20838
Segítséget kérek
  • Dj Faustus #9116
    "NET Y"
    Akkor ez LanNet csomag, ami Fix IP-címet ad (és ha jól értelmezem a TVNetwork oldalát, nincs külön modem).
    Ez esetben az alábbi lehetőség a helyes:
    Routerben a hálózati kártya MAC címének klónozása (szóval a router MAC címét ki kell cserélni az eddig netre csatlakozó hálózati kártya MAC címével. Keress valami olyasmit a routerben, hogy Clone Mac Address).
  • Programvadász
    ELÕFIZETÕI CSOMAG MAX. LE- ÉS FELTÖL MEGJEGYZÉS
    NET Y 512 128 Maximum egy számítógépre

• Green Ghost #9114

Így néz ki most a winyo. Valahogy csak vissza lehet hozni...ha ujraparticionálnám vissza lehetne hozni? Vagy egy programban (meetsoft partition recovery) találtam rebuild partition table funkciót, az mit csinálna pontosan? Vagy írjak a symantecnek, hogy a programjuk miatt elvesztek az adataim? Csak van vki aki tud megoldást vagy volt hasonló problémája?
  • Evin
    Vagy másik alternatíva: Vedd meg boltban.
  • kas123
    keress neten
  • prucsii
    De ha nem találom a crack fájl vagy mappát akkor hogy crackeljem?
  • Evin
    Az ilyen esetek miatt szoktam én megüríteni azt a vinyót, amit partícionálok.
    Szerintem nincs mód visszahozni, csak ha újra partícionálod az egészet.
    (de lehet, hogy jön egy okos, aki tud megoldást)
  • Green Ghost #9109
    Hello. Lenne 1 nagy problémám, remélem tud valaki gyorsan segíteni.
    Partition Magic 8.05-el mergeltem egy 250 gigás winyo 10 és 240 gigás partícióját. Mikor a végzett az adatátmozgatással, ahelyett, hogy befejezte volna a müveletet, hibaüzenettel kilépett. (vmi header error?)
    Ezután a windows nem látja semelyik particiot sem, a 10 gigás része "sértetlen" maradt, de a 240-es része unallocated lett, minden adatommal együtt eltűnt a partició. Megpróbáltam GetDataBack-el visszahozni, amit lehet, de amit visszahozok, mind nem olvasható és ezt irja ki a program:
    "Missing signature in partition table (sector 20482875) of drive 'HD128:'(FSIFC:343) 004D5008"
    Nagyon fontos lenne visszahozni valahogy az adatokat, remélem tud vki segiteni.
  • zvaragabor
    crackeld a játékot.
  • prucsii
    Nekem az lenne a gondom, hogy van egy másolt játékom.Felraktamk a gépre.Ha rámegyek , hogy play azt írja ki, hogy:please insert the pharaoh cd-rom,pedig benne van a cd.Mi lehet a gond,Vagy sztetek hol kéne ezt megkérdeznem?
  • jbal
    a RegCleaner csinálta ezt.akkor visszahozni nem lehet.azt láttam h csinál biztonsági másolatot de akkor ezt így utólag már nem lehet visszahozni:(
  • Mészy
    Köszönöm a segítséged!
  • Dj Faustus #9104
    A DHCP szerver arra enged következtetni, hogy az internetszolgáltató automatikusan osztja ki a végpontokon levő gépeknek hálózati beállításokat.
    Másrészt a lakossági internetszolgáltatás döntő többségében dinamikus IP-cím kiosztás van.
    Harmadrészt mint a mellékelt ábra is mutatta, a statikus beállítás nem sikerült (hacsak nem kell külön klónozni a hálózati kártya MAC címét, vagy a modemről lehúzni a tápellátást, majd visszadugni rá).
    Negyedrészt: nézd meg pontosan a szolgáltatótól kapott szerződést: mi szerepel benne? Milyen csomagra fizettek elő?
  • Programvadász
    "De én továbbra is fenntartom azt a gyanúmat, hogy dinamikus IP-cím kiosztás van (DHCP szerver cím van!)."Igen ez van és akkor mivan?
  • Dj Faustus #9102
    Az adapter (ez esetben a kábelmodem) átjáró IP-címe nem egyezik a Barricade (barikád - de mivel márkanév, nem fordítom) router (útválasztó) IP-címével. Kérjük, állítsd alaphelyzetbe (van egy éles tárggyal benyomható RESET feliratú lyuk/gomb) a Barricade routert 30 másodpercig, és futtasd a telepítővarázslót újból.

De én továbbra is fenntartom azt a gyanúmat, hogy dinamikus IP-cím kiosztás van (DHCP szerver cím van!).
  • Programvadász
    Ha kitöltöttem utánna a "next"-re kattintok és eztaz ablakot kapom mi a teendő? (és azt választom ki hogy Static IP Cable/DSL mert nekem ezt kell gondolom mivel mert hogy nekem statikus IP-címem van)
  • Programvadász
    Kösz én is ezt a szótárt használom és engem csak a Gateway érdekelt köszi én is erre gondololtam de nem voltam benne biztos...mégegyszer kösz!
  • jbal
    Sziasztok!
    Van valami probléma a kiterjesztésekkel.Eltűntek az ikonok és csak a név meg az van ott hogy .lnk.És ha megnyitok valamit akkor azt írja ki hogy "A fájlhoz nincs társítva a művelet bégrehajtásához szükséges program.Adja meg a társítást a Vezérlőpult Mappabeállítások alkalmazásával."
    Most mit csináljak ezzel?
  • tobias88
    VLC szinte mindennel elboldogul
  • Dj Faustus #9097
    VLC Media Player/Mplayer hibás Avi fájlokkal elboldogul.
    Pár Avi-javító alkalmazás:
    http://www.free-codecs.com/download/Windows_XP_AVI_Fix.htm
    http://www.free-codecs.com/download/AVIFixed.htm
    http://www.free-codecs.com/download/AVImedic.htm
    http://www.fixvideo.com/products/avifixjoiner/avifixjoiner.html
    http://www.digital-digest.com/software/category-80.html
  • Mészy
    Sziasztok.
    van egy avi filmem amiből pár kbyte hiányzik. sehogy nem tudom befejezni, hónapok óta így várakozik. Van valami program, amivel el tudom indítani?
  • Dj Faustus #9095
    Most kaptam az alábbi privát üzenetet:
    "Ittláthattok egy telepítőt és nem tudom hogy ezek közül melyik a "Gateway"!?Írjátok már le legyetek olyan szívesek hogy melyiket hova írjam?"

Nos erre azt tudom javasolni, hogy ha a szolgáltató fix IP-címet oszt ki (ez eléggé valószínűtlen, a lakossági Internet-előfizetések nagy többsége dinamikus IP-cím kiosztást használ) akkor a gateway az átjáró.
    Ai IP address az IP cím, a subnet mask az alhálózati maszk, a primary és secondary DNS pedig a DNS mezőnél felsorolt két IP-cím.

Viszont ahogy látom van DHCP kiszolgáló is. Ez viszont arra utal, hogy dinamikus IP-kiosztás van. Ez esetben keress olyasmit a routerben, hogy dinamikus IP-cím kiosztás (Dynamic IP address).
    Egyébként a szótár egy igen hasznos dolog.
  • Dj Faustus #9094
    tesódat finoman (!) billentsed fenékbe.
  • tobias88
    1.: nincs is!
    2.: nem vált be
    3.: semmit se reagált

ÁÁÁ, megvan a probléma oka, tesóm tette össze a gépet, és csak félig dugta be a hangkártyába menő kábelt, ÚÚ
  • kas123
    nem a tipusát mondtam ember...hanem h elszaródott az egered, és azé nyöszörög, de ha másik egérrel is nyöszörög akkor a géped a szar, nem az egér...
  • Dj Faustus #9091
    Szerintem a számítógép digitális elektronikája (kezdve a vinyótól, a memóriamodulokon át, stb...) zajong bele a hangkártya analóg áramköreibe.
    Amit tehetsz:
    1. Szedd ki a hangkártyát a CD-rom olvasóval összekötő vékony kábelt. Mostanában már jelentőségét vesztette.
    2. A hangerő-állító pulton némíts el minden nem használt bemenetet (Mikrofon, Vonalbemenet, Aux, CD, stb...).
    3. A lejátszási hangerőt, és a Wave (Hanghullám) csatorna hangerejét húzd fel.
    4. Esetleg használd ki a hangkártya SPDIF digitális hangkimenetét. Akkor külső A/D átalakítót használsz, ami független a számítógéptől.
  • tobias88
    1. ha közvetlen egy fejhallgatót csatlakoztatok, abba is lehet hallani
    2. az egér típusa meg nem számít!

mást valaki? aki tud rá választ? és nem csak badarságokat
  • kas123
    csukd ki a hangfalat...:D
    am próbálj ki 1 másik egeret, vagy vidd el haverodhoz az egeredet és nézzétek meg, ha nálad másik egér nem ciripel, és a haverodnál is ciripel a te egered akkor dobd ki és vegyé újjat =)
  • zvaragabor
    Hmm...akkor az egered nem nyöszörög. :)
    Minden hangfalnak van valami minimális zaja. Ha nálad ez a hang már feltűnő, vagy zavaró, akkor lehet hogy gond van. Ha van garancia, akkor megnézetheted. Innentől, ha hasznosabb info kell, akkor a hardver fórumban a megfelelő topikban kérdezd, bár itt is akadhat, aki tud segíteni, én már sajnos innentől kezdve nem. ITT, vagy akár ITT.
  • tobias88
    a hangfalból jön!!!!!!!!!!!!!!!!! ha hangosítok a hangfalon, akkor hangosodik, de ha a windowsba állítok a hangon, az nem változtat rajta!
  • zvaragabor
    Az sztem nem a hangfalból jön, sőt biztos hogy nem onnan. Az az egérből jön. Nincs gond, az én egyik egerem is "nyöszörög". :)
  • tobias88
    ha leveszem a hangerőt 0-ra, akkor is van ez a hang!
  • tobias88
    hell, nem tudom hova írjam, hát ide írom:
    Nem tudom miért, de ha mozgatom az egeret, hangot hallok, amit a hangfal ad ki, minden legkisebb mozgatás 1 pillanatnyi hang, ha egyszerre mozgatom végig, akkor olyan mintha pecáznák és húzná a hal a damilt az orsóról! Nem tudja valaki hogy mitől van ez és hogy hogy tudok tőle megszabadulni?
  • Dj Faustus #9083
    A hangfalakhoz (rossz kifejezés, hangfalakat nem használunk), pontosabban a hangdobozokhoz nem kell szoftver.
    Meghajtóprogram (driver) kell a hangkártyához, a a hangkártyát megfelelően össze kell kötni a hangdobozokat meghajtó erősítővel, az erősítőt a hangdobozokkal (hacsak nem aktív hangdobozokról beszélünk amikbe bele vannak építve az erősítők) az erősítőt (aktív hangdobozt) be kell kapcsolni, el kell indítani a hangot kiadó alkalmazást (valamilyen játék, lejátszóprogram), és a hangerőket beállítani (mind az erősítőn/aktív hangdobozon; mind a számítógépnél).
  • zvaragabor
    Hali! Olyan gondom van most, hogy az XP(SP2) nem akar frissíteni már vagy egy bő hete. Feláll a rendszer, látom a kis sárga "pajzsot" jobb alul, ráviszem az egeret, látom hogy 0%-on van, majd pár másodperc múlva eltűnik a jel. Miért nem akar frissíteni? Tűzfal beállításaival kell pötyögnöm?
  • akyyy
    Olyan programot keresek, amivel a gép rögzíteni videóba a webkamera képét, és egy bizonyos idő múlva elmentené (monjduk 10 percenként), és persze utánna folytatná a felvételt, és ezt is elmentené beavatkozás nélkül

Az lenne a legjobb, ha mentéskor le is tömörítené a képet, igy monjduk egy óra múlva lenne egy órás videóm 10 percekre bontba
  • amadeus1992
    ?
  • amadeus1992
    Hy sorry de nem tudtam hogy ezt a kérdést hol tegyem fel...:Ugye a hangfalakhoz kell valami speckó program ... namármost van egy olyan problémám hogy a hanghalból nem jön hang , és azt mondtaák le kell hozzá tölteni egy úly progit. Tud valaki ajánlani 1-et???
  • Evin
    Rakd be a winyót egy másik gépbe(de arról indítsd a rendszert). Ha ott sem látja a rendszer, tényleg azzal van a baj.

Lehet, hogy monikártyával van a baj(ha húzva van pl), vagy régi a driver.
  • zakika
    avimuxal szetszedet az avit es visszamuxolad ugyanazzal, de csak az egyik hangot teszed fel. ennyi (remlehetoleg)