20838
Segítséget kérek
  • kl24h
    Kell ellenőrizni a RAM-ot, tehát, hogy jó-e vagy van jó érintkezése az alaplapban. Emellett ajánlatos az összes csatlakozott megmozgatni, kivenni és visszatenni, hasonlóan a videokártyát is.

Lehet vírus is. Nem árt egy Check Disc főleg a C-nek (lehet a D-nek is, és ha van még akkor azoknak is).
  • huncsik
    meg a hard disk sentinel progi azt írja hogy előfordulhatnak átvitelei hibák ajánlatos a 80 eres szalagkábel használata! de az van benne, ne mértme mért írja azt ki
  • huncsik
    Sziasztok! A problémám a következő: rendszertelen időközönként (napi 1-2 alkalommal) egyszerű használat közben kékhalál az XP-n.
    Az eseménynaplóba a következő hibaüzenetek kerülnek be:
    "Paritási hiba van a következőn: \Device\Ide\IdePort0. illetve
    "Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk0\D." ez mit jelent mi a tehendő?
  • kl24h
    Ha letörölted a fölösleges dolgokat, akkor futtass le egy CCleaner-t és egy Advanced System care-t, de csak a Registry ellenőrzőjüket. Újraindítod a gépet, meglátod ha van gyorsulás és ezek után defragmentációt a C-nek és a D-nek.
  • daeemoon
    No közben szereztem Hiren's Boot CD-t, és megoldódott :)
  • daeemoon
    Sziasztok!

A kovetkezo helyzet all fent. Windows XP boot.ini filejat megprobaltam megcsinalni, hogy ne nyavogjon erte inditaskor. Ezt elszurtam, es most bios utan vegtelen ciklusban indul ujra a gep :D Most fedora 8 live CDrol vagyok, es nincs Hiren's boot CD-m se. Probaltam XP helyreallitasi lehetoseggel CDrol, de rossz rendszergazdai jelszora emlekszem. Fuck yea! A kerdesem az lenne, hogy tudok mountolni XP-s particiot igy live cdrol? Mert amiket eddig talaltam googleban, azok nem vittek elorebb. Esetleg meg lehet oldani a CD irast igy? Memoria kartyara tudok letolteni, meg pen drivera.
    Koszi elore is!
  • mekxa
    megnéztem igen ahhoz
    NVidia

szóval erre jöttem rá.. ma.
    az elsődleges IDE csatorna Pio módban van
    A másodlagos IDE csatorna ultra DMA üzemmód 4-en fút.
    Szerintem ez lehet a gond.
    Nos az eszközkezelőben töröltem az illesztő programjukat.
    újra indít. beállt az elsődleges is DMA-2-re. de vissza is ment PIO-ra...
    Jelenleg a másodlagos IDE csatorna ultra DMA 4-es üzemmódban fút.
    Az elsődleges. PIO módban fút, és semmit nem tudok rajta állítani.
  • kl24h
    Jobb Click és Properties aztán látszik mit ír benne, lehet az NVidia-hoz tartózik.
  • mekxa
    nem tudom... ez nem nvidia...? mx 440 se használom...?
    de tényleg ne tudom.
  • kl24h
    Ez milyen program? O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
  • mekxa
    nincs semmi...
    de stabilan fút... minden megy... nincs gond.. azonkívül
    , hogy lassú...
  • Thibi
    Az eseménynaplóban nincs semmi arról hogy hdd hiba miatt átvált dma-ról? Ha van,akkor sürgősen menteni róla.
  • mekxa
    BT engine. Torrent gyorsító.. optimalizálja a letöltési szálakat. Csak akkor fút ha bekapcsolom... Azt hiszem meg van a hiba...
    az elsődleges IDE csatorna Pio módban van
    A másodlagos IDE csatorna ultra DMA üzemmód 4-en fút.
    Szerintem ez lehet a gond.
    Nos az eszközkezelőben töröltem az illesztő programjukat.
    újra indít. beállt az elsődleges is DMA-2-re. de vissza is ment PIO-ra...
    Jelenleg a másodlagos IDE csatorna ultra DMA 4-es üzemmódban fút.
    Az elsődleges. PIO módban fút, és semmit nem tudok rajta állítani.
    A Microsoft oldaláról leszedtem egy ehhez való pachet de semmi..

szerintem ez okozhatja ezt a drasztikus lassulást... legalábbis én szerintem... de igazából nem tudom....
    Valami ötlet...?
  • kl24h
    A Hitman Pro mikor kiXeled, akkor már le is van törlődve.
    Ez mi? BTengine?

Nálam kb. 1 perc alatt betöltődik, de meg is fogom mérni, láthatod az aláírásomban, hogy most jelenleg mit használok és a lezárási idő kb. 15 másodperc.

Amiket leírtál ki törtlod, de lehet maradnak még fájlok, amikhez service-k tartóznak hozzá és azokat manuálisan kell megállítsd (ezt az Eseménynaplóban meg lehet nézni a System-nél, a Service Control Manager bejegyzései alapján).
  • mekxa
    ezzel Hitman Pro- val mi a helyzet. vissza tegyem ? vagy inkább ne?
  • mekxa
    Értem.
    az előbb törölgettem.. egy kicsit..
    ask toolbar + cckliner + xp codec pack.. VLC- használom lejátszónak.. abban meg benne van minden... + egy két olyan progi ami nem kell.
    jelenleg 2-perc 11-volt a betöltés ideje... :)
    neked van igazad!!!!!... most lekapom az zemana antiloogert...
    Win frissítés nekem is kivan lőve..
    ami maradt még.
    Avast
    eBoostr
    Openoffice.org 3.2
    Windows Liwe
    Tuneup 2007
    Total Commander
    Adobe Photo cs3
    VLC media
    utorrent
    BTengine
    na egyenlőre ennyi... most nyomok egy újra indítást... rögtön kiugrik a majom a vízből...

• kl24h
    Én akkor #18577 úgy oldottam meg a problémát, amig rájöttem (vagy két hétre ), hogy a Nero update service kikapcsoltam Automatikusról Manyálisra, a Services-ben.
  • kl24h
    Nem ajánlom, hogy annyi féle védelem fusson egyszerre, mert tudod azok is frissítenek, és gondot okozhatnak. Az Antiloggert mindenféleképpen töröld le és a Malwarebytesből csak a Free verziót hagyjad. Ha pedig a pro verziód akarod hagyni, akkor az Avast-nak nincs helye ott. Tehát valóz időben csak egy védelmi szoftver fusson.

Pl. Avast vagy Avast Internet Security, ez mellé mehet a Malwarebytes free (a freenek nincs valós idejű védelme), mehet még a Spybot Search Destroy (kivéve a TeaTimer).

Én inkább védelemnek egy Norton Internet Security 2011 ajánlok (lásd a Norton Internet Security topikot). Abban benne van minden és nem lassítja a gépet. Nem történhet meg az antivírusok közötti ütközés.
    Amiről nem tudsz, hogy hogy telepedett fel vagy nem használod, azokat feltétlenül töröld.
  • mekxa
    igazából én is frissítettem az xp...
    lehet nálam is ez a baj... jó.. akkor elkezdem gyepálni a cuccot lefelé..
    remélem kiderül...
    általában amikor nyomok egy újra instalt az xp. akkor mindig az alaplap cd.vel kezdem . utána video kari. vírusirtó.. utána a többi program..
  • mekxa
    nem volt telepítés után olyan lassú... de mint mondom ez a gondom úgy 4-hónapja van.... a szervizben nem találtak fizikai hibát... a jó istent is letesztelték...
    ezeket a programokat régóta használom együtt... mármint antilogger + avast+ Malwarebytes Antimalware sokszor zörgettem már őket együtt... és sosem volt ilyen gond mint most.
    az előbb újra indítottam a gépet és le stoppereltem amire minden bejött és a gépet normálisan tudtam használni addig pontosan 6-perc 14-másodperc telt el... eBoostr ma tettem fel....
    ezek azt sem tudom hogy mik:Bonjour, Macrovision Shared
  • kl24h
    Nem tudok mást mondani... foglál neki és töröld fokozatosan a programokat, mint védelem csak az Avastot hagyd meg.
    Töröld: Antilogger, Ask toolbar, eBoostr, Bonjour, Macrovision Shared. Valami program ütközés lehet, azért olyan lassú a gép.
    Kell próbálkozni. Időbe fog telni, amíg rájössz, hogy mi a gond. Csak nehogy hardver probléma legyen, akkor valamit ki kell cserélni.

Mikor feltelepítetted a Windows és az alaplap meg videokártya drivereket, akkor is lassú volt a gép? Vagy csak azután lassult be miután feltetted a vírusirtót és a többi programokat?

Én megjártam, hogy még januárban feltelepítettem a Nero Burn Lite programot, és áprilisban jött egy olyan Windows frissítés, hogy utána 2 percet kellett várjak, amig bejött az asztal bejövetele után az internetkapcsolatot jelző ikon és maga az internet kapcsolat is.
  • mekxa
    nos... futtatás msconfig.
    itt a messengeren kívül mindent engedtem az automatikusan induló programok közül..
    hát nem nagyon volt sikeres a dolog... 15-másodperccel nőtt az XP betöltési ideje..
  • kl24h
    Elnézést: tasklist -svc
  • mekxa
  • kl24h
    Felnyitod a Command Prompt programot (cmd.exe) és beírod tasklis -svc és hasonlítsd össze, ami van nálam (Windows XP SP3). Pivátban küldöm!
  • mekxa
    Lefuttattam a hitmanProt. 1 valami dolgot talált egy cooki mást nem..
    ezt törölte is. ennyi. de a rendszer maradt úgy ahogy van... mármint a lassulás..
  • mekxa
    kérdés... honnan jövök rá, hogy mi lehet az svchost.exe ami ne megy?
  • mekxa
    A végén csak meg lesz a hiba..
  • mekxa
    azt szoktam futtatni malwarebytes de én a prot...
    tegnap futtattam a kasper után... a másikat nem ismerem... de megnézem és lefuttatom.
    köszönöm.
    jövök vissza.
  • kl24h
    Ha már itt tartunk, akkor futtasd le a Malwarebytes Antimalware Free verzióját. Még lefuttathatod utána a HitmanPro-t.

Ahogy látom a log fájból megvan a hiba: az a gond, hogy csak 3 svchost.exe fut, és nálam meg 7 fut, van akinél 5 vagy 6. Ezért lassú a géped. Valamilyen service nem indul el.
    Akkor is lassu lesz a gép, mikor egy pár svchost.exe kikapcsolsz. Sőt alig lehet lezárni.
  • sajtburger
    nem ismeritek azt a programot, ami kiírta, kilistázza az aznapi összes begépelt karaktert, szót, ugye amit a billentyűzettel bevittem? Korábban megvolt és kellene.. :S
  • mekxa
    Hát nem tudom ez neked mit mond
    ez most futtattam le......
  • mekxa
    Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
    Scan saved at 19:13:58, on 2011.05.26.
    Platform: Windows XP Szervizcsomag 3 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 SP3 (6.00.2900.5512)
    Boot mode: Normal

Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\Program Files\AVAST Software\Avast\afwServ.exe
    C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastSvc.exe
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\DatacardService\DCService.exe
    C:\Program Files\eBoostr\EBstrSvc.exe
    C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
    C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
    C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe
    C:\Program Files\AVAST Software\Avast\avastUI.exe
    C:\Program Files\AntiLogger\AntiLogger.exe
    C:\Program Files\Mobile Partner\Mobile Partner.exe
    C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    C:\Program Files\eBoostr\eBoostrCP.exe
    C:\WINDOWS\system32\wbem\wmiapsrv.exe
    C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
    C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugin-container.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\taskmgr.exe
    C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = https://accountservices.passport.net/reg.srf?xpwiz=true&lc=1038&fid=RegXPWizCredOnly
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Hivatkozások
    O2 - BHO: avast! WebRep - {8E5E2654-AD2D-48bf-AC2D-D17F00898D06} - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\aswWebRepIE.dll
    O2 - BHO: Ask Toolbar BHO - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files\Ask.com\GenericAskToolbar.dll
    O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
    O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll
    O3 - Toolbar: avast! WebRep - {8E5E2654-AD2D-48bf-AC2D-D17F00898D06} - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\aswWebRepIE.dll
    O3 - Toolbar: Foxit PDF Creator Toolbar - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files\Ask.com\GenericAskToolbar.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [avast] "C:\Program Files\AVAST Software\Avast\avastUI.exe" /nogui
    O4 - HKLM\..\Run: [AntiLogger] "C:\Program Files\AntiLogger\AntiLogger.exe" /minimized
    O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
    O4 - HKCU\..\Run: [Mobile Partner] "C:\Program Files\Mobile Partner\Mobile Partner.exe"
    O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'HELYI SZOLGÁLTATÁS')
    O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁS')
    O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
    O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
    O4 - Global Startup: eBoostr Control Panel.lnk = C:\Program Files\eBoostr\eBoostrCP.exe
    O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
    O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{EAA3D9DD-C408-4DA1-BC6B-BB82553A4C23}: NameServer = 217.79.128.40 217.79.128.45
    O23 - Service: avast! Antivirus - AVAST Software - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastSvc.exe
    O23 - Service: avast! Firewall - AVAST Software - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\afwServ.exe
    O23 - Service: ##Id_String1.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762## (Bonjour Service) - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe
    O23 - Service: DCService.exe - Unknown owner - C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\DatacardService\DCService.exe
    O23 - Service: eBoostr Service (EBOOSTRSVC) - eBoostr.com - C:\Program Files\eBoostr\EBstrSvc.exe
    O23 - Service: FLEXnet Licensing Service - Macrovision Europe Ltd. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe
    O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
    O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
    O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe

--
    End of file - 4991 bytes
  • mekxa
    én csak azt nem értem... hogy miért van az, hogy Pl. csak az internet fut.. mid most, semmilyen más alkalmazás nem megy... nem nyúlok az egérhez.. és látom hogy villog a vinyo led égője.. valamit a háttérben berreg.. 1-2-percig... ez néha 10-15-percenként folyamatos...
    jelenleg CPU használat: 16%
    lapozófájl: 851 MB
  • mekxa
    igen, így igaz. így ment. ezzel nem volt gond. én írtam rosszul...

• kl24h
    Nem értem...
    Mikor adod, hogy Start, akkor kell írja, hogy újra kell indítani a gépet és az ellenőrzést a Welcome előtt kell végezze.
  • mekxa
    nos.
    nyomtam egy stoppert neki... az Adobe photosop cs3 10. üresben mire fel állt
    01:01.7- perc volt... közben keményen akadt az egér. és 100% ment a processzor....
  • mekxa
    megtörtént... de magától nem indult újra.. nekem kelet újra indítanom...
    elég gyorsan lefutott az ellenőrzés..
  • kl24h
    Ha tényleg nincs vírus rajta, akkor csak az alaplap, HDD, valamelyik RAM vagy a processzor lehet hibás.
    Még egy másik teszt, a HDD tesztje: My Computer a C meghajtónak adj Check Now és pipáld be az elsőt Automatic fix file system errors, mert ekkor újraindítja a gépet.
  • mekxa
    kivan porszívózva... takarítva... stb... stb... stb...