20838
Segítséget kérek
  • zolo
    Ismét segítségre van szükségem :/

Vista + 1gb ram kombó mostanában kezd kevés lenni, eddig a Pure és a Crysis nem volt hajlandó menni. (Pure befagyott pár mp után, Crysis Warhead szaggat minimumon is)

És így a Vista mellé kéne egy Xp is. Ezt úgy szeretném elérni, hogy az egyik nagy partíciómból levágok egy darabot, és arra menne az Xp. Acronis Disk Directur Suite a kiszemelt programom, osztálytársamnál már csináltam ezt és ott bevált.
    Viszont nem emléxem hogy melyik opció kell már nekem.

Két variáció:
    Resize v. Split. Melyikkel tudok levágni egy darabot anélkül, hogy adatvesztés lépne föl?
  • desigo
    Köszönöm a segítséget!
  • Evin
    Azt hiszem már itt is és vmelyik VirtualDub topikban is volt erről szó.
    A hangoknak van egy sorrendjük, és ha a magyar van legfelül, az kerül alapból lejátszásra, és elvileg a Divx-es asztaliaknak is helyesen kell kezelnie. Kiszedni, és felcserélni a hangsávok sorrendjét a VirtualDubMod-dal lehet.
  • desigo
    üdv
    magyar és angol hangsávval ellátott videót (avi) ki lehet úgy írni DVDre,hogy alapból a magyart játssza le?
    Esetleg az angol hangsávot eltávolítani valahogy belőle?
  • Vardar
    Csak okulásul másoknak, nem működött XP alatt az NTLDR nem lehet tovább lépni a javítókonzolból.
  • Evin
    Nem, csak ha beírtad, vagy kilőtted a kódot.
  • Dj Faustus #14311
    1a, 2b, 3a
  • gyalikukac
    sziasztok!

A segitsegeteket szeretnem kerni. Hogyan tudom elinditani csokkentettmodban a gépet ha bios kod van rajta? Csak akkor muxik az f8 miutan beirtam a bios kodot. Ugy el lehet inditani csokkentett modba a gepet, ha nem irom be a BIOS kodot? Köszi
  • torrente
    Helló!

Van egy feladatsorom, amelyekben ki kell választani a helyes megoldásokat. Szinte mindegyiket tudom, de háromhoz segítséget kérnék!

1. Jelölje az igaz állítást!
    a) A szoftvertermékek bérbeadása megengedett és általánosan bevett gyakorlat.
    b) Az operációs rendszerekről jogszerűen nem készíthető biztonsági másolat.
    c) A shareware korlátlanul felhasználható, ingyenes programot jelent.
    d) Nem sérti meg a szerzői jogokat az, aki három évnél régebbi programokat másol le saját használatra.

2. Jelölje az igaz állítást!
    a) Az operációs rendszernek nem feladata a memória kezelése.
    b) Az operációs rendszer nélkül a felhasználó nem tud programokat elindítani a számítógépen.
    c) Az operációs rendszer a gép bekapcsolása után a ROM-ba töltődik.
    d) Több operációs rendszer is létezik, de egy számítógépen csak egy lehet belőlük betölthető.

3. Melyik nyomtatóba nem kell festék?
    a) A hőnyomtatóba.
    b) A tűs nyomtatóba.
    c) A tintasugaras nyomtatóba.
    d) A lézernyomtatóba.

Előre is köszi!

• Evin
    Talán nem elég a táp (ilyen gép alá 400-55Watt kell), vagy vmi felmelegszik, és ez a biztonsági reakció rá.
  • berlinboy6329
    Hi all!

Tud vki segiteni videószerkesztésben?Már d.u. 3 óta itt baszódok ezzel a szarral mert nem jó...

Az a baj,h csináltam egy videót.Már csak el kellene menteni..Jól van elmenti nem azzal van a baj,hanem h hogy menti el?A képpel midnen oké de a hang az moslék....Moslék movie makerből renderelve,virtual dubbol renderrelve és vegasból renderelve is...Nem ugy szól mintha winamppal hallgatnám,hanem összevissza vannak a hangok.A refrén szövegét alig hallani,helyette hallod tisztán a háttér "láááláááá"zást emg minden mást.A másikr efrénnél emg a gitár hangja elnyom mindent meg vagy1,5szer hangosan szól mint az előtte lévő felvezetés....Szétkomprersszálja a hangot minden..nem tudom ugy beállitani h rendesen szoljon kiexportálva is mindenestül,mint winampban...Még min3 progiban mikor previewbwn megnézem/meghallgatom ott is tökéleets.Mindig render után szaródik el...8 órája nem találok rá semmit még a buzi google se ir semmit az ideg megb@sz már..Help pls.
  • Kongy
    Üdvözlet!

Valami bibi van a Windows XP-mel. A minap beléptem egy játékba, (Code of Honor 2 demó)és ahelyett,hogy elindította volna az adott játékot csinált egy rebootot a gép! És aztán most este Fable-t játszottam (teljesen eredeti),és ismét újraindult a gép! Kékhalál nincs,de főképp játékoknál jön ez elő. Volt egy VGA-csere,de azóta volt reinstall. Szerintem kizárható a VGA problem. A játékok remekül futnak,csak a gép rebootol. Szóval én az XP-re gyanakszom. Service Pack 2 van fenn,Professional.

Mellesleg az alábbi játékoknál rendre rebootol a gép:
    Devil May Cry 4
    Fable - The lost Chapters

és ami meg csak simán kilép:
    Warcraft 3 Reign of Chaos
    Postal 2 Share The Pain
    Turok
    The Witcher
    Assassin's Creed

Ezek közül mind eredeti!
    Szóval a játékaim 3/4-e fagy,vagy kilép,de vannak megbízható progik is,melyek eddig még nem léptek ki:

Overlord
    SW KotOR2
    SW Republic Commando
    Far cry
    ...stb.

A legújabb ATi Catalys-em van fenn. (a WarCraft 3 a legújabb driver feltelepítése óta fagy...)

Segítségre lenne szükségem. Esetleg SP3 orvosolhatja a gondomat???
    VALAMI MEGOLDÁS???

Configom:

XP PRO SP2
    Intel P4 3.00 GHz (2x1500MHz)
    Sapphire HD2600XT
    1 GB RAM
  • exatly
    Hello!
    Volt egy rendszerfrissítésem xp-n egy vírus miatt, és azóta az usb eszközöket nem tudom megnyitni. Az óra mellett helyesen megjelenik a neve, le is tudom választani, viszont a sajátgépben és parancssorban nincs semmi. a szoftverük újrapakolása megvolt.
  • Noodlee

Köcce!
    Átneveztem :)
  • kollektor
    próbáld ezt! unlocker
  • Noodlee
    Nem hiszem, hogy bármi kártevő lenne benne.
    btw majdnem 30 MB.
  • Montanosz
    lehet trójait nyomtál le vagy egyebet(((
    ha csak pár megás videó, van rá esélyed
  • Noodlee
    Nem tudom átnevezni semilyen programban.
  • radeer
    Van egy gondom. Ugye évekkel ezelött megjelent ez az RPC ami távoli eljáráshívás. 1 perc és lekapcsolta a gépet. Nagy szivacs volt de volt a WindowsXP-KB823980 vagy WindowsXP-KB894391-x86-HUN.exe ami javította.

Aztán most ma megjelent újra!!
    Gondoltam ráereszttem a jól bevált javítást, de mivel ezek elvileg az SP3-ban benne vannak nem engedi telepíteni. Azt írja, újabb a javítócsomagom és nem telepedik....
    Most akkor tudtok valami ötletet??

Gépem router mögött van. NOD 32 és Spyware doctor is fut...szóval most mit tegyek ? :)
    Várom a segítséget.
  • Evin
    Akkor máshogy mondom: A TC támogatja az Unicode neveket is (orosz, japán, kínai stb), amiben minden elképzelhető karakter belefér. Szóval azzal át kell, hogy tudd nevezni.
  • Thibi
    A rövid 8.3 hosszú névvel kellene hivatkozni rá. A dir /x parancs kiírja a rövid nevet a hosszú név előtt. Például az 'Application data' könyvtár rövid neve 'APPLIC~1'
  • zolo
    "Sajnos emiatt sem átnevezni..."
  • Evin
    TotalCommanderben írd át a nevét, és onnantól mindent tudsz vele csinálni.
  • gercse
    hát beszarok, nekem nem lép be a postafiókomba, vagyis belép és ahol kijönne hogy beérkezett üzenetek, oda kirakja megint a belépő felületet, regisztráltam egy másikat közben és az megy...hihetetlen, nem tudom ilyenkor mi van...
  • kollektor
    megy
  • gercse
    hirtelen nem tudom hova írjam, de megprobálkozom ezzel,
    citromail megy nektek? valaki nézze meg pls(akinek van)
  • Noodlee
    Hiho!

Letöltöttem egy videót, aminek a neve mindenféle idióta karakterekből ál. Sajnos emiatt sem átnevezni, sem lejátszani, sem törölni nem tudom.
    Van valakinek 5lete mit tudnék vele kezdeni?
  • vki
    Hi!

Lenne egy olyan problémám, hogy adott egy vezetékes, egy vezeték nélküli hálókártya, és egy WinXP. A vezetékesen egy másik gépen csatlakozik, ahol van a számlázóprogram adatbázisa, és vezeték nélkül egy router-hez, ahonnan jön a net. A netet nem akarom megosztani, csak az a baj, hogy a kettő egyszerre nem megy. Ha mind a két hálózati kapcsolat aktív, akkor a vezetékes működik, ha azt letiltom, akkor megy csak a net. Előre is köszi a válaszokat!
  • Evin
    Ja értem. Bár nem hiszem, hogy van értelme több 100MB-os kiexportált reg-gel szórakozni, a feltelepítés helyett. Ráadásul az Uninstall-ok elvesznek, így a sok szemét megmarad a registry-ben, ami lassítja is a rendszert.
  • zolo
    Félreértesz:)

Adott a Vistám, de újrakéne már tennem, sok a hiba. De akkor a másik meghajtóra feltelepített programok használhatatlanok lesznek, mert telepítésnél nullázódik a registry, és így nemtud velük mitkezdeni.

Akkor máshogy teszem fel a kérdést:

Van rá mód hogy az egész registry kiexportáljam valahova, majd később vissza az egészet?
  • Vardar
    Ezer hála. Majd kb. holnap délután közlöm a fejleményeket.
  • Dj Faustus #14286
    Az NTLDR-es hibára:
    #1 - bár Windows 2000 rendszerhez, de adaptálható XP-re is
    [url=http://support.microsoft.com/kb/320397]#2[/url]

config.sys-es problémára:
    Rendszerfájl-ellenőrző segédprogram
  • Vardar
    Hát kéne. Csak addig kellene feltámasztani a Windowsokat amíg lementjük a fájlokat pendrive-ra. Utána bedózeroljuk.
    Faustus mester segítenél?:D
  • Evin
    Ha megy az Xp, berakod a Vista lemezét, akkor elvileg fel lehet frissíteni. De sosem próbáltam csak 98-ról Xp-re.
    Bár szerintem az a legbiztosabb, ha frissen raksz fel mindent.
  • Ic3 m4n
    Dj Faustus nemtudom olvastad e lejjeb a hozzászólásomat kéne még egy kis help ha tudsz segits pls
  • zolo
    Lehetséges úgy Windowst újratelepíteni (Vistát), hogy a nem windows meghajtón levő programok, amik telepítve vannak, azokat nekelljen kézzel letörölni és utána újratelepíteni, hanem az új rendszer valahogy felismerje és elindítsa őket?

• Dj Faustus #14281
    Visual CD - ingyenes
  • Montanosz
    dirlister
    nagyon jó, free és magyar
  • balcsi70
    Sziasztok.
    Melyik progival lehet olyat csinálni hogy cm-mm-ben megrajzolom az adott dolgot és mikor kinyomtatom akkor ugyan annyi legyen ha lemérem.Csináltam ilyesmit Paint-al beállitottam cm-be meghuztam a vonalat mikor kinyomtatta kevesebb volt. Kössz a segitséget.
  • msrs
    Sziasztok!
    Tud vki megoldást arra, hogy egy CD tartalmát lássam fájlonként és kinyomtassam vagy szerkeszteni tudjam Word-ben? Van erre vmi progi?
    Van rengeteg régi CD-m, fogalmam sincs mi minden van rajta, szeretnék kicsit rendszerezni.
    Köszi!