20838
Segítséget kérek
  • zvaragabor
    Hi! kérdés megint. van a 15 collos monitorom, és a képernyő magasságát nem tudom teljesen kinyújtani. Kb 1 cm marad alul is, felül is, amit még fel lehetne használni, de a monitoron a gombokkal nem lehet ezt tovább fokozni. ezt onnan tudom, hogy régen fullig ki lehetett nyújtani a peremig vagy széléig, most nem. Oldalt viszont jó. Lehet hogy az újabb ATI driver miatt van?
  • tobias88
    ez nekem is volt, és sp2es windows megoldotta a problémát, a simán class c-t írt ki
  • gordonmail
    Helo
    A Hamachi nevű internetes programrol szeretnék bővebb infot kérni.
    Miért van az hogy egy haverommal cs: sourceozni akarnánk a progin keresztuk és kiirja angolul hogy ip class c-s hiba ( 192.168.x.x ), tehát a szerver C tartományu ip cimmel mukodik. Hamachin kommunikálo emberem meg A-ip katekoriaju, ami 2.x.x.x azaz a hamachi ip cimét használja az 2.x.x.x
    Hogy lehetne ezt kiküszöbőlni hogy működjön?
    Valamit bekellene állítani a hamachiban vagy a helyi kapcsolatokban?

Esetleg nemtudnátok másik ilyesmi-játék célra-programot?
  • Toncsy
    Semmi más vírusírtó nincs fenn, teljesen alap xp-re telepítettem...
  • aszizoli
    Alapból simán kéne, hogy működjön.
    Véletlenül, nincs fenn másik vírusírtó progi is, amivel összeakad?
  • Toncsy
    Sziasztok!

Különös problémával találkoztam és kérném a segítségeteket. A gépemre Nod32 vírusírtót szeretnék feltelepíteni, de felrakás után 5 perccel a gép lefagy... az egeret tudom mozdatni de semmi sem reagál, és ezt minden újraindítás után eljátsza egészen addig, míg le nem törlöm villámgyorsan indulás után...

A gép újra lett telepítve. Ugyan ezt csinálja a Mcafee-vel is, de a Nortont és a Kasperskyt szereti.

Valami fixet kell felrakni a xp-hez, valami beállítási probléma vagy sose fog működni rendesen?

A segítséget előre is köszönöm! :)
  • Marci D
    köszike megpróbálom :)
  • LoDMaSt
    Adobe fash player pl.
  • Marci D
    Sziasztok!!

Milyen programmal tudok swf kiterjesztésű fájlokat megnyitni?
    Nem játsza le a BSPlayer csak a hangokat de azt is torzan :( pedig ahoz van társítva. Happy tree Friends-ről lenne szó.
  • aszizoli
    Az Office-ban lévő, "Power Point" bemutató készítő, nem lenne alkalmas erre a célra?
  • bazza
    halihó!
    Nos, olyasmi feladatot kaptam, hogy taktikai animációkat kéne kreálnom különböző sportokhoz. Felülről már megrajzoltam a pályát, a vonalakat, játékososkat, de vhogy mozgatnom kéne őket egy bizonyos "nyomvonalon", és közben pölö nyilakkal mutatni a labda útját. Azt szeretném kérdezni, hogy ehhez léteznek különböző prezentációs progik, akármik, vagy csak vmi gif animátorral kell próbálkozni? Így kapásból nem ismerek semmiféle progit, de nem akarom elhinni, hogy ilyet más még nem csinált, biztos van erre alkalmas progi. Nos? És kössz!
  • aszizoli
    Próbálj teljes rendszer ellenőrzést, különböző spyware progikkal. (Visszaolvasva találsz jó ajánlásokat) A nod32 önmagában kevés.
  • biomage
    estét
    a windows topikban senki nem vállaszolt ugy hogy ide is megirom problémámat
    ma már 5 alkalomat kapcsolt ki a windows persze ugy mindha a blast virus lenne a gépen nem tudom hogy az van e de fent van a nod32 és nem talált semmit sem, mindegyik leálásnál a service.exet irja ki
  • jani1191
    ok thx
    értem mosmár akor hogy működik
  • aszizoli
    A Norton Ghost-ot írd ki CD lemezre. Ez a lemez, a Boot lemez is egyben. A lemezről való bootolásnál, ill a helyreállítás alatt, ez a lemez mindvégig a lejátszóban kell, hogy legyen. Ezért ha csak egy lejátszód van a gépben, a backup file-t, hagyd másik partición, és majd innen tallózd be. Bootolásnál legyél türelmes, 10-15 perc mire eljutsz idáig. Nekem a v9.0-án, a főmenüben van egy túra , ami szépen elmond mindent, gondolom a 10-esből sem hagytáki ezt a részt, nézd át.
  • jani1191
    No leszedtem a Norton Ghost v10-et
    csináltam vackupot az egy v2i jiterjesztésű fájl
    nos ez hogy a rákba van? hogy írjam ki meg ilyesmi hogy bootolós legyen meg ilyenek?
  • torrente111
    köszönöm!
  • Dj Faustus #8019

Ezeken az oldalakon található "felületkibővítő" eszközökkel tudod kirakni az asztalra a CPU terheltség, és a memóriakihasználtság mértékét.
  • Dj Faustus #8018
    "azt szeretném megkérdezni hogy tud e valaki olyan honlapot amivel könnyen meg lehet tanulni HTML-ezni??????"
    Mindenképpen a HTML-lel érdemes kezdeni, ugyanis azt dolgozza fel a böngésző (azt íratod ki PHP-vel, vagy abba illeszted bele a PHP (vagy más jellegű szerver-/kliensoldali) kódot), másrészt az az egyszerűbb.

Oktatóanyagból rengeteg van az Interneten:
    Hivatalos HTML 4..01 referencia angolul
    Egy másik angolul
    Az előbbi magyarul
    Almási Pál: Hogyan szerkesszünk HTML-lapokat?
    ELTE tananyagok
    Perlaki Attila: Hogyan készitsünk saját honlapot a weben?
    Néhány leírás...
    HTML TANFOLYAM - KATAPORTA
  • torrente111
    kösz.de hogyan,mivel lehet kitenni az asztalra a cpu,memória,hőmérsékletet az asztalra???
  • Qwerty4
    inkább ajánlanám neked a php szerekesztést, az a legelterjettebb, a helyedbe a php-vel kezdeném, én nem azzal kezdtem és jól lemaradtam:(
  • Qwerty4
    a CPU az a processzorra vonatkozik, nem a memóriára...
  • Hedic
    hali..
    azt szeretném megkérdezni hogy tud e valaki olyan honlapot amivel könnyen meg lehet tanulni HTML-ezni??????
    Lécci aki tud az irjon !!!!!!
    kösz elöre is !!!!!!
  • torrente111
    köszönöm.ott van az alján CPU-használat:...%.ez is azt mutatja?vagy a mellette levő Előjegyzett m: ???? kösz
  • Qwerty4
    Ctrl + Alt + Delete egyszerre lenyomva(Task manager előhívása), utána Processes fül(2. fül), ott írja minden éppen futó progi memóriafoglalását kilobájtban
  • torrente111
    hali.hogyan tudom +nézni mennyi memot zabálnak a telepített cuccaim??? kösz
  • aszizoli
    Norton Ghost.
  • roblee
    Hali!
    Nem tudjátok mivel lehetne a lit kiterjesztésű ebook-okat pdf-be vagy doc-ba konvertálni? Ki akarom nyomtatni őket!!! ( kivétel az ABC Amber konvertert, mert az a file-k nagyon kis %-át tudta konvertálni )
    Előre is köszi!
  • boltony
    jani 1191 szerezz be egy norton ghost nevezetü programot.
    ha meglesz akkor kérem én is mert nekem sincs meg de ennek ép ez a dolga amire neked kéne:-)üdv
  • boltony
    heeeelllloooooo!!!!

Srácok és lányok rájöttem mi okozta a problémám (cmd.exe és explorer.exe) nagyon egyszerü volt a kérdés ilyen egyszerü nem is lehet valami komolyan mondom:-)

Az történt hogy a dvd íróm nem bírta a kikébzést és az egyik csipje bemelegedéskor hülyeségeket kért a procitól így hát a cmd.exe értelmezni akarta ennek a szarnak a kívánságát gondolom csak sajnos nem tudta heh heh heh heh heh pedig már ott voltam hogy kiugrok az ablakon ettől a mizériától:-)
    a lényeg hogy már 30 perce megy a gép egyenletesen:-) várok még reggelig és ha nem lesz több gon eladom a pics...ba... :-) :-) :-)
    Köszi a segítséget mindenkinek:-)
    pá-pá
  • jani1191
    Nos a köv kérdésem lenne.
    Van egy partícióm(NTFS) amin csak xp van
    Nekem egy olyan progi kellen amivel erről tudnék egy backupot csinálni és ezt kiírni....hogy nekelljen mindíg a sok telepítéssel szemvedni.
    Kitétel az lenne bootolósra csinálja!!!!! csak aza kérdés röppent fel bennem NTS-t látni fogja????????
    THX
  • Eddmegleves
    És hol olvastál erről? nemtudod véletlen? Vagy hogy én hol lehetek okosabb. Akár annyira hogy meg is tudjam csinálni???!!!
  • Dj Faustus #8004
    "és parancssorbol sem lehet törölni a mappát"
    Parancssoron azt értem, hogy a Windows indulásakor F8-at nyomván a menüből a Csak parancssor (de van olyan is, hogy Csak parancssor csökkentett üzemmódban) menüpontot választod ki. Nem jön be grafikus felület, csak egy parancssor (prompt, shell, amelyik megnevezés tetszik).
    Onnan tudni kéne törölni (legfeljebb rd /s könyvtárnév parancssal, ami az alkönyvtárakat és a benne levő állományokat is törli) a rendetlenkedő (tényleg milyen könyvtárat akarsz kitörölni?) könyvtárat, kivéve:
    * Rendszerkönyvtár.
    * Vírust tartalmaz, ami nem hagyja hogy csak úgy kitöröljék.
    * Merevlemez-probléma (de ez esetben más hibaüzenetet kéne kapnod).
  • boltony
    sziasztok

csökkentett módban lefuttattam spyware-t és nem talált semmit:-(
    ja és parancssorbol sem lehet törölni a mappát mert ugyan az az üzi jelenik meg nem lehet törölni mert az egy másik program vagy személy használja áááááááááá az ist....nit nem igaz már ez tényleg katasztrófa
    egyik percről a másikra így hogy romolhat el egy gép????? nem igaz!!!
    jaj bocs köszi a segítséget ha még valaki tud valamit akkor írjon...epekedve várom:-)
  • Dj Faustus #8002
    "spyware akkor is lehet ha format c: után friss a rendszer"
    Spyware/vírus offline is terjedhet programhoz csomagolva, stb.

"a könyvtár nem törölhető zárja be az összes programot ami használja"
    Ilyen esetben akkor vagy csökkentett módban, vagy parancssorból (rd könyvtárnév parancs) kell törölni a rendetlenkedő könyvtárat.
  • boltony
    vagyis nem csatlakoztam a netre bocs csak tiszta idegbeteg vagyok már ettől a géptől :-(
  • boltony
    a hibaüzenet az hogy a könyvtár nem törölhető zárja be az összes programot ami használja spyware akkor is lehet ha format c: után friss a rendszer és még nem is csatlakoztam a gépre???
    Nagyon köszi hogy segítetek!!!! :-)
    köszi
  • Dj Faustus #7999
    Így elsőre nagyon sok minden lehet.

"bejön a cmd.exe és 100%-on futtatja a procimat"
    A cnd.exe a parancssor. Valami megjelenik a konzolablakban (lefut valamilyen program benne)? Valamilyen parancsokat kiír? Vagy csak bejön a parancssor?

Vírusirtás, spywareirtás csökkentett módban, kikapcsolt rendszervisszaállítás mellett volt?
    Hijackthis logot tudsz bemásolni?

Teszteld le a gép memóriáját ezzel a programmal.

"és a könyvtárakat sem engedi törölni az explorer.exe!"
    Milyen pontos hibaüzenetet ad? Milyen file-okat nem enged törölni?

Szóval adj egy kicsit konkrétabb hibaleírást, így csak találgatni tudunk.
  • Qwerty4
    spyware!!!keress egy spyware irtót és ellenőrizd a gépet vele, net nélkül is ártalmasak az ilyen gyökér progik
    spywarre jellemző az ilyen produkció(én tudom sajnos), ne ijedj meg, szellem tuti nem szállta meg a PC-det:)
  • boltony
    ne már emberek senkinek sincs semmi ötlete mit kezdjek ezzel a szarral??????????????????

Légyszi segítsetek mert zárosztályon végzem emiatt a k..va gép miatt:-(