20838
Segítséget kérek
  • newil
    Hello,tárhelyszolgáltatók közül amelyik legalább 500mb-os ingyenes tárhelyet ad,melyiket ajánljátok?Melyik a legmegbízhatóbb?
  • Programvadász
    De amúgy jó az oldal amit írtál!KÖSZI!
  • Programvadász
    Ezeket a tag parancsokat már ismerem!Ezek az alap parancsok nélkül nem lehetne HTML!
  • alakulat
    hi

megtudná mondani vki hogy ez a hütö: Thermaltake SilentBoost AMD XP 3400+
    jó-e egy amd 2200+ ra???
    elöre is kösz
  • Dj Faustus #6272
    Az UPC Chello-ja kábeltv-s hálózaton keresztűl jön -> Ebből következik hogy != (nem egyenlő) az ADSL-lel. -> Ebből következik hogy nem PPOE-t használ, hanem sima Ethernet-et, normál DHCP-s szolgáltatást kell beállítani a routerben, nem PPOE-t.

Summa summárum: megadtam a protokollt is, és az átviteli módot is.
  • baszdanyad
    úgy tűnik a dvd-t sikerült visszahozni.... most jön a többi.
  • gordonmail
    De én nem azt kérdeztem, hogy milyen kábelen jön, hanem a protokollt kérdeztem. De mindegy, a Chello ugysem lehet nállunk, mert nincs lefedettség. Pedig zat írják hogy bárhol^^
  • baszdanyad
    egy öregecske northwood magos p4 2.0 Ghz 640 MB ram Winfast tv 2000 xp tuner, Audigy hangkártya+ integrált, geforce 6600 GT. az alaplap vmi noname mercury fos. De nem is ez a lényeg, mert eddig semmi gond nem volt, és másik vonyón lévő windows-zal most sincs gond, ami nem SP2-es. Egyszerűen nem értem, hogy az sp2 miért rebootol driver update-nél. szép magyr mondat volt, mi.... J és az is nagyon vicces, hogy amikor betölt a windows még van dvd meghajtóm, be is tudok róla fájlokat olvastatni, aztán kicsit később eltűnik. mihelyt befejezte az "új" hardver telepitését, és azt hiszi, hogy sérült vagy hiányzó drivere van.
  • izb
    Milyen alapod van?
    meg egyáltalán milyen gép ez?
  • baszdanyad
    nem a dvd meghajtó drivere a lényeg, mert ahhoz persze, hogy nem telepitettem semmit, hiszen a windows beépitett része. Az a lényeg, hogy TV kártya drivert frissitettem aztán restartolt a gép. És most minden összekuszálódott a driverek között. Nem ismeri föl a dvd meghajtót, a 2 hangkártyát is újra kell majd telepitenem, de ahhoz nem ártana, ha újból látná az optikai meghajtót. Csinált már ilyet, hogy driver frissités közben restartolt. Akkor hangkártyát telepitettem. Szóval nemtom mi van. Meg hogy miért jó ez, hogy újraindul driver frissitéskor.
  • izb
    dvd meghajtóhoz driver??na ne már...
  • baszdanyad
    Valaki meg tudná mondani hogy a tetves XP sp2 mi a francnak restartol, ha egy drivert frissitek? És hol lehet ezt kikapcsolni? TV Kártya drivert akartam frissiteni, most elszállt mindkét hangkártyám drivere, a DVD meghajtó drivere, amit azóta se lát. marha jó, lehet, hogy reinstall lesz az egészből...
  • newil
    Megvan...én voltam bamba meg láma. köszi minde(n)(gy)kinek.
  • Dj Faustus #6263
    "UPC - Chello:
    Ez is a PPPoE kapcoslatot használja, mint az ADSL Internet"

Nem, ez kábelTV-s - nálunk is ilyesmi van - a routeren normál DHCP-t állítottunk be neki (Dynamic IP Address).
  • Dj Faustus #6262
    Itt van a visszaállítása. Pont az ellenkezőjét kellene csinálni.
  • gordonmail
    Helo
    UPC - Chello:
    Ez is a PPPoE kapcoslatot használja, mint az ADSL Internet (pl.T-Online)?
  • newil
    Azért szeretném kitörölni,mert van helyette a WindowBlind amiben benne van a lomtár csak épp szebb kivitelben.Az asztalon viszont nem hagytam semmit csak ez a program van...és a Lomtár ikonja.Amit nemtudok eltüntetni...ezért lenne jó valami megoldás erre.
  • Dj Faustus #6259
    "magamtól úgyse tudom hogy milyen tag kódok vannak"
    Itt elolvashatod magyarul.
    Itt meg angolul példákkal.

"meg hova mit írjak"
    Vastagon szedem a kötelező elemeket, vékonyan az opcionálisakat:
    1. <!DOCTYPE:.. (hogy pontosan melyiket kell írni azt te választod meg. A Te esetedben még a <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">)
    2. <html>
    3. <head>
    4. <title>Oldalcím</title> - Az oldal címe
    5. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> - ez például a karakterkódolást (jelen esetben közép-európai) állítja be, de sok más hasonló <meta>-elem létezik...
    6. <style type="text/css">...</style> - ide jön a HTML-be ágyazott CSS stíluslap.
    7. <script type="text/javascript">...</script> - ide a Javascript részek
    8. [courier]<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style/menu.css">

9. </head>
    10. <body>
    11. A <body> és a </body> elem közé sok minden kerülhet - csak a <meta>, <title>...</title>, <link>, <base>, <isindex> elemek nem (a <style>...</style> és <script>...</script>[courier] elemek idekerülhetnek, de nem érdemes odarakni őket - ha feltétlenűl nem muszály.)
    12. [courier]</body>

13. </html>

A HTML kvázi programozási nyelv. Nem kattingatós, rajzolgatós dolog.
    Videóról folyamatokat érdemes tanulni (például: Ottó motor működése) - grafikai/videószerkesztő/3D programoknál hatásosabban alkalmazható - de leírónyelvet/programozást gyakorolni érdemes (tanultam programozni, szóval videó nem hatásos - neked kell pötyögni).
  • torrente111
    szerintem is mert ez hasznos dolog.minek törölni
  • Programvadász
    Oké!Semmi gond de szerintem elég hülye öklet!
  • torrente111
    neked!nyugi csak helyeseltem a válaszodat!!
  • Programvadász
    Ezt kinek írtad?
  • Programvadász
    Amit innen lelehet tölteni videókat azoknak nálam nincs képük kellene hogy legyen képük vagy nem?
  • torrente111
    jogos!!!
  • Programvadász
    (Szerintem)Sehogy.De minek akarnád kitörölni hát ez elég hüje öklet!(vagy ha estleg az a problémád a lomtár-ral hogy mindig ki kell ürítened akkor azt megtudod csinálni hogy ne kelljen neked saját-kezűleg kitürülnöd:lomtárra jobb klikk--->tulajdonságok--->"A törölt fájlok ne kerüljenek át a Lomtárba,hanem azonnal semmisüljenek meg opciót pipáld be!)(de itt fen áll a veszély hogy véletlen kitürülsz valamit ami kellene és nem tudod vissza állítani)
  • Dj Faustus #6251
    Üdvözöllek dicső lovag...

"a hang vhogy úgy szar ahogy van"
    Mi a konkrét baj vele? Szaggat? Recseg? Halk? Hangos? Torz?

"vmi vbr cucc és nekem nincs semmmim a vbr-hez"
    A vbr nem külön kódek, hanem egy tömörítési metódus.
    Általában a veszteséges tömörítők (MP3, Ogg) használja.

Amit ajánlok:
    * Nézd meg GSpot segítségével milyen kódek is kell pontosan.
    * A oldalról szerezd be hozzá a megfelelőt.
    * Ne használj kódekcsomagot. Vannak erre jobb megoldások: 1. vagy beszerzed egyenként a zzükséges kódekeket (Divx, XVid, Ac3, MP3,OGGDS - bár az első kettő helyett ott az FFDShow), 2. vagy beszerzel egy kódekekkel egybépített lejátszót (MPlayer, VLC Media Player).
  • newil
    Hello mindenkinek,hogy lehet kitörölni az asztalon található Lomtár ikonját.
  • Programvadász
    AZ Oktatóvideó.hu-n található "weblapszerkeztés alapjai" nevű videó teljes változatát nem lehet valahonnan letölteni?
  • Programvadász
    Jó tudom hogy vannak ilyen könyvek de az én véleményem szerintem videósegítségével így könnyebb mert mutássák hogy mit hogyan lehet.Meg magamtól úgyse tudom hogy milyen tag kódok vannak meg hova mit írjak...!De azért köszi a véleményed!
  • Dj Faustus #6247
    "AZ Oktatóvideó.hu-n található "weblapszerkeztés alapjai" nevű videó teljes változatát nem lehet valahonnan letölteni?"
    Szerény véleményem szerint ne ilyen "oktatóvideóról" akarj megtanulni weboldalt szerkeszteni (mivel a weboldalkészítés leírónyelveken alapszik, és abban levő elemek funkcióját kell megérteni, nem egy program kezelését).

Vannak erre remek leírások, szakkönyvek.
    Ebben a topicban megadtam egy csomót.
    És a legfontosabb: gyakorolni, kisérletezni, tapasztalni!
  • XbandX
    cső srácok!
    Az lenne a problematikám hogy szereztem egy filmet....avi kiterjesztéssel de a hang vhogy úgy szar ahogy van sztem kódolási hiba az audio vmi vbr cucc és nekem nincs semmmim a vbr-hez...tuttok vmit ajánlani...???
    PLÍZ!
  • Programvadász
    AZ Oktatóvideó.hu-n található "weblapszerkeztés alapjai" nevű videó teljes változatát nem lehet valahonnan letölteni?
  • Mhosah Myth
    Hali! Lenne egy problmám de sehogyse tudom megoldani... :S A lényeg, hogy beraktam egy hálókártyát egy gépbe. Windows reinstall volt. A windows kiírja, hogy új hardver található a gépben de amikor elindítom a telepítőt az meg azt írja ki, hogy nem található hálókártya a gépben lépjen ki és győződjön meg róla, hogy beraktam-e a hálókártyát. Kipróbáltam már 7 fajta telepítőt de egyik sem jó pedig pontosan olyan típusú hálókártyatelepítőt szedtem le a netről... Mi lehet a baja? Nem tudok előrébb haladni sehogy. Megpróbáltam másik PCI-slotba de ott is ugyanez. A windows felismeri de a driver telepítőnél meg azt írja, hogy nincs hálókártya... :(
  • balcsi70
    Kiszeded a cd irodat és berakod helyette.miért lenne baj ha 2 iró van a gépbe? :)
  • nagyimamma
    Segítsetek! Bedöglött a dvd íróm. Már másodszor, ugyhogy még mindig garanciás. Most hogy bebiztosítsam magamat, hozatok még egyet a gépbe és ezt újra kicseréltetem. Nincs müszaki akadálya annak, hogy egy gépbe két dvd író legyen? Pentium IV. gépem van!!
  • Balumann
    közbe megtaláltam a topicot, már nyitott valaki. Ott írják szintén hogy billentyűzet függő. Na mind1 :(
  • Balumann
    Hi!
    Nem tud valaki arra megoldást, hogy a billentyűzeten ha a space vagy alt mellett lenyomok 2 billentyűt, akkor ne pittyogjon? :( Már kérdeztem valamelyik topicba, mondták hogy billentyűzet függő. De azóta vettünk egy másink billt, multimediasat, és az is ugyan úgy pittyeg olyankor és nem veszi be :( (bár igaz, hogy az elromlott, 3 hét használat után vagy 3 gomb nem akart visszajöni lenyomás után magától :| úgyhogy visszavittünk). De ezt biztos nem lehet valahogy windowsba beállítani, vagy nincs valami kiegészítő ehhez? mert nagyon jó lenne :(
  • saitek
    Link
  • alakulat
    hi

egy olyan progi kell ami win alol látja a linuxot?
    mer van egy gép amiben a vinyon linux van és azt a vinyot akarom betenni az én gépembe amin pedig win van.
    vki help

elöre is THX
  • Dj Faustus #6237
    Erről az oldalról indulva, innen:
    (a magyar Google 3. találata a jasc animation shop 3 keresőszavakra).