20838
Segítséget kérek
  • Evin
    Nem lehet, hogy a szolgáltatód változtatott? Új smtp/pop3 ilyesmi.
  • Miskolc88
    ha nem 256mb-s alapból akkor nem lehet.
  • laurella
    Halihó!Hogy lehet az Intel Gma x3100 gfx kátyát ráálítani 256 Mb-osra?
    Állítólag lehet..
  • gotchaaa
    Hi! Az utóbbi időben, ha bármilyen címre, bármilyen levelezőprogrammal mailt akarok küldeni, ezt a hibaüzenetet kapom:
    A beállításaimon nem változtattam semmit...
  • Jimbo86
    Ja és eszközállapotnál ezt írja:
    "A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a rendszerleíró adatbázisban) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)"
  • Jimbo86
    Sziasztok!
    Az lenne a problémám, hogy miután újratettem a Windows-t (SP3), azóta nem működik a dvd-rom meghajtó. A hardvereszközöknél a meghajtó jele mellett pedig egy felkiáltójel van. Próbáltam már eltávolítani, majd hardver hozzáadással újratenni, de nem használt. Driver-t is szedtem le hozzá, de az se jött be. A típus: LG HL-DT-ST GSA-4163B

Aki tudna segíteni, annak megköszönném!
  • JoeFromHun
    RockXP
  • JoeFromHun
    Nos közben megtaláltam a KEY kicserélésére a megoldást.
    Van egy nagyon kis egyszerű progi rá... RoxkXP névre hallgat. Bár igaz a vírusírtó haragudott rá .. de megcsinálta amit akartam.
  • Dj Faustus #13829
    Ajjaj, az már nem jó.
    Akkor vagy valami extraspeciális formátumról van szó, vagy hibás maga a videófájl (más videók lejátszása megy?), vagy a Windows rendszerben (directx, videókártya-meghajtóprogram, Windowshoz adott "alapkódekek" - médiavezérlő eszközök) lehet a bibi.
  • bodzamaci
    A KMPlayer se viszi :(
  • Evin
    Annyi helyesbítést tennék, hogy csak Media Player Classic, mert nem a Windows része, és nem a Microsoft fejleszti.
    Szerintem a géped nem bírja a HD feldolgozását.
  • bodzamaci
    Kipróbáltam a VLC Media Playert, de ott is csak hangot hallani, akármilyen formátumú videóval próbálom.
  • Dj Faustus #13825
    "Miért nem megy a HD?"
    Talán a gép teljesítménye kevés hozzá (HD anyagokhoz kell) - pláne hogy a dekódolást a proci végzi. Esetleg próbáld meg kódekekkel egybeépített lejátszóval (VLC Media Player, MPlayer, KMplayer), talán azok kevesebb erőforrást zabrálnak el.

"Az lenne a problémám, hogy a gépemen, ha videót szeretnék lejátszani, csak hangot lehet hallani, képet nem lehet látni"
    Első blikkre kódekproblémára tippelnék.
    Kódekekkel egybeépített lejátszóval (VLC Media Player, MPlayer, KMplayer) lejátssza?
  • Orionk
    Sziasztok!

Segítséget kérnék. A számítógépemen minden videó, amit letöltök tökéletesen megy, nem késik a hang, kép sem szaggat. egyszerűen jó. Egyetlen egy codec van fent a gépemen, a Klite codec-nak a legujabb verziója. Windows classic media player-el, amint mondtam minden jól megy.

DE, ha HD minőségű videót akarok lejátszani, akkor a hang késik, mindig, vagy ha nem, akkor a kép szaggat be. Egysdzerűen HD nem megy rendesen.

Lehet, hogy a vidó kártyám nem birja a jó minődéget? Ati radeon 9250-es van, 128 megabájtos, és 128 bites is egyben. Proci amd sempron 2500+, és 1,75 gigahercen megy.

Miért nem megy a HD?

Előre is köszönök szépen minden segítséget.

Üdv.,
  • bodzamaci
    Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy a gépemen, ha videót szeretnék lejátszani, csak hangot lehet hallani, képet nem lehet látni, akármilyen programmal próbálom. Már feltettem a K-Lite Mega Codec packot, de az se segített.
    Eddig minden működött megfelelően.
    Viszont ha a nero ShowTime-al próbálom lejátszani, akkor sikerül, és utána az összes többi program is lejátssza a videókat képpel együtt, egészen amíg a gépet újra be nem kapcsolom.

Ha valakinek lenne valami 5lete mit lehetne tenni, nagyon hálás lennék.
  • Seithennin
    oksi köszi megpróbálom azt
  • Evin
    Azt hiszem a TuneUp programmal meg lehet. Nem tudom biztosra, mert ez elsődlegesen optimalizáló program.
  • JoeFromHun
    Sziasztok!

Valaki tudna nekem abban segíteni,hogy ha fel van telepítve az XP akkor van e mód a a szériaszám későbbi cseréjére (mármint az XP szériaszámának) a windowson belül. És ha igen akkor hol tudom megtenni vagy esetleges külső programmal. A segítséget előre is köszönöm. Erre azért volna szükség mert korábban egy gépre fel lett telepítve de akkor még nem volt megvásárolva jogtisztán a windows. De sajnos időközben már fel lett rá telepítve egy diagnosztikai program amit igen körülményes költöztetni. Ezért gondoltam arra,hogy hátha van erre megoldás.

Köszönöm előre is!

Üdv:Joe!
  • Evin
    KLite kódekcsomag, de kihagytam belőle az xvid meg az ogg-ot, azokat külön telepítettem.
  • Seithennin
    hm akkor próbáljuk meg olyan aspektusból megközelíteni hogy milyen codecek vannak neked fend?:P lehet ha csak azokat használom akkor nem lesz gond:D
  • Evin
    Szerintem senki sem tudja. Nálam minden fekete volt, aminek annak kellett lennie.
  • Seithennin
    Sziasztok már kérdeztem de nem kaptam válasz:P Filmekkel van gondom némely filmet a széles vászonnál ugy játszik le MINDEN progi hogy a széles vászon fekete kéne hogy legyen de itt csak a fele fekete a másik fele barna:SSS és van olyan dvd filmem aminél ugyan ez van, de asztali lejátszon nincs gond, mit rontok el? (ace mega codec pack volt fent de letöröltem most xp codec pack van de azzal is ugyan ez van...)
  • Evin
    Amennyiben avi, úgy VirtualDub a legegyszerűbb módja.
  • lippet
    Hello!

Azt szeretném megkérdezni, hogy egy hangot videó alól hogy tudok kiszedni?
  • DJviolin
    Nekem a problémám az, hogy a tvi-nél voltak reklámok, és van 1 másodpercnyi feketeség, ahol a reklám volt. Ezért kell újravágni a hangot, hogy a dvdrip-hez hozzáillesztve ne legyen csúszás. Na meg a tvrip-nél lehagyták az előzményeket, így az elejére be kell vágni az angolból egy kis részt.
  • Evin
    Vágdosni általában akkor kell, ha az egyik DVDrip, a másik meg HDrip vagy TV-ből felvett.
  • Evin
    Ha mind2 pl DVDrip, akkor felesleges, mert úgyis passzolnia kell. Persze ha az egyik hang mondjuk MP3 VBR-ben van, akkor adódhatnak csúszások, de CBR-be konvertálva, tudtommal az is megszűnik. (VBR-változó bitsűrűségű/mintavételezésű hang, CBR-állandó [ugyanaz] )
    Én csak Adobe Premiere Pro és Sony Vegas-ról tudom, hogy így jeleníti meg a képet/hangot.
  • Gyocsika
    Köszi!
  • DJviolin
    25-25. Mázlim van. :)

Olyan programot nem tudsz még esetleg, ahol láthatom a filmet preview-ben, és alatta a szájmozgáshoz vagy az eseményekhez szerkeszthetném a hangsávokat? Úgy szeretném, hogy a hangsávokat olyan Adobe Audition-osan mutatná, tehát ha akarom, akkor kivágok belőle pár másodpercet, vagy beleillesztek 5 másodpercnyi csendet. Audition-ban ez eléggé mafla melónak ígérkezik, mert látatlanban kell belőnöm az időzítést.
  • Benny04
    na mind1, holnap beviszem a számítógépboltba a gépet, ahol vettem, hogy csinálják meg...
  • Evin
    Ha mind2 videó azonos fps-ű, vagyis 25-25 vagy 23.976-23.976, akkor elvileg rárakod és kész, Nandub vagy VirtualDubMod megcsinálja. De ha nem azonos, akkor a hangot át kell nyújtani a másik videó hosszára. Ezt viszont az Audition elvégzi. Az arányra nem emlékszem, amennyire nyújtani kell, 1.4 vagy 8 volt talán úgy öt tizedes jegyig! És persze ilyenkor a hangminőség is romlani fog.
    Ha van belőle házilag készül Dual-audio verzió, inkább azt szerezd be, időt és hajat fogsz spórolni.
  • DJviolin
    Sziasztok!

Adott egy sorozat epizód, amely angol hangsávos dvdrip. Meg van ennek az epizódnak a tvrip-je is, ami magyar hangsávos. Rá akarom húzni az angol hangsáv mellé a tvrip magyar hangsávját is. Ezt Nandub-bal fogom csinálni. Azonban azt nem tudom, hogy a dvdrip-hez hogyan fogom hozzá időzíteni a tvrip hangsávját. Tudtok kifejezetten erre a célra kifejlesztett programot? Csináljam Adobe Audition-nal esetleg?

Üdv:
    DJviolin
  • vki
    Hi!

Benyaltam egy Mebroot.Trojan nevezetű kártevőt, amit a NOD-om észlel is, de nem tudja kiírta. Elvileg az IE5 temporary fájlai közt volt az alap fertőzött fájl (IE7 van pedig a gépen), de utánaolvastam, és kiderült, hogy ez valami Rootkit, vagy mi a tököm (nem nagyon vagyok jártas a témában).

A kérdésem, hogy létezik-e valami olyan vírusírtó, ami képes PENDRIVE-ról bootolni, és kiírtani ezt a nyomorékot?

Előre is köszönöm a választ!
  • Benny04
    UP!!!
  • Seithennin
    Hali! Filmekkel van gondom némely filmet a széles vászonnál ugy játszik le MINDEN progi hogy a széles vászon fekete kéne hogy legyen de itt csak a fele fekete a másik fele barna:SSS és van olyan dvd filmem aminél ugyan ez van, de asztali lejátszon nincs gond, mit rontok el?
  • quados19
    köszi a választ ezekszerint van ilyen nem tudom hogy hallot e itt valai olyanrol hogy pc alapu megfigyelő rendszer igazából ez ahoz kell vagy valami ilyesmit olvastam
  • Evin
    Az mi, tuner kártya, TV-rádió felvételhez? A legtöbb a PCI csatlakozóba megy (alaplapon fehér színű). De van PCI-Express-be is, és ha külsős, akkor USB-re megy.
  • quados19
    sziasztok

Olyan kérdésem lenne hogy digitalizáló kártyát hova kell tenni mert lesz és hogy mire számitsak ,ha egyáltalán van ilyen köszönöm a választ
  • JetiRulez
    Megoldódott!
  • quados19
    á én nem értem miért szakad meg a kapcsolat mindig eddig nem csinált ez ilyent most egy pár hónapja kezdte szolgáltató csinálja ezt