20838
Segítséget kérek
  • balcsi70
    Sziasztok.Letöltöttem egy mappát (Zene Raros-SSR.rar ezt irja) és nem engedi kicsomagolni a rar.Azt irja hogy sérült.Szerintetek mivel lehetne kicsomagolni?Kössz a segitséget.
  • Dj Faustus #5035
    "Létezik olyan progi amely által a windows nem használ a RAMon a hibás szektorokat."
    Nem szektornak szokás hívni, inkább területnek vagy blokknak (szektor floppylemeznél meg vinyónál van)...

Egyébként leellenőrizted már a ramot? Ha nem, ajánlom ezt a memóriatesztelő programot.

Esetleg próbáld meg elpasszolni egy számítógép-bontóban, lehet hogy csak a te gépedet nem szerette az a RAM. Legalább akkor nem szennyezed a környezetet vele. ;)
  • [Jakuza]
    Kuka.
  • NitroPeet
    Hello!
    Létezik olyan progi amely által a windows nem használ a RAMon a hibás szektorokat. Mert már elég sokszor kipurcan a gép végette. Vagy dobjam ki a Ramot.
  • gordonmail
    Hát emberek, SEMMI eddig nemsegített. Frissítettem Biost, másik vinyóról próbáltam (közben emez katt ki), Driver frissítés (Motherboard), temrészetessen engedélyezve vannak az USB-k :Ð hiszen tegnap tökéletessenműködött az én gépemen is a Scanner, beScaneltem 30 képet egyből, nade újraidnításnál FULLRA! kapa a System-mek. Intro kép tőltődése után kékhalál és Újraindulás. A kákhalált olyan gyorsan dobja be, s ki is, hogy fényképezővel sem bírom lekapni... Nyílván azt cisnálom, hogy kipróbálom 98 alatt és ha úgy működik, akkor felrkaok egy 98-at is és amikro Scnannelni akaork, akkor...:[
  • zakika
    meg egy motherboart driver frissites sem art
  • mrzed001
    USB scanner, szóval a bios-nak túl sok köze nincs hozzá (max az, hogy USB engedélyezve van-e, és 2.0-ás-e)
    Ugyannarra az USB HUB-ra van dugva, mint a nyomtató?

Egyébként kékhalálnál mire panaszkodik, melyik progira?
    (timocsek tippjénél lévő patch nem oldotta meg a problémát?)
  • Tomicsek
    Egyáltalán nem biztos, de nincs ezzel kapcsolatban a hiba. Bár akkor a többi gépen miért jó? Link.
  • gordonmail
    Nos
    HP Scanjet 2400 Scannerem van és se a saját szoftwarével se a hobajavított, hivatalos HP oldalról letőltött Driver sem segít. A Scanner full midnen gépen megy, csak ezen az egyen nem. Ahogy mondtam, szerintem a Bios gondok vannak, mindjárt frissítem is és úgy próbálom meg. Nem, nincs a Memóriámnak semmi gondja, nem is volt.Semminek nemvolt.
  • WOW
    Ezer hála és köszönet!
  • units
    Mit ír a kék halál?
    Minidump készült? analizáltad már?
    Eseménynapló hibák?
    Minden nélkülözhető periféria lekötve csak a scanner megy?
    Nem egészen tiszta a scanner tipusa. Leírhatnád!
    Driver? Használt program?
  • mrzed001
    Csak tippek:
    Van külön tápja a scannernek? Ha nem, akkor próbálkozz egy tápcserével (ha netán Codegen-ed van már dobhatod is ki a ....)
    Játék közben előfordult egyébként hasonló kékhalál? -> Memória

Amúgy nem ártana pontosabb leírást adni, hogy mit is dugsz és hova és milyen beállításokkal és milyen esetekben fordul elő, milyenekben nem, merthogy telepata agyfürkész tanfolyamra ugyebár innen se járt senki ...
  • zakika
    nem lehetseges hogy valamit rossz sorrendbe instalalsz. a HP nekem is rakoncatlankodik, de nekem office jet van scanerrel es harom napomba telt amig rajottem, hogy instalaskor ki kell loni egy puto procest mert nem isnstalal tovan (egyszeruen lealt). es majdnem egy orat tokolodik az installal. tehat instal CD be es szepen nyugottan probalgatni
  • gordonmail
    Nagyon fontos lenne, mert 3x!! már megpróbáltam különböző szpftwarekkel XP SP2őn, és full ugynaúgy bes.at a Rendszer, észrevettem még azt is, hogy a Nyomtatónak semmi köze az esethez. A HP Scannerrel lesznek itt gondok, ahogy a másikkal is. Nem értem, mi a baja és milyen alapból öli meg a WinXP-t, mi köze lehet neki a Boothoz, felnemfogom. Valaki segítsen már PLS!
  • gordonmail
    Nekem miért nem lehet segíteni?
    ...tegnap vetem egy Scanert, Driver telepítés közben nem is volt gond, azután, ahogy felinstalláltam a Szoftverét, ahogy megnyomtam a Kilépést, egyből Win megfagy, majd újraindúl kékhalállal. Azóta sem állt fel a WIN XP, még csökk.módban sem, kékhalál. Nos Win XP SP2esem van, a Scannerrel - külön van egy 1 éves HP Deskjet 3845-ös nyomtatóm is, és szeirntem ez lehet a gond, hogy egy erőforrást használnak. 2hete volt egy HP Scanner és full ugyanezt csinálta, kékhalál - A Scan azóta sem volt itthon, de most vetem magamnak egyet éshát...full ugyanez a gond. 2Hvaernál is SP2-ő van és semmi balyuk, a Hardware-rel lenne a gond? (mármint Bios beálítás, vagy mi??) Kivagyok...valaki Help Me
  • Dj Faustus #5021
    Bescannelt könyből szöveget csinálni OCR (optical character recognition - optikai karakterfelismerés) szoftverekkel lehetséges (erre az Adobe Reader - ami PDF dokumentumok elolvasására alkalmas - és az Adobe Photoshop - ami képszerkesztésre használható - nem jók).
    Ilyen OCR szoftverek
    * Scansoft Omnipage - Az egykori Recognita
    * Abby Finereader - egy másik profi szoftver
    * IRIS Readiris
    * SimpleOCR - Állítólag freeware
    * Clara OCR - *nix rendszerekre
    * JOCR/GOCR - ugyancsak
    * Még több
  • WOW
    Sziasztok!Az szeretném kérdezni,hogy hogyan lehet egy bescannelt könyvből a szövegez kimásolni ha az egy jpg formátumú file-ba van és beilleszteni máshová.Eggyáltalán lehet?Ha igen milyen progival?Én már bróbáltam Adobe Reader 7.0-val de nem ismeri a jpgt.Adobe Photoshop 7.0 CE-vel sem sikerült.
  • Ilujka
    A fenébe...
    Télleg...
    Azért köszönöm!!!
  • Tomicsek
    SP2-vel.
  • nick0name
    Sziasztok nem tudom jó helyre írom-e, de a kérdés, Windows xp sp1-el vagy windows xp sp2-vel?melyiket telepítsem? a gépet inkább játszáni használom!
  • Tomicsek
    Igen, a kulcsszó Canon. (az írtam a google-ba)
  • PetruZ
    B+, szerinted hol lenne, ha nem a Canon weboldalán? Pl. www.canon.hu, www.canon.co.uk, www.canon.com, ...
  • Tomicsek
    http://alpha03u.c-wss.com/inc/ApplServlet?SV=WWUCA900 (XP-hez.)

http://www.driversplanet.com/printers/Canon/models.aspx?mfg=3
  • szusiloo
    Hello! valaki tudna segíteni nekem? Sürgősen szükségem lenne canon 560 nyomtatóhoz driverre, és nem tudom honnan lehetne letölteni....
  • gordonmail
    Tegnap vetem egy Scanert, Driver telepítés közben nem is volt gond, azután, ahogy felinstalláltam a Szoftverét, ahogy megnyomtam a Kilépést, egyből Win megfagy, majd újraindúl kékhalállal. Azóta sem állt fel a WIN XP, még csökk.módban sem, kékhalál. Nos Win XP SP2esem van, a Scannerrel - külön van egy 1 éves HP Deskjet 3845-ös nyomtatóm is, és szeirntem ez lehet a gond, hogy egy erőforrást használnak. 2hete volt egy HP Scanner és full ugyanezt csinálta, kékhalál - A Scan azóta sem volt itthon, de most vetem magamnak egyet éshát...full ugyanez a gond. 2Hvaernál is SP2-ő van és semmi balyuk, a Hardware-rel lenne a gond? (mármint Bios beálítás, vagy mi??) Kivagyok...valaki Help Me
  • Dj Faustus #5011
    Azok szövegfelolvasó programok (Jaws, Screen Reader, Multivox,...) - pont az ellenkezője amire neked szükséged lenne (egyébként a szövegfelolvasás némileg egyszerűbb dolog a számítógépnek mint a hangfelismerés).
  • Ilujka
    eszembe jutott más...
    vannak ugye vakok, és Ők használnak e féle programokat... vagy az nemaz ?
  • gordonmail
    jah, mármint a Scan Driverét, a Szoftware-ét még nemm
  • gordonmail
    Egyébként újraraktam a Win-t, és a Scanert felraktam, de a Nyomit nem. Nem is merek már semmti csinálni, mert nincs kedvem és időm egy újboli Win telepítéshez..:(
  • gordonmail
    Emberek - HP cuccos:

Tegnap vetem egy Scanert, Driver telepítés közben nem is volt gond, azután, ahogy felinstalláltam a Szoftverét, ahogy megnyomtam a Kilépést, egyből Win megfagy, majd újraindúl kékhalállal. Azóta sem állt fel a WIN XP, még csökk.módban sem, kékhalál. Nos Win XP SP2esem van, a Scannerrel - külön van egy 1 éves HP Deskjet 3845-ös nyomtatóm is, és szeirntem ez lehet a gond, hogy egy erőforrást használnak. 2hete volt egy HP Scanner és full ugyanezt csinálta, kékhalál - A Scan azóta sem volt itthon, de most vetem magamnak egyet éshát...full ugyanez a gond. 2Hvaernál is SP2-ő van és semmi balyuk, a Hardware-rel lenne a gond? (mármint Bios beálítás, vagy mi??) Kivagyok...valaki Help Me
  • mrzed001
    Hát, azzzzzelllen nem véd :)
  • Ilujka
    mrzed, nagyon köszönöm a gyors válaszod!
    Azt hiszem akkor kénytelen leszek feladni, és begépelni a kicsi ujjaimmal azt a cirka 20 órányi hanganyagot... :-/
  • mrzed001
    Még angolul sincs perfect Voice Recognition szoftver, nemhogy magyarul ... szóval keresgélni lehet, van pár gagyi, de ne csodálkozz, ha nem is emlékeztet a képernyőn lévő szöveg arra, mit mondtál.
  • Ilujka
    Sziasztok!

Mivel szőke vagyok, nem tudom merre keressek, és a segítségeteket kérném.
    Olyan programot keresnék, aminek, ha diktálok akkor valamibe jól leírja nékem.

Segítségeteket előre is köszönöm!!!
  • Balumann
    Bármelyik ilyen filmszerkesztő képes képeket is.
    Ulead Video Studio -val is leht nagyon könnyen képekből videot szerkeszteni, + zene is. (linkje az ulead v.s. topicban ha kell, teljes és legújabb)
  • arsene
    - windows movie maker v.2
    - ProShow Producer
    mindkettő nagyon jól használható erre
  • pedestrian
    THX. kipróbálom.
  • [Jakuza]
    http://www.dvd-photo-slideshow.com/
  • pedestrian
    de ne a powerpoint-ot. Mert le szertném játszani asztali dvd-ben is.
  • pedestrian
    Tudna valaki egy olyan programot mondani amivel lehet fényképekből egy bemutatót csinálni zenével együtt?