20838
Segítséget kérek
  • balcsi70
    Sziasztok.Olvastam valahol hogy a windows képernyövédöit a windows/system32/dllcache könyvtárban találjuk. Most néztem meg a Laptopon is meg az asztalin is de sehol nem találom.Végül hol találom meg? kössz.
  • balcsi70
    Kössz.közbe találtam egy Easy ScreenSaver Studio 3.4-nevezetü progit ,majd meglátjuk mit tud.
  • mrzed001
    Az elméletileg egy normál windows-os program, exe-ről átnevezve scr-re
  • balcsi70
    Kössz.a képernyökimélö az végül milyen formátum? mármint ami mozgó. scr?
  • Dj Faustus #7392
    Mivel az X3D a Xara3D speciális formátuma, ezért át kell konvertálni valami programfüggetlenebb formátumra (gif, avi, swf) - amiből képernyőkimélőt tudsz varázsolni valamilyen programmal (keress rá az avi screensaver/gif screensaver/flash screensaver szókapcsolatokra), vagy elvileg akár képernyőkimélőnek (scr).

Ez a File/Export as animation menüponttal érheted el (megjegyzem, nem használok egyetlen Xara szoftvert sem, mindezt a Xara weboldalán olvastam).

• balcsi70
    Sziasztok.Kérdésem lenne:Csinálok egy 3D-s mozgó képet(Xara 3D6)-al és azt elmentem egy fájlba. Elmenti X3D dokumentumként.Az lenne a kérdésem hogy ezt hogy tudom betenni képernyökimélöként??? Vagy ezt más progival kell csinálni -a képernyö kimélöt? kössz a választ.
  • Dj Faustus #7390
    1. Ne KIABÁLJ...
    2. Igen, mivel az kell neked.
  • bauer15
    ÉS ÉN AZ AUDIO SZEDJEM LE?
  • Dj Faustus #7388
    Na ez már sokkal jobb.
    Lássuk az Asrock oldalán!
    Itt is van.
  • bauer15
    ASROCK
    PE PRO
    SIS 645
    SIS LPC Bridge
  • Dj Faustus #7386
    Vagy Everest nevü programmal határozd meg az alaplapi Chipkészletet. North bridge (északi híd), south bridge (déli híd) - ez az Alaplap/Lapkakészlet résznél található.
  • Dj Faustus #7385
    Ez a processzor fajtája, nem az alaplapé. Valami gyártó+tipusszám érdekelne például MSI KT3-Ultra2, vagy Acorp 5Ali61, vagy Asus A8V-X...
  • bauer15
    intel celeron
  • Dj Faustus #7383
    "Csá minden alaplaphoz van cd?
    és mi van ha nincs meg a cd-je?
    mert nincs hang a gépemen csak olyan hangokat ad ki mikor csökkentett módban van help"

Üdvözletem,
    1. Elvileg minden alaplaphoz adnak CD-t.
    2. Ha nincs meg, meg kell keresni a drivereket az alaplap gyártójának weboldalán.
    3. Ha az alaplap gyártója megszüntette a támogatást az alaplaphoz, megszünt a cég, stb... akkor külön kell beszerezni az alaplapi chipkészletekhez, hangkártyákhoz a drivert. Ez ek megtalálhatóak az adott chipkészlet/hangchip/Ethernet-chip/... gyártójának weboldalán. (Az alaplapi chipkészlet tipusát megtudhatod az alaplapról, vagy az alaplaphoz adott/letölthető kézikönyvböl)
    4. Ha nagyon elavult, egzotikus alaplapról van szó, akkor szóba jöhet a driverguide.com (ingyenes regisztrációt igényel), drivers.hu, illetve a keresők.

Egyébként milyen alaplapról van szó?
  • svani
    További segítség:

gimp súgó
    gimp.hu
  • Dj Faustus #7381
    "melyiket töltsem le??:S"
    1. Letöltés, de azonnal!
    2. Valószínüleg Windowshoz kell - http://gimp-win.sourceforge.net/stable.html
    3. Egyrészt szükséged lesz a Gimp telepítőjére innen letölthető, Win 2000/2003/Xp alatt a GTK 2.8.18-ra, Win 98/ME/NT4 alatt a GTK 2.6.10-20050823-ra; illetve animációk készítéséhez az animációs csomagra.

Először felteszed a GTK-t, utána a Gimp-et, végül az animációs csomagot.
    Leírásokat itt, itt, és itt olvashatsz.

Vagy találhatsz további animáló szoftvereket a oldalon a Gif animáció szekcióban, illetve itt.
  • balcsi70
    Sikerült közben
  • Bocy
    hu bazz:)
    melyiket töltsem le??:S
    mert kurva sok van és nem akarok szart:) csak ezé szakértő segítséget kérek
  • balcsi70
    Sziasztok egy kis segitség kéne.Összekötöttem a Laptop-ot a LCD TV-vel,és az a gond hogy a bal oldalon van egy 15-20-cm fekete csik.Tehát el van tolodva a kép jobra. Laptop-nál nem tom hogyan kell beállitani hogy menjen egy picit balra. (ugyan erre a LCD TV-re volt kötve már a sima PC ugyhogy az jó. Kössz a segitséget,elöre is. (a sima monitornál ott tudom) :)
  • bauer15
    Csá minden alaplaphoz van cd?

és mi van ha nincs meg a cd-je?
    mert nincs hang a gépemen csak olyan hangokat ad ki mikor csökkentett módban van help
  • m66
    nézd meg a feladatkezelőt, hátha fut a háttérben a fájl, vagy módosítsd az attribútumát. ha nem megy, akkor keress egy fájl-shredder progit [pl. Simple File Shredder 3.2, freeware], ami leradírozza a fájlt. általában egy újraindítás is használ, utána engedi a törlést.
  • Dj Faustus #7375
    http://gimp.hu/ - Teljesen ingyenes, Gif-animálásra is használható szoftver.
  • Bocy
    helo
    izéé
    honnan tudnék én teljes verzióju CoffeCup gifanimátort letölteni vagy valami 1x-űb gifanimátort tök 8 hogy milyen csak működjön ha valaki tud küldeni vagy segíteni nekm ilyen dologban akkor segítsen mert ...segítsen
  • blc
    Segísen valaki! VAn egy Winfast tvr2000 tunerem de a saját progija nagyon fatengelyes.Hol tudnék letölteni,vagy venni egy jó progit.Köszi előre!
  • biomage
    legtöbbször ilyen esetben át nevezed a könyvtárat és törölhetö lesz
    ha nem akkor a fájl probált át nevezni és úgy törölni
  • svani
    Az lenne agondom,hogy felraktam a BitDefender progit,majd miután leszedtem,fennhagyott egy fájlt(asstat-konfigurációs beállítás)amit nem enged kitörölni.

Próbáltam az Unlocker progit,mappa beállítás,fájlmegosztás,de nem lehet törölni.
    Esetleg ötlete valakinek?
  • zserrbo
    Úgy tudom ezekkel igen: GordianKnot, FairUse Wizard v2.5:
    Remek konvertáló programok, melyekkel viszonylag egyszerűen készíthetünk DVD-ből AVI-t. Mindkettő tud magyarul.
    Most csak olyan letöltési linkem van, amiben többek közöt ezek is benne vannak. Össz 50 MB
    itt
  • bauer15
    csá mien programmal tudnék dvd filmet avi-ra konvertálni?
  • McGrady
    hello
    help plz, kiírok pár zenét pendrivera, pen ki, netezek, aztán egyszer csak egér lefagy (csak a mutató, az egér világított ha mozgattam), billentyűzet lefagy és elkezd prüttyögni ez a fos. az istené se hagyja abba. kikapcs, reboot, rendszer feláll, ugyanez csak sípolás nélkül. most csökkentett módba vok, úgy látszik itt megy a dolog. mi a faszom van? köszi
  • vki
    HI!

Adott egy gép, egy eredetileg tökéletesen működő SATA-s vinyóval. Tettem mellé egy IDE-s vinyót, de valamiért nem tud bebootolni, ugyanis C-nek az új vinchestert látja, nem az eredeti SATA-st. A BIOS-ban a régi vinchester a 3-as channelen a master, az IDE-s pedig a Channel 1 slave. Hogy lehet megoldani, hogy a SATA-s legyen az alapértelmezett, és az IDE-s egy kiegészítő.
  • zserrbo
    Hiába próbálok regisztrálni a http://www.9down.com oldalon. Már 3 e-mail címre is próbáltam (2 freemail, 1 vipmail), de nem jött aktiváló kód.
    Már nem emlékszem, hogy 24 óra áll a rendelkezésemre az akitváláshoz vagy 24 óra elteltével tudom használni. Nem vicc az uóbbira is volt már példa máshol!
    Mi lehet az ok?
  • zserrbo
    1 Mbites netnél a 480Kbit letöltési sebbesség jóhogy kevés max 1024-nek kellene lenni, de azért min. 768.
    Most kapásból nem jut eszembe csak annyi, hogy nem lassítja-e a neted spyware?
    Nézd meg egy spyware valamelyik írtóval: Spyware Doctor, Counter Spy
    Amúgy meg attól, hogy a szolgáltató nem hibás még kijöhetne és megnézhetné.
  • k40papi
    Sziasztok
    kb 1 hete használok adsl kapcsolatot.A szolgáltatom a 3c-hungary kft,t-com-os közremüködéssel.Az lenne a problémám,hogy 1Mbps sebességü netet választottam,és a nagyon lassúnak érzem az átviteli sebességet.Megmértem az adsl test szerverrel.A letöltési seb:480kbit/s, a feltölt:122kbit/s volt.Szerintetek is kevés?Nem tudok 1 klippet sem nézni mert állandoan pufferel.A szolgáltatóval már gyürközök,de azt modják ök nem hibásak.Valakinek van valami ötlete???
    Elöre is köszönöm a segitséget!
  • bauer15
    Hát be van dúgva de még mindig nincs hang van valami olyan driver amit ha fel rakok lesz hang?
  • HF
    Hello mindenki.
    Érdekes kérdéssel fordulok hozzátok: Milyen programmal lehet stáblistát csinálni?? Légyszi ne a Movie makert ajánjátok, mert azzal tele van a ...
    Canopus Edius <--- Ebben nem tudom hogyan kell
    A Pinnacle-re gondoltam, mert állítólag szövegekben jó.
    Ettől függetlenül szívesen fogadok bármi más tippet
    Előre is köszi
  • Dj Faustus #7361
    "Más: mi az, hogy uninstallálás. "
    Az uninstallálás az installalás ellentéte. ;)
    Abban különbözik az egyszerű törléstől, hogy egyrészt azokat az állományokat is törli, amelyeket a program telepítésekor az operációs rendszer különböző helyein elrejtett; másrészt a rendszerleíró adatbázisból (Ez a Windows egyik rendszerállománya, mely a programok és a rendszer beállításait tárolja) is eltávolítja a program telepítésekor felvitt bejegyzéseket.
    Tehát alaposabb munkát végez, mint ha egyszerűen csak törölnéd a program könyvtárát.

Természetesen az uninstallálás sem végez mindig tökéletes eltávolítást, sok program "szemetet" hagy a rendszerleíró adatbázisban, és egyéb helyeken.
    Ezeknek az eltávolításához léteznek rendszerleíró adatbázis-pucoló programok. Ilyesmik például a CCleaner, JV16 Power Tools,...

"Hallottam, hogy ha mondjuk letöltök egy demo progit, és órát átállítok, akkor tovább lehet fenn? "
    Ez néha beválik, néha nem.
    Ilyenkor az alábbi lehetőségek vannak:
    * Vagy szerez az ember ingyenes (freeware, nyiltforrású/Open-Source) vagy időkorlátos/csökkentett funkcionalitású (shareware) alternatívát.
    * Vagy csúnya módon, illegálisan feltöri a demo program másolásvédelmét (de akkor megeshet, hogy a másolásvédelem beszerzésekor vírust/spyware kerülhet a gépére)
    * Vagy filemegosztó hálózatokról szerzi be a feltört másolásvédelmű programot (továbbra is fennáll a vírusfertőzés esélye)

"Segítsen valaki: szerintetek melyik képlopó jobb, az origón nem tudok a bőség zavarában eligazodni.Persze egyszerű is legyen és jó is, és könnyen kezelhető egy nagyon kezdőnek."
    Attól függ, mire akarod használni. Egyes esetekben egy képnéző program (Irfanview, Xnview) és a Print Screen billentyű (a Num lock felett, a Scroll Lock-tól balra) is eléggé hatékony lehet.
  • nosztra
    Sziasztok! Nem tudtam besorolni a kérdésemet, ide teszem föl.
    Segítsen valaki: szerintetek melyik képlopó jobb, az origón nem tudok a bőség zavarában eligazodni.Persze egyszerű is legyen és jó is, és könnyen kezelhető egy nagyon kezdőnek.
    Más: mi az, hogy uninstallálás. Hogy kell azt? Valami olyasmi lehet, hogy talán törölni kell a progit, és mikor kell azt?Hallottam, hogy ha mondjuk letöltök egy demo progit, és órát átállítok, akkor tovább lehet fenn? Nehari, aki tud segítsen eligazodnom! Köszönöm.
  • Tomicsek
    A hangszórót dugd be
  • bauer15
    ok köszi letöltöm aztán meglátjuk mi lesz ha nem megy majd még kérdezek ha nem gond
  • Tomicsek
    Realtek kell?