20838
Segítséget kérek
  • Japep

Hello.

3-4 rövidebb videóból (.mp4) szeretnék egy videót csinálni, és zenét tenni alá.
    Mit ajánlotok? Még sosem csináltam ilyet.

Köszönöm előre is. :)
    Üdv.
  • kl24h
    Az is lehet, de ahogy mondod attól függ hogy hol jönnek létre ezek a mappák.
  • gergely1991
    előfordulhat hogy rootkites dolog van a háttérben (nem tudni pontosan)
    fájl tartalmában mik szerepelnek?
    pl.:malwarebytes-antimalware szoftverrel átnézted?
  • Benny04
    köszönöm válaszod, viszont semmi szokatlan program nincs a listában :/
    beírtam a keresőbe, hogy autorun.inf, és arr asem adott ki semmit, szóval MIAFASZ?
  • gergely1991
    fáradt voltam
  • pxxl
    nem-e kilistázza-e a fájlt? szép mondat...
  • gergely1991
    start>futtatás>msconfig>automatikus indítás fülön milyen alkalmazások futnak?
    Látsz-e autorun.inf fájlt a meghajtók gyökérkönyvtárban? (ha előhívod a helyi menüt nem látsz-e a legtetején valami auto vagy ߤ$£³ß vagy egyéb más fura menüpontot,vagy ha a parancssorba beírod hogy
    type meghajtó:\autorun.inf
    nem-e kilistázza-e a fájlt?
    Találkoztam már olyan kártevővel mely se az intéző sem a dir paranccsal se hozható elő bár type parancsra elárulta magát(ilyen volt a VB.el)
  • gergely1991
    bár a frissítés is tud ilyen szemetet összehozni vagy más alkalmazás pl:. képfájl írásnál ezekbe gyűjti be....
    végülis attól függ hol jön ez létre..
  • kl24h
    Kártékony program!
  • Benny04
    minden nap létrehozódik egy ilyen mappa! mi okozza ezt?
  • kl24h
    A 3 pontban Memtest86 akartam írni, itt van egy hivatalos oldal, de megvan az AVG Rescue CD is.
    Akkor jó hogy működik.
  • mumeen
    Lehet,hogy megcsinálom,bár most tökéletesn működik a szerkezet...lekopogom...
  • kl24h
    Én azt ajánlom, hogy végezd el a következő teszteket:

1. Local Disc C (hasonlóan a D-re is és amennyi meg van)> Properties > Tools fül > Error-Checking-nél Check Now

2. Szétszeded a gépet és minden mozgó, csatlakozót kivenni és visszatenni, csak arra kell vigyázni nehogy valamit elronts. Ki kell venni a RAM memóriákat is és visszatenni. Persze ezek mint akkor kell végezni, mikor a gép ki van kapcsolva és el van távolítva a hálózati feszültségtől. Nem árt a videokártyát is kivenni és visszarakni.

3. Ha ezek mind megvannak, akkor jöhet egy Memest 86, amit megtalálsz az AVG Rescue CD-ben, ami leellenőrzi a memóriákat. Elég hosszú időbe telik.

4. Még valami vírusellenőrzést elvégezni (Security 360 és Malwarebites Antimalware)

5. Jöhet újból az alaplap CD telepítés és a videokártya CD telepítése. Ezt az utolsót csak akkor kell csinálni, ha a géped az előzőeken átment.

6. Opcionális: Windows repair, de látom már megvolt az SP3 frissítés.
  • Puhos
    Ok!
  • mumeen
    Nem tudom,de most jónak tűnik.Feltettem a service pack 3-at,meg egy másik drivert,és most nemmindul újra,videót lejátsza,meg a játékok is mennek...
  • Puhos
    A kártya AGP-s vagy PCI-os?
  • mumeen
    Hát ezt nem hiszem el!!
    Most meg 5 perc után ezt írja ki:
  • mumeen
    Ezt
  • Puhos
    Szia!
    Melyik ATI drivert töltötted le az oldalról?
  • mumeen
    Hát ehhez majd egyik haverom segítségét kérem,mert én ilyeneket nem tudom megoldani:D
  • mumeen
    Van mégegy probléma:D
    Most megint újraindult a gép-.-
    Mikor bejelentkezek,a hibaüzenet ezeket a fájlokat mutatja:
    C:\DOCUME~1\mumeen\LOCALS~1\Temp\WER0f82.dir00\Mini040211-01.dmp
    C:\DOCUME~1\mumeen\LOCALS~1\Temp\WER0f82.dir00\sysdata.xml
  • Balumann
    Van egy olyan érzésem, hogy ott valami már igencsak össze van kutyulódva ott. Töröld le teljesen a drivert (pogramok telepítése és törlése -ből), töltsd le a Driver Sweeper -t, és azzal is töröld a drivermaradékokat. Majd restart.
    Futtass le egy regisztry tisztítást (pl. CCleaner, vagy WinUtilities Free).
    Telepítsd a .NET Framework legújabb verzióját, valószínűleg ez kelleni fog (bár nem tudom, hogy R 9200 -eshez mennyire friss a driver).
    Biztos, hogy jó drivert töltöttél le egyébként, tehát a te kártyádat választottad ki, megfelelő oprendszerrel? Ha igen, az előzőek után telepítsd fel.

De a legjobban szerintem akkor jársz, ha újratelepíted az egészet. Windows XP -t frissítetted, sp3 -as? (ha nem, akkor olyat rakj föl, legjobban akkor jársz, ha letöltesz olyat, amibe integrálva vannak a frissítések).
  • mumeen
    Na most volna egy másik problémám:D
    Találtam nagy nehezen egy frissítést a videókártyámhoz,de mikor az ATI Catalyst Conrtol-t telepíti,akkor kiírja,hogy:"blablabla...Kérjük várjon".De egy óráig semmit nem csinált.Letöröltem a régi drivert,de így sem jó,pedig ezt az újabbat az ATI oldaláról töltöttem le,tehát csak jónak kell lennie.Am ősrégi,sima,fapados radeon 9200-om van:D
    Kublizni kell játék közben,hogy működjön:D:DD:
  • gergely1991
    ha törölte mázlija van egyes vírusok egyszerűen is eltávolíthatók:D
  • kl24h
    De nekem még mindig nem stimmel ott az a Reboot, igaz azt mondtad, hogy eltűnt onnan.
    Van olyan eset, hogy a vírus valamiket átállít a rendszerben, hogy egyes dolgok ne menjenek, persze a vírust előbb-utóbb elkapod, de a Registry átállítások maradnak. Egyik ismerősöm így járt egyik vírussal, hogy elkapta a vírust, de a hang csak sem ment és újra kellett telepítse a hangdrivert.
  • gergely1991
    gondoltam(mintha írtam is neked) hogy a videokártya driverrel lesz a probléma:)
  • mumeen
    Na sikerült gyerekek!!Nem volt köze a vírushoz:D:D
    Pendriver-ről nem akart bootolni,cd-m meg nincs itthon.Valami azt súgta,hogy próbáljam meg mégegyszer újratenni a videókártyát,vagy javítani.Javítottam,azt most frankó minden.Csak azt nem értem,hogy már próbáltam kétszer is,azt nem lett jó:D
    Na mindegy,a lényeg,hogy jó!
    Azért köszönöm a segítségeteket!!!
  • kl24h
    ... nemcsak ez ingyenes, mert a többi is, ha jól tudom mindegyik ingyenes: AVG Rescue CD,...
  • kl24h
    Hát azért van különbség a Kaspersky Rescue Disc és a Puppy Linux között.
    Egyik ismerősöm ha befertőzik a gépe, akkor Puppy Linux-ot használ, mert az elegendő internetezésre.
    Persze, hogy ingyenes ez a Kaspersky, hát nemcsak ez ingyenes, mert a többi is, ha jól tudom: AVG Rescu CD, Avira Rescue CD, stb. Nézz körül az Antivírusok és Antispyware topikban a Biztonsági Segédprogramoknál, ott találsz sokféle ilyen Rescue dolgokat és választhatsz, amelyik tetszik.
    Van az ESET-nek is ilyen, de nem tudom, ha letölthető direkt így mint ezek, de az ESET Antivírussal le lehet tölteni.
  • kl24h
    Persze újraindítás és megy a Windows. Pont ott meg is van mintha a Start-ra kattintanál.
    Tehát frissíted az adatbázisát lefuttatod az egész gépet, kitörlöd a fertőzéseket és újraindítod a gépet.
    Ha jól viselkedik a gép, akkor le kell futtatni az Advanced System Care és a CCleaner-t, hogy a fölösleges Registry bejegyzéseket törölje.

Miután használtad ezt a Kaspersky Rescue dolgot, mikor beindul a Windows, és a C partícióban böngészel fogsz találni egy Kaspesky Rescue... mappát, amit ha akarsz törölsz.
  • Balumann
    És most nézem, hogy ez ingyenes is (?), nem rossz.
    Vagyis ez egy egyszerűsített, lemezről/pendriveról bootolható linux oprendszer, vírusírtóval.
  • kl24h
    Nem operációs rendszer, mert nagyon sok minden hiányzik belőle. Csak az alapfunkciók mennek: internet kapcsolat, böngészés, fájlkezelő része, vírusellenőrzés, stb.
    Ha pl. olyan vírus van, ami kikapcsolja vagy blokkolja az internetet, ez a Kaspesky-t nem érinti, mert ő egy új internetkapcsolatot hoz létre, hogy frissítse az adatbázisát. Másképp sem tudnak semmit sem csinálni a vírusok, mert ez Linux-ban van írva.
  • gergely1991
    az a gyanúm hogy valamelyik programot amit telepítettél az egyik kiegészítője maga a vírus volt:S
  • mumeen
    Na néztem róla egy képes tutorialt.Annyir volna a kérdésem,hogy ezután,ha ezt megcsináltam,akkor lényegében nem is xp lesz a gépen.Mert nekem úgy tűnik,mintha ez egy operációs rendszer lenne,de valószínű,hogy én gondolom rosszul.Ha ezt megcsináltam,akkor csak újraindítom?
    Am köszönöm szépen a segítséget mindenkinek.Most megyek aludni,holnap csinálom meg,de már sikerült egy sima fapados mp3-ra rárakni a progit.Jóéjt mindenkinek!
  • kl24h
    Feltétlenül futtasd le a Kaspersky Rescue-t, mert az Linux-ban írt Windows vírusok ellenőrzésére való. Lehet internetezni is vele, sőt még ezt a topikot is használhatod, bejelentkezhetsz, mert működik, szuper jó dolog.
  • mumeen
    Még mindig újraindul.De most ezek vannak a indítópultban:
  • Balumann
    De azt írtad, hogy elvileg kivette, tesztelted, hogy most újraindul-e?! Ha nem, akkor utána vedd ki még azt a másikat, amit írtam, restart, és utána is nézd meg.
    Ha úgy sem jó, akkor ez lehet, hogy csak egy része volt ennek a kártevőnek, akkor jó ötlet a Kaspersky Rescue. Ebben nem tudok segíteni, mert még nem használtam (annyi biztos, hogy ki kell írni lemezre, és bebootolni róla, mint telepítésnél) :P
  • kl24h
    Itt van, a Kaspersky Rescue Disc 10-re kattintva letöltöd az kav_rescue_10.iso fájlt.
    Ezt ki kellene írnod CD-re, de nem szükséges, ha a géped BIOS-ja támogatja a Pendrive-ről való bootolást. Ha lehet, akkor az USB device linkre kattintsz, ahol szépen leírja hogyan kell a Pendrivert bootolhatóvá tenni. Képek is vannak itt, ahol szépen látszik.
  • mumeen
    Nem tudom,hogyan kell használni,tudnál segíteni??:)
  • mumeen
    Töltöm is amit ajánlottál...:D