűbbnek, hogy ha veszek egy külső HDD-t, azt bedugom, másol, ott hagyom az irodában, és a laptopot hazaviszem.
    Így bármilyekt is ellopják, megmarad a másik. Hátránya, hogy nem automatizált.
    Gondolkoztam a NAS-on is, az lenne a legjobb, de annak is akkor örülnék a legjobban, ha wlanos lenne :) Bár a router mellett is lehet neki helyet csinálni...
  • Evin
    Elvileg a MultiEx támogatja, de pénzes.
    Ez támogatja azt a big formátumot, de Java kell hozzá: GameExtractor

A magyarítás telepítő gondjával, inkább a magyaritasok.hu oldalon, vagy a készítőknél érdeklődj. De ha esetleg nem Xp-t használsz, futtasd rendszergazdaként.
  • Balumann
    Szerintem olyan megoldást nem fogsz találni, ami teljesen automatikusan menti a dolgokat, mindig amikor változik. A legjobb megoldás amit én tudnék javasolni az az, hogy összeraksz egy olcsó gépet (használtan már szerintem 10-15e -ért megvannak az alapok, + egy nagyobb vinyó és egy wifi kártya esetleg), arra fel egy gyors linux, és megosztod a nagy meghajtót.
    Ezt elhelyezheted valami biztonságos helyen, akár szomszédnál is ha örül, hogy nála fogyaszt meg adja a zajt :D Ha fel van telepítve akkor már távolról is vezérelheted (windowsnál nem tudom.

Szinkronizálónak én az AllwaySync -et ismerem (de láttam sok mást ami erre a célra van), annál be lehet állítani, hogy milyen mappákat figyeljen, hova mentse azokat a hálózaton, és egy gombnyomásra leellenőrzi vannak-e újabb fájlok és leszinkronizálja.
  • Tower Guard
    Egy másik dolog, lehet nem konkrétan ide tartozik, de végülis segítséget szeretnék kérni ezzel kapcsolatban is.
    Mivel lehet orvosolni ezt a hibát? Megelenik ha elindítom a programot (ami persze nem indul el), de láttam másoknál is előfordult már, különböző programoknál
    Nálam a magyarosításnál fordult elő a bfme2-nél (a magyarosítás neve bfme2.exe)

Application Error

Exception EOleSysError in module "fájl neve "(nálam bfme2.exe) at 000FB06D.
    Hiba az OLE beálltásjegyzék használata közben.

OK
  • Tower Guard
    Értem.
    Hát én konkrétan a Battle for Middle earth 1-2-re gondoltam.
    Annyi az érdekesség ezeknél a big fájloknál, hogy 2-t hagyományos meida player-el le lehet játszani, a music és az ambientstreams nev fájlokat, de nekem az audio.big-re lenne szükségem, gondolom abban vannak benne az angol szövegek, csak azt már nem játssza le, meg amúgy is kellenne hozzá egy progi, amivel lehet szerkesztgetni.

Ha ismersz ilyen programot, légyszíes mondd meg a nevét, köszönöm!
  • Evin
    Neked alapvetően a felhő (internetes adattárolás) lenne a legjobb megoldás. Tudom, mondtad hogy az nem játszik.

karajjj
    Biztos a munkahelyén írja ki, de otthon tartja.
  • karajjj
    nem értem, hogy miért írogatod ki, ha a lemezt is otthon tartod
  • kuioso
    Evin, alapvetően nem szeretném dugdosni, mert akkor elfelejtem, és megintcsak nem lesz mentés :(
  • Evin
    Ahány játék használ ilyen kiterjesztést (mondjuk leginkább portolások), annyi féle formátum van. Konkretizálni kellene, pl mi a játék neve. De valószínűtlen, hogy vissza is tudnád rakni, amit kiszedtél.

kuioso
    Miért nem veszel külső vinyót? RAID-be rakod (értsd: pl sérült adat is visszaállítható róla, kisebb az adatvesztés lehetősége) és arra mentesz, és elviszed ha mész. USB-n, SATA-n keresztül csatlakoztatod a géphez, és lemezekre sem kel költeni.
  • kuioso
    Sziasztok!

Egyre több helyre törnek be felénk.
    Ami pótolhatatlan: a sok fénykép, video, munka anyagok, e-mailek. Ugyan negyedévente lementek mindent, de hát ennyi idő alatt is sok adat keletkezik.

Korábban a Nero Backit-tel tudtam olyan beállítást, hogy a kijelölt könyvtárakat kiválasztottam, megadtam az utolsó nagy mentés dátumát, és minden későbbi módosítású vagy keltezésű fájlt kiírt minden nap egy újraírható DVD-re, amit elkülönítve tároltam. Sajnos ez nem működik már a legújabb frissítés óta.

Ha ismertek olyan szoftvert, ami erre képes, azt megköszönném. Sokat kipróbáltam, de ez a dátum szerinti szűrés egyikben sincs benne.

Ami még jobb megoldás lenne, ha egy a wlan hálózatra - akár a szomszád lakásban - egy 220-as dugóval csatlakoztatott eszköz folyamatosan / naponta figyelné, milyen adatok változnak, és ezeket szinkronizálná beavatkozás nélkül.

Az internetes mentés kizárt, ugyanis összesen az érintett könyvtárak 120 GB-ot tesznek ki. Igaz, negyedévente kb. 1-2 GB a változó fájlok mérete, plusz az Outlook adatfájl kb. 1 GB. Egy DVD-re tehát elférnek, de a legjobb a hálózati megoldás lenne, akkor még a DVD-ket se kellene pakolászni.

Köszönöm...
  • Tower Guard
    Hello!

Én egy olyan programot keresek, ami tudja használni a .big kiterjesztés fájlokat.
    Mondjuk egy játéknál az audio.big fájlba szeretnék belenyúlni, és átszinkronizálni 1-2 dolgot.

Előre is thx a válaszokat!
  • plu604
    hali

egy olyan programra lenne szükségem, ami lehetőleg rejtve működik, a vírusirtó nem köt bele, és naplózza hogy a számítógép használója melyik weboldalon hány percet töltött, esetleg hogy milyen programokat futtatott. tud valaki ilyet?
  • Desiderata #17966
    aham, thx
  • gergely1991
    igen ilyenkor a lejátszóban kell megnyitni például a wmp-ben a lejátszás menü dvd vcd lemeznél kell kiválasztani a bemountolt meghajtót
  • Desiderata #17964
    adott egy dvd film ntsc-s .iso, ezt ha bemountolom akkor a számítógépen le tudom majd játszani?
  • karajjj
    katt
  • mandarina2
    Sajnos nálam nem ez a probléma, a start>futtatás> "sfc/scannow" beírása után a válasz: "A Windows nem találja a(z) "sfc/scannow" fájlt. Ellenőrizze, hogy helyesen írta-e be a nevét, majd próbálkozzon újra." Az újabb próbálkozás is sikertelen, meg a keresés is, amit még javasol.
    További ötlet?
  • Puhos
    válasz1.
  • mandarina2
    Sziasztok.

Néhány hete induláskor ez a figyelmeztetés jelenik meg a monitoromon: Savedump exe-Belépési pont nem található
    Az eljárás belépési pontja (SymSetSymWithAddr64)nem található a DLL-ben
    (DBGHELP.dll).
    OK és eltűnik, de a következő induláskor megint előjön. Mit kell ilyenkor tennem? Köszönöm, ha segít valaki.
  • pett3rson
    Sziasztok.

Outlook-ot szeretnék beállítani freemail címhez, de egyenlőre nem tudok túljutni az adatok megadásán. Most Wi-fin keresztül csatlakozom (már ha ez lényeges), de később rendes (kábeles) neten lesz a laptop amin próbálom belőni. Ha a varázslóval csinálom, akkor se titkosított se titkosítatlan úton nem tudja beállítani a fiókot. Ha kézi beállítást választom, akkor valamit nem jól adhatok meg, mert nem enged továbblépni. Mit kell választani, beírni? Pop3, Imap? még mit? általános segítséget kérek :)
  • karajjj
    nem, a szinkron az a két kocsmával van egyben, ez a márkával szemben lévő panelházak közül van asszem a középső garázsában, amúgy a helyi tescoban dupla áron tudsz venni :D