20838
Segítséget kérek
-
mekxa #18517 ok nyomom... :) köszi..
írom majd a fejleményeket.... -
kl24h #18516 Én még nem találkoztam olyannal, hogyha a Windows nem legális, hogy gond lenne. Sőt még a frissítések is tökéletesen feltelepednek, kivéve azokat, amelyek kérik a Windows eredetiségét. -
kl24h #18515 A szolgáltatást nem lehet elindítani, mert tiltott, vagy nem tartozik hozzá engedélyezett eszköz. <<<<<< ez nagyon nincs rendben.
Ezt még ki kell próbálni: letöltöd a Kaspersky Rescue Disc 10, ha nem akarsz CD elrontani, akkor választod az USB linket, ez egy Linuxban írt Windows vírusellenőrző, frissíted és lefuttatod a C partíciót.
Van böngésző is rajta és meglátod, hogy ebben az esetben milyen gyors a gép. Ekkor gondolom ki fog derülni, hogy hol van a hiba. -
mekxa #18514 nem. de évek óta ezt használom... és sosem volt vele gond.
Windows hitelesítés ok... meg van ....
néha szoktam küldeni frissíteni... nincs vele gond. -
Egyáltalán legális windows-t használsz(ha nem akkor nem csoda hogy nem jó semmi se neki) ?:) -
mekxa #18512 696KB nálam -
kl24h #18511 Na itt valami gyanús....
Először ez a DCOM, vírusra utalhat, de nem biztos....
Nálad létezik a system32 mappában ez a ntdll.dll? és 718336 bájt kell legyen a mérete. -
mekxa #18510 csak ennyi más nincs...... -
mekxa #18509 rendszer-nél a mai
A DCOM a következő hibát észlelte :"A szolgáltatást nem lehet elindítani, mert tiltott, vagy nem tartozik hozzá engedélyezett eszköz. " helpsvc szolgáltatásnak "" paraméterekkel való indítása közben. Ezért a következő kiszolgálót nem sikerült futtatni:
{833E4010-AFF7-4AC3-AAC2-9F24C1457BCE}
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp. -
mekxa #18508 alkalmazásoknál volt 1 ez. -
mekxa #18507 1..
Hibás alkalmazás: plugin-container.exe, verzió: 1.9.2.4127, hibás modul: ntdll.dll, verzió: 5.1.2600.5512, memóriacím: 0x0000100b.
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp. -
mekxa #18506 nézem pill megint -
mekxa #18505 Ez régebben nem volt így. nyugodtan tudtam benne dolgozni... most várni kell a legegyszerűbb dolgokra is perceket -
kl24h #18504 Az Eseménynaplóban nem találtál semmi Error-t? -
mekxa #18503 Felnyitom a photosop-ot és vége mindennek... :) pár percig... -
mekxa #18502 100%on van....
de igen .... fagy -
mekxa #18501 lehet. ez előtt Nod Smart volt fenn... utána próbáltam AVG-pro.
és most a szervizes haver mondta, hogy dobjam fel az avast-pro.
egyik sem talált semmilyen vírust ami komoly lett volna
Pluszban Zemana antilogger is fut... régóta használom. nagyon jó.
és hetente lezavarok egy spaybot ellenőrzést... semmit nem találnak -
kl24h #18500 Akkor jó.
Lássunk egy processzor tesztet is: felnyitod a számologépet és a tudományos részen megadod neki 100000! számolja ki, ezt elvileg 100 másodperc alatt el kell végezze, amellett, hogyha közben nyitogatsz fel dolgokat. Ilyenkor 100%-on kell menjen és nézd meg, hogyha nyitsz fel valamilyen programokat (pl Internet Explorer), nem-e észlelhető még nagyobb lassulás, mert elvileg nem kellene észrevevődjön. -
kl24h #18499 Vírussal kapcsolatosan találkoztam olyannal, hogy a rendszer hazatelepítésével sem nem oldódott meg a probléma, olyan profi vírus volt, hogy nem lehetett detektálni semmivel sem, pedig vagy 10 db. antivírust futtattam le. Ezért mivel a rendszer jól ment, gondoltam hiába teszem újra, mert a vírus csak ott marad és ekkor kellett várni egy pár napot, amíg az antivírus észrevette. Az Avastal is bekaphattál egy ilyent. -
mekxa #18498 A rendszer kezelje a lapozó fájl méretét
jelenleg ez van pipálva. -
kl24h #18497 A 2.4 GHz bőven elég, 1 GB ra is elég, ha nem fut túl sokminden... mivel azt mondod, hogy régebben jól ment, akkor gondolom ezzel nem lehet gond.
Ellenőrizd le, hogy Virtuális Memóriát mennyire állította a Windows? -
mekxa #18496 Jelenleg a proci 16%-on van
lapozó fájl 399MB -
mekxa #18495 jelenleg nincs
-
mekxa #18494 A processzor általában 16-és 27% között berreg... jelen pillanatban is.
De mostanában ha filmezek akkor úgy 5-6-percenként fel ugrik 100%-ra és vissza.. amúgy nem... ez zavaró egy kicsit.. ilyenkor abban a pár másodpercben ugrik a kép..... ez is úgy 4-hónapja megy..... ez előtt nem volt ilyen.
-
kl24h #18493 A Windows Frissítés be van kapcsolva? -
mekxa #18492 A ramot egy dos alól futtatható programmal néztem át. nem talált hibát.
De a szervizbe is megnéztek mindent... lazán 3-napot bent volt a gép.
És semmi nemű hibát nem találtak... pedig a lassulás szemmel látható volt..erre a srác mit vársz egy 2.40ghz géptől... ez valahol igaz.
de régebben nem volt ilyen gond.. -
mekxa #18491 A ramot az előbb cserélgettem át...
Változás nem érzékelhető...
Amik programok vannak.. azokat legalább 2-éve használom.. semmi ujjat nem tettem fel azóta.. ez a gond most van kb.. 4-hónapja ez előtt normálisan futott.
A múlt héten volt szervizbe... semmi hibát nem találtak... ripityom darabra kapták a pc... de semmit nem talált a srác... se vírust se semmi mást.
De én érzem és tudom, hogy nincs rendben..
Pl.. photosop cs3 10. telepítése nem lehet 40-perc.... törlése ugyan ennyi idő.. :)
-
kl24h #18490 A RAm-ot hogyan ellenőrizted? A proceszor hány %-on megy miután beindult a gép?
Nem vírus az oka? Arra gondolok, hogy miután megvolt a Windows telepítés, akkor azután telepíted fel a többi programokat és valamelyik programról úgy tudd, hogy tiszta, de közben nem az. Mivel újratelepítetted a rendszer, akkor nem szabad hiba legyen, csak akkor, ha közben vírust is telepítsz vagy hibás az alaplap, RAM... de ha hardver probléma van, akkor a Windows telepítés sem lehet sikeres.
Be kell nézni az Eseménynaplóba, ott lehet találsz valami szokatlan hibát a System-nél. -
mekxa #18489 Hello. Igen gyorsan ment mint máskor. azzal nem volt gond.
2-különböző win xp is felraktam... de ugyanúgy van a lassulás..
Ramot teszteltem nincs hiba....
-
kl24h #18488 A Windows újratelepítése gyorsan ment, úgy mint máskor?
Lehet a RAM a hibás vagy át kell tenni más helyre. -
mekxa #18487 Sziasztok tévedtem... nem csak ez volt a hiba..
A processzort sikerült vissza tennem 2.40ghz-ra
eszközkezelőben töröltem .. újra indítás és már megy normálisan.. már mint a processzor...
De maga a gép még mindig iszonyat lassú.. szóval a probléma maradt..
ebben kérek valamilyen segítséget.
Előre is köszönöm.
-
mekxa #18486 Úgy érzem megtaláltam a hibát.....
de a megoldásban nem ártana egy kis segítség...
Ugye mint az előzőekben már írtam a processzorom Celeron 2.40ghz.
de ebből csak 1.80ghz... megy... ezt nem értem, hogy hogy lehet.
De hogyan tudom vissza állítani 2.40ghz-ra? -
mekxa #18485 Sziasztok. Szeretnék tőletek segítséget kérni.
A követtkező problémával küzdöm egy jó ideje.... Iszonyat lassú a gépem...
Persze nem egy brutal masináról beszélünk egy
P4U800-as asus alaplap egy 2400-Mhz proci + 1-giga ram....
Nos iszonyatosan lassú a kicsike... majdnem 10-perc mire betölt az xp...
Vírusirtónak Avastot használok... semmi más olyan progi nincs ami lassíthatná..
A programok iszonyat lassan töltenek be..... állandóan berreg a merevlemez... és nem volt mindig így... ezt olyan 3-hónapja csinálja... ez alatt 2x raktam újra.... teljes format stb....
Ebben szeretnék segítséget kérni....
Már több esettben formáztam a cuccot... újra raktam... változás semmi... :(
Rá engedtem HD sentinelt 99%-os szerinte a merev lemez... Engedtem rá HD regenerátort hibát nem talált...
Dos ban ram ellenőrzés... hiba nincs.... Lassan kezdek megörülni....
Hőmérséklet Proci: 60.C. állandó... alaplap 35.C állandó hőfok..
Legyetek szívesek segítsetek......
Köszönöm előre is. -
kl24h #18484 Annyit lehet ellenőrizni, hogy újraindítod a gépet és megfigyeled, hogy milyen hibák jelennek meg az Eseménynaplóban, állandóan figyeled, amíg eltűnik a hang és akkor meg lehet állapítani, hogy mégis mi lehet az ok. Szerintem nem szoftver probléma. -
ezt így írta ahol van. System lista... -
kl24h #18482 Ez nem angolul van? Írd úgy ha lehetséges.
Ez a hiba melyik listában jelent meg és mi jelezte (Service Control Manager??)? (Application, Security, System, Internet Explorer). -
nnamost az eseménynaplóban pár ilyen befigyel:
"Javított hardverhiba
Hiba forrása: Javított számítógép-ellenőrzési hiba
Hiba típusa: Busz- vagy összekapcsolási hiba
Érvényes processzorazonosító: Igen
Processzorazonosító: 0x3
Blokk száma: 5
Tranzakció típusa: -
Processzor részvétele: Általános
Kérelem típusa: Általános hiba
Memória/Io: Általános
Memóriahierarchia szintje: Általános
Időtúllépés: Nem"
meg ez is elég gyakori:
"Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected." -
kl24h #18480 Valószínű. Ezek ilyen integrált áramkörök és lehetséges, hogy egy idő után a kis terhelés miatt túlmelegszik és akkor már nem ad jelet, viszont ha kiveszed, mivel megszűnik a terhelés, akkor egyből helyrejön és mikor visszateszed, akkor megint egy kis idő után nem ad jelet.
Megtörténhet, hogy szoftver probléma is lehet, igaz az én gépemen már nagyon rég fel volt telepítve a driver, de soha nem volt ilyen gond. Ezért csak speciális vírus okozhatja vagy valami különleges beállítás, amit vírus okozhatott. Ennek nagyon kicsi a valószínűsége. Azért mégis mint szoftver rész, ajánlom hogy betekints az Eseménynaplóba (Start > Control Panel > Administrative Tools > Event Viewer) és itt nézd meg mindegyiknél, ha léteznek hibák. -
azt próbáltam, nem segített.... lehetséges, hogy az alaplapom ezen része haldoklik?? -
alaplapi hangkártyáról van szó...