20838
Segítséget kérek
  • zolipapa
    Sziasztok!
    Webet szerkesztek és egy scriptes megoldást szeretnék benne alkalmazni, de nem igazán tudom, hogy merre induljak neki. Akkor a konkrét probléma az alábbi lenne: A web 2 db frame-ből épül fel. Az egyikben egy menüsor található (képként), melyen <map> segítségével hivatkoztam a linkekre. Ez működik is. Amivel ki szeretném egészíteni az az, hogy ugyanezen frame-be az ugye képként szereplő menüsorra egy gif-t illesszen azon link mellé, ahová éppen a user kattintot és mindaddig maradjon ott, míg azt az oldalt olvassa. Természetesen ezen gif mindig az aktuális link mellett legyen. Ezt milyen megközelítésből érdemes megcsinálni (layer, kép kezeléssel, függvénnyel???). Előre is köszönöm a hasznos tanácsokat. Ja és majdnem elfelejtettem KELLEMES KARÁCSONYT MINDENKINEK!
  • daeemoon
    Közbe már sikerült megoldást találni. :)
  • 0ppika
    jaa, és akkor mi lehet a problem?
  • daeemoon
    Hello!
    Segítséget szeretnék kérni. Laptopomra is beszerettem volna kötni az internetet ( zelkanet), először hagyományos hálókártyán, de később már azt se vette észre, hogy be van dugva a kábel, majd USB-n keresztül, a modemet (Motorola) fel is ismeri, de egyik esetben se tudott csatlakozni az internetre. Mindegyi esetben ott hagyja abba a gép, hogy nem sikerült lekérnie az IP címet. Windows XP rendszerről van szó, WINS-t külön nem tudom hol lehet tiltani, ha esetleg ez lenne a baj. Annak is örülnék, ha USB-n keresztül működne az internet. Remélem tud valaki segíteni. Előre is köszönöm! Üdv.
    És kellemes ünnepeket mindenkinek ;)
  • zvaragabor
    Éertem.
  • Dj Faustus #8191
    "azt hittem hogy a notepadban kell használni."
    Szövegszerkesztőkben is valamiféle szkript-/programozási-nyelvvel lehet ezt megoldani (Wordben Visual Basic, linux alatt shell szkript, stb...).
  • zvaragabor
    Ahha. Nem akarom használni, csak érdekelt hogy mégis hogy működik ez, mert azt hittem hogy a notepadban kell használni. PHP meg webprogramozás tőlem fényévekre van még, nem tudnék hozzákezdeni. :) Csak kiváncsi voltam. :) THX!
  • Dj Faustus #8189
    "Ezt hogy kell használni?"
    Ez egy PHP (a PHP egy szerver oldali - azaz a szerveren fut le - webprogramozási (bár nem csak weben lehetne használni) nyelv) szkript. Ahhoz hogy ezt használni tudd szükséged lesz egy webszerverre, amihez a PHP modult hozzá kell iktatni (én a XAMMP-ot javaslom, benne van minden, ami a webfejlesztéshez szükséges lehet).

Írhattam volna más programozási/szkriptnyelven is, de 1. passatgt egy webprogramozással kapcsolatos topikban tette fel eredetileg a kérdést 2. ez volt kéznél 3. valószínűsítettem hogy passatgt - régebbi kérdéseiből gyanítva - ismeri valamelyest ezt a dolgot.
  • zvaragabor
    Ezt hogy kell használni?
  • passatgt
    működik köszi!
  • Dj Faustus #8186
    <?php
     $sorok = array();
     $of = fopen("output.txt", w);
     $sorok=@file("input.txt");
     for ($i=0; $i<count($sorok); $i++) {
      if (($i+1) % 2 == 0) {
       fwrite($of,$sorok[$i]);
      }
     }
     fclose($of);
    ?>
  • passatgt
    Hali!
    Hogyan tudom megcsinálni,hogy egy 1000 soros txt-ből minden 2.sort kiszedjek?Valami egyszerű megoldás kéne,nincs kedvem egy napot szórakozni deletel:(
  • Dj Faustus #8184
    "küldeni viszont tudok outlookból .."
    Mivel az internetszolgáltatód SMTP szerverét használod...

• izb
    link
  • grafl
    szia. hogyan kell VLC playert használni, ha internetről szeretnék letölteni videót .Tudod azt a filét ahol
    nincs "letöltés" gomb a film alatt, Állitolag a VLC player-rel lelehet tőlteni. köszi a segítséget.
  • tiborpapp
    Nekem az a problémám, hogy FreeBet kártyát szeretnék igényelni, de egyszerüen nem tudom, hogy hol tudnék hozzá jutni. Mindem segitséget nagyon megköszönnék. Papp Tibor
  • 0ppika
    jaja, direkt ezért beszoktam időnként lépni webről, megvan a fiók, de nem akarja letölteni a leveleket, küldeni viszont tudok outlookból ...
  • hen-tes
    Az lehet, de engem érdekelne, már csak kipróbálás szintjén.. Tudsz mondani ilyen progikat?
  • Dj Faustus #8178
    Pár kiegészítés:
    "java virtual machine"
    Helyette modenebb, platformfüggetlenebb (Opera+Firefox alá is): Java Runtime Environment.

"O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE"
    Realtek hangkártyákhoz vezérlőpult.

"O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
    O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe"

ATI videókártyák meghajtóprogramjához való dolgok.

"O4 - HKCU\..\Run: [BgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files\Common
    Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe""

Ez Nero valamilyen cuccosa lehet, bár a 6-s változatban nem leltem benne - a Google találatai szerint ártalmatlan.

"C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe"
    System level Service Utility-ként szerepel, valamelyik Adobe szoftver rakta fel.

Amit ez az oldal gyanúsnak vélt:
    O1 - Hosts: 66.98.148.65 auto.search.msn.com
    O1 - Hosts: 66.98.148.65 auto.search.msn.es

---------------------------------------------------------------------
    "2 citromailes fiókom van beállítva Outlookban, teljesen egyformán, pár napja viszon az egyik nem akar működni, pedig semmit nem állítottam át"
    Hm, webes felületről el tudod érni?
    Ezek a huncut ingyenes szlgáltatók igényelni szokták a webes felületen való rendszeres bejelentkezést (különben törlik a levelesládádat).
  • Evin
    Kártya és driver függő.
    Vannak kétmonitoros használatra progik is, de többségük fizetős.
    Szerintem csúnyán néz ki, ha a filmet elvágja a két monitor széle.
  • 0ppika
    Sziasztok!

2 citromailes fiókom van beállítva Outlookban, teljesen egyformán, pár napja viszon az egyik nem akar működni, pedig semmit nem állítottam át

Outlook topikok eléggé kihatlak, inkább itt kérdeztem ...
  • hen-tes
    Nem lehet valahogy megoldani a két monitoron való filmnézést?
  • izb
    ezek igy elsőre,bár jó lenne egy olyan lista ami rögtön bekapcs után van és messenger meg letöltő programok meg még kitudja mi nem fut...

O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
    O4 - HKCU\..\Run: [BgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe"
    C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe
    O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
    O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe

• izb
    java virtual machine
  • SASboy
    ill. az új felhasználó létrehozása igen, de úgy meg nincs meg semmi :(
  • SASboy
    thx, de egyik sem segített
  • Sland
  • eNiX
    az enyémre vki vmi választ? #8144
  • Dj Faustus #8168

• SASboy
    Hi. az a bajom, hogy hirtelen eltűnt a tálcám. Felraktam egy programot (Softick), majd később indítom újra a gépet és lám nincs tálca. Letöröltem a progit, kerestem vírust, de tálca még mindig nincs. Amikor elindul a win. egy darabig látom, majd egy 10-15mp múlva eltűnik, mikor betöltődik rendesen. így néz ki
    A tálca tulajdonságai, pedig így néznek ki. tulajdonságok
    Aki tudja, hogy lehetne visszahozni pls írjon. thx
  • Onager
    Helló!

Tv tuner kártyával, illetve a hozzá tartozó progival kapcsolatosan kérnék segítséget. Már eleve nem tudom, hogy ezek a progik kifejezetten az adott kártyához valók-e? Ha nem akkor jó lenne tudni vmi jobb fajta proginak a nevét, vagy hogy honnan lehet ilyesmit letölteni. A kártyához kapottat frissítettem, de nem vagyok vele elégedett, mert az adó egy részének a hangja PAL B/G -ben jön be, a másik része meg PAL D/K -val. És hiába állítom be egye-egy adónak külön a hangrendszerét, nem javul meg. A progi az első lefutáskor PAL B/G -ben végigkeres mindent és a nagyobb rész jól be is jön, de amelyik PAL D/K -val jön be annak hiába állítom külön be a PAL D/K-t, úgyanúgy csak zúg.
    Remélem tudtok ebben segíteni, vagy ha nem akkor legalább abban segíthetnétek, hogy hol próbálkozzak.

Előre is köszi!
  • Nashville
    Hi all!

Segítség kellene: Az Alcohol 120% magyarosítását kellene megoldanom, mert a new verzió nem tartalmazza. Egy régebbi magyar kiadásból kellene a AX_HU.dll. ha feltöltenétek valahova. pl.: wwww.sendspace.com
    Előre is kössz!
  • Sland
    Itt egy hijackthis logom.
    Mi az ami felesleges, ami nem kell ide?

Logfile of HijackThis v1.99.1
    Scan saved at 12:08:19, on 2006.12.22.
    Platform: Windows XP Szervizcsomag 2 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
    C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
    C:\WINDOWS\system32\wwSecure.exe
    C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
    C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
    C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\CLI.EXE
    C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli.exe
    C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli.exe
    C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
    C:\Program Files\MSN Messenger\msnmsgr.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\Documents and Settings\xyz\Asztal\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Hivatkozások
    O1 - Hosts: 66.98.148.65 auto.search.msn.com
    O1 - Hosts: 66.98.148.65 auto.search.msn.es
    O4 - HKLM\..\Run: [ATICCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\CLIStart.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
    O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
    O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    O4 - HKCU\..\Run: [BgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe"
    O4 - Startup: Adobe Gamma.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
    O8 - Extra context menu item: E&xportálás Microsoft Excel formátumba - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
    O9 - Extra button: Kutatás - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
    O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{8FBA8FCF-D5C6-48A8-9815-F4ED4F365ADE}: NameServer = 192.168.2.1
    O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\..\{8FBA8FCF-D5C6-48A8-9815-F4ED4F365ADE}: NameServer = 192.168.2.1
    O18 - Protocol: livecall - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL
    O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL
    O21 - SSODL: WPDShServiceObj - {AAA288BA-9A4C-45B0-95D7-94D524869DB5} - C:\WINDOWS\system32\WPDShServiceObj.dll
    O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe
    O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
    O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
    O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
    O23 - Service: Washer AutoComplete (wwSecSvc) - Webroot Software, Inc. - C:\WINDOWS\system32\wwSecure.exe
  • norbre
    nekem is lenne problémám..
    van egy ktáram amiben kb 22.000 fájl van, és mikor pl totalcommmanderrel megnyitom, eltart vagy egy percig míg kilistázza.. egy haverom gépe nála ugyanezt a ktárat meg pillanatok alatt...

WinXp Sp2, NTFS fájlrendszer, 1Gram.. mi lehet a hiba?
  • norbre
    én kettőt ismerek:
    fraps
    aviscreen asszem free
  • N1ggA
    Sziasztok, nem tudom, hogy keressek rá, nem tudok annyira magyarul. Egy olyan programra lenne szükségem, ami fölveszi azt, amit épp csinálok a gépen, és lehetőleg hosszú ideig (pl. fél óra)
  • jbal
    de eddig jól ment.na megnézem
  • akyyy
    microsoft oldalán le lehet tölteni. de tán mintha nero egyik verziója eleve iyeln hibás lenne... talán másik verzió?:S

• jbal
    letöltöm újra de ez lenne a gond?
    mi az a net keretrendszer?:D
  • akyyy
    tölsd le ujra , esetleg net keretrendszer?