20838
Segítséget kérek
  • Evin
    Nem tudom, én nem használom, ki is van kapcsolva. Egy próbát megérhet. De szerintem semmi sem fog változni.
  • Benny04
    akkor nem tudom, mi a baj :|
    az nem segítene, ha a "Rendszer-visszaállítás"-sal visszaállítanám pár nappal ezelőttire??
  • Evin
    Na de ha itt tiltottad le, attól még nem kellene eltűnnie. Csak lenne rajta egy piros X.
  • Benny04
    hát de eddig működött minden rendesen, amikor letiltottam a helyi kapcsolatot, akkor tűnt el :S
    nem lehetne valahogy visszaállítani??
    mert nem hiszem, hogy van valami baja a hálókártyámnak...
  • n3whous3
    Akkor valami nagyon gáz, tehát ötletem:

Mivel nem látja a gép a hálót, ezért elszállt a LAN csatlakozás a gépben, amibe a modem csatlakozott.

Megoldás: Vegyél hálókártyát.

Tipp: Kérj kölcsön és nézd meg, hogy működik e.
    hajráf
  • Benny04
  • Evin
    Az is érdekes, hogy ha benne is van a hálókártya, de nem ismeri fel, akkor legalább kérdőjelnek lennie kellene. Én fizikai hibára gyanakszom.
  • Benny04
    na kipróbáltam, de nem nagyon sikerült :S
    ugye van a vezérlőpult->Teljesítmény és karbantartás->Rendszer->Rendszertulajdonságok->Hardver->Eszközkezelő
    és ebben nekem nincs olyan, hogy Hálózati kártyák :|

Miért nincs?
    Pedig fel van téve az ethernet driver...
    Uninstaláltam, majd újraraktam, és még mindig nincs olyan :|
    Most meg már a Startból is eltűnt a "Csatlakozás" :CCC
    Mit kéne már csinálni??
    Előre is nagyon szépen köszönöm a választ, mert már nagyon unom, hogy már lassan 2 hete meg van az új gépem, és nem tudok róla internetezni :CC
  • Evin
    Ha gyorsítani akarsz rajta, akkor takarítsd ki a registry-t, mire jó a jv16 PowerTools, TuneUp. Vagy letiltasz minden vizuális dolgot, stílus stb.
    Persze annál jobban semmi sem gyorsítja a gépet, ha újrarakod a Win-t, vagy frissíted a gépet. :)
  • Evin
    Gyorsabb semmiképp sem lesz, csak több helyed lesz. Ha nem tartod karban a mappát, gigányi adat is lehet benne!
    A tmp kiterjesztés, a temp-et takarná, ami annyit tesz, hogy ideiglenes. Lényegében itt vannak a telepítés/eltávolítás közben keletkezett fájlok maradékai.
  • Miskolc88
    nm
  • gotchaaa
    Köszi
  • Miskolc88
    Ha letöltesz egy rendes játékot akkor az .iso fájlt csatlakoztatni lehet virtuális meghajtókra különböző programok segitségével.(Daemon Tools,Alcohol 120%).
    És igy olyan mintha benne lenne igazából a cd meg a dvd.
  • gotchaaa

.iso fájlokkal mit lehet kezdeni? Nem mintha lennének ilyen fájljaim...
  • quados19
    köszi ja még valai ezek a tmp kiterjeszésü fájlok ez micsoda szemét és ha ezeket kitörlöm a gépem gyorsabb lesz vagy több hely lesz rajta köszi a választ
  • Evin
    Nézz szét az utorrent.hu oldalán, hátha ott a megoldás.
  • deepketya
    hiaba, akarmivel csinalom... a logfileban irja hogy nem tud kapcsolodni... teszteltem par portot, es az a baj, hogy semmilyen portot nem akar elfogadni....
  • quados19
    pedig ezzel müködni kellene próbáld mozilla böngészővel leszedni és amikor kérdezi állits be a hogy mindig a utorrentel nyissa meg
  • deepketya
    1.7.7
    meg sosem foglalkoztam torrentekkel, de tuti valami a kapcsolodasi hiba... most probaltam operaval huzni, semmi!
  • Evin
    Ami ott van említve, ott ne nagyon törölgess.
    Innen minden törölhető: c:\Documents and Settings\[neved]\Local Settings\Temp
    Néhány mappa rejtett, szóval ha nem találod, attól még ott van. A mappát Ne töröld, csak ami benne van. Elősre szólok, hogy amit épp használ a rendszer, azt nem fogod tudni ott törölni.
  • quados19
    melyik utorrentet használod ha az van lent?
  • quados19
    sziasztok egy kérdésem volna láttam emlitve volt a z előző hsz ben a Temp mappa, és az volna a kérdésem hogy onnan mit lehet kitörölni ,vagy azokra a fájlokra szükség van de főleg tmp kiterjesztésüek vannak ezek törölhetők köszi a választ
  • deepketya
    udv, mar probaltam 3 fele torrent klienst, de nem megy a letoltes sehogysem. Vuze (azureus), bitlord, meg µTorrent... de valahogy nem akar letrejonni a kapcsolat... nem talalok egyetlen jo portot sem, meg a trackerel is baj van. help me please... mi lehet a gond???
  • Evin
    Szerintem vmilyen vírus/kémprogram maradékai a dll-ek, mert Temp mappából normális program nem akarna futni, az csak szemetelésre van.
    Ha alptophoz adták a Vistát, vagy van Backup a vinyón, vagy adtak lemezt, de én mindenképp azt ajánlanám, hogy a nélkülözhetetlen adatokat mentsétek ki máshova, és újratelepítésnél csináljatok teljes formatálást.
    Egyébként az automatikus indulásból így lehet vmit kiszedni, feltételezem ezek is ott vannak: Start menü->futtatás->msconfig->Automatikus indítás, és ki kell szedni vmelyik pipát.
  • pulpo
    van 1 vista-s toshiba laptop a családban, ami néhány napja szarakodik. lejárt a gyári norton vírusirtója és valszeg beszopott vmi vírust. próbáljuk kiirtani, de nem nagyon megy. nekiestünk spyboot-tal és ad-aware-el is, hátha azok találnak vmit.
    még mindig nem jó. akad a böngészés is, és startupnál ezt írja ki 2 RunDLL ablakban:
    a következő fájl nem tölthető be:
    C:\Windows\system32\khfFcwVP.dll
    C:\Users\Juliszabo\AppData\Local\Temp\eFwVoLdd.dll
    A megadott modul nem található

Időközben nekiestünk nod32-vel, ami 80 vírust talált, amiből 25-öt ki is gyomlált. Viszont restart után már nem talált többet. 3-4X még lefuttattuk, de már csak a spybot és az ad-aware talál 1-2 szemetet.

A gép továbbra is nyűglődik.
    Amúgy mik ezek a dll fájlok, amiket hiányol? (most már 3-at)

egy toshiba L40-es gépről van szó, vista home premiummal
  • newil
    Ok köszi megnézem valahol hátha találok.
  • newil
    De ez az üzenet az egyik Windows frissítés után írta ki...a játékok már fent voltak.
  • Evin
    Szerintem használj crack-et, mást nem tudok tanácsolni. Ugyanis (fejből nem tudom melyik) Starforce védelemmel van ellátva, és a hibaüzenet szerint azzal van a gond.
  • newil
    Jó kérdés...van fennt három.Gears of War - S.t.a.l.k.e.r. - Neverwinter Nights 2. Eredetibe van meg ... most már mindhárom.
  • Evin
    Ez melyik játék?
  • newil
    Erre tud valaki megoldást Vista Home Prémiumom van.Kerestem már rá interneten,de nem találtam semmit...én.
  • quados19
    ok köszi csak az a gond hogy nincs másik gépem de valahol olvastam hogy a hálózatfigyelő program is valamiképp segithet megoldani a problémát
  • Dj Faustus #13725
    "köszi a választ és azt szokta kiirni hogy ki van huzva egy kábel"
    Pontosabban: egy hálózati kábel nincs bedugva.
    Ez esetben:
    * hálókártya-probléma (kontakthiba)
    * kábelprobléma
    * modem - ezt okozhatja hogy a modem firmware-ét frissítik/újraindítják az eszközt, vagy áramprobléma (ilyenkor újraindul az eszköz), vagy az eszköz hibája.

Az első két eset kiszűrhető egy másik számítógéppel (összekötöd a másik géppel, és figyeled, hogy a hálózati kábel nincs bedugva jelenség fennáll-e).
    A második esetben a sikeres firmware-frissítés után abbahagyja az újraindulgatást, az áramproblémát szünetmentes tápegységgel oldható meg, az eszköz hibáját meg a szolgáltató tudja orvosolni.
  • quados19
    köszi a választ és azt szokta kiirni hogy ki van huzva egy kábel de minden rendesen a helyén van és ezt elég sűrüen szokta csinálni épp hogy fölépek már megszakad ezt nem értem mitől van azt mondták hogy a kiszolgáló frissit és azért szakad meg ,és olyasmit ir ki hogy további információ és egy számot .Ha ebből tudod mi lehet a gon akkor megköszönném as egitséged
  • Benny04
    köszi, megpróbálom
  • Dj Faustus #13722
    "mellett van egy lakat hogy ez mi azt nem tudom"
    Windows tűzfal - az rendben van.

"ÉS amikor megszakad a kapcsolat"
    Ír ki valamilyen - három számjegyű (691, 678, 769,...) - hibakódot? Vagy csak simán újratárcsáz?
  • quados19
    ADSL
    ÉS amikor megszakad a kapcsolat akkor a helyi kapcsolat látszik ja és a mid 2 a helyi kapcsolaton és a szélessávu kapcsolat mellett van egy lakat hogy ez mi azt nem tudom köszi
  • Dj Faustus #13720
    De milyen neted van?
    KábelTV-s? ADSL? ETTH? Mikrohullámú?
    Betárcsázós? DHCP-s?
    Router van?
    Hibaüzenet? Hálózati kapcsolatoknál Helyi kapcsolat látszik?
  • quados19
    sziasztok

Ugyan ez a gond a nettemmel magátol megszakad a net és nem tudom mitől van nem tud valaki valamilyen hálózat figyelő progit ott talán kiderülne a probléma oka
  • Dj Faustus #13718
    Súgó