20838
Segítséget kérek
-
VLC media Player-ben CTRL+Shift+S billentyűkombinációval tudsz videóból képet kivenni.
-
Hali!!!
Segítsetek plzzz....Olyan progit keresek amivel videóból ki lehet szedni képet, mert a a Print Sreen nem igazán működik videók esetében...
Ha vki tud az légyszi írjon!!!
Köszi!!!! -
Hálás köszi -
Nem teljesen értem a kérdést, de talán :
Select Distinct név
From tábla
Where cim Like '*Budapest*'
Azaz csak a nevét írja ki, csak a budapestieknek, csak egyszer -
Sajátgép-jobb klikk-kezelés-lemezkezelés. Meghajtón jobb klikk. -
Hello!
Segítséget kérnék az xp-m önnállósította magát és a partíciók betűjelét átnevezte...
Kérdésem: hogyan és hol lehet visszaállítani a régi megszokott c. d. e. elnevezéseket?
-
már közbe rájöttem, de azért kössz, viszont ma az érettségin volt 1 jó, amit nem tudtam: hogy kell kiíratni több nevet, ha az a feladat, hogy:
Írasd ki azoknak a nevét, akik pl.:Budapestiek! -
tuxika #5149 Hello!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy fenn van az Ubuntu Linux, és szeretnék parancssorosan dvd imagét kiirni, hogy azt miként is tudnám megvalósítani.
Válaszokat előre is köszi, ha rossz helyre írtam akkor sorry! :) -
Query (lekérdezésbe) a várost tartalmazó mező alatti Criteria (szűrésbe) annyit, hogy:
Like 'Budapest*' - ha mindig Budapest-el kezdődik a szöveg, illetve
Like '*Budapest*' - ha valahol a szövegben szerepel a Budapest szó (azaz lehet benne pölö "XI.ker Budapest" is, ez akkor is kiadja) -
Ugyancsak lekérdezés.
A feltétel:
InStr([Tábla1]![Hely];"Budapest")<>"0"
Ahol a Tábla1]![Hely] a lakóhely (Budapest, xyz. kerület). -
sok hasznos infot találsz a doom9 oldalán, tömörítésről, videorol, hangrol és minden spec. szoftvert is, ami csak kell ezen műveletekhez. angol nyelven, a magyar oldal vmiért nem műxik. -
tudtok segíteni?
hülyefos gép bebuzult.
volt egy játék (lego racers), nyomatjuk néha tesómmal multiba, pár hete fennvan, azóta minden nap lejátszunk pár menetet. 5 perce próbáltam indítani, rámék parancsikonra, tököl pár percet, aztán kiírja hogy hibát észlelt ezért leáll.
na most akko mi is van? :O -
KÖSSZ, látom ezt elfelejtettem beírni, sokat segítettél!! -
Hell, lenne egy kérdésem ACCESBEN, ha azt írja a feladat, hogy a Budapestieket kéri, de a Budapestiek ilyenek: "Budapest, xyz. kerület...." meg a többi is ilyen, a Budapestet hogy írom be a feltételek közé, mert a simán csak budapest nem jó! AKI ÉRTI LÉGYSZI VÁLASZOLJON! -
tomo #5142 rar.exe ( winrar csomag feltelepiti , ha a gepeden van ) -
racztamas #5141 Üdv!
Olyan parancssorból opcionálható freeware tömörítőt keresek, ami tudja kezelni a 2G-nál nagyobb archívokat, vagy pedig tud szeletelni, illetve ami tud file-okat updatelni az archívba!
Köszi a segítséget előre is! -
Illetve Dj Faustus-t kiegészítendő az én tippjeim:
1) nem érdemes a hangot és a képet egyszerre konvertálni, mert csúszás lehet belőle (szóval elsőnek a képet, aztán a hangot pölö)
2) XVid tökéletes neked való beállításához érdemes próbálkozni, azaz csak max pár pecet konvertálgatni, és nézni a különbséget
3) Bitráta igenfontos (bitráta kalkulátorral előre saccolhatod mekkora lesz a file mérete), ki kell tapasztalni, hogy mekkora felbontás mellett, mennyire tiszta anyagnál mi a szebb
4) CSAK TFT-n nézd a teszt képminőséget, CRT összemossa a hibákat, és ettől szebbnek látszik (bár nem az!)
5) MP3 tömörítőnek nekem a LAME MP3 codec-e jött be, más codec-ekkel előfordult crash, illetve csúszás
6) MINDIG használj CBR-t (konstans Bitrate), mert VBR (változó bitrate) esetén csúszások fordulhatnak elő
7) ha nagyon zajos a forrás, akkor DivX codec használata javasolt, ott van egy jó kis pre-processing Source beállítás -
Lehet MPEG-4-es tömörítési megoldásokkal (XVID/DIVX).
Én az XVID-et javaslom mert a betömörítő kódekje teljesen ingyenes. Legújabb változata Windowshoz itt tölthető le.
Szükséged lesz egy videószerkesztő/konvertáló programra is. Erre legalkalmasabb aa Virtualdub.
Feltelepíted az említett programokat.
A videókameráról átvett anyagot megnyitod (File/Open), a videótömörítést beállítod (Video/Compression, majd a megjelenő ablakban kiválasztod az XVID-et), ezt beállíthatod a hangra is (Audio/Full Processing Mode, majd Audio/Compression, a megjelenő ablakban érdemes kiválasztani az MP3-at), majd elmented egy új file-ba a tömörített anyagot (File/Save as). -
Hello!
Videokamerából átmásoltam egy felvételt a gépre, de pár másodperc is több tíz MB-t foglal. Lehet ezt tömöríteni? -
Ezt az utat mr végigjártam, de mondjuk csak egy progit próbáltam.
Köszi a tippet. -
Az előbbi lekérdezéses móka elkészítése:
1. Ha kész a táblád: Objektumok/Lekérdezések/LEkérdezés létrehozása tervező nézetben.
2. A megjelenő Tábla megjelenítése ablakban kíválasztod a Táblák fülön a számsort tartalmazó táblát, és Hozzáadod a lekérdezéshez, majd bezárod a Tábla megjelenítése ablakot.
3. Tábla: a számsort tartalmazó tábla
Mező: a számsort tartalmazó mező.
Megjelenítés: Kell (bár az előző ábrán nem látszik ;) )
Feltétel: [Tábla1]![Számsor] > 10 And [Tábla1]![Számsor] < 15
4. Nézet/Adatlap nézet menűpont - és voálá - kész is. -
Olvass vissza légy szíves: Formátum/Betűtípus/Betűszín/További színek Ott van a Vörös (Red = R), Zöld (Green = G), Kék (Blue = B).
Előbb megadtam a Navy ás a Moccasin RGB (Vörös, Zöld, Kék) színkódjait.
Abból csak össze tudod kombinálni!
Access-es problémára: lekérdezéssel.
-
gergelyanevem #5134 thx sikerült, király
-
+accessben hogy lehet a úgy lekérdezni, hogy van egy számsorom pl 1-20ig, és csak azt mutassa, ami 10 felett, de 15 alatt van? -
de ezt a wordbe, ha kéri a feladat, hogy állítom át ilyenre? -
Navy = #000080 = R:0 G:0 B:128
Moccasin = #FFE4B5 = R:255 G:228 B:181 -
1. A kérdés csak egy szóban tér rá a wordre - így nem csoda hogy webes feleletet adtam rá.
2. Word-ben nincsen hexa/neves színmegadás. Helyette van RGB színmegadás Formátum/Betűtípus/Betűszín/További színek
3. RGB-HEXA konvertáló -
tobias word-re lenne kíváncsi. amúgy teljesen kielégítő a magyarázatod, mint egy minitutor. csak nem biztos, hogy ő is érti.
-
"1.: mi az, hogy egyes szintű címsor?"
Először is tisztázzuk: mi az a címsor. A címsorok - mint ahogy a szövegszerkesztésnél is megszokhattuk - a html oldalak logikai felosztását teszik lehetővé. Nyiss ki egy könyvet - és láthatod hogy fejezetekre, alfejezetekre van bontva. Hasonló van a weboldalaknál is.
Az egyes szintű címsor (amit a HTML nyelvben a <h1>...</h1> elem szimbolizál) a főfejezeteke vonatkozik.
"2.: hogy kell beállítani az #FFE4B5/#000080 kódú szint, ami a moccasin/navy betűtipusnak?"
Először is ez nem betűtípus (betűtípus például a talpas és a talpatlan betűtípus), hanem betűszín.
1. Elavult HTML-módszer:
<font color="#FFE4B5">Ez Moccasin színű</font>
<font color="moccasin">Ez Moccasin színű</font>
<font color="#000080">Ez Navy színű</font>
<font color="navy">Ez Navy színű</font>
2. Modernebb CSS-formázással:
<p>Ez itten egy bekezdés (paragraph). Most következik egy kis <span style="color: #FFE4B5;">Moccasin</span>, majd egy kis <span style="color: #000080;">Navy</span>. Újból egy kis <span style="color: moccasin;">Moccasin</span>, majd egy kis <span style="color: navy;">Navy</span>.</p>
3. Még finomabb CSS-megoldás:
Ez megy a <head> és </head> elemek közé:
<style type="text/css">
.mokasszin {
color: #FFE4B5;
}
.haditengereszet {
color: #000080;
}
</style>
Ez pedig a <body> és </body> közé:
<p>Ez itten egy bekezdés (paragraph). Most következik egy kis <span class="mokasszin">Moccasin</span>, majd egy kis <span class="haditengereszet">Navy</span>. Újból egy kis <span class="mokasszin">Moccasin</span>, majd egy kis <span class="haditengereszet">Navy</span>.</p> -
valamit qrvára keversz. a navy és moccasin az előttük álló színkódok elnevezése és nem betűtípus.
-
HEll, 3 kérdésem lenne a wordből:
1.: mi az, hogy egyes szintű címsor?
2.: hogy kell beállítani az #FFE4B5 kódú szint, ami a moccasin betűtipusnak?
3.: hogy kell beállítani az #000080 kódú szint, ami a navy betűtipusnak? -
gergelyanevem #5125 thx próbálom ki mindjárt -
Hangszerkesztő programmal (Audacity, Goldwave, Audition, Sound Forge - bár ez utóbbi két program ágyúval a verébre kategória).
1. Windows hangerővezérlő-pultjának elővarázslása (Start/Futtatás-ba írd be sndvol32, vagy a jobb alsó sarokban dupla klikk a hangszóró ikonra)
2. A felvételi hangerőnél (Beállítások/Tulajdonságok/Hangerő beállítása: Felvételhez) a What U Hear/Wave/Stereo MIxhasonló nevű csatorna kiválasztása.
3. Hangszerkesztő programban új file nyitása és felvétel elkezdése.
4. Honlap behozása, zene végighallgatása.
5. Ha vége a zenének, hangszerkesztő programban felvétel leállítása, kapott file elmentése. -
gergelyanevem #5123 hi, van olyan progi aqmi felveszi a zenét ami megy a gépen?(pl. egay weboldalon megy egy zene(pandora.com) és fel lehet ezt valahogy venni?) -
edding #5122 jöhetne több is. Köszi
-
edding #5121 sziasztok. Küldjetek lécci ide egy win98>´seial numbert ...... Nagyon fontos -
A válasz lehet nagyonegyszerű, és nagyonbonyolult is
Egyszerű: nyomd meg a play gombot :)) (azaz kamera lejátszásnál inicializál valamit, kamera felvétel módban nem megy minden auto ahogy kell). Ja, és fontos, hogy a gép indulásakor ne legyen a kamera bekapcsolva, miután felállt indítsd
bonyolult: Sony esetén megeshet, hogy le kell tölteni egy drivert, illetve nem mindegy, hogy milyen progival próbálkozol (megesett, hogy moviemaker látta szépen, de ULEAD nem adott képet, csak ha előtte PLAY+moviemaker volt)
Szóval nem épp a legjobban megírt része ez sem a Win, sem a camcordereknek -
Sajna nem, ha jól emlékszem, mert ott a codec sajátossága miatt nem tudja kezelni (egybe van a kép és a hang, ezért a képet valóban lehet VDub-bal vágni, viszont a hang az elvész, külön kezelve meg csúszások lesznek, meg szenvedés ...) -
Minden gepre telepitett codecet tud kezelni a Vdub.
Tehat csak megfelelo codecet kell keresned, utana a masik fajlt is tudni fogja kezelni a Vdub. -
Ha már a témánál járunk, lenne egy idevágó kérdésem.
Adott egy digitális kamera. Most lett véve a gépbe firewire kártya. Ha rádugom, bekapcsolom a kamerát, nem látja a gép. Esetleg kell valami progi, vagy feltételezhető, hogy rossz a kábel?
(Még anno a tunerkártyán volt firewire, azzal vettem fel.)