20838
Segítséget kérek
-
Lenne egy fura kérdésem. Device Manager alatt (w7) nincs olyan menüpont, hogy Ports, pedig az eszköznek ott kéne látszani, de egyszerűen nincs. Megnéztem BIOS-ban és minden UnLockolva van, szóval ott biztos nincs letiltva. (az eszköz maga biztos jó, mert kipróbáltam Ubuntun és ott ment egyből, szóval valamiért csak w7 alatt nem jó). (rágugliztam de nem találtam semmi használható megoldást ...) -
Szia!
A "Titkos másolat" lehetőség nem használ? -
Zolee81 #19395 Sziasztok,
Van közöttetek gmail guru? Egy nagyon egyszerű dologra keresem a választ már egy ideje:
hogyan tudok csoportosan emailt küldeni úgy, hogy az egyes címzettek, a címzett mellet csak a saját nevüket lássák, a többiekét nem!?
Láttam már több megoldást, de az "új" gmail felületre vonatkozót nem:(
Üdv.: Zoli -
kicsit bizergáltam a kábelt és a gépbe bedugva most van hang, de nem a legjobb így sem, halk...de amúgy jó lenne...
a hangfalra gyankszom, nem driver-re vagy más hibára, mert amúgy jó a hangfal, csak a fülhallgató bedugva nem jó. -
Hang: a vezérlőpultban lévő beállításokra semmi változás
Videó: hivatalos oldalról szedtem le, egy elég friss driver-t, az nem tetszett, akkor leszedtem egy régebbit, most az van fent, de semmi változást nem érzékelek.
Csak a gépbe dugva semmi, most ahogy visszadugtam a hangfalat most is semmi, tehát már a búgásos sem jön be. -
"Ha bedugom a fülhallgatót a hangfalba, akkor egy filmnél vagy zenénél a zene és a háttérzaj rendesen szól, de a beszéd vagy ének az halk és visszhangzós."
És ha nem a hangfalba hanem simán a gépre dugod a fülhallgatót akkor is fennáll a probléma?
És a hangfalat egy másik eszközre(dvd-lejátszó stb.) akkor is? -
Hang:És ha (windows xp szerint) a vezérlőpult> hangok és audioeszközök> hangszóró beállításai>speciális és ott át állítani asztali sztereó hangszóró vagy a fülhallgatóra állítva is fennáll a probléma.
Videódriver:Hivatalos honlapról lett leszedve,másik verzió telepítése során is fennáll a probléma? -
polarka #19390 jól van, köszi
gifem jó lett 4színben (eredetileg rgb volt és nem szürkeárnyalatos)
most meg megnézem mit tudok a flash professionallal kezdeni -
kl24h #19389 A Device Manager minden Windows-ban megvan (jobb click a Sajátgép, Tulajdonságok, Hardver fülben az első a Device Manager, magyarul nem tudom hogy van). A videokártyával kapcsolatos dolgok a Display Adapter-ben vannak...
A hangproblémával kapcsolatosan, mivel mondod, hogy valamikor még volt ilyen problémád és megoldodott, lehet valamit kellene állítani a hangdriveren (nálam a SoundMax Control panellel lehet, nálad lehet más a neve a hangdrivernek) vagy kikapcsolni valamit. Nem jelez semmit sem a program, hogy valami nem stimmel hogy be van dugva a fülhalgató? -
Nincs ilyen...Alapvetően a hangos problémám az a nagyobb.
Tettem fel driver-t, de semmi. A hangszóró simán szól rendesen, ha bedugom a fejhallgatót, akkor van a leírt probléma. Fórumokon írtak olyasmit, hogy a fülhallgató bemenettel is történhetett valami...de mi?!
Rémlik nekem, hogy korábban is előfordult már ilyesmi, és akkor sikerült megoldani, de fogalmam sincs hogyan. Biztos valami beállítás kérdése csak. -
kl24h #19387 A Device Manager-ben minden rendben van? Nincs-e kikapcsolva/kikapcsolódva valami, főleg a videokártyával kapcsolatos dolog. Ha a megfelelő drivert telepítetted fel, akkor még valami meg kell jelenjen a Device Manager listában (most pontosan nem tudom megmondani, mert gépenként változik, de valami a Display részben). Amíg a videokártya drivere nincs feltelepítve, addig a Device Manager-ben valami Default Monitor vagy hasonló jelenik meg a Display keretén belül. Mikor fel van telepítve, akkor már használja a videokártya drivereket és az is megjelenik a listában. -
polarka #19386 jó nekem a B&W (1bit)
de még a 4bit-en is nyerek helyet és a változásnem látszik.
akkor megnézem PS hogyan szerkeszt animált gifet -
Rossz lehetett a driver, igaz a videókártya pontos típusa alapján kerestem ki, szóval nem értem.
Van egy másik gondom is, ez is egy ideje fenn áll...Ha bedugom a fülhallgatót a hangfalba, akkor egy filmnél vagy zenénél a zene és a háttérzaj rendesen szól, de a beszéd vagy ének az halk és visszhangzós. Gondolom ez is valami driver gond lehet. Vagy elállítódhatott valami? Minden lejátszónál ez a gond... -
Letöltöttem a videókártyámhoz passzoló driver-t, felraktam, erre bejött az xp és 640-es felbontás, 16 szín van, és nem lehet átállítani sehol sem. Ilyenkor mi van?! -
azért 8bit mert grayscale a kép. 2bitre lehùzhatod de akkor nem lesz szürke átmenet, csak fekete és fehér. a photoshopban ez a bitmap színbeállítás. -
polarka #19382 Van egy gifem és annak egy swf megfelelője.
Mint látható fekete-fehér, viszont a fájl mégis 8biten tárolja a színeket.
A programban, amivel készítettem nem találtam rá lehetőséget, h hogyan menthetném el ennek megfelelően.
Valamint az is jó volna, ha vhogyan a felbontást is tudnám állítgatni.
Az swf-nél is ugyanezeket a műveleteket végezném el.
Nyilván ez azért volna jó, mert ha kevesebb helyet foglal, akkor egy-egy fájlba bátrabban tennék be többet és hosszabb periódusúakat is. -
Töredezettség-mentesítés,HDD hibaellenőrzés(pl.:chkdsk parancs),ha optikai lemezről nyitod meg, akkor vagy a lemez vagy a meghajtó a hibás.
Youtube-os problémára:480p-s felbontásról 240p-s felbontásra állítod vagy a jobb gomb a lejátszóra settings>display(legelső) fülön a Enable harware acceleration pipa be vagy ki, gyorsítótár kiürítése..
Legvégső esetben netán videodriver telepítés vagy vírusellenőrzés... -
Valami gond mindig akad :)
Egyik napról a másikra bármilyen videót le akarok játszani a gépen, akkor akad. Ha például youtube-os videót nézek, akkor a kép akad, a hang is késik, van mikor behozza egymást a kettő, de amúgy nem jellemző. Ha filmet nézek a gépen, akkor az is hajlamos rá, hogy ha más program is megy a gépen, akkor a kép megáll, a hang megy tovább és egyszer csak a kép beéri a hangot. Codec pack-ot tettem fel újat, de más ötletem nincsen. Sokszor ha film nézés közben internetezek, vagy bármi mást csinálok a film akkor is szinte megáll, arról nem is beszélve, hogy a filmek megnyitása is fél percbe kerül, ami szintén nem volt jellemző. Valakinek valami ötlete esetleg? Format c tudom, de valami egyéb? -
pm ment.... -
SudoSu #19378 Üdv!
Vannak ezek a flash-es TV közvetítések szóval ezzel a problémám az hogy régi gépem van és nagyon szaggatnak ezek a közvetítések. Nem lehetne áthelyezni VLC-be ezeket a stream-es linkeket? Megnéztem a forráskódot ilyen RTMPT-s link de fogalmam sincs hogy kell megnyitni olvastam hogy rtmpdump progival lehet de nekem azzal sem működik.
Ha nincs megoldás akkor szükségem lenne egy vlc-vel megnyitható m1-es F1 streamre. (Minőség mind1 csak ne HD legyen)
http://adc04fix02.gtk.hu/cdn_player/included_volex.php?player_type=3&broadcasting_tag=relay3&height=300&stream_name=volex_02&autostart=true&volume=50
Ennek az oldalnak kéne megnézni a forrását. -
pett3rson #19377 Sziasztok.
Facebook guruk segítségét kérném. Valami nem frankó vele nálam, nem tölti be amit szeretnék. Főoldal még bejön, aztán ha valamit szeretnék megnézni elkezd az egérnél jelezni, hogy Ő most ugyan végrehajtja az utasítást, de látszatja ennek nem nagyon van.
Valami ötlet erre? -
pasztva #19376 Sziasztok!
Van egy kis notebook-om.Néhány napja minden előzetes nélkül begörcsölt a billentyűzetem. Pontosabban az "o" betű időnként automatizálja magát, és folyamatosan kerregő hangot ad. Meg lehet ezt oldani klaviatura csere nélkül? Vagy jobb ha nem erőlködöm!
Kérem segítsetek! -
Noodlee #19375 Sziasztok!
Régebben működött Skypeban az üzenetküldés a másik félnek akkor is, ha pont nincs egyszerre mindkét fél online. Most csak akkor érkezik meg a küldött üzenet, ha mindkét fél online.
Van erre valami orvosság? -
kamionosjoe #19374 Azért az túlzás, hogy pc-n ne lehetne használni. -
Nem akarod te a Win8-at foleg a PCn hasznalhatatlan kezelofelulete miatt. -
kl24h #19372 Már a Windows XP esetében is voltak gondok a 4 GB RAM-mal, mert egyes gépeknél csak 3-at ismert fel. Most azt nem tudom, hogy melyik Service Pack esetében voltak ezek a gondok.
A Windows 98-as esetében csak annyi RAM-ot ismerne fel, amennyit tudna, persze, hogy a VGA-val is gondok lehetnek ([URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=979813350&no=19371]#19371[/URL]), esetleg csak olyan VGA-val kellene kipróbálni, amit fel lehetne telepíteni.
A Windows 8 gyorsabb lenne, mint a Windows XP? A másik dolog, hogy a Windows 8 fel lehetne telepíteni olyan gépre, amelyikre a Windows 7 nem lehet?
Nekem nem volt időm utánanézni, ezért kérdem. -
nem tud, a vga-t sem ismerné fel. -
kamionosjoe #19370 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Utána kipróbálhatod a Win 8-at is, fényévekkel gyorsabb, mint a 7 és ingyenesen le lehet tölteni a próbaverziót. Amúgy a Win 98 tud kezelni ennyi RAM-ot egyáltalán? -
pett3rson #19369 erre már van programom, de egyszer unalomból lehet kipróbálom ezt is. bár mintha erre lett volna már példa, valahogy ismerős a neve. -
kl24h #19368 Én most nem használom, de használtam és már az 5-ös ingyenes verzió is elég komplex volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!AMD Athlon(tm) II X3 460 Processor, 4,00 GB RAM, AMD Radeon HD 6670, Windows 7 Home Premium >>>>>>>> ha ez a te géped, akkor mint szórakozásból kipróbálhatnád rajta a Windows '98-t vagy a Windows 2000-t, láthatnád, hogy milyen gyorsan töltődik be és milyen gyors a gép.

-
Bizony. Én is használom.
-
kl24h #19366 A fölösleges vagy hibás registry bejegyzéseket törli vagy módosítja, végez egy egyszerűbb vírusellenőrzést is és optimalizálja a gépet. Ezenkívül még van más extra funkciói is. Ki kell próbálni.
-
pett3rson #19365 ez a program mit csinál? -
Köszönöm, így megoldódott a dolog :) -
Próbálj meg egy Advaced System Care 5 Free-t, futtasd le a mély ellenőrzést! LINK
-
a vírusellenőrzés nem segített, továbbra is iszonyú lassú. Tippem sincs mi a fasz lehet... -
Hali,
Az egerem görgője hülyéskedik; azt csinálja, amit kell (eleinte), de aztán néha-néha be-be rángat az ellenkező irányba.. mi történhetett ?
Köszi. -
Mondjuk Vírusellenőrzést. -
Hali!
Az utóbbi napokban arra lettem figyelmes, hogy az internetem tetű lassú. Gondoltam a sávszélességgel van baj, de aztán kiderült, hogy mégsem, mivel másnak tökéletesen működik ugyanaz a wifi. Máshol is kipróbáltam, az eredmény sajnos ugyanaz. Szerintetek mi lehet az oka? Eddig semmi gond nemvolt, minden hasított, most meg 3 perc mire betölt egy oldalt. Más böngészővel is ugyanaz a helyzet (chrome-ot használok).
Előre is köszi! -
Azóta újra lett telepítve a rendszer?
Próbáld meg ezt>windows intéző/sajátgép>eszközök>mappa beállításai>nézet>egyszerű mappamegosztás használata(pipa eltüntet és "OK" gomb).
Utána keresd meg a problémás helyet:tulajdonságok párbeszédablakon a biztonság fülön kiválasztod felül a felhasználói fiókod majd alul állítsd be.
Ha pendrive-ról van szó akkor esetleg nézd meg az eszközön nem a "írásvédett/csukott zárra" van mozgatva a kapcsoló.