20838
Segítséget kérek
  • balcsi70
    Azé valamit csak nem értek.A sajátgépnél a DVD-RAM ot ir.Ha ott nyomok egy jobb klikket akkor az általános(nál)azt irja hogy foglalt terület 3,86 Mb.Ez mi?Gonolom csak nem akarok hülyeséget kérdezni (cach)vagy hogy irják?
  • balcsi70
    Jó,ez eddig ok hogy a Nero-t használyam,sokat használtam,csak azt nem értem hogy mind ez hogy történt meg magátol.Valamelyik nap még ugy küldtem ki mp3-at simán,most megint akartam aztán semmi.Tudsz valami oldalt ahol firmware van ilyen cucchoz? én töltöttem le egyet 1,75Mb(bin fájl) de nem tom hogy frissitené le,kiirtam cd-re és onnan is probáltam ,mármint eszközkezelö dvd-frissités keres de semmi.
  • kollektor
    igen
    én még soha nem használtam a win. beépített szolgáltatását,ezért is mondtam ,hogy tiltsd le /csak nero-t /
  • balcsi70
    A Firmware-át frissitsem?
  • balcsi70
    Szia. Hát épp ez az hogy használnám a Windowsét is ha csak simán akarnék kiküldeni valamit cd-re de nem megy.A #12504-be irtam le a problémát.
  • balcsi70
    Amugy ez a meghajtó Optiarc DVD RW AD-7530A most probálok keresni hozzá frissitést.
  • Dj Faustus #12510
    "Szia az IMAPI CD-égető szolg. kézire volt állitva,.tiltsam le?????Azt irja ha leállitom ezt a szolgáltatást akkor ezen a gépen nem fogok tudni cd-t irni."
    A Windows XP beépített CD-írója használja. Ha nem használod (mást használsz: Nero-t, Infrarecordert, stb...) kiiktathatod.
  • balcsi70
    Szia az IMAPI CD-égető szolg. kézire volt állitva,.tiltsam le?????Azt irja ha leállitom ezt a szolgáltatást akkor ezen a gépen nem fogok tudni cd-t irni.
  • Dj Faustus #12508
    "Van e arra lehetőség,hogy valami kőkemény vírust küldeni a gépére,de ne tudja meg,honnan és kitől jött,sőt az lenne a legjobb ha maga sem tudná hogy már a gépén van valami kis károkozó."
    Mód ezernyi van, hogy beválik, az már más kérdés (ha van vírusirtója/tűzfala, akkor nehezebb a dolgod).
    Normális (a következményeket belátó) ember viszont nem fog neked vírust írni (adni), mert attól hogy van utálatos ismerősöd, az nem ok arra, hogy vírust küldj neki.

Mellesleg: BTK 300/C. § 2. bekezdés:
    Aki
    a) számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, kezelt vagy továbbított adatot jogosulatlanul megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz,
    b) adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
  • avasika
    Sziasztok!
    Abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy van egy utálatos kedves ismerősőm,akivel szeretnék jól kibabrálni.
    Van e arra lehetőség,hogy valami kőkemény vírust küldeni a gépére,de ne tudja meg,honnan és kitől jött,sőt az lenne a legjobb ha maga sem tudná hogy már a gépén van valami kis károkozó.
    Még egy olyat is szetetnék,hogy az e-mail címét felrakni valahova,ahonnan majd zaklatnák mindenféle kéretlen levéllel.
    Tudom,hogy ez nem szép dolog,és én sem örülnék ha valaki ilyet csinálna velem,de ő igazán megérdemli.Köszi előre is,ha valaki tudna segíteni!
  • kollektor
    ha meg végképp szar távolítsd el az eszközkezelőböl és restart és meglátod,kell-e telepíteni
  • kollektor
    próbáld meg a gyátó honlapján frissíteni
    a vez.pult / felügyeleti eszk. / szolgáltatások / IMAPI CD-égető szolg.
    tiltsd le
  • balcsi70
    Sziasztok.Szerintetek mi a turo lehet a Dvd iroval a gépbe?Ez elöfordult most egyik ismerösömmel+velem is.A dvd-iró ba berakok egy cd-t és valamit ki akarok irni simán cd-re azt irja ki hogy ellenörizze a meghajtót nincs lemez a meghajtóba.Kiprobáltam több cd-vel de mindegyikkel ezt csinálya.Mondjuk Neroval vagy más progival ki lehet küldeni az anyagot de simán miért nem akarja? A tulajdonságoknál pedig be van pipálva hogy cd engedélyezése ezen a meghajton.Kössz a segitséget.
  • Boroskóla
    Get Data Back
    Kd ha kellene:hoaxfree.com
  • kollektor
    én még nem próbáltam : Windows Data Recovery Software
  • zuluteam
    Ha v.ki tudna olyan progit ami újra formázás után is vissza tudja állitani a törölt képeket.
    ( PC Inspector, Undeleted Plus ) már próbáltam. Kösz
  • emixa
    hello mindenkinek. egy másik topikban már érdeklődtem volna a gondommal kapcsolatban, de még nem érkezett válasz, hátha itt több sikerrel járok. a problémám a következő lenne:
    indításnál/újraindításnál a bios-boot közben ilyet látok:
    scanning ide drives...
    (itt egy kicsit gondolkodik, utána jön ez:)
    no drive attached to fasttrak controller, the bios is not installed.
    fogalmam nincs, mi az a fasttrak controller, de az alaplaphoz kapott lemezen találtam egy ilyet "promise fasttrak 378 driver", na mondom, hajrá. ez abból állna, hogy az eszközkezelőben a "scsi és raid vezérlők"-ben lévő scsi/raid host controller driverét kellene frissítenem a lemezről. utána viszont azt írja nekem, hogy nem jött össze a dolog, mert a "megadott szolgáltatás nincs telepítve".
    hamarosan újrarakom az xp-t, és talán megoldódik a gondom (ami egyelőre nem vészes, mert mindenem működik, csak hát bosszant), de ha esetleg valakinek lenne ötlete, hogy mi ez a rejtélyes fasttrak controller meg raid vezérlő, ossza meg velem.
    előre is köszönet.
  • kollektor
    a parancssorban a chkdsk /f/r parancsot futtasd ,asszem kér újraindítást és elvégzi az ellenőrzést,javítást
  • balcsi70
    Ja amugy már ujraraktam a wint + pár progi.Majd ha végzekmost kiprobálom a Ghost 12-eset.Kiváncsi leszek. :)
  • balcsi70
    Ezt a ScanDiscet?Vagy milyen progival?Jol irtam?
  • kollektor
    kellene csinálni egy lemezellenőrzést / CHKDSK /,mert ez a hibás szektorokat,vagy javítja,ha javíthatatlan ,akkor kihagyja
  • balcsi70
    Probáltam FIXMBR-el is,de semmi.Mondom neked,én még ilyet nem láttam.Ugyan az a Win Sp2-vel mint ami nekem van.Itt valamit nagyon betett ez a Ghost.Most rakom ujra a wint.
  • kollektor
    próbáld meg < FIXMBR > parancsot
    vagy ,ezek után reinstall egy korrekt XPSP2-vel ,de előtte egy kicsit szabd át a partíciót ,részletesebben a probléma: „Operating System Not Found”
  • balcsi70
    Na megcsináltam és ugy képzeld ujraindult és kiirja hogy Operating System not found.hm. ez jo mi?
  • balcsi70
    Okés,köszöntem.Megprobálom igy.Majd irok mi lett az eredmény.
  • kollektor
    helo!
    erre gondoltam : xp javítása !
  • balcsi70
    Vagy nem jó ugy hogy boot Xp aztán javitás aztán fixboot aztán fixmbr .Ez nem hozná helyre vajon? Nem akarnám elöröl kezdeni a telepitgetést.Valahogy csak el lehet tüntetni ezt a vackot.Mert a cucc(XP+progik) ott van alatta.Nem tudom miért szart be ez a 2003-as Ghost. Ezt használtam eddig csak asztalin.Má nem egyszer csináltam vele mentést meg visszaállitást is.
  • balcsi70
    Tudod csütörtökön volt hogy kolléganömnek lett telepitve a Ghost,és probáltam menteni,és probált a ghost varázsolni de nem sikerült mert csak pörgött a homokora és nem csinálta a dolgát ,és leállitottam és azota nem lehet belemenni a Win-be.Tehát akárhányszor akartam valamit csinálni,meg ujrainditással is csak a Ghost-nak a Dos os ablaka jött be és nem reagál semmire-nem is fojtatja nem is csinál semmit.Azért kérdeztem hogy csökkentett módba hogy mész bele mert én kiprobáltam az enyémen most ithon,F8 de nem reagál.Gondoltam bekéne menni majd valahogy csökkentett módba a gépbe(holnap) és ki kéne törölni a Ghost-ot.
  • kollektor
    gyakorlatilag a dos-ba lépsz,de mit is kéne ott csinálni ?
  • Omega
    Sziasztok!
    Nem tudja valki, hogy az XP miért akar üdvözlőképernyő nélkül mindig bejelentkezni rendszergazdaként, ha van másik felhasználó ?
  • balcsi70
    N hát én nyomom nyomkodom orba szájba 5000 fordulat/mp-el de semmi,akkor ugy van ahogy irtad? be az XP cd-t(bbot)aztán J bill,-és majd csökkentet mód? lessz ilyen?
  • bazza
    ismét én vagyok. Szétszedtem, összeraktam a gépet, erre minden folyamatosan világít, a gép folyamatosan újraindul. Pedig elvileg mindent jó helyre dugtam. Vki help plZ!!!
  • Evin
    Én ez alapján a vinyóra tippelnék.
    Szerintem nyomj egy scandisk-et a vinyóra, hátha talál valamit.
  • bazza
    Üdv!
    Vista 32bit alatt az utóbbi héten az alábbiakat tapasztalom:
    Néha kattan egyet a vinyó, és befagy a kép, csak az egér mozog. A vinyó piros ledje nem villog, nem világít. Pár perc múlva újra megy minden. Elég zavaró dolog, és nem tudom mitől lehet. A vinyó haldoklik, vagy a rendszer szart be? Néha be-be lassul minden, a fájlok törlése, másolása, neten az oldalak alig töltenek be, néha már már láthatóan laggol a rendszer.
    Tegnap pedig az alábbi hibakóddal kékhalálozott a rendszer: 0x00000124

Vki help me plz!
    majd el felejtettem, két maxtor vinyó vna a gépben, egy régi 80as ata rendszer vinyó és egy sata2es újabb dög.
  • kollektor
    rögtön az újraindulást követően kell ,F8-at nyomni / nyomkodni /
    akkor xp cd-ről helyreállító konzol < j > bill-vel
  • balcsi70
    Figyu.Én probáltam az én laptopomba F8-al belemenni csökkentett modba de nem reagál ugyan ugy betölti az Xp-t.Nem probáltam sorba az F-betüket.
  • kollektor
    esetleg még ez is lehet megoldás : ISOBuster
  • pistihu
    Kollektor köszi a progit, igaz hogy nem convertálja közvetlenül, de origináltba letölti, és utánna már át tudom játszani. Köszi a segítséget.
  • balcsi70
    Hát ez igy elég nehéz mert én sem beszélek lö francét. :),de gondolom ez ugy müködhet hogy kiirod képfájlok-ként mint ahogy irtam,és aztán boot-oltatod.
  • kissadamvikt
    ebbe elméletileg egy rendszerindító szektor egy bios fileal. Francia fórumon találtam de nem beszélek franciául:itt a link. ez körülbelül az oldal közepén elején találod.